Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny hodinkomaniaky ;)

Mám takové menší dilema a potřeboval bych trošku poradit, případně popostrčit...

Chtěl bych velmi malou sérii hodinek pro členy (a případně i nějaké VIP) svého závodního týmu. Jedná se mi zhruba o 5 kusů (dle finanční náročnosti). Máme tým a jezdíme MČR dragsterů. Jsou to motorky a jejich jediným účelem je zrychlení a síla, závody jsou o tom, kdo rychleji urazí vzdálenost 1/4 míle (přibližně 400 metrů). Náš tým se jmenuje Big X, motorka je Harley Davidson a barevně je světle modrá/oranžová/matná černá. Stříbrné jsou pouze šrouby a některé funkční prvky (páčky, stupačky, karburátor...)

Harley5.jpg

Na první pohled to možná není zřejmé, ale barevná inspirace byly závodní vozy GT šedesátých a sedmdesátých let jezdící pro Gulf. Tedy například Ford GT-40, Porsche 917 a další...

Moje představa o týmových hodinkách je asi taková: Chtěl bych aby byly barevně a stylově sladěné s motorkou (a dalšími týmovými věcmi, jako je například oblečení atd...) - tedy světle modrá, matně černá a oranžová, aby to byl chronograf a pokud možno abych měl možnost je nějak "customizovat" - nějaký ten nápis nebo logo a očíslování. Samozřejmě že srdcem bych rád aby to byl mechanický stroj, ale vzhledem k tomu že to musím zaplatit z vlastní kapsy, je mi už předem jasné že to budou muset být quartzky (potřebuju peníze investovat především do motoru a ne do hodinek - díky nim to rychleji nepojede :lol: ).

Nebudu zapírat, že tahle celá zhovadilost mne napadla, když jsem uviděl tyhle krásky:

Hodinky1.jpg

Ale vzhledem k tomu že jsem nikde nenarazil na nikoho kdo je má v prodeji a také vzhledem k předpokládané ceně, to pro mne nepřipadá v úvahu. Další inspiraci jsem našel v těchto Steinhartech:

Hodinky2.jpg

Ale cena také není pro moje potřeby ideální a navíc by potřebovaly více úprav (teda mé startovní číslo 404 místo té trojky by se tam náramně vyjímalo :whistle: ).

Po nějakém tom pátrání jsem nakonec narazil na tyto hodinky:

Hodinky3.jpg

No ano, není to zřejmě zrovna výkvět techniky, ale pro mé účely by se docela mohly hodit. Především v případě, pokud by bylo možné na nich provést nějaké ty "drobné úpravy". Mám na mysli především dvě věci - jednak nějaké to rytí na dýnku a pak především to zajímavější - barevnou úpravu číselníku... Případným jiným nápadům se nebráním...

A tady se dostávám k tomu, že potřebuji radu a pomoc. Je to reálné, provést u několika kusů takovéto úpravy? A pokud ano, poradíte mi kdo by to mohl zvládnout? A v neposlední řadě - pokud to jde a je tu někdo kdo by to dokázal, kolik by taková legrace nakonec stála?

Díky za rady a případnou pomoc :blush02:

Harry

BIG X

Odesláno

Customized hodinky v relativně slušné úrovni za nízkou cenu jsem viděl u Jacques Lemans. Taky jsem před nějakou dobou narazil na stránky výrobce, který zákazníky nechává navrhovat vlastní ciferníky. V názvu bylo (myslím) "123". Zkusím pohledat, nebo někdo tady bude vědět přímo odkaz. Jestli najdu, ještě se ozvu.

Drahou alternativou jsou samozřejmě Fortis (http://www.fortis-watch.com/en/editions/index.html), ale příslušné náklady bude asi lepší vrazit do motorky.

Jinak hodně štěstí v závodění!

Odesláno

Díky všem za rady a pomoc :speak_cool:

Po všemožném zkoumání a přemýšlení nakonec padla volba na tyto hodinky:

Hodinky4.jpg

Teď ještě dořešit několik drobných úprav - především barevných. Prostě potřebuji přidat světle modrou barvu :) Jednak na ciferník a pak možná i lehce na pásek. Sice ještě nevím jak to provést, ale pokusím se zapátrat. Kdyby někoho napadly nějaké finty nebo designové zázraky, sem s nima :thumbsup_anim:

Také budu muset nechat na dýnko vyrýt nějaké chvalozpěvy...

Harry

Odesláno (upraveno)

Hodinky4.jpg

Teď ještě dořešit několik drobných úprav - především barevných. Prostě potřebuji přidat světle modrou barvu :) Jednak na ciferník a pak možná i lehce na pásek. Sice ještě nevím jak to provést, ale pokusím se zapátrat. Kdyby někoho napadly nějaké finty nebo designové zázraky, sem s nima :thumbsup_anim:

Harry

A co takhle nedelat s cifernikem nic, ale "jen nejak nabarvit" rucicky?

EDIT: Nabarvit = namodro

Upraveno uživatelem jirkakoutny
Odesláno

Přesně tak, potřebuji barevnou kombinaci světle modrá, matná černá a oranžová. Funkční prvky mohou být stříbrné (ručičky, indexy), stejně tak ty šrouby vypadají dobře.

Otázka je, jak a kam tu modrou... Napadl mne opravdu jedině ten řemínek (což by snad nemělo být tak složité) a pak něco na ciferníku. Hodinky jsem měl v ruce a pečlivě si je prohlédl. Napadá mne do kruhu pod vteřinovkou modré X, které je i logo týmu a pak buď místo bílého nápisu "sportura chronograph 100m" nějaký náš modrý nápis (netuším jak je to složité a kdo by to zvládnul...), případně vertikální modrý pruh na ciferníku (opět - netuším jak je to složité a kdo by to zvládnul). Rytí na dýnku je snad ten nejmenší problém (doufám) :)

Harry

Odesláno
Přesně tak, potřebuji barevnou kombinaci světle modrá, matná černá a oranžová. Funkční prvky mohou být stříbrné (ručičky, indexy), stejně tak ty šrouby vypadají dobře.

Otázka je, jak a kam tu modrou... Napadl mne opravdu jedině ten řemínek (což by snad nemělo být tak složité) a pak něco na ciferníku. Hodinky jsem měl v ruce a pečlivě si je prohlédl. Napadá mne do kruhu pod vteřinovkou modré X, které je i logo týmu a pak buď místo bílého nápisu "sportura chronograph 100m" nějaký náš modrý nápis (netuším jak je to složité a kdo by to zvládnul...), případně vertikální modrý pruh na ciferníku (opět - netuším jak je to složité a kdo by to zvládnul). Rytí na dýnku je snad ten nejmenší problém (doufám) :)

Harry

Kolik, že jsi ochoten do té úpravy investovat?

Odesláno (upraveno)

Harry

Pásek požadovaných kvalit (materiál a barva) ti rucne usije clen jménem Simon - má kožedělnou dílnu....

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
Kolik, že jsi ochoten do té úpravy investovat?

No, to je otázka. Ale řekněme že 2-3 tisíce... Nevím jestli je to málo nebo hodně, ale je to zhruba polovina toho, co mne budou stát samotné hodinky. A jak už jsem uvedl výše, potřebuji jich výhledově několik a platím to z vlastní kapsy. Velké peníze ovšem potřebuji investovat do motoru, ne do hodinek :crying_anim02:

Harry

Odesláno

Ty 121 jak tu uz bylo uvedeno. Zkusil jsem naklikat, mozno i jinak. Quartz chrono, mineralni sklo, 5 ATM (vodeodolnost), 359 USD. Ryti na dynko mozno zadat primo na tom webu. Barvy ale nebudou urcite 100% sedet.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...