zdenda Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 Trošku okopírovat MeisterSinger. Ale jinak se mnou počítejte
Onisan Odesláno 13. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 13. června 2006 To není kopírování MeisterSinger... to nemají jen tyto hodinky, podívejte se na IWCčka, Laco a mnoho dalších! Získá se tím úplně jiný look hodinek. nejednou vypadají mnohem jemněji a přitom jsou oticky větší. Tady ten okraj pouzdra je dost humpolácký....
Radimk Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 Já bych to spíš nazval typickým znakem PRIMu- mě to připadá takové "pevnější", masivnější. ale ty ručičky bych dal masivnější. ...Fšecky tři...
PEtrS Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 Ja sam jsem si chtel nechat udelat (treba i sam) nasledujici hodinky: - Komplet pouzdro z Linea 40 (zadne zmeny) + cal. 50 Pro me je cena hodne dulezita - pres 20k urcite nepujdu, proto se mi nechce delat upravy na pouzdru. Na miru by tedy byl jen cifernik a rucky. Pokud se na tomhle shodne vic lidi, tak super - aspon snizime naklady. Co se tyce ciferniku, tak bych mel predstavu jen carkovych indexu. Tohle provedeni s rimskymi cisly se mi proste celkove nelibi - ale jinak je to parada.
typograf Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 Já bych to spíš nazval typickým znakem PRIMu- mě to připadá takové "pevnější", masivnější. ale ty ručičky bych dal masivnější. ...Fšecky tři... Jasně. Potisk musí být trochu tenčí, jakoby přesnější, ručky nepatrně masivnější, aby vynikla modrá na béžovém pozadí atd., atd. Já to jenom tak narychlo zmatlal dohromady - nemám čas.
JJ Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 Typograf: proč ne, ale ještě bych číslice umístil do kruhového (resp. ono je to mezikruží) vyhloubení jako sekundovku (originál Quartz Svatováclavské to také tak měly). Tenčí okraj by byl fajn, ale není to kritické. O koupi bych uvažoval, kdyby se cena dala udržet do řekněme 25k. I tak by to ale byl značný vnitřní boj (ano, o to, zda překousnu svoji nechuť k současnému logu).
Onisan Odesláno 13. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 13. června 2006 Nojo, ale to se pak plácáme stále dokola v kruhu a nejde o žádné "opravdu nové" hodinky.... Změnit si ciferník a ručičky můžu hned teď když se domluvím s panem Prokopem a bude to na první pohled to samé, jen snad ta vteřinovka bude středová....
ondrej Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 tyk přidám svůj názor: - římské čísla by měly být opravdu římské, tj. s velkým rozdílem tlouštěk (2x i 3x) a hlavně s patkami - 4 by měla být napsána jako IIII !!! - kolem značek velkého ciferníku by měly jít kružnice (podobně jako u sekundového ciferníčku) - ručičky bych opravdu udělal masivnější
Prokop Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 No, jak tak na to koukám, vypadalo by to na Lineu 40 - upravenou na kalibr 50. Kolik by bylo reálných zájemců?
typograf Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 Prime: Ne na Lineu, ale Elegant 40 s cal. 50 a římskými číslicemi. Budete umět ty modré ručky? Alternativní dotazy: Kdyby byl odpor ke kalibru 50, je možné počítat s cal. 74 a pokud ano, za kolik? Při použití cal. 50 by to chtělo asi jinou korunku, aby se to lépe natahovalo - je možno, za kolik? Pokud bude zájem, tak já se tedy hlásím.
Návštěvník Kamil Odesláno 13. června 2006 Nahlásit Odesláno 13. června 2006 Taky bych pouvažoval.... Ale já kalibr 50, 74 by se mi nelíbila. A možná bych vynechal na číselníku ty puntíky u indexů na 3, 6, 9 a 12.
cigi Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 cigi si zamlouvá čílslo 11/xx. Ale je třeba ještě se nějak odlišit od těch meistersinger, dát tomu dušičku, to naše. Prozatím bych zkusil třeba cal.52 s datumkou a index III bych postavil svisle, aby se tam datumka vešla. Římská čísla jsou bezva. Nejsem si jist tím, že ten ciferník má správnou geometrii pro cal. 50. to je nutno prověřit jako první. Ty pastelové barvy mi přijdou příliš obyčejné a líbivé. To už raději bílomodré. Nešla by třeba perleť? Prim má kontakt s knoflíkáři. Když budou ručně natahované, je nutno radikálně zvětšit korunku a udělat ji lepší do ruky. Až přijedu z dovolené (9.7.) budu rád nápomocen. Čauky zatím
zdenda Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 to onion nejde o kopírování spíš o inspiraci tou vteřinovkou na 9 a celkovou jednoduchostí ciferníku. Jinak nevím jestli už šilhám ale u těch Singerů je ta béžová opticky větší než bílá líbilo by se mi kalibr 50, vteřinový i hodinový ciferník pouze s indexy a číslice jen na XII, III a VI, béžový a modrý ručky
Onisan Odesláno 14. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 14. června 2006 Já také netvrdím, že jde o kopírování.... Jen opakuji, že pokud necháme klasické primácké pouzdro se všemi jeho proporcemi, tak celkový look vlastně není nic nového a i běžná kolekce Prim v kombinaci s individualizací zakázky nabízí to samé co se tu vymýšlí... Pokud byla na začátku touha "vymyslet" nové hodinky, tak jsme si vlastně pohráli jen s ciferníkem a ručkama... pro mně chabý výsledek od běžné současné primovské sériovky takové hodinky rozpozná jen skutečný znalec produkce firmy Prim.
zdenda Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 Tak budeme Prima chvíli mučit a třeba potvrdí, že umějí udělat i jiná pouzdra
odklizec Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 vsak psal ze uz umi i hranate pouzdra
zdenda Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 Tak připravte španělskou pannu a zbytek necháme na Primově přítelkyni :D
JJ Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 Zdendo, jedna věc je, zda Elton ta pouzdra umí či neumí (pochopitelně, že umí!) a druhá je to, zda jsme schopni a ochotni je zaplatit...
zdenda Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 Samozřejmě. To je přece jasné, že jsem jen srandoval . Tak jako probíhala diskuze kolem l.e., jisté je, že pokud budeme chtít něco úplně extra tak je to o financích na které asi nikdo nebude pozitivně reagovat, alespoň tak soudím ze zkušeností z l.e. Ale i trochu můžeme vycházet z toho, aby se to hodilo Primovi do jeho obchodní strategie, nevím jak se prodává Linea 40, o které před l.e. moc nemluvil. Jak píše onion buď nové hodinky a tady by ta trefa do příštího produktu byla asi na místě, protože jinak je pravdou jak píše JJ, že to asi těžko někdo z nás zaplatí nebo modifikace stávajícího sortimentu.
cigi Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 Ještě něco stihnu: Skutečně nechcete 52 s datumkou - je to živější, než ta prostá 50 a využila by se ta výhoda, že datový věnec je blízko středu a vejde se i index - viz ty černé. Mám totiž jeden kousek s červeným číslem datumky a to by bylo pro tento typ to pravé. Bílý podklad, modrá čísla a ručky, červené číslo datumky, hnědý pásek. Budou-li okraje pouzdra takto masívní, tedy linea, bude myslím nutno udělat výraznější čísla ciferníku. Taky bychom se zbavili těch otravných meistersinger, ať nás zase nepodezírjí z kopčení, jako linea-nomos. Přidat nárazuvzdorné uložení do 50/52 by byla konečně dlouho očekávaná hodinařina. Možná by drobná úprava pouzdra v našem smyslu (subtilnější okraje) taky nestála majland. Jinak římská čísla ála svatováclavské si opravdu nechám líbit. Jen větší odvahu!!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se