Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník eloga
Odesláno

To je dobrý, designově nápaditý, ale na ruku, asi bych to nedal, bo mi to přijde více  jako hříčka než přístroj. Ale do sbírky je to plus, takže gratulace.

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Lekl jsem se, ze jsme v sekci nemecke valecne hodinky ;-))))))

75152c1ddfd44f906ef9dd5863333773.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odesláno

Dva su origo a dva tam niekto narval z nejakych hong kong digi. Musim pohladat nejake 4ks rovnake a co najviac podobne tym spodnym.

Odesláno

No jo, 4 mosazne sroubky s pulkulatou hlavou by to chtelo. Jaka to je velikost? M? Ne-specialni hodinkove se daji poridit vetsinou od M1,6, ale tohle bych hadal jeste mensi....

https://images.ua.prom.st/1115584056_w640_h640_1115584056.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dnes Šturmanskie, limitovaná edice k 40. výročí Gagarinova letu do kosmu, legendární a skvělý kalibr 31681, mám je už opravdu dlouho. Dělaly se ve verzích 40 a 42 mm, já mám tu větší, ta menší se opravdu podívala i do vesmíru. Ale mám dotaz - za celou dobu jsem nepřišel na praktický význam subcifru na pozici 9, což je běžný 24 hodinový sčítač, který se ovšem se stopkami nenuluje a nejen na těchto hodinkách, ale i mých Aviatorech s tímto strojkem je ožnačen "Vremja poljota", čili "Čas letu". Vzhledem k nemožnosti nulování by se čas dlouhého letu měřil blbě, to už by asi bylo lepší pomocí otočné lunety a hlavního ciferníku. Pravda, ve vesmíru by se dalo poznat,  zda je na místě startu, tedy místního času noc či den, ale to mi přijde jako chabý argument. Nemáte někdo lepší vysvětlení?

IMG_20210112_070937~01.jpg

20160824_150356~01.jpg

IMG_20210112_070955~01.jpg

Yuri_Shargin.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...