Majk1 Odesláno 20. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2017 Diky za vysvetleni - o tom niklu a jeho ne uplne zdravotni vhodnosti uz jsem to prave slysel, proto jsem bral jako vhodnejsi ten nerez. Na soft se tesim, koukam, ze taky tak trochu alchymie i s nastavenim krivek. Ale to me na tom zacina vic a vic bavit. Kdyz si vzpomenu na prvni pokusy s Nickem, tak je to slusny pokrok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 20. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2017 (upraveno) No já ho bral hlavně proto, že je fakt jako Pico (jenom o kousek širší). Velké tlačítko je pro mě plus, protože ať ho bafnu do ruky jak chci tak to funguje. Třeba v autě je to fajn. A TC režim mě netrápí. Nějak jsem mu nepřišel na chuť. Je fakt, že jsem byl ochoten nastavování věnovat vždycky tak pět minut, pak mě to urazilo a vrátil se k wattům. Zkoušel jsem to jak na několika DNA (včetně 200 na kterou jsi mi posílal i nastavení pro SS) na Lišce taky...prostě mě to nesedí. Možná to je blbost ale u VW mám pocit takového stabilnějšího výkonu. Asi jsem zlenivěl a dostal se do stavu - "vyhovuje, neřeším" Ten Orion se ti povedl. Viděl jsem tuhle úpravu kdysi na netu a snad i někdo na vapowallu kdysi dělal přímo čepice na zakázku. Já ho snad doma budu muset najít a oprášit. Mě se doma válí takovejch věcí co byly výborný a teď už jenom zahálí (Fuzze, ZK, Orion...). No jsem línej JJ ten koncept, ergonomie a tláčo se mi líbí právě hodně, ale se svou TC pozitivitou nic nenadělám. Na lepší se prostě snadno zvyká. : ))Ve VW je výkon samo stabilní. Stále ten nastavený. V teplotním režimu ty pocity a funkčnost odvisí (při předpokladu správného celkového nastavení) od nastavení dvou hodnot. Výkonu a teploty. A to může být funkčně rozdílné. Prakticky můžeš kouřit na nastavený stabilní výkon a až v případě vysychání spirálky a dosahování nastavené teploty, zasáhne teplotní kontrola, výkon se snižuje. Prakticky hulíš ve VW a hlídáš sušší spirálku.Nebo využíváš prakticky variabilní teplotu. Stále hulíš na nastavenou teplotu, která je na spirále po náběhu stabilní za různých okolností a výkon pracuje. A pak nejčastěji... člověk neví a něco tam má. : )) Ale vážně, nastavením těch dvou hodnot, můžeš pocitově na průběhu potahu měnit mnohé. A praktičnost při zvládnutí má také to své do sebe. Pravda ale je, že to chce trochu chápat a chvilku tomu dát. Ovšem nutné to pro vaping a doplnění té své dávky není. Stejně jako i třeba digi z tržnice za třicet ukazují vcelku slušně přesný čas a stejně bude vždy dost nadšenců, kterým to nebude dostačovat... : )) Proti gustu... hlavní je samo spokojenost. Možná je to srovnání trochu blbý a nadsazený, ale rozumíš.. : )) TC je ale určitě celkovým přínosem. Ty věci kolem nastavení atd. to je začátek, udělají se prakticky jednou a pak už jde vlastně jen o to hlídání správného "zamknutí" odporu. Orion. Neviděl jsem, napadlo mě to také. I vlastně na jinou kapuci jsem taky myslel. Nechat strouhnout od Závy z titanu a vyjímatelný Tip. Nakonec je to takto, klasika hulvát vyhovuje a zvětšený otvor pro mesh vnímám pozitivně. Měl jsem obavu z toho vysokýho dna kotelny, jak to půjde převrtat "z ruky" akuškou, ale jak po másle... Ten Tip bych bral teda jiný, vyjmout a vyměnit, ale jinak celkově super. 3 - pochopil jsem správně, že po namotání nové spirálky a při pokojové teplotě nastavím a zamknu takový odpor, který mi ukáže mod? Prakticky to tak úplně není. On se trochu ustálil pro tu činnost název "zamknout odpor", což vychází z těch nejrozšířenějších zařízení, toho že ten odpor krom jiného zamykáme, objeví se ikona - zámek. Někdy to též spletu a napíšu ze zvyku zamknout jako všeobecné nebo to dám do uvozovek jako před chvílí. V podstatě jde o to, aby si grip zapamatoval ten výchozí inicializační odpor celého sestavení při pokojové teplotě, který u některých zařízení můžem i uzamknout. U některých se načte na požádání, stisknutím kombinace tlačítek nebo vyvoláním té funkce. U některých pouze v okamžiku našroubování atomizeru na Mod. Při přechodu ze stavu "nic" na ten daný odpor. A určitě jsou i další specifika těch jednotlivých zařízení. Konkrétně při práci s Módy Joyetech v ArcticFox si Mód zapamatuje výchozí inicializační odpor v okamžiku našroubování atomizeru na Mód. Optimální postup: Při sundaném atomizeru tříklikem na hlavní tlačítko a případně následně tlačítky plus a mínus přejdu na profil, který chci využívat. Současným stiskem tlačítek plus a mínus vynuluji předchozí zapamatovaný odpor. Při pokojové teplotě (vychladnutém atomizeru, spirálce...) našroubuji atomizer na grip a stisknutím hlavního tlačítka se zapamatuje aktuální odpor, ten který bude následně výchozí inicializační. Ten zde u AF poté mohu, ale nemusím uzamknout. Na soft se tesim, koukam, ze taky tak trochu alchymie i s nastavenim krivek. Ale to me na tom zacina vic a vic bavit. Kdyz si vzpomenu na prvni pokusy s Nickem, tak je to slusny pokrok Pokrok je to opravdu veliký. Alchymie to byla spíš ze začátku, když se zkoušelo nové a nové. A to byla vlastně i část toho pěkného poznávání. Dneska už máme v podstatě většinu ověřenu, otestována nějaká ta optima, o kterých se dá říci, že jsou to takové všeobecnější závěry. Např. ta hodnota "TCR" 0095 pro SS316 a 316L a gripy Joyetech (Eleaf, Wismec). Ono tabulková je fous jinde, ale šedá je teorie a ta zařízení i když dokáží opravdu mnohé (např. stálé velmi přesné měření odporu a výpočty), stále nejsou laboratorními přístroji a každé funguje malinko jinak. Stejně tak se osvědčila všeobecněji křivka DJaquith V2 pro zmiňované nerezové odporové dráty. Zkráceně TCR je koeficient, jeho křivka je lineární. Kdežto TFR je křivka daná několika body tzn. může přesněji korespondovat s např. tou nerezovou ocelí, která nemá tu závislost odporu na teplotě úplně lineární. Ilustračně: Jinak teda udělám vyjímku, protože k AF bych to v podstatě vše v případě nějakého dotazu stále vyzobával z již hotového a překopírovával... Takže celý úvod k AF a další poznatky zde: http://www.e-cigaretafans.eu/forum/viewtopic.php?f=56&t=6601 A tady mám vlastně hned v úvodu návod jak vložit v NFE Toolbox tu TFR křivku. Slíbil jsem takže jo doporučuji a tady to teda máš. : )) ......... Osobně si na začátek vkládám oblíbené osvědčené nastavení pro materiál (SS 316 a 316L) k využití s teplotními režimy a to dále nastavím do profilu ?P2? (poznámka: můžeš samo zvolit jaký profil chceš). Stejně jako jsem to dělal a ukazoval u Eleaf iPower, od kterého si to i vypůjčím k ukázce. Pro DJaquith V2 TFR jsem si stejně jako u iPower, editoval v materiálech to nastavení, které nevyužiji tj. např. Ti. Přejmenoval dle gusta a po rozbalení importoval .csv soubor. Zde ke stažení: DNA200-UD-SS_316L DJaquith V2.zip A pak mám i toto nastavení na výběr mezi materiály (Coil Material) při stavbě profilu, který jsem si nazval dle využité křivky a tu i zvolil. Dál si můžu v profilu (P1 - P8 / zde v ukázce P2), nastavit další hodnoty dle libosti a v konfigurátoru ještě mnoho dalšího? ?mám nastavený profil včetně osvědčené křivky pro můj materiál a jsem s nastavením přes PC hotov tak ?Upload settings? - nahraji nastavení do Módu. Mód mám aktualizovaný a i můj nastavený profil po tříkliku hlavním tlačítkem, vidím na displeji k volbě. A i volím. A dám si zas voraz. Jinak ještě připomínám, že samo pro nahrazení nikotinu nejsou tyto hrátky nutné. Upraveno 20. dubna 2017 uživatelem biknik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Ta poslední věta Jinak si to rád přečtu, mám TC krabku a stejně jedu na watty. Třeba se to naučím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk1 Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Super, úžasný Moc díky za vyčerpávající návod, podle kterého jsem to dal i já. Teď už jen do toho moc nehrabat, aby to makalo tak, jako teď Je to luxusní a nevěřil bych tomu, jak elektronika dokáže ovlivnit chuť. Teď už můžu jen v klidu vychutnávat a nahrazovat nikotin Ještě jednou díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 To mě těší, že pomohlo a pozitivně se osvědčuje. Tak ať chutná a hutnou páru! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Četl jsem to včera večer a jako jo Tohle už není rada, ale elaborát Donutilo mě to se zamyslet kde jsem si nechával vázat diplomku. Já to snad přes víkend zkusím. A nebo ne...mám AL 85 a tam "naštěstí" TC nefunguje dobře. A na jiný z asi deseti modů to Kutululů přendavat nebudu A zeptám se...nemá někdo náhodou LostVape Skar? Ten co je buď na 18650 nebo 26650. Mám ho jako domácí s většíma baterkama (kdo by se s tím tahal venku) a po měsíci se mi fest oloupala barva. Jinak funguje dobře...na VW Upocený pazoury to nebudou, protože zbytek gripů drží v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Jj na DNA75 je Jaquith samozřejmě také chutný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Jedeš Nebo to budu muset zkusit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Taky jdu zkoušet... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 (upraveno) Jsem spokojen. Ještě lepší chuťově než původní tovární hlavy, fakt chutný i když i ty tovární velmi dobré. Nyní v provozu tižší, trochu méně vzdušné, kompatibilní s funkcí TC-SS a občas jen vyměnit vatu.Akorát.. bylo to docela jemné, pidi, ale už je zde na dlouho hotovo.Sice jsem už postoupil až do vaperského důchodu a nechal si na bafání jen pár kousků, co mi zbyly a neměl v plánu nic přidávat, ale Triton Mini se mi naskytl starší a jo.Zas jsem si po čase něco trochu předělal k obrazu svému, konstrukce, provedení, plnění.... jak je u Aspire zvykem, fajn. Upraveno 21. dubna 2017 uživatelem biknik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk1 Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Krásná práce (a titěrná) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Ono toho moc není vidět, ale titěrné to je. Spirálka je na 2 mm vrták. 0,28 nerez. Ono to člověku vždycky chutná lépe, když na tom má nějakou jakoukoli trochu zásluhu a připraví si to bafání sám, ale tyhle hlavy jsou stejné a kompatibilní pro Aspire Nautilus, který je vyhlášeným Clearomizerem pro pohodový vaping a chuť. A i v tom Triton Mini je to teda opravdu chutné, dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 23. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2017 (upraveno) SmokerStore využilo u nového Taifun BT hned dva méně známé, ale funkční principy. To je přímé "žhavení" meshe a využití lanka jako dopravníku e-liquidu. Je to zajímavé, ovšem u toho "zajímavé" to u mě končí. Další mrakomor , ale je to zas něco trochu jiného? Jinak za slovo "tižší" v předchozím postu se asi omlouvám. To je i na mě moc byť nejsem členem žádného jazykového spolku, dokonce ani místního. Upraveno 23. dubna 2017 uživatelem biknik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 Zdarec pánovéKterá báze(značka) vám nejvíce vyhovuje? Zatím jsem dál Imperii a Vape Gear. 50/50 6mgStejně namícháno,Vape Gear je řidší a přijde mi o něco příjemnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 (upraveno) Zkoušel jsem báze od několika firem, ale.. Poznám nějaký drobný rozdíly a rozdíly v hustotě, ale pro mě jsou minimální a nezásadní. Někdo to vnímá více, jsem vypozoroval, u mě je podstatnější hlavně, co si do toho namíchám. Používal jsem naposled hlavně Avorii, GermanFlavours a Atmos Lab. Před asi třičtvrtě rokem jsem přešel na nulu tak jsem začal zkoušet "Fichemu", která je dlouhodobě ověřena a převážně využívána k řezení bází s vyšším obsahem NIC (nikotinu) na nižší koncentrace. 1:1 - bacha musí to být farmaceutická kvalita, ne technická! http://www.fichema.cz/glycern-glycerol/446-glycern-995-125-kg-glycernov-olej-cas-56-81-5-pharma-8592861510030.htmlhttp://www.fichema.cz/monopropylenglykol/1010-propylenglykol-monopropylenglykol-1-kg-farmaceuticky-mpg-cas-8592861507030.html Mě naprosto vyhovuje a nevnímám zásadní chuťový rozdíl oproti běžným bázím. Akorát nikotin tam není no. Jinak to asi nikdo nevyvrátí nebo nepotvrdí, ale mám důvody se domnívat, že VapeGear se vyrábí ve stejné laborce jako Imperia, akorát pro určitou siť prodejen.. Upraveno 25. dubna 2017 uživatelem biknik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2017 (upraveno) k One V2 přišlo další nové hulení Aspire.Milane díky za trpělivost Upraveno 28. dubna 2017 uživatelem vraby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2017 Pěkný a není zač. U Aspire Nautilus 2 je stejný typ hlavy jako mám v Aspire Triton mini, co jsem fotil o pár postů zpět. Zrovna ho bafám. A myslím dobré. "BVC" (Bottom Vertical Coil) hlavy od Aspire jsou kompatibilní s Aspire Nautilus, Aspire Nautilus 2, Aspire Nautilus Mini a Aspire Plato. Na výběr je více druhů různých odporů k dokoupení. Ta 1,8 ohm, co je přibalena, myslím ok..? Tu případně pak dokoupit. A gripík vypadá moc hezky. Tak ať to čmoudí! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2017 díkypo dlouhé době jdou hodinky stranou a zajímám se o hulení. (vždytˇvíš...pořád otravuju) chemie ta mě vždy bavila,tak pohoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2017 Jo tak to se ptáš toho pravýho. Já raději to železo než vody do toho. Dobré ale když to i baví a každý si nalezne to své. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 29. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2017 Čau kucí, doporučte mi prosím nějaký grip na dvě baterky, ale hlavně aby to bylo kvalitní, skladný a lehký! Teď mám hlavní eVic AIO a společně s Avocadem je to docela tíha.Mám teda zálusk na Wismec Predator, ale v ruce jsem ho neměl. Každopádně chci vřele doporučit hrušku od Vincenta. Takhle jsem si ještě nepochutnal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se