Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

to LUKAš: proc myslis ze by to nepusobilo hezky? kdyz budou cisla cerne a datum cerveny tak se to bude odlisovat.uz to vidim nerez pouzdro zluty cifernik/takova hodne syta/.cerne cisla, luneta zluta taky cerne cisla plexy sklicko.dynko pruhledne , nerezove pouzdro velka korunka.ruciciky:mala tvarem shodne z velkou./jak na orliku,ale mala ne sipka ale mala tvarove jak velka/ bud teda lumini nebo lestena.ale tohle by chtelo videt na pocitacove symulaci.a samozrejme lumini trojuhelnik na 12.

• Odpovědi 224
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  gutav.lolo napsal:
to kamil.s tim akrylatovím sklíčkem 50 litrů??? to asi ne.

Proč ne? Viz www.prim.cz:

PRIM Orlík 55 l.e.

Pro oslavu 55. výročí nemůžeme nabídnout nic jiného, než to nejlepší, co kdy opustilo brány našeho závodu ? hodinky z 55 kusové limitované série PRIM Orlík 55 l.e. se stávají novou vlajkovou lodí značky PRIM.

Cena 55 000,- Kč

PRIM Spartak 50 l.e.

Pro oslavu 50. výročí výroby prvních náramkových hodinek SPARTAK byla připravena 50 kusová limitovaná série SPARTAK 50 l.e. Jedná se o remake těchto klasických společenských hodinek.

Cena 50 000,- Kč

Myslím, že materiál sklíčka na tvorbu ceny má zanedbatelný vliv. 55 let, 55 000 cena, 55 ks série. Buďme rádi, že nevyrábí hodinky 200 let.

Vot eto markěting :)

Jinak nic proti. Pokud se to prodává, cena je správná.

Odesláno
  JJ napsal:
Ježkovy voči vysvětlete mi prosím někdo, co znamená to "Czech". Pro případ, že tu nikdo neumí anglicky - je to prosím pěkně přídavné jméno a samo o sobě vypadá blbě a nic neznamená. Do očí bijící a debilní je zejména když to píšou na dresy representantů nebo ve formě "Made in Czech" (reklama na jakési pivo). To je asi jako bych napsal "Vyrobeno v americkém" (v čem americkém?!).

To mas pravdu. Ale i na CH-hodinkach casto pisou pouze "swiss" a ne "swiss made". To je potom stejny pripad, nebo? :)

Odesláno

To cigi a Kamil Dělejte si prdelky z plastelíny. :) :) Za trest bych vám je nechal vyrobit a museli by jste to nosit. ( přes košili). :lol:

Odesláno
  Lukáš napsal:
Ta žlutá datumka s červeným potiskem je objevný nápad, ale vůbec to nebude hezky působit.

to X-bob: "Sedadla v barvě kůže" jaká je to barva? :)

světle hnědá ;) Asi byla kožená. Že by verze GLS????

Odesláno

Ještě jednou to zkusím: k Prim Sport prosklené dno nepasuje, nehodí se k jejich stylu, nedávejme ho tam prosím.

Pro inspiraci, jak může být plné dno pěkné

wristwatch0127.jpg

navíc by tam třeba šlo poslat z ciferníku to ukecané logo!!!

Nějak převážila žlutá na ciferníku, mě víc lákala ta olivově zelená v kombinaci se žlutou. Zelený ciferník, žlutý kroužek! Stejný efekt jako oranžový kroužek u Omega Planet Ocean.

K tomu nažloutlé tlusté akrylátové sklíčko! Já ty hodinky vidím!

Odesláno
  Viktor napsal:
Ještě jednou to zkusím: k Prim Sport prosklené dno nepasuje, nehodí se k jejich stylu, nedávejme ho tam prosím.

Nějak převážila žlutá na ciferníku, mě víc lákala ta olivově zelená v kombinaci se žlutou. Zelený ciferník, žlutý kroužek! Stejný efekt jako oranžový kroužek u Omega Planet Ocean.

K tomu nažloutlé tlusté akrylátové sklíčko! Já ty hodinky vidím!

Vetsina Primek ma dnes prosklene dynko. Ale k tomuto typu hodinek se to opravdu nehodi. Kdybych musel volit mezi zlutou a zelenou, tak bych bral zelenou. :)

Odesláno

Já poprosil o shrnutí a místo toho tu koukám na další 3 stránky diskuze.:)

Pod sumarizací jsem si představoval:

Pouzdro na bázi Sport Igen - nerez - proporčně zvětšené na 20mm rozteč nožek a připravené na vestavbu kalibru 66 (bez datumky)

Nerezové závitové dýnko s frézovanými českými popisy, bez průhledu na strojek

Nerezová korunka s drážkou, dělící jí opticky na jakoby dvě spojené.

Číselník kanárkově žlutý v původním designu, iluminované idexy rámované černou barvou, logo a zbytek popisu a černou barvou.

Ručky černě lakované, vykryté svítící barvou

Otočný kroužek z nerezové ocele, aretovatelný na safírovém ložisku, vyvložkovaný akrylátovým kotoučkem, ze spodní strany potisknutým grafikou s černým podkladem a žlutými čísly.

Sklíčko bych doporučoval minerální konkávní nebo safírové cylindrické (akrylátové bych vyloučil z důvodů zatěsnění).

Řemínek černý, alternativně ze žlutého aligátora.

Tak to je asi tak moje sumarizace. Kdo bude chtít totéž v oranžové nebo jinak výrazné barevné variantě (modrá, tyrkysová, vínová, khaki) variantě, myslím, že by to vypadalo obdobně ďábelsky.:)

Pokud by se to pomalu začalo blížit představám vícero lidí, je nabíledni otázka:

Kolik je zájemců, za předpokladu, že cena bude 30-40.000,-Kč (v závislosti na použitém skle)?

Chcete vytvořit další limited edition nebo chcete nechat otevřené pole pro světový trh s tím, že se budou barevné alternativy počítat každá od 001?

Odesláno
  PRIM napsal:
Sklíčko bych doporučoval minerální konkávní nebo safírové cylindrické (akrylátové bych vyloučil z důvodů zatěsnění).

Tomu nerozumím, mám hodinky s akrylátovým sklíčkem s vodotěsností 300 m? Navíc tam očekávám retro soulad mezi vyložením otočného kroužku a sklíčkem.

Jinak je to trochu otázka, jaké kdo chce hodinky, co od tohoto projektu očekáváme? Jestli kvalitu na úrovni Linea CHLE (aretace kroužku, safír, nové pouzdro atd.) za 30k nebo sranda retro hodinky, vzpomínku na staré Sporty v nižší kvalitě (starý kroužek s novým potiskem, akrylátové sklíčko, staré pouzdro, které není třeba nijak upravovat) s cenou mým odhadem do 10k při aspoň dvaceti účastnícících (vyčištění a seřízení strojku, nový ciferník, nové ručky, frézování dna -nic jiného není snad třeba). Já si trochu myslel na druhou variantu, i když i ta první má svůj půvab - zejména pro Elton. To nemyslím nijak zle, touha dělat kvalitní hodinky ve všech parametrech srovnatelné se střední třídou švýcarských hodinek je zcela pochopitelná a zapadá do strategie značky Prim.

Odesláno
  Viktor napsal:
  PRIM napsal:

Tomu nerozumím, mám hodinky s akrylátovým sklíčkem s vodotěsností 300 m? Navíc tam očekávám retro soulad mezi vyložením otočného kroužku a sklíčkem.

Jinak je to trochu otázka, jaké kdo chce hodinky, co od tohoto projektu očekáváme? Jestli kvalitu na úrovni Linea CHLE (aretace kroužku, safír, nové pouzdro atd.) za 30k nebo sranda retro hodinky, vzpomínku na staré Sporty v nižší kvalitě (starý kroužek s novým potiskem, akrylátové sklíčko, staré pouzdro, které není třeba nijak upravovat) s cenou mým odhadem do 10k při aspoň dvaceti účastnícících (vyčištění a seřízení strojku, nový ciferník, nové ručky, frézování dna -nic jiného není snad třeba). Já si trochu myslel na druhou variantu, i když i ta první má svůj půvab - zejména pro Elton. To nemyslím nijak zle, touha dělat kvalitní hodinky ve všech parametrech srovnatelné se střední třídou švýcarských hodinek je zcela pochopitelná a zapadá do strategie značky Prim.

souhlas

Odesláno

Uf, Prime, kde jste vyčetl tyto specifikace?

Doposud jsme se více či méně shodli na:

- akrylátovém sklíčku

- původní uložení lunety sport1 s barevným podtiskem v barvě ciferníku a černými indexy

- rozměrově shodné pouzdro se sport1 (možná matné)

- žlutý ciferník

- leštěné ručky v barvě oceli

- větší korunka s podélnou drážkou

Vlastně by se jednalo o hromadnou renovaci (počítám 15 - 30 kusů) s tím, že od původního originálu by se tyto lišily barvou ciferníku a lunety, korunkou a potiskem ciferníku.

Myslím, že i většina zúčastněných (včetně mě) nepředpokládá investici přesahující 10 tis. kaček.

Odesláno

no, mě taky trochu spadla brada...no nic, tak jen možná renovace, buď I. nebo II. gen :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...