Atewa Odesláno 23. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 23. června 2019 V 23. 6. 2019 v 7:31, digiMonster napsal: SEIKO Turtle sú parádne potápky dobre sa nosia a vypadaju drsniacky čo sa mne osobne páči a sú za rozumný peniaz ,ale asi ta sklamem k saku sa nehodia a pod manžetami košele sa budú blbo nosiť radšej tie SARX033/035 pripadne rada Presage Coctaile čo tak SRPB41J1? Tie sú krásne na živo ale keď potápky tak už spomenuté Glycine Sub Combat sú tenké tie môžeš v pohode pod košeľou nosiť a robia veľa farebných kombinacii určite si nájdeš svoju Díky za tip. Já mám asi bytostný problém se svou hlavou, kdy se domnívám, že potápky vydrží všechno a ty Coctaile a ostatní modely, co si posílal, beru za oblekovky, které už špatným pohledem poškrábu... asi pěkně naivní názor, co? Uznávám, že SRPB41J1 vypadají opravdu famózně jak na fotkách tak na videích. Jen mi připadají, že kromě barvy cifru jsou podobné mým baterkovým Tissotům ( https://www.prohodinky.cz/tissot-tradition-t063.610.11.038.00 ). SARX033/035 mi hodně připomínají DJ od Rolexu, s čímž nemám problém a upřímně kdyby ty Seika měly černý cifr a fluted bezel, tak bych do nich asi šel, ale ten fluted jsem našel jen u bílého cifru. Jsem tedy na vážkách, zda tebou zaslané oblekovký jsou co do všestranosti a odolnosti solidním konkurentem oněch potápek, pokud jo, mám širší pole výběru.Díky,
Duca Odesláno 23. června 2019 Nahlásit Odesláno 23. června 2019 Jestli Seiko, podíval bych se na řadu Presage nebo třeba klasicky SARB035. K obleku padnou bezpochybně a v triku s tím nikoho neurazíš :-)
Atewa Odesláno 24. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 24. června 2019 Seika jsou mému srdci nejbližší, nejsou však nepřekonatelnou podmínkou. Díky tomu, že mi tady rozšiřujete obzory jsme se pěkně posunuli od potápek, ale to taky dle mého úsudku není zásadně špatně. Líbí se mi čím dál tím více hodinky, které jsou řekněmě obojživelné ve všech životních situacích (od obleku k triku) a s broušeným kovem. Vcelku mě zaujaly Seikonauty Seiko 5 SNKK45 (dnes nesehnatelné) a jim podobné: JeanRichard Terrascope, Piaget Polo S (oboje dvoje těžce přes limit). Máte někdo představu o obdobných hodinkách s podobným užitím broušeného kovu a obdobném vzhledu? Kdyby mě chytly za srdce, šel bych přes limit, ale asi bych to neutáhl na PP Nautilus 5711. Kdyby nic nebylo vrátil bych se k potápkám. Ještě prostuduji Presage a Coctail time od Seika. díky moc za Váš čas pánové.
Kluk jako buk Odesláno 24. června 2019 Nahlásit Odesláno 24. června 2019 Co Christopher Ward? Cena/výkon je u nich bezkonkurenční, dělají je ve třech rozměrech, mají sponu s mikroregulací... Často nabízí slevový vouchery nebo mají akce, takže s cenou za nový se lze dostat výrazně pod dvacku. Případně z druhý ruky. Za podobný peníze pak chodí i lehce jetý Longines Hydroconquest. A pokud by jsi netrval na otočný lunetě, tak obyč Conquesty jsou taky fajn univerzály, který neudělají ostudu ani k obleku.
Atewa Odesláno 24. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 24. června 2019 Musím říct že jsem se na ty Wardy koukal a že jsou fakt líbivé jen jsem nenašel žádný model který by se vyloženě líbil mě. Za Longines Conquesty taky díky ABS se mi moc nelíbí. Dneska jsem při hledání dalších modelů obdobných hodinek jako Jean Richard Terrascope nalezl Maurice Lacroix Aikon a ty jsou pro mě naprosto geniální. Kromě té ceny. Ta je vice než dvojnásobek původního kapitálu. Kdyby znal někdo podobný model jen s nižší cenou, budu rád za jakýkoliv návrh. Tak jsem kompletně na vážkách zda koupit první automaty jako např ty základní potapky nebo Presage od Seika a časem našetřit na lepší nebo rovnou raději jít cestou dražších... Díky všem pánové
Atewa Odesláno 29. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2019 Tak poslušně hlásím, že jsem si na 99% už vybral. Nakonec jsem díky všem vašim radám zvolil řadu Presage od Seika. Ty, co jsem si však vybral v ČR nejsou. Dají se koupit v obchodě SeiyJapan.com. Četl jsem na anglických webech recenzi na ten obchod a je pozitivní. Na zdejší experty mám dotaz zda daný obchod neznají a případný nákup v něm by mi posvětili či naopak by mě od něj, ze zkušenosti, odradili. Nakonec zda nákup v cizině není problém jak kvůli dopravě či celnikum? Moc díky z reakce
Harwey Odesláno 29. června 2019 Nahlásit Odesláno 29. června 2019 Seiya je v pohode. Cez colnikov to pojde na 99%.
dtx Odesláno 29. června 2019 Nahlásit Odesláno 29. června 2019 (upraveno) Celníci tě stáhnou o DPH (20%) a to je znát. Clo bývalo 4, nebo 5%, ale teď díky nové obchodní dohodě mezi Japonskem a EU se mu asi vyhneš (pokud to opravdu půjde z Japonska). Každopádně DPH bolí + dopravce si naúčtuje pár stovek (v tomhle případě mám nejlepší zkušenosti kupodivu s českou poštou, která za celní řízení naposledy chtěla 200kč, u DHL jsem naposledy platil 450kč. Z jiného soudku - nedíval jsi se třeba na Glycine? Jejich airmany jsou sice pilotky, ale jiného druhu než klasické fliegry. Mají 200m WR a v pohodě se nosí i pod košili. Navíc poslední dobou šla jejich cena dolů a často bývají ve slevě. Případně můžu doporučit SARB033 od Seika. To byly moje první automaty a můžu jen doporučit. Upraveno 29. června 2019 uživatelem dtx
Atewa Odesláno 30. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2019 V 29. 6. 2019 v 10:45, dtx napsal: Celníci tě stáhnou o DPH (20%) a to je znát. Clo bývalo 4, nebo 5%, ale teď díky nové obchodní dohodě mezi Japonskem a EU se mu asi vyhneš (pokud to opravdu půjde z Japonska). Každopádně DPH bolí + dopravce si naúčtuje pár stovek (v tomhle případě mám nejlepší zkušenosti kupodivu s českou poštou, která za celní řízení naposledy chtěla 200kč, u DHL jsem naposledy platil 450kč. Z jiného soudku - nedíval jsi se třeba na Glycine? Jejich airmany jsou sice pilotky, ale jiného druhu než klasické fliegry. Mají 200m WR a v pohodě se nosí i pod košili. Navíc poslední dobou šla jejich cena dolů a často bývají ve slevě.Případně můžu doporučit SARB033 od Seika. To byly moje první automaty a můžu jen doporučit. Koukal jsem se a dopravu mají zdarma. Chápu to tedy tak, že cena u prodejce + 20 % za DPH bude výsledná cena? K tomu mám malý dotaz z praxe, jak ti celníci tu prodejní cenu zjistí? :-) Na Glycine jsem se dival ale asi mě nezaujaly. Ty SARB033 od Seika jsem se koukal a vybral jsem si vlastně skoro ty samé jen s modrým cifrem... jen řeším tu cenu / dopravu a případně DPH od celníků. díky
Harwey Odesláno 30. června 2019 Nahlásit Odesláno 30. června 2019 (upraveno) Colnici si vyziadaju potvrdenie o platbe(majl, printscreen....), Z toho vyrataju dan a clo.Tuto je o tom dosthttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/11616-jak-je-to-s-placen%C3%ADm-cla-a-dph-p%C5%99i-dovozu-hodinek/?fromsearch=1 Upraveno 30. června 2019 uživatelem Harwey
Atewa Odesláno 18. července 2019 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2019 Ahoj všem, tak hlásím, že po uvažováních a peripetiích včera v noci úspěšně objednány krásky z obrázku dole. Jakmile budou doma, zašlu foto ze zápěstí.Díky všem za projevenou snahu, pomoc a Váš čas.
Atewa Odesláno 19. července 2019 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2019 V 18. 7. 2019 v 17:47, Peter napsal: Seiko TurtleTeď nevím jestli šlo o výstřel do tmy, návrh modelu ke zvážení či označení předmětu na fotce. Ty co jsem však objednal jsou Seiko Presage SARX 045. :-)
Atewa Odesláno 21. července 2019 Autor Nahlásit Odesláno 21. července 2019 Pánové, chtěl jsem se Vás na něco zeptat, jelikož zítra nebo v utery by měly hodinky dorazit. Pravděpodobně budu potřebovat zkrátit tah, přijde mi nelogické si na to kupovat vercajk, takže to vidím na hodináře. Máte někdo zkušenosti s někým např. na Praze 5 u Andělu nebo to je jedno? Zvažuji Koscom nebo nějaký náhodný "hodinář" v nákupňáku. Budu rád za rady, protože bych nerad, aby je hned někdo levý jako já poškrábal na tahu. Díky.
Alex77 Odesláno 21. července 2019 Nahlásit Odesláno 21. července 2019 Zajdi s nema do Koscomu tam jsou na zkracovanii tahu a vymeny baterek velky odbornici
Gustaf Odesláno 22. července 2019 Nahlásit Odesláno 22. července 2019 Já myslím, ze tohle zvládne kdejaký hodinar...
Alex77 Odesláno 22. července 2019 Nahlásit Odesláno 22. července 2019 Pravda.Poskrabat nove hodinky pri vymene tahu zvladnou kdekoli
Atewa Odesláno 22. července 2019 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2019 V 21. 7. 2019 v 21:12, Alex77 napsal: Zajdi s nema do Koscomu tam jsou na zkracovanii tahu a vymeny baterek velky odbornici Díky, až přijdou, zajdu tam, stejně nic v okolí jiného, čemu bych důvěřoval, není.
Kluk jako buk Odesláno 23. července 2019 Nahlásit Odesláno 23. července 2019 Koscom je jistota, taky většinou skončím tam a to ani nejsem z Prahy.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se