Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 67
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

micey

jojo, je to tak, ten Hamilton mi vypadl z fronty při řazení do tématu, ale jinak na ten výběr bych měl názor ještě jeden - já bych hledal v Certině. Ale o mě tu nejde, že jo.  :cheers:

Tak radiusb - nedat na rady a jít do toho co je zcela přirozené. Tedy Seiko 5. Jasná a jednoduchá klasika.

Prostě to zkus s pětkama, ten Remember index je v tomto případě stoprocentní, pokud je za pár let neztratí nebo neprodá dál. S pětkama by to nemělo narazit a nic se s tím nedá zkazit.

:notworthy:

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno
  V 4. 1. 2019 v 12:20, eloga napsal:

micey

jojo, je to tak, ten Hamilton mi vypadl z fronty při řazení do tématu, ale jinak na ten výběr bych měl názor ještě jeden - já bych hledal v Certině. Ale o mě tu nejde, že jo.  :cheers:

Tak radiusb - nedat na rady a jít do toho co je zcela přirozené. Tedy Seiko 5. Jasná a jednoduchá klasika.

Prostě to zkus s pětkama, ten Remember index je v tomto případě stoprocentní, pokud je za pár let neztratí nebo neprodá dál. S pětkama by to nemělo narazit a nic se s tím nedá zkazit.

:notworthy:

Seiko nemůžu.. Když už se ví, že tatínek nosí švýcarské hodinky, ta bych se Seikama neuspěl.. Obřad obdarování by neměl ty správné "grády".. Navíc dnešní teenageři jdou primárně po nevšedním designu, nikoli po klasice.. Aspoň u nás to tak je, přestože nenosí velké nápisy a přehnaně výrazné boty.. :-)

Odesláno
  V 3. 1. 2019 v 13:19, radiusb napsal:

Taky si tak trochu představuju, že jednou řekne: "tyhle hodinky jsem dostal od táty k patnácitnám".. asi jsem sentimentální :-)..

neco s certina powermatic 80 kalibrem? do dvacky tam maji spolecenske i sportovni modely...

V 3. 1. 2019 v 13:31, huz46212 napsal:

A pokud jde o to, co kdo dostal k 15. narozeninám, tak to bych dal radši zlatej řetěz na krk, než hodinky.

jo, zlaty retez jsem v patnacti myslim taky dostal, skoro sem brecel, kdyz jsem si predstavil, ze jsem misto toho mohl dostat neco uzitecneho ke kolu (ktere jsem tehdy hodne zral). a ten retez jsem nikdy nenosil a ani nevim kde je.

mozna nez davat takovehle nezapomenutelne dary typu sperky a hodinky je lepsi dat mu neco, po cem momentalne touzi :)

Odesláno

Zlato je furt zlato a neztrácí na hodnotě, navíc se dá klidně předat další generaci. Nějaký hodinky, kola a další spotřebka ztratí už nákupem. Leda vzít Rolády, ale za dvacku to asi nepůjde. A že někdo ztratí dárek je snad něco úplně jinýho (a nemá být bordelář :D ).

Odesláno

nojo, tak to si měl říci hned, tož mu opatři nějaké Tissoty, těch je dost výběr v relaci na  co máš.

Odesláno
  V 8. 1. 2019 v 15:01, eloga napsal:

nojo, tak to si měl říci hned, tož mu opatři nějaké Tissoty, těch je dost výběr v relaci na  co máš.

:-) Tak jsem to nemyslel.. Tatínek má momentálně namířeno na Submarinery a u nás se ví, že nejsou za pětikačku, takže... CHW byl dobrý tip - jen na těch "akčních" se mi něco nezdálo - našel jsem jejich fotky na zahraničním fóru a nebyl si jimi jistý.. 

Co se týče zlatého řetězu, tak sám bych si ho na sebe vzal max. na karneval (nic proti gustu) a mladý má vkus po mně, tak bych s tím těžko uspěl.. Co se týče hodnoty, tak myslím i tady platí, že je též ihned po koupi likvidní za podstatně nižší cenu.. Elektroniky máme doma až moc, kolo parádní.. Čili díky, ale zůstanu u hodinek..

Odesláno
  V 10. 1. 2019 v 21:21, radiusb napsal:

:-) Tak jsem to nemysl. Co se týče hodnoty, tak myslím i tady platí, že je též ihned po koupi likvidní za podstatně nižší cenu..

Když to tak čtu, tak se taky přikláním k tomu, že hodinky asi nebude ta správná volba. Nechceš nic obyčejného pro tak mladého kluka, to chápu, ale moc si nedokážu představit, že si to veme na ruku za X let, kdy předpokládám bude ve svém vkusu střídmější a nějáké klasiky ocení víc. Počkal bych na 18, buď koupíš pak něco pořadného, nebo koupíš rolexky a daš mu ty staré co maš teď a bude mít hodinky po tatkovi. 

Odesláno
  V 10. 1. 2019 v 21:45, 01axel01 napsal:

Když to tak čtu, tak se taky přikláním k tomu, že hodinky asi nebude ta správná volba. Nechceš nic obyčejného pro tak mladého kluka, to chápu, ale moc si nedokážu představit, že si to veme na ruku za X let, kdy předpokládám bude ve svém vkusu střídmější a nějáké klasiky ocení víc. Počkal bych na 18, buď koupíš pak něco pořadného, nebo koupíš rolexky a daš mu ty staré co maš teď a bude mít hodinky po tatkovi. 

Pak mě napadá jen Jetsurf, ale ten je taky za nesmysl..  tak možná mrknu na něco od SWATCHe, ten mám rád a být teenagerem, asi by mě neurazily..

Odesláno

Prvnímu synovci jsem koupil k 15-ti nám,G-shocky(po deseti letech je vyměnil a nosí Garminy)

Druhému synovci titanové ProTreky a je na výsost spokojen.

U synátora mne to čeká,ale přikláním se k tomu,že to mechanika nebude.Neboť při jeho sportovních aktivitách,by to bylo vyhození peněz.To spíše až bude starší.Zatím ho drží letectví,tedy chtěl by se stát pilotem.Takže pokud to tak zůstane,vím,že do budoucna by mechanika mohla být.Uvidíme co čas přinese.

Odesláno
  V 11. 1. 2019 v 13:56, radiusb napsal:

Pak mě napadá jen Jetsurf, ale ten je taky za nesmysl..  tak možná mrknu na něco od SWATCHe, ten mám rád a být teenagerem, asi by mě neurazily..

Jj SWATCH je dobrá volba, výstřední a Swiss. A za 3 roky bych se vrhl do nějaké větší akce. 

Odesláno
  V 10. 1. 2019 v 21:21, radiusb napsal:

Co se týče zlatého řetězu, tak sám bych si ho na sebe vzal max. na karneval (nic proti gustu) a mladý má vkus po mně, tak bych s tím těžko uspěl.. Co se týče hodnoty, tak myslím i tady platí, že je též ihned po koupi likvidní za podstatně nižší cenu.. Elektroniky máme doma až moc, kolo parádní.. Čili díky, ale zůstanu u hodinek..

Pokud kupuješ zlato třeba v zastavárně, tak se dostaneš v pohodě na 8 stovek za gram, což je likvidní stále. Ještě si dobře vzpomínám, jak se před 20 roky v zastavárnách prodávala goldna za 200, max. 300 za gram a dneska je to ten zmiňovaný trojnásobek. Naprosti tomu hodinky jsou čistá ztrátovka a v podstatě jenom běžná spotřebka, pokud teda nejdeš do Rolád nebo podobně drahých značek.

Odesláno

Zdravím, strejdovi jsem před pár lety pomáhal vybrat pro bratrance hodinky. Oba dostali hodinky mechanické k 15. narozeninám.

První měl požadavek, že k automatům chce natahovač (ten koupila babička) tak jsme vybralili Hamilton Khaki Automatic ETA 2824.

Pak druhý měl požadavek, že chce ruční nátah s datumem, dostal Davosa Mecanique.

Oba jsou spokojení, dávají si na ně pozor.

Mají ještě na akčnější činnosti digitální hodinky první má Casio ProTrek Pathfinder PRW2500-1A a mladší Casio G-Shock GD-400MB-1ER.

Odesláno
  V 13. 1. 2019 v 13:23, huz46212 napsal:

Pokud kupuješ zlato třeba v zastavárně, tak se dostaneš v pohodě na 8 stovek za gram, což je likvidní stále. Ještě si dobře vzpomínám, jak se před 20 roky v zastavárnách prodávala goldna za 200, max. 300 za gram a dneska je to ten zmiňovaný trojnásobek. Naprosti tomu hodinky jsou čistá ztrátovka a v podstatě jenom běžná spotřebka, pokud teda nejdeš do Rolád nebo podobně drahých značek.

Jako že bych šel koupit k 15-tinám zlatý řetěz do zastavárny? :-) Fakt ne, díky. No offence.

Odesláno
  V 14. 1. 2019 v 8:44, ondra_v napsal:

Mají ještě na akčnější činnosti digitální hodinky první má Casio ProTrek Pathfinder PRW2500-1A a mladší Casio G-Shock GD-400MB-1ER.

Zajímavá volba. Zkusím se s tou představou poprat, protože původně byla úplně jiná. Z praktického hlediska by měly zelenou. A až je nebude chtít, vždycky se najde v okolí někdo, kdo po nich občas sáhne :-)

Odesláno
  V 17. 1. 2019 v 8:13, radiusb napsal:

Jako že bych šel koupit k 15-tinám zlatý řetěz do zastavárny? :-) Fakt ne, díky. No offence.

Příliš o tom nevíš, ale to je pochopitelný, u spousty lidí je pojem ZASTAVÁRNA spojen s nějakým podloudným krámkem, kam loupežníci tahají po nocích autorádia a šperky uloupené nebohým obětem. Ale kdo se v tom pohybuje, ten ví :D
Odesláno
  V 17. 1. 2019 v 8:31, huz46212 napsal:

Příliš o tom nevíš, ale to je pochopitelný, u spousty lidí je pojem ZASTAVÁRNA spojen s nějakým podloudným krámkem, kam loupežníci tahají po nocích autorádia a šperky uloupené nebohým obětem. Ale kdo se v tom pohybuje, ten ví :D

No, to téma asi nemá smysl rozebírat, zvláště ne tady. Nicméně k tomu dodám, že se  snažím, aby můj život měl nějakou úroveň a návštěvy zastaváren přenechám jiným. Přeci jen, ti lidé, kteří tam prodávají šperky, jsou obvykle v nějaké tíživé situaci a jakýkoli dárek takto koupený, a to nemluvím o jeho použitosti, by v sobě nesl negativní energii. Ale nikoho nepoučuju, jak má žít a jaké má ctít hodnoty. Pro mě absolutně nemyslitelné, o zlatém řetězu ani nemluvě. Přesto díky za podnět.

Odesláno

Do zastaváren se zdaleka nedostává jenom zboží od lidí z nějakých tíživých situací (mimochodem bys byl možná překvapen, kolik nového zboží ve zlatnictví je vyrobeno právě z výkupu použitého a nezřídka i z těch zastaváren samotných), ale tady jde hlavně o hodnotu do budoucna, což prostě zlato má. Hodinky opravdu ne, to je tvoje hobby, ale jestli bude pokračovat v rodině po meči/přeslici, o tom lze s úspěchem pochybovat, když mladší generace už žije ve světě elektroniky a hodinky jim příliš neříkají. No, je to celý tvoje volba a moje zbytečná starost :)

Odesláno

huz46212 No offence, ale z tvých příspěvků, a to i v jiných diskuzích, jsem pochopil, že vyznáváme zcela odlišené hodnoty, lidské i nákupní. Já chci koupit synovi hodinky k patnáctým narozeninám, jako památku na daný okamžik a ty mě posíláš pro zlatý řetěz do zastavárny. Vlastně ani nevím, proč na to reaguju. Asi tě chci poprosit, abys pod mé příspěvky dále nepsal a nezahlcoval diskuzi, která pro mě má určitou důležitost, podobnými nesmysly.

Jinak všem děkuju, stále nemám rozhodnuto, každopádně koupím hodinky a nic jiného. Kdybych chtěl něco jiného, neptal bych se tady, ale na specializovaném webu. Rozpětí zůstává +- 15000 max.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...