steel Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 no spis spartak, ale tyhle breguet rucky me moc neberou
cigi Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 dali - jo! tohle pouzdro je dobrý, jen ještě více ztenčit (na vypouklé sklo). Celý jsou vlastně moc pěkný, halt schaffhausen. Taky bych ty nožky ohnul příkřeji dolů a korunku udělal možná méně ozdobnou. Ale jinak super! steele - Myslel jsem ty od D...., RGM mají moc opravdu stylizované pouzdro. Já si tím spartakem nějak nejsem jist, protože ty sbroušené hrany nožek mi příliš navozují 50 leta. Linea je víc - jak to nazvat - bezozdobná, prostě redukovaná na podstatné - a to bych uvítal. Taky mě napadlo, že by pouzdro mohlo být konické - zužovat se směrem dolů. Ciferník by zůstal obrovský a mohl by být použit menší strojek. Tuším, už jsem takové pouzdro viděl (ventura?) a je moc hezké - ciferník se jasně oddělí od ruky a pásek může začínat jakoby už na ciferníku. Tak jsem projel web ventura a opravdu dělají konická pouzdra, i s unitas strojky a nevypadají zle, není to ale porád ono.
Viktor Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 2 cigi - něco takového jako Ikepod nebo Ventura V-matic? To se mi moc nelíbí, ale velké hodinky by tak líp seděly na ruce.
odklizec Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Podle mne to musi byt klasika, zadne tvarove experimenty. Bavime se o predelavce starych kapesnich hodinek na naramkove s pouzitim 50 a vice let starych strojku. A na to se mi zadne konicke ani jine tvarove experimenty nehodi Tvar pouzder prvnich dvou hodinek v teto diskuzi se mi zda vic nez OK.
cigi Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Viktore, výborně jsi mě pochopil - tak něco aby lépe seděly na ruce , ale zároveň vypadaly jako ty IWC, jak píše tady odklízeč. Odklízeči, to nejsou žádné tvarové experimenty, jen vychytání ergonometrie - ten princip s příkrými nožkami mají přece už letecké longines. Taky nechci pouzdro jako ventura, ani to nejde, jen ten konický princip je logický - může to být např. kulaté, jako kapesní hodinky a navazovat na vypouklé sklíčko.
steel Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 no ja bych spis pozadal clena mechano zda nam muze rici neco o rozmerech strojku kapesnich hodinek a o moznosti sehnat napr. 20 strojku resp. hodinek napr. omega - mam zdokumentovano (fotografiemi) z primu jak mi opravili dedovi hodinky omega s kalibrem 30t2 - naprosto skevely a v celkove cene renovace - zrovna ten strojek byla zanedbatelna polozka
cigi Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Jak je velká ta omega? potřebujeme maximálně tak 35-37mm. Kolem 40mm už se myslím na zápěstí nevejdeme. Může to být ale i jiná značka, co já vím - zenith? IWC? Longines? Když budeme mít kliku. Taky myslím, že 10 kusů bude postačovat - víc se nás asi nesejde. 11 by bylo číslo, které si zase zalmouvám: 11/11! :)
Dali Odesláno 31. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Asi by jsme se nejdříve měli sjednotit na velikosti hodinek , máme zřejmě různé představy. Navrhuju stejný postup jako u linea 40, kopírovanou tabulku, jakou velikost preferujete, podle toho můžeme zvolit velikost strojku. V případě, že jsou pro Vás akceptovatelné dvě velikosti, napište se u dvou. Poznáme také skutečný počet zájemců. 40 42 44 47 ---------------------------------------------- Dali Dali
gandalf Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 40 42 44 47 ---------------------------------------------- Dali Dali gandalf
odklizec Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Obavam se cigi, ze pri 10-11 kouscich to nezaplatime. Take neni realne sehnat 10-11 strojku najednou 40 42 44 47 ---------------------------------------------- Dali Dali gandalf odklizec
Karlos Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Já o podobné "výrobě" takových hodinek uvažuju už delší dobu, probíral jsem to i s Mechanem a teď pečlivě sleduji tuhle zajímavou diskuzi. Myslím si, že to bude dost drahé, ale takhle, když bude víc zájemců, by se to mohlo dostat na rozumnou cenu. Ale - určitě bude nemožné sehnat tolik stejných strojků a myslím, že by to dopadlo tak, že v každých hodinkách by byl jiný strojek a to se mi zdá komplikované. Ale posoudit to nedokážu. Já sám už jsem si kvůli tomu pro představu koupil starý strojek Longines (výroba kolem r. 1880, průměr strojku 39mm, výška strojku 11mm) a Omega (30.léta, průměr 34, výška 7) a další strojek je na cestě :-) Pořád mám ale pocit, že to prostě není ono. Chtěl bych, aby ty hodinky byly NĚCO, když už do toho mám nastrkat tolik peněz.... A obrázek je jen pro představu na jaké hodinky (pouzdra) jsem narazil při svých výletech po netu :-)
gandalf Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Už máte nějaké podrobnosti o velikostech strojků Hamilton? /16, 17, 18?/
In Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 40 42 44 47 ---------------------------------------------- Dali Dali gandalf In odklizec In Doporučuji pouzdro klasiku nikoliv konické, tím bychom narušilu jednotu stylu. Jak diskuse pokračuje stále víc bych byl pro vteřinovku na devítce. Ručky spartak mně k mé vizi nesedí.
Dali Odesláno 31. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2006 To Karlos, ty první jsou nádhera. já jsem pro přestavbu rozhodnutý už delší dobu. Tohle je cesta jak je zlevnit a ještě si sám vybrat strojek, ručky, ciferník. Myslím, že je nejdůležitější se shodnout na pouzdře. Další individuální přání ručky a ciferník už asi nebude taková položka. s vteřinovkou na 9 souhlasím. Uvelikosti 47 se trochu obávám, že to bude módní záležitost možná několika let, a pak budou nenositelné (asi kromě leteckých).
odklizec Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Vterinovka na 9 je jen + protoze se bude teoreticky dat pouzit puvodni cifernik. Minimalne jako podklad pro novy design. Troufam si tvrdit, ze velka vetsina vsech kapesnich hodinek ma subcifernik naproti korunce, takze o to to bude jednodussi. Takze bude treba "jen" ten cifernik premalovat se spravne otocenymi indexy. Vsechno to ale zacina i konci u shodnuti se na velikosti pouzdra a ciferniku. Pocitam, ze tech obvyklych 47mm pro tyhle predelavky se asi castecne bude odvijet i od velikosti ciferniku.
Karlos Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Taky si myslím, že menší velikost než těch 47mm bude těžko dosažitelná vzhledem k velikosti většiny strojků v kapesních hodinkách. Jestli by se dal využít i původní ciferník nevím, ale jak mi vysvětlil Mechano, tak například smaltované ciferníky mají moc velkou tloušťku a už by se to tam asi všechno nevešlo. A s tím souvisí i to, že strojky se smaltovanými ciferníky mají i delší (vystouplejší) hřídelky pro ručičky, právě kvůli tlustšímu ciferníku. Takže v úvahu by připadaly spíš mladší strojky s kovovými ciferníky...
Karlos Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Já bych si pouzdro představoval takhle. Leštěné, jemně zaoblené hrany, nikde nic přebytečného...
odklizec Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 No ja myslel ten puvodni cifernik pouzit jen jako zaklad pro novy, takze by to znamenalo smalt pryc a na ocisteny kovovy povrch nanest barvu..tak jako je to napr. u ciferniku sport I.
zdenda Odesláno 1. června 2006 Nahlásit Odesláno 1. června 2006 http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=801 Myslíte, že bych s tímto mohl k Vám do party?
mechano Odesláno 1. června 2006 Nahlásit Odesláno 1. června 2006 no ja bych spis pozadal clena mechano zda nam muze rici neco o rozmerech strojku kapesnich hodinek a o moznosti sehnat napr. 20 strojku resp. hodinek napr. omega - mam zdokumentovano (fotografiemi) z primu jak mi opravili dedovi hodinky omega s kalibrem 30t2 - naprosto skevely a v celkove cene renovace - zrovna ten strojek byla zanedbatelna polozka Je fajn že máš zdokumentováno fotografiemi. Jsou to ty fotografie které máme slíbené ? Nikde je tu nemohu najít.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se