Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pohledal jsem doma vsechny mozne fotky, co jsem kdy udelal, a ktere alespon za neco staly, a hodil jsem je do galerie na google ( http://picasaweb.google.com/tomaskovyhodinky ). Misto jejich vyfoceni jsem vyplnil zemi a popripade mesto, kde byly vyrobeny.

Vysla z toho docela zajimava mapka. Zatim tam mam hodinky vyrobene v Ceskoslovensku, Svycarsku, USA, Japonsku, Rusku, Thaisku a Indii. Vim, ze mi chybi jeste Nemecko, Cina a popripade Taiwan. Ale delaly se hodinky jeste nekde jinde? Vim, ze se kapesni delaly v 19. stoleti temer vsude, ale co naramkove?

Upraveno uživatelem afrikab
Odesláno
Vysla z toho docela zajimava mapka. Zatim tam mam hodinky vyrobene v Ceskoslovensku, Svycarsku, USA, Japonsku, Rusku, Thaisku a Indii. Vim, ze mi chybi jeste Nemecko, Cina a popripade Taiwan. Ale delaly se hodinky jeste nekde jinde? Vim, ze se kapesni delaly v 19. stoleti temer vsude, ale co naramkove?

UK - nějaký nezávislý hodinář na jakémsi malém ostrůvku, detaily si nepamatuju, tuším dělá asi dvoje ročně

NL - Christiaan van der Klaauw

Itálie - dělaly se tam původní Panerai, ne?

Odesláno
UK - nějaký nezávislý hodinář na jakémsi malém ostrůvku, detaily si nepamatuju, tuším dělá asi dvoje ročně

NL - Christiaan van der Klaauw

Itálie - dělaly se tam původní Panerai, ne?

Ono jedna otázka je co přesně znamená "vyrábí". Počítají se jen vlastní kalibry? A druhá otázka je vlastnictví. Jsou firmy dneska ještě národní, pokud jsou to akciovky, patři do různých koncernů atp.?

Ale i tak UK historicky určitě. John Harwood byl Angličan. No a dnes, z masových - Sekonda (Time Products) je britská značka. I když asi vlastní strojky nemají.

A taky určitě Francie, vždyť hodináři přišli do Ženevy právě z Francie. Spousta původně fr. značek je dnes Swiss, ale i tak pár francouzských zůstává, i když také nevím jak je to dnes s původními strojky. Dneska z těch masovějších Lip a Yema. Ve Francii jsou pořád populární. A určitě měli vlastní strojky. Ostaně Číňani právě některé Lip kalibry obšlehli.

A modní (designové) hodinky, s cizími strojky se dělají určitě i leckde jinde. Třeba v Dánsku. A řada italských designových značek.

Odesláno

Irsko - bráchové John a Stephen McGoniglovi (web)

Švédsko - Sjöö Sandström (web)

Dánsko - Soren Andersen, Skagen, Martin Larsen, Rosendahl, myslím že i Jacob Jensen a hromada dalších

Norsko - Jorgen Amundsen, ale ten se přestěhoval do Švýcarska a spojil se s Müllerem ve Villemontu

Anglie - Peter Speake-Marin (ten ale žije ve Švýcarsku), Harold Pinchback, IWI, CWC, ty strašlivý divery s tlačítkama jako stolní zapalovač (Graham?)

Maďarsko - Aaron Becsei (web)

Finsko - Kari Voutilainen (ten ale taky žije ve Švýcarsku)

Španělsko - Aniceto Jiménez Pita

Odesláno (upraveno)

Abych to upresnil. Myslim fabriky, ktere vyrabely jak pouzdra, tak strojky. Zadny dnesni styl "Americka klasika" swiss made. Nezavisli hodinari jiste existovali a existuji i ted. Ale myslel jsem primarne vetsi fabriky.

Upraveno uživatelem afrikab
Odesláno
Pohledal jsem doma vsechny mozne fotky, co jsem kdy udelal, a ktere alespon za neco staly, a hodil jsem je do galerie na google ( http://picasaweb.google.com/tomaskovyhodinky ). Misto jejich vyfoceni jsem vyplnil zemi a popripade mesto, kde byly vyrobeny.

Pekne fotky, pekna prace :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...