Přejít na obsah

e-cigareta ...

Baker

Doporučené příspěvky

Fajku, čo máš v odkaze som mal ale pretekal mi clearomizér a  blbo sa menila baterka, tak som ju reklamoval. Nakoniec hulím toto a nenašiel som zatiaľ ani jednu chybu. Ak chceš plnší dym, tak si kúp  v atty.cz bázu MIST 100ml od Atmos lab a nejakú príchuť. Clearomizér používam Vivi Nova 2ml s dlhými knôtmi. Údržba je minimálna. Baterka je klasika 18350 1200mah Trust Fire. V rezerve mám vždy druhú nabitú.

post-31381-0-07438500-1422251867_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dovolím si upozornit, že ten e-pipe mod postovaný brumkem má ne příliš vhodný tvar pro použití s clearomizéry jako jsou davide apod. (s výměnnými žhavícími hlavami). Správně by takový tank měl být postaven svisle, aby byla hlava zalitá liquidem. Pak takový tank neteče. E-pipe mod se nedá postavit tak, aby byl tank vertikálně a může tedy docházet k "počůrávání". Kolega ho má a vyžaduje to větší obezřetnost při skladování (v hospodě si e-pipe mod opírá o popelník).

Odkaz ke komentáři

U atíků s horní spirálkou (Vivi Nova také), která je zásobována knoty zespodu, je to na fajku (dýmkový grip) v pohodě, neboť liquid smáčí knot intenzivněji, než se tak děje u běžných baterií "na výšku".

U věcí, se spodním žhavením (spirálka dole - BCC, BDC, BVC hlavy) se to musí s minimem liquidu v nádržce už hlídat, neboť spodní knot nemusí být právě díky "položení" dýmky vžy dobře nasáklý.

Je faktem, že dýmkový grip ubírá podstatně hodně prostoru do výšky, což je dnes největší bolest klasických velkých gripů na třeba 18650 baterky - jsou hodně dlouhé a ve spojení s atomizérem je to vžy kolem 15-18 cm na výšku.

Teď frčej docela "krabičky" - bateriové gripy formátu menší krabičky od cigaret, které ovládací elektroniku přesouvají vedle baterie a výškou kopírují jen o málo maximální délku 18650 baterky (nekteré, na menší či vestavěnné články ještě podstatně snižují výšku)

Díky výkonu bateriových článků (zatím stále poměrně nízkým, na to, co potřebujeme a chceme vzhledem k rozměrům) je dnes vždy limitací prostor pro umístění větších 18xxx článků, nebo lipol článků a když se nejdou i tak výkonné a malé "baterie", zase je většina dobrých atomizérů s optimálním množstvím pro liquid cca. 2.5-4ml stavěná svou velikostí a robusností na těla cca 21-23mm.

Optimálním řešením, kdy jde použít články typu 18350, 18650 atd. (tedy baterie s velkým proudovým výkonem) a zároveň mít systém s velkým odpařovacím výkonem a malým rozměrem (délka propisky a tlouštka v nejširším místě do 20mm) jsou speciály/kompakty/hybridy třeba i od českých výrobců.

Jen to už chce znát nějaké základy odpařování, ohmův zákon a nebýt líný a nepřístupný vlastním tvorbám a úpravám spirálek a dalšího lehkého "tunění" systému k obrazu svému.

A v neposlední řadě je to i cena, která obvykle začíná někde kolem 3 a končí i za hranicí 6 tisíc (u špičkových českých a slovenských kompaktů z nerezu či titanu).To každej nevydejchá, že by měl za e-cigáro (i když ultimativní) "tolik" investovat (ačkoliv to před nedávnem klidně prokouřil za 2, 3 měsíce na cigárech :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, máš tip na nějakou pěkně zpracovanou krabku? Koukal jsem po vaporshark, ale radši bych něco z kovu jako BilletBox

Z originálů za ranec se mi nejlépe ovládal ZNA od House of Hybrids (samozřejmě to dělaj i v klonu), v základu je to na 18490 s niplem. Je to zajímavý tím, že je to lehce zkosený a tím pádem se to dobře drží. Ve vnitř je "standardní" DNAčko 20 nebo 30W.

Číňani to dokonce nabízejí jako klon 1:1, buď s jejich elektronikou na SX330 a SX350 a nebo za mastnej příplatek rovněž s originální DNA.

BilletBox pokud vím znáš, ten mne moc ergonomický nepřipadá a elektronika je dvoučlánkový step down, takže v dnešní době už to trošku za "watovými" gripy pokulhává v nastavení.

Z číňanů není vůbec špatný Cloupor Mini - na 18650, (zaujal mne, tak jsem ho objednal) - dělaj ho rovněž v čínské elektronice a myslím i s originálním Evolv DNA (opět příplatek ve více než dvojnásobku ceny). Magnetické zavírání boku občas zachrastí, ale elektronika dává i v čínské verzi to, co má (od cca 3.3V na rozdíl, od jiných krabiček, které mají pseudo nastavení od 7W, ale reálně tam třeba u 1 Ohmového atíku perou klidně 15W, jelikož neumí jít pod 4-4.5V, má to passtrough a nabíjení přes mikro USB a dobře se to drží v uce, protože na délku je to skutečně jen cca 7. něco cm. Akorát je to trochu těžký, jelikož stěny jsou poměrně bytelné (sice hliník, ale tlustej). Hrany zaoblené a pokud bych chtěl nějakou krabičku s dobrým výkonem a funkcemi, tak bych šel do něj ( s nízkým rozpočtem), s vyšším do ZNA, ale fousatej Zen za to chce asi 300 dolarů a ještě se to blbě shání.

Jinak existujou i nějaké "dřevěnné" krabičky s cenou aukční jak za ojeté auto a taky vím, že něco připravuje Steamboy (krabička s diskrétním čipem, který toho bude umět asi opravdu hodně, podle předběžných informací).

Od číňanů je to vcelku o designu, protože všechno je na 330 a 350SX čipech, případně s DNA, od moderů je v tom na 90% vždy DNA 20,30,40 a opět jde o velikost, design a materiály.

Je tedy z čeho vybírat, ale pro mne je ideálem krabička co nejmenších rozměrů, na 1x 18650, s mikro USB nabíjením a výkonem 20-30W - více opravdu nepotřebuju. A aby se to dobře drželo, což třeba právě Cloupor mini splňuje.

Upraveno uživatelem tiktaktiktak
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Chlapi: nechce se mi to cist cele od zacatku tak se zeptam na Vas nazor...pry hodne velke procento kuraku kdyz presli z normalni cigarety k elektronicke tak to byla jen otazka casu kdy se vratili zpek k tabaku. Jake jsou Vase zkusenosti?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...