4AL Odesláno 30. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2019 Zdravím vás, po několika letech hledání a odkládání jsem se dostal k zajímavé nabídce na tyto budíky Maurice Lacroix LC6078-SS001-131-1 https://www.hodinky-koscom.cz/cz/maurice-lacroix-lc6078-ss001-131. Vzhledem k tomu, že dokážete poradit nebo člověka navést, obracím se na vás s prosbou o rozseknutí mého letitého problému. Každé hodinky mají svůj příběh a jistě má každý svůj příběh pro opatření konkrétní značky, a to mám i já, ale vždycky sleduji zdejší rady, které jsou někdy velmi zajímavé a člověk si některých detailů hned nevšimne. Řeším jeden problém ohledně velikosti, když mám zápěstí 19,5 cm a jsem na rozpacích, jestli to není hrana s jejich 41 mm. Sám se domnívám, že to není na šířku, ale výšku a teď mám momentálně na ruce sport Garmin se 42 mm Neuvažujte o náhradě vycházející z ceny, neboť to nelze (pokud nemáte někdo nové TH, Omegy nebo jiné v šuplíku) a samozřejmě by v takové ceně bylo širší spektrum výběru.Za ohlasy a poznatky děkuji a pevně věřím, že pomůžou a nenavedou mě do tmy...Hezký den.
Funthom95 Odesláno 30. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2019 Ahoj, no 41 mm je rozměr pouzdra, t.j. bez korunky a tlačítek chronografu a bez "nožek" - pro posouzení velikosti je dobré znát rozměr zahrnující nožky - t.j. "lug ti lug" Ten jsem ale nebyl schopen po krátkém hledání najít - jedná se o nyní nevyráběný model.IMHO to pouzdro bude stále používáno, zřejmě v les classiques řadě, tak může dávat smyslu podívat se na stránky výrobce (jde ale o moji spekulaci, tohle nevím). Konečně, pokud máš možnost, zkus na ně nahlédnout u AD - ML má více AD po celé republice, model, případně jiné hodinky se shodným pouzdrem by mohli mít.Uvnitř je strojek ML 154 - což asi víš - je to dle wiki upravená ETA 7751 - linky posílám níže. Otázku přehlednosti ciferníku atp. neřeším - to má každý jinak... https://www.chrono24.com/mauricelacroix/les-classiques-chronograph-phases-de-lune-automatik-lc6078-ss001-131-1--id8596002.htmhttps://www.watch-wiki.net/index.php?title=Maurice_Lacroix_calibres
kdojinej Odesláno 30. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2019 To bude v pohodě, měl jsem tyhle, jen starší model a ruku mám 18-19cm. Seděly krásně. Jestli můžeš, klidně SZ, kde se dá taková zajímavá nabídka ulovit:)
4AL Odesláno 30. dubna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 30. dubna 2019 JJ, technicky jsem načetl podrobně a o úpravě 7751 vím, i když se údajně používala i Sellita, ale to asi už člověk nezjistí, tedy lépe řečeno s ohledem na jejich označení ML 154 jde jen o spekulaci použitého materiálu. Nebo může jít o horší přesnost? Rozměr je samozřejmě bez korunek, které pohledově zvětší, ale při sledování nošených strojů na rukou na zdejším fóru, jsou některé stroje na ruce příliš velké. To je samozřejmě věcí pořizovatele. Přehlednost ručiček jsem četl tady na fóru a vnímal jsem jeden příspěvek o překrývání ručky Chrona a měsíční fáze. Zde je opravdu důležitý úhel pohledu, který při normálním pohledu na hodinky v okamžiku kouknutí nebrání, ale může někoho iritovat. To mám taky vyřešené a ještě zde byl poznatek na odladění zlatých a stříbrných doplňků času a stopek. Věc, které jsem si hned nevšiml a vnímám tuto debatu jako pozitivní a rozšiřující obzor, když člověk vybírá. SZ zatím poskytovat nechci s ohledem na rozpravu s prodávajícím, ale určitě předám, když nekoupím. Chtěl jsem sem dát foto zápěstí s Garminama, ale nemám tu možnost obrázek vkládat. Domnívám se (drahá polovička to potvrzuje), že obvod není šířky zápěstí, ale spíše výšky, což může přinášet také úskalí. S ohledem na místo pobytu nemám možnost nikde zkusit a sám mám vždycky problém přijít do obchodu a zkoušet hodinky, když je chci koupit jinde. Myslím si, že jste někteří z oboru a určitě to nemáte rádi. Takže verdikt za vás: 1) jde o první automaty2) zn. 3) dojem popř další poznatky Díky za váš čas.
Funthom95 Odesláno 30. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2019 ETA/ Sellita - jde o o omezení dodávek mimo swatch group; sellita je v podstatě klon strojků ETA, to k materiálu; ad přesnost - to nevím. Poznatky tady byly třeba k Sellitě SW 200, ne k případnému klonu 7751Jestli máš ruku 19,5 cm tak Ti 41 mm velké nebudou; pravda je, jak píšeš, že záleží na tvaru ruky - nicméně ani tak bych z velikosti obavy neměl. Co se mě týká, mě je značka sympatická, Masterpiece řada je naprosto skvělá; zpracování (z těch co jsem měl na ruce třeba Pontos nebo AIKON ) je na danou cenu skvělé. Druhou věcí je, že za cenu u AD se tyhle hodinky většinou nekupují - viz ceny na chrono. Ale tohle máš pořešeno, tak je zbytečné to kupovat. Resale value nebude bůhvíjaká.
4AL Odesláno 30. dubna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 30. dubna 2019 Děkuji za poslední příspěvek a kupuji si je pro svoji radost s vědomím, že na nich nevydělám a hodnota půjde dolů. To bych musel do jiných vod, abych je udržel za několik let v kurzu a jsme zase u toho oddalování viz. mých 5 let a nemusel bych se dožít . To možná ty další...
KatkaB Odesláno 1. května 2019 Nahlásit Odesláno 1. května 2019 Tipuju, že L2L budou mít cca 48,5 mm.
Daemonultimate Odesláno 1. května 2019 Nahlásit Odesláno 1. května 2019 (upraveno) Na co tipy? Najdi si čelní obrázek, nejlip fotku, na telefonu si nastav zjistěný průměr a máš lug jak vyšitý. Ještě si muzes telefon prilozit na zápěstí a zjistit, jak Ti budou slušet. Upraveno 1. května 2019 uživatelem Daemonultimate
AdaMoss Odesláno 1. května 2019 Nahlásit Odesláno 1. května 2019 Přesně tak, jestli máš 19,5cm pazouru, tak bych 41mm pouzdro vůbec neřešil. Opticky to na tobě bude OK. Jak ti bude sedět na ruce, to se z parametrů vyčíst nedá. K ML obecně...ta značka je mi sympatická i když jsem od nich měl jen jedny hodinky a ještě poměrně krátce. Líbí se mi ty jejich blbůstky na ciferníku a novátorský přístup. O nějaké heritage tu asi nemůže být moc řeč. Na to je to moc mladá značka. Jsou schopný vyvinout a vyrobit vlastní kalibr, to se cení. Nevím, jestli je to šťastná volba prvních hodinek. Osobně bych jako první sáhl spíš po nějaké klasice. K tomu konkrétnímu modelu...Jestli to mají být tvoje první lepší hodinky, na můj vkus jsou takový celkem divoký. Vzpomínám si na sebe, když jsem začínal...koukal jsem typově po hodně podobných hodinkách. Za půl roku šly pryč...prostě to strašně rychle omrzí - a takových příběhů tady nasbíráš možná i stovky :-). Osobně bych volil něco krapet univerzálnějšího - tři ruce, možná datum. Nevím, za kolik máš možnost je sehnat, ale třeba těch 80k je taková naprd cenová oblast. Za ETU (i když poměrně dost modifikovanou) bych to nedal a in-house...kromě Seika nevím nevím. Kdybys to zvedl na 100k, tak se ti znatelně rozšíří obzory. Ber to s nadhledem, ale pokud nakonec vybereš tyhle, tak ti věštím následující budoucnost:- Za +-70k je koupíš- První 4 měsíce budeš nadšenej- Kolem půl roku ti to začne hlodat a hodíš je do sekce prodej- Za 45k je možná střelíš a budeš na tom hůř než na začátku, páč ti do nově vysněných hodinek bude chybět cca 55k místo dnešních 20k :-). Ale zkušenost je k nezaplacení...já a mnozí další by mohli vyprávět :-D.
KatkaB Odesláno 1. května 2019 Nahlásit Odesláno 1. května 2019 Jo, tak takhle nějak jsem to na monitoru šuplerou odměřila, spočítala na kalkulačce a zaokrouhlila na 48,5. Na co tipy? Najdi si čelní obrázek, nejlip fotku, na telefonu si nastav zjistěný průměr a máš lug jak vyšitý. Ještě si muzes telefon prilozit na zápěstí a zjistit, jak Ti budou slušet.
Daemonultimate Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Na telefonu nic nepočítáš, jen dvakrát měříš. Nejdřív nastavení průměru, pak co chceš. Podle mne, 41 bez divers lunety je minimální slušná čitelnost chron. Na ruku 19,5 bych viděl chrona tak 43 a víc.
Diablo1st Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Na 19,5cm ruku sa bojíš či ti 41mm hodinky nebudú veľké??? OMG. Ja mám 16,5cm ruku a mám Certina DS2, ktoré sú 41mm. Na moju ruku OK, ale na tvoju by boli malé. Rovnako ako Daemon by som to videl ma rozmer 43+.
KatkaB Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 (upraveno) Jen jsem chtěla upřesnit, že to byl podložený odhad. Každý prokrastinuje na jiném zařízení, pro mě byla jednodušší ta šuplera. Upraveno 2. května 2019 uživatelem KatkaB
AdaMoss Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Že jsou někomu hodinky malé je dost subjektivní fakt - každý vnímá velikost jinak. U příliš velkých se to dá nastavit třeba tak, když nožky přesahují šířku zápěstí, tak to už je moc, ale co jsou příliš malé hodinky? Ta éra přerostlých hodinek pomalu končí...lidi přišli na to, že to nejen vypadá divně, ale taky je to nepraktický. 36-40mm...to bude myslím brzy nový mainstream. Takže 41mm a malé? Vůbec bych to toho nebál.
4AL Odesláno 2. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Dámy a pánové, děkuji za příspěvky a postupně k jednotlivým odpovědím, kterých si cením, ale:1) V roce 2010 jsem koupil Tissoty Le Locle - bílý cifr, sekundovka tj čisté, ale vráceno, protože jsem byl rozladěn z jejich velikosti a prázdnoty...Od té doby začala peripetie s výběrem a z toho plynoucí odkládání2) Záměrně jsem nedal do tématu žádné druhé k porovnání, protože......při radě o hodinkách jde každému hlava kolem, tj. rozhodnutí o konkrétních jsem udělal, abych mohl klidně spát3) Otázku ohledně velikosti jsem položil záměrně, ale dotaz měl být doprovázen fotkou nynějších a snad se dnes povedlo nahrát.4) Prohlédl jsem nabídky na hodinky a rozpočet navyšovat nechci, protože se nebavím o investici dle odkazu z Chrona. To bych za tyto hodinky nedal a je k diskuzi, jestli je nabídnutá cena adekvátní. To si myslím, že je.5) Celá věc ohledně zápěstí byla vedena také k tomu, jestli bude dostačující pásek k hodinkám dodávaný. U Tissotů byl krátký a nebyla tam spona a jistě víte, že je potom těžké nasazování a zapínání na poslední dírce6) Garminy na fotce jsou v rozměru L2L 53, průměr 42 mm a na mém zápěstí jsou velké (můj názor) a originál řemen bez zkrácení. Šířka zápěstí je 6,5 bez natočení dlaně a já 41 vidím akorát. Kdyby byly na tahu a spuštěné ke hřbetu ruky, asi by to bylo málo a větší velikost by se hodila, ale zase by musely mít sportovnější nádech, a to tyto MF nemají. Tak foto nelze zase nahrát a poprosím někoho o nahrání, kdy zašlu v SZ. Díky
AdaMoss Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Dej pak za půl roku vědět, jestli jsem to trefil :-).
4AL Odesláno 2. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Ještě jsem nezakoupil.V úvahy byly jen tyto:https://www.chrono24.cz/tagheuer/carrera-calibre-5-day-date-war201afc6266--id8029749.htminvestice +- stejná
Daemonultimate Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Éra velkých hodinek, to mě dostalo. Co chci od chron, to, aby subcifry byly co nejlíp čitelný. Speedy daydate jsou fajn, ale lupa by bodla. Ja bych u chron pod 43 nešel a to mam ruku jen 19 až 21 v létě. Mel jsem 39, bez chron, rozčilovaly mě ty namrskany indexy. 42 a vic je pro mne velikost pro pohodlnou čitelnost. Ale to je zas subjektivní.
cuborg Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 5) Celá věc ohledně zápěstí byla vedena také k tomu, jestli bude dostačující pásek k hodinkám dodávaný. U Tissotů byl krátký a nebyla tam spona a jistě víte, že je potom těžké nasazování a zapínání na poslední dírce Toto bych vůbec neřešil, originál ti vydrží půl roku a pak stejně budeš hledat novej. V sekci prodej je pásků (možná i kvalitnějších) hromada a kdybys nevybral, spíchne ti třeba člen "habadej" nebo "zrno" novej na míru. Podle mě je velikost 41 mm na tvou ruku akorát. Důležitá je i nositelnost. Mám ruku 21cm a kupříkladu jsou moje nejpohodlnější hodinky Longines Hydroconquest nebo Omega SMP, oboje s 41 mm. K tvým ML ještě připočti tlačítka...ty budou akorát.
KatkaB Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Docela by mě zajímalo... jaký konkrétně Le Locle? Vyrábějí hromadu modelů s různými ciferníky... Dámy a pánové, děkuji za příspěvky a postupně k jednotlivým odpovědím, kterých si cením, ale:1) V roce 2010 jsem koupil Tissoty Le Locle - bílý cifr, sekundovka tj čisté, ale vráceno, protože jsem byl rozladěn z jejich velikosti a prázdnoty...Od té doby začala peripetie s výběrem a z toho plynoucí odkládání
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se