organic Odesláno 10. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2012 Ta mezera s nechlazenym kanthalem co o ni furt mluvim je totok, kdyz je drat dlouhej na vysokej vykon sviti az do ruda prptoze se nechladi. Proto i diky opletu se da dosahnout toho, ze minus pol jde ze sroubku ktery se u me dotyka nasakleho opletu a plus kontakt (maticka na stredovem kontaktu - spanelu) se nahore take dotyka opletu. Takze je drat po cele sve delce neustale chlazen liquidem.Kdyz je mezera moc velka, daji se klidne dat dva oplety pres sebe, naopak to jeste lepe saje.K tomu obrazku cody. Co rikas na ten setup? Zvonek nemá nic moc chuť, je to oxidovaný mesh s kanthalem bez opletu. Hulí to dobře, ale prská to a chuť nic moc, hit nic moc. Večer jse si vzal ecab s uzenou švestkou a je lepší, tedy hit i chuť, než G-Bell. Asi ho budu muset přemotat. Můj první pokus s opletem. Trochu se toho bojím, ale snad to nějak dám, aby to dobře hitovalo a dýmilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 10. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2012 (upraveno) Tezko radit podle obrazku. Tipnul bych si, ale fakt jen tipnul, ze tenhle setup byl na grip s aku 18650. Tim, ze mas 14500 baterka dava min. Jak pises, ze ti prska je mozne ze liquid vari ale neodparuje se poradne. Kdyz ti tece, bude tam urcite potreba pohrat si z meshem. Spiralka je tam jednoducha. Zkus dat ten 0,20 jako bispiralku treba jen 2,5 otacky (tim snizis na polovinu odpor) a samozrejme oplet (tim zmizi chut oxidovaneho meshe). Fakt tezko radit, ja jsem taky zacatecnik a jsem rad, ze vyladim svuj cajk:-) Kazdopadne dej oplet a pokud by ta bispirala na 2,5 otacky byla moc malo - poznas ze i s liquidem to po par vterinach zacne zhavit do ruda, das o otacku vic. Ja motam tak, aby hit byl s nabitou baterkou na horni hranici snesitelnosti a pri zhaveni do 5 vterin (potahuju 2-3 vteriny tak zkousim na dvojnasobku) se nerozhavil. Se spravne vypalenym opletem si myslim, ze chut MUSI byt ok. Dymivost to jak pises ma. Takze res hit - tou spiralkou. No ted to prijde:-) Zakladni zkusenosti s komerci mas, teorii o systemu WP jsi na foru WP nastudoval, poradnej hardware uz mas doma. Ted uz ti tezko radit, ceka te to nejtesi, ladeni a ladeni. Ale ver, ze kazdej kdo vytrval a dokazal to, tvrdi co ja - stoji to za to:-) Na foru jsi dekoval Novaromovi za RKN, tak ho mas doma. Nechces zkusit napred to? Jednak si myslim (jen myslim), ze to bude hulit lip (preci jen je to vpodstate doladene WP14) a taky jsem schopen ti mnohem lip poradit, pac jsem ho za ten mesic co ho mam motal asi 30x na vsechny mozne i nemozne zpusoby:-) edit: Dukaz ze je neco spatne mas sam, pokud ti ecab huli vic. Na WP se ecab neresi a ani to tam netahej:-) Ale na ECF jsem myslim cetl komenty jako ze nic extra vykon, jistej si ale nejsem, mozna jsem to vzal odjinud. Upraveno 10. listopadu 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 10. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2012 (upraveno) Tak jsem RKN rozdelal a namotal znova novou variantu s vetsim odporem co bych zkusil na AW 14500. 0,20 bispirala 3,75 otacky Dulezite je - aby se mesh nahore nedotl maticky, byl by zkrat, proto nechavam oplet smerem nahoru koukat o malo vic nez mesh - aby se nahore u plus polu oplet dotykal-navazoval na minus pol kvuli chlazeni kanthalu- aby se dole u minus polu sroubek dotykal opletu kvuli chlazeni kanthalu- aby se ty dve spitalky vzajemne nikde nedotykali- aby se konce kde se sbihaji dve spiraly do jedne sbihali az tesne pred uchycenim (dole u sroubku a nahore u maticky)- aby oplet dole co nejvic tlacil do atiku, protoze to takhle funguje jako buffer liquidu co se srazi po potahu v kotelneTimhle zabranim zkratu v pripade degradace ci poskozeni opletu a docilim chlazeni meshe po cele delce, nejen samotnych spiralek. Jen zopakuji. Bispiralou docilim polovicniho odporu pri stejnem poctu otacek, nebo jinak receno pri stejnem odporu dvojnasobne odparovaci plochy. Upraveno 10. listopadu 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Tak ty 3,75 otacek je na RKN moc, snizil jsem zpet na 2,75 otacek a je to presne jak to mam rad. Chut v poho, dymu jak z lokomotivy, hit akorat. Jeste dulezita vec, dbej na to, aby se oplet nedotykal cepice, pak je to cesta pro liquid do naustku a do pusy:-( Dej pozor, aby se trubka z meshe nedotykala cepice, pak je to tzv. tepelny most (v pripade celokovoveho atty i zkrat natvrdo) a cepice se zbytecne zhavi. Pouzivam uz jen nerez drip tip a pokud dodrzim alespon 1mm mezerku od meshe k cepici pak se to da v poho kourit. I s tim mym ocelovym telem atty (ktere mi ted funguje i jako ohrivacek zmrzlych rukou) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Ted me az napadlo, ze mluvime mozna kazdy o jinem atty. Po uspechu ViviNovy se objevily dalsi kopie a pak zmenseniny na 2ml a zvetseniny asi na 8ml. Tak je klidne mozne, ze mluvime o necem jinem. Klasicka ViviNova je totok, od firmy Smok, jeji upravy co jsem zkousel nemaji prakticky vyznam, alespon pro me. Nejvic mi chutna v originalnim setupu. http://www.atty.cz/a...ank-system-sada Jo, je to tenhle kousek. Ale jak jsem psal, počkám na SteamBoye, pokud se na mne dostane. A pak si budu hrát:smile_anim: . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Hlásím, že jsem dnes poprvé motal. Přemotal jsem G-Bell. Byl tam oxidovaný mesh a kanthal přímo na něm. Původní majitel to dělal tzv. papírkovou metodou, kdy tam dí cig. papírek a ten pak upálí. Byly tam pořád zbytky, nebyl jsem spokojený s výsledkem. Tak jsem udělal neoxidovaný mesh, technoxův oplet, 0.2mm kanthal, cca 4 otáčky - multimetr ukazuje 1.6 ohmu. Ten oplet jsem tam dostával natřikrát podle technoxova postupu s železnou tyčkou, brčkem a kouskem papíru, ale výsledek stojí za to. Je to můj první pokus tak prosím o schovívavost V pátek dorazily dva kovové driptipy od Siam Mods, tak jeden pro ukázku No a poslední kousek - WP RKN Pikolo - na Cube sedí úplně krásně. Novinky pro příští týden (snad): GG Penelope, ať mám něco s knotem pro srovnání (obrázek není zatím můj) V sobotu jsem se neudržel a koupil z epipemods dýmkový grip. Bude pro Penelope, ať mám ještě jednu alternativu.Vzal jsem to hopem, ale teď to mám kompletní a nic víc mě neláká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 [quote name='organic' timestamp='1352663630' post='843821 ........., ale teď to mám kompletní a nic víc mě neláká :lol2: :lol2: Ale jinak gratuluju, samý hezký kousky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Ještě jsem hodím fotonávod na přípravu s technoxovým opletem. Copyright Willpro forum, Technox.Ten materiál je takový "rozplétavý" a dost blbě se s tím manipuluje. Cody, co to používáš za oplet, že tak hezky drží? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 :lol2: :lol2: Ale jinak gratuluju, samý hezký kousky.Když tě to tak pobavilo, řekni co dál? Mám dva super atty na mesh, Penelope na knot, ecab do kapsy a dýmku. Koukal jsem na ostatní kousky a nic mě neláká, maximálně 18650 baterka, možná Provari časem a nějaké to sklo na atíky místo plexi. Navíc jsem asi divnej, ale zatím mi fakt nejvíc chutná z Joyetech ecabu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Když tě to tak pobavilo, řekni co dál? Mám dva super atty na mesh, Penelope na knot, ecab do kapsy a dýmku. Koukal jsem na ostatní kousky a nic mě neláká, maximálně 18650 baterka, možná Provari časem a nějaké to sklo na atíky místo plexi. Navíc jsem asi divnej, ale zatím mi fakt nejvíc chutná z Joyetech ecabu. Mě to pobavilo docela upřímně. Za ty čtyři roky tady jsem podobně formulovaných prohlášení četl spoustu a vždycky to dříve nebo později skončilo, resp. pokračovalo prodejem stávajícího a pořízením dalšího a dalšího stroje. Nezřídka proložené návratem ke kořenům. Sám jsem si tím prošel už dvakrát. Nevím jestli to podobně funguje i u vapingu, ale obávám se že ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Mě to pobavilo docela upřímně. Za ty čtyři roky tady jsem podobně formulovaných prohlášení četl spoustu a vždycky to dříve nebo později skončilo, resp. pokračovalo prodejem stávajícího a pořízením dalšího a dalšího stroje. Nezřídka proložené návratem ke kořenům. Sám jsem si tím prošel už dvakrát. Nevím jestli to podobně funguje i u vapingu, ale obávám se že ano. Toho se taky bojím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Dík, škoda, že to asi nepojede v USB u noťasu.Tak vyzkoušeno - passthrough uspokojivě jede v autě, notebook na mě zařval přepětí na USB portu, takže do kolony na Jižní spojku je to dobré, šetřím baterku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Tak vyzkoušeno - passthrough uspokojivě jede v autě, notebook na mě zařval přepětí na USB portu, takže do kolony na Jižní spojku je to dobré, šetřím baterku. No, myslel jsem si to. Ještě si pamatuju Ohmův zákon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 (upraveno) Odbočím od hardware k e-liquidům. Z hotových asi člověk neudělá chybu u Ritchy, ale vydal jsem se cestou míchání. Koupil jsem Inawera VPG power base 18mg a namíchal si aromata: malina, černý rybíz a uzená švestka. Všechny tři jsou delikatesní. Abych doplnil objednávku, koupil jsem i Inawera Surprise, která mi taky moc chutná. Z čistě pozérských důvodů mě na zahraničních fórech zaujaly e-liquids modré a zelené barvy, ale zatím jsem je nesehnal. Nemáte někdo link?No a pak je tu jeden mystický liquid, zelené barvy, který když se objeví na trhu, do 10 minut je vyprodaný - Mad Murdock's radiator pluid. Vypadá dost jedovatě. Je to nějaká special směs lékořice a dalších chutí. Upraveno 12. listopadu 2012 uživatelem organic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Já jsem dnes dal za liquidy asi litr. Jinak mám taky VPG power smoke bázi 18 mg. CO se týká té zelené, co použít potravinářská barviva do směsí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 (upraveno) Mě to pobavilo docela upřímně. Za ty čtyři roky tady jsem podobně formulovaných prohlášení četl spoustu a vždycky to dříve nebo později skončilo, resp. pokračovalo prodejem stávajícího a pořízením dalšího a dalšího stroje. Nezřídka proložené návratem ke kořenům. Sám jsem si tím prošel už dvakrát. Nevím jestli to podobně funguje i u vapingu, ale obávám se že ano. V tomhle můžeme být v klidu - pomyslný "Svatý Grál" e-kuřákův je dosažen s daleko nižšími investicemi, než do slušných hodinek :) Ono totiž nic moc chuťově lepšího než kombinace například ProVari nebo Zmaxe s Penelope neexistuje a naše "české" upravené genisis systémy (WillPro a Steamboy) s dobrým setupem jsou to nejvýkonější, co je možné sehnat. To mohu dobře potvrdit - Z Atty Pro, Cobra a další exkluzivní atomizéry se skutečně svojí konstrukcí a výkonem na WillPro nebo Steamboye nechytají - konstrukčně jsou také poměrně nedotažené (a to myslím vážně z vlastní zkušenosti ) jen jsou dobře a kvalitně zpracované po stránce obrobení atty a jsou designově zajímavé. Do Prahy jde také jeden z 50 kusové série Foggattiho, ktrý by mohl být nadějný, ale až ho vyzkoušíme (kamarád jej má na cestě), pak se teprve bude soudit.Jednospirálku na zoxidovaném meshi ať si kouří za mořem - bispirála nebo plochý kanthal na kvalitním opletu například od Technoxe se výkonem vyrovnají dvouspirálkovým nebo dokonce dvoukomorovým speciálům. S výkonem není třeba už jít výše, neboť výkonově se tomu nic moc nevyrovná. Kdo motá genisis s opletem bispirálkou, doporučuji pro maximální výkon spíš kanthaly kolem 0.16, max 0.18mm s odpory kolem 40-50 ohmů. Nástup žhavení je výrazně rychlejší, než u silnějších drátů. Případně ten plochý kanthal - odpařovací plocha je ještě větší než u bispirály a motá se velmi jednoduše a klidně přímo už na usazeném meshi i opletu a je za 3 minuty hotovo. Odporem je nutné se držet v rozmezí od cca 1.2 do cca 1.6 Ohmu - bohužel 1.2 Ohmu už většina elektronických gripů neumí a tak je nutné volit spirálky lehce nad tuho hodnotu nebo použít "mechaniku". V tomhle rozsahu odporu totiž genisis podává nejlepší výkon a nezresluje chuť. Upraveno 13. listopadu 2012 uživatelem tiktaktiktak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Tiktaku, ty víš o čem mluvíš, a já ti věřím. Nicméně i u milovníků hodinek může po dosažení grálu snadno dojít k recidivě v podobě neustávajícího hledání, klidně i v méně zvučných vodách. To nutkavé puzení zkusit ještě to a tamto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Tiktaku, ty víš o čem mluvíš, a já ti věřím. Nicméně i u milovníků hodinek může po dosažení grálu snadno dojít k recidivě v podobě neustávajícího hledání, klidně i v méně zvučných vodách. To nutkavé puzení zkusit ještě to a tamto. Na tom něco je, viděl jsem videa, kde mají lidi za sebou nebo na stole deset různých gripů, fajek a dalšího haraburdí. Ono stačí, aby člověk nakupovat ProVari, Golden Greek, nebo ten Foggati, co o něm psal tiktak (109 liber) a může mít v e-cigu třeba 1000 EUR. Ve srovnání s hodinkama je to ale pořád v rozumných mezích. Jinak G-Bell je po přemotání to nejlepší, co jsem kdy inhaloval. Malinový 18mg liquid trhá plíce, dýmí to jak lokomotiva a má báječnou chuť. Naopak z WP RKN Pikolo jsem trochu rozpačitý. Narozdíl od G-Bellu, kde stačí odmontovat zvonek a člověk je v kotelně, je přístup do Pikola složitý, musí se sundat sklo, což mi dneska zabralo cca 10 minut, protože O-kroužky držely jak přibité a jeden při rozborce prasknul. Taky se mi nelíbí, že se kotelna Pikola při kouření plní kondenzovaným liquidem, to G-Bell nedělá. Chuť i hit jsou i na bispirále s opletem nesrovnatelně horší než G-Bell. Ta malinká kovová kotelnička je prostě vychytaná. Zkusím Pikolo přemotat a uvidíme, jestli se zlepší. Dneska si na poště vyzvednu Penelope. Fakt jsem na to zvědavý, zase poreferuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Ohledně ceny - je to v téhle formě taky koníček a hranici 1000E jsem ve vlastním hardware už dávno překonal. Nepočítám plné krabice "komerce", které jsem zkoušel, nebo byl nucený zkoušet do obchodu. A to jsem právě hodně umírněný a nechávám si jen ty systémy, které mi vyhovují nebo na nich shledávám něco zajímavého. Znám spousty lidí, jejichž touha vlastnit prakticky vše, co se na vaping vyrábí je silnější, než vše ostatní a tak mají takové "sbírky" jako napříkald 30 gripů a 50 atomizérů a dokonce je skoro všeechny alespoň občasně "proženou". Navíc u vaperských specialit (párkusových sériích atty, gripů se sériovými čísly atd.) obvykle cena spíše roste, takže pokud to není to úplně pravé podle předpokladů, je to dobře prodejné a někomu to může maximálně vyhovovat. Ohledně Pikola - nevím, jakou máš přesně verzi, ale pokud se setup dobře udělá, je jeho výkon kupodivu větší, než u jiných genesis atty (G-Bell jsem v ruce neměl, a předpokládám, že bude výborný) a je to právě o konstrukci, velikosti odpařovací komory, nasávání vzduchu a chlazení. Jak říkám - prošlo mi rukama mnoho věcí, které stojí moc peněz, dělají je lidé tak profláknutí jako Zen a konkrétně třeba Z Atty Pro pod ochranými křídly Provape (výrobce Provari) bylo pro mne hodně velkým zklamáním - výkonem, konstrukcí, logikou obsluhy a i přístupem Zena (na atty se muselo něco měnit, právě díky hrozné konstrukci středu a do teď se neobtěžoval odpovědět na dotaz, zda by bylo možné zmíněný náhradní díl zakoupit)Tím jsem jen chtěl říct, že WillPro (13,14, RKN) a hlavně XT a XL se dají nastavit na takový výkon, že jej s Cobrami, Z Atty, DIDy apod. atíky není možné dosáhnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Tak mám nového mazlíka - Penelope. Celý večer jsem si hrál, až jsem vykouzlil bispirálu na dvojitém knotu. Přestože se mi to nijak extra nepovedlo, s odporovýma a neodporovýma drátkama je piplačka a povedlo se mi to namotat až na třetí pokus, tak mě to položilo do kolen. Máme vítěze! Respektive G-Bell je vynikající na produkci dýmu, myslel jsem, že i na hit, ale Penny...to je harmonie chuti a kope to jak kůň! Oba atíky se budou skvěle doplňovat. RKN Pikolo si nechám na hraní a učení, třeba ho taky ještě poladím ke slušnému výkonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se