Kalifx Odesláno 24. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. června 2008 Tak pokud ty zápory chceš slyšet tak: Spotřeba (podotýkám, že já sám jezdím v autě kterési bere 11 litrů v průměru) která je na míle vzdálené udávaným hodnotám... elektrika (třeba otevírání dveří a pod.) v žertu řečeno při špatné kusu "nejde proud, není vystupování z auta) Přestože se mi líbí, tak bych do něj nešel... Se spotřebou máš pravdu - holt velký auto. Ovšem já nenajezdím zase tak moc, takže mě to tolik netrápí. Ale pravda je, že spotřeba se někde v koutku krčí jako argument proti. Ani ne tak proti Touaregovi, ale spíš proti SUV obecně.
Well Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Koukni sem http://moje.auto.cz/os/volkswagen-touareg.html . VW má poslední dobou hroznou pověst, kvalita šla s příchodem nového Passatu hodně dolů. Osobní zkušenost s Touaregem nemám, ale po zkušenostech s Passatem (2ks), Golf Plus, Polo bych asi radši volil toto http://moje.auto.cz/Joe-ST/mazda-cx-7.html . Šťastnou ruku při výběru.
objevitel Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Dobra alternativa VW Touareg jako SUV ale ne do 100 % 4x4 od roku 1992 JEEP. PATROL,NAVARA,TOUAREG a teď PATHFINDER 2,5 DCI Stručně a jasně moje osobni hodnoceni JEEP - terén 70% silnice 60% 2,1 TD spotřeba prum.8,5l PATROL 100% 40% 2,8 TDi 14l NAVARA 70 % 60% 2,5 TDi 12 l VW 70% 70% 2,5 TDi 14,5 l PATHFINDER 90% 90% 2,5 TDi 9,1 l nepřeleze 10 l Chorvatsko 5 lidí kufr plný konzerv atd jízda podle předpisu a zaplá klima prumer 6,4 l JSEM 100 % spokojen konečně. Všechna auta od nového po dobu leas. a po 3 letech prodej a ted bude PATHFINDER II.
B.F.G. Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Ješte by bylo dobré se zamyslet nad servisem. Je totiž poměrně dost drahý. Navíc jsou i ND na toto auto v kategorii drahé. Stejně jako u posledních typů nových aut se nastavuje všechno přez počítač, garážoví opraváři s tím mají problém (např. ruční cuplíková brzda a sní souvisejcí výměna obložení - nelze provést bez počítače, spec. rozhraní a software). Známý má 3.0TDI, spotřeba je při slušném zacházení mezi 10-12 litry. Trošku ho překvapil první "servis", říkal: "pouze vizuální prohlídka auta a výměna oleje 15 000kč". (oleje je tam 4 litry cca)
Kalifx Odesláno 25. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Tfuj... poslední 3 příspěvky mně moc velkou radost neudělaly. Nad tou spotřebou se asi přece jen budu muset zamyslet Taky se zkusím poptat na Jarově jak je to s cenama servisních zásahů... Je fakt, že ani ta Bora není v servisu za husu a Fidorku, ale dá se to snést. Průběžně všem moc děkuju za cenné informace.
midloch Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Kurňa KALFIX, takovej rozumnej člověk a chceš kolíbající plechovou kačenu na kolech Když se ti to vyloženě líbí, tak se ti bude tato pseudo auto SUV třída těžko rozmlouvat. Jináč jeden kámoš ho měl v dízlu a měl tam tolik závad, že na tom procedil krev a byl rád že to prodal. Jedna má bývalá kolegyně z práce ( růžová blondýna, nyní na mateřské...) si ho před cca měsícem dovezla z dojčlandu, jako celek to vypadá poměrně v pohodě, až na detaily typu loupající se barvy na plastech v interiéru a hodně drahý náhradní díly (má něco s tapecírungem ve dveřích) a samozřejmě spotřebou cca 15-18 litrů ve městě, kde s tím po většinu se svým miminkem jezdí (má benzín). Koupila si ho prý hlavně z důvodu bezpečnosti
bandicoot Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Podle lidí, co znám a měli to, je to auto v pohodě. Tahač na loď to ale není. Už někdo i psal, že problémy byly s prvními výrobky (VW s tím neměl zkušenosti, narozdíl třeba o Landcruisera, který se vyrábí deítky let). Do hodnocení Value for Money se na tvou žádost nepouštím.
Onisan Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Se spotřebou máš pravdu - holt velký auto. Ovšem já nenajezdím zase tak moc, takže mě to tolik netrápí. Ale pravda je, že spotřeba se někde v koutku krčí jako argument proti. Ani ne tak proti Touaregovi, ale spíš proti SUV obecně. tak ještě jinak... kolega, který si auta vozí a který miluje SUVčka na Tuarega nadával... kvůli spotřebě, kvůli drahotě a pod. A poměřoval to v rámci kategorie SUV... páč v jinejch nejezdí... měl ho jenom chviličku a hned ho posílal do světa...
vonstochow Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 V rodině už jsme měli tu čest s Touaregem 2x. Ten první byl 2.5 TDI v parádní výbavě,jeden z prvních vůbec v Čechách.V prvních 50t km 3x výměna diferenciálu,elektronika neustále v p*****i, stálý host v servisu.Došla trpělivost,chtěli jsme auto vrátit.vyhrožovalo se právníky atd atd. NAštěstí prodejce vyměkl,starý Touareg odkoupil a dal obří slevu na nákup nového.A ten je pro změnu už zcela spolehlivý.2.5 TDI je motor původně použitý v dodávkách,což mu propůjčuje lehce industriální zvukový charakter výměnou za dostatek točivého momentu v nízkých a středních otáčkách a při rozumné spotřebě.
Kalifx Odesláno 25. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Kurňa KALFIX, takovej rozumnej člověk a chceš kolíbající plechovou kačenu na kolech Když se ti to vyloženě líbí, tak se ti bude tato pseudo auto SUV třída těžko rozmlouvat. Jináč jeden kámoš ho měl v dízlu a měl tam tolik závad, že na tom procedil krev a byl rád že to prodal. Jedna má bývalá kolegyně z práce ( růžová blondýna, nyní na mateřské...) si ho před cca měsícem dovezla z dojčlandu, jako celek to vypadá poměrně v pohodě, až na detaily typu loupající se barvy na plastech v interiéru a hodně drahý náhradní díly (má něco s tapecírungem ve dveřích) a samozřejmě spotřebou cca 15-18 litrů ve městě, kde s tím po většinu se svým miminkem jezdí (má benzín). Koupila si ho prý hlavně z důvodu bezpečnosti No jo kamaráde, jenže já jsem ten typ co když si kupuje auto, tak něco houpavýho, v čem se bude do max 140 km/h "prohánět" po dálnici, když motorku tak takovýho toho čopra, co se na něm člověk skoro válí a při jízdě hnije zaživa . Tvoje Carrera se mně děsně líbí, ale bohužel nějak nemůžu přijít na to, co bych s ní dělal. Eště jsem zvažoval Audi TT v kabrioletu, páč jsme s přítelkyní dva a asi nás nikdy víc nebude a je to tudíž taková varianta trošku z jiný strany. Svého času jsem měl New Beetla, ale toho jsem kupoval hlavně kvůli přítelkyni a nezvyk jsem si na něj. Prostě se mně některý auta líbí proto jak vypadaj a před nějakým nešťastným nákupem jenom kvůli vzhledu se občas raději takhle poradím a nasbírám informace. Sporťáky se mně taky zamlouvaj, ale ty si dokážu rozmluvit sám s ohledem na svou povahu. Pro mě je největší adrenalínovej zážitek spojenej s autem, když mně v garáži zhasne světlo při vystupování.
PigyCZ Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 tak mi to nedalo a koukl jsem se na ty spotřeby u Touaregu, no drsný, nejšílenější verze 12ti válec tuším 450 kobyl sežere ve městě 22 litru, jestli já najedu kolem 40, nebo jen po městě 25tis ročně, bude mě ta sranda stát : 25tis město .....181500 15tis mimo m. ... 74250 celkem za rok ...255750 Kč
Onisan Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Já měl auto se stejnou spotřebo a nejvíc mně deptalo to, že jsem stále stál u stojanu a nalejval do něj benzín... Fakt je to možná směšný, ale snad žádný auto nemá potřebnou bandasku na takovouhle spotřebu... každá jízda vedla přes benzínku...
cigi Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Mám za to, že tuareg je nejhorší volba v tomhle segmentu (když chceš SUV, tak si kup SUV, o tom bez diskuze). 0 zkušenost - se všemi technickými problémy, co to nese - viz midloch a další 0 tradice - když umíš stavět skvělýho golfa, neznamená to, že zvládneš pseudoauto SUV - viz midloch 0 design - to snad nemyslej vážně, vyšńořenej golf na velkejch kolech - viz výše 0 imidž - horší to bejt nemůže, snad jen faeton Takový ty věci, jako poměr cena/výkon ani nezmiňuju. Na spotřebu se u SUV tradičně nehledí, ale musím uznat, že takovou spotřebu, co píšete, nemá ani náš ještě krásně hranatej krátkej traktoriální nissan patrol - a to je offroad ! Na závěr mi dovolte prohlášení - existuje jenom jedno pořádný auto - SUBARU :D
midloch Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 No jo kamaráde, jenže já jsem ten typ co když si kupuje auto, tak něco houpavýho, v čem se bude do max 140 km/h "prohánět" po dálnici, když motorku tak takovýho toho čopra, co se na něm člověk skoro válí a při jízdě hnije zaživa . Tvoje Carrera se mně děsně líbí, ale bohužel nějak nemůžu přijít na to, co bych s ní dělal. Eště jsem zvažoval Audi TT v kabrioletu, páč jsme s přítelkyní dva a asi nás nikdy víc nebude a je to tudíž taková varianta trošku z jiný strany. Svého času jsem měl New Beetla, ale toho jsem kupoval hlavně kvůli přítelkyni a nezvyk jsem si na něj. Prostě se mně některý auta líbí proto jak vypadaj a před nějakým nešťastným nákupem jenom kvůli vzhledu se občas raději takhle poradím a nasbírám informace. Sporťáky se mně taky zamlouvaj, ale ty si dokážu rozmluvit sám s ohledem na svou povahu. Pro mě je největší adrenalínovej zážitek spojenej s autem, když mně v garáži zhasne světlo při vystupování. Dyť já ti rozumím, ale přece jenom, pokud to vidíš tak jak jsi napsal, bych možná přemýšlel o nějaké stylofce, co třeba Infinity? Houpavý a stylový A pokud se chceš pořádně houpat tak nějakou ameriku, na US dálnicích se houpou jedna radost!
rodo555dx Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Mám za to, že tuareg je nejhorší volba v tomhle segmentu (když chceš SUV, tak si kup SUV, o tom bez diskuze). 0 zkušenost - se všemi technickými problémy, co to nese - viz midloch a další 0 tradice - když umíš stavět skvělýho golfa, neznamená to, že zvládneš pseudoauto SUV - viz midloch 0 design - to snad nemyslej vážně, vyšńořenej golf na velkejch kolech - viz výše 0 imidž - horší to bejt nemůže, snad jen faeton Takový ty věci, jako poměr cena/výkon ani nezmiňuju. Na spotřebu se u SUV tradičně nehledí, ale musím uznat, že takovou spotřebu, co píšete, nemá ani náš ještě krásně hranatej krátkej traktoriální nissan patrol - a to je offroad ! Na závěr mi dovolte prohlášení - existuje jenom jedno pořádný auto - SUBARU :D prve tuaregy mali fakt vazne vela poruch hlavne s elektrikou/kamos je financny riaditel firmy, ktora robi pre vw diely/. vraj sa neoplati kupovat najslabsi diesel, lebo je to slaby motor na taketo auto. kedysi sa dost kradli. jednemu znamenu ho vykradli pred par mesiacmi a vymontovali mu cosi z pristrojovky - radio, navigaciu. tiez si stazoval, ze tam stale cosi blika a musi s tym ist do servisu. mne osobne sa zdalo, ze je tam malo miesta vzadu, mam dve deti. po meste je fajn, ze sedis vysoko. druhy znamy, co opravuje/kupuje/predava auta ma teraz jazdenu x5 a hovori, ze je to jedine slusne SUV. tiez uvazujem o SUV a mojim favoritom je X5.
B.F.G. Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 A co konzervy v Chorvatsku, šmakujou? Auto za mega a dovolená jako výlet ze sockodromu... A proto tam pak ( prý, já tam nebyl) nechtěj pouštět Čechy do restaurací P.S. Pardon za plevelení vlákna o autech na serveru o hodinkách Ty jsi asi poslanec nebo tunelář co? Nerozumím tomu, proč se vyjadřuješ k něčemu, o čem nic nevíš? Případně SZ, že bys mi poslal nějaký to mega.
B.F.G. Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Já měl auto se stejnou spotřebo a nejvíc mně deptalo to, že jsem stále stál u stojanu a nalejval do něj benzín... Fakt je to možná směšný, ale snad žádný auto nemá potřebnou bandasku na takovouhle spotřebu... každá jízda vedla přes benzínku... Přesně tohle mi v pondělí říkal jeden obchodní partner u oběda. Jen mluvil o jiném autě, Chrysler 300 HEMI. CIGI, Tuareg je dobré SUV, jistě nemá tuhou nápravu a rám, na druhou stranu na Defender nic nemá, takže potom není SUV nic.
Peta-Biker Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Malaket: Taky mi nepřišlo dvakrát rozumný tady říkat, že ten, kdo nelítá pokaždé na dovolenou na Haiti nebo na Kapvery, tak je Čech-sockodrom... Já jsem třeba mladej a myslím, že spousta mladých dá přednost jet s partií přátel auty do Chorvatska nebo někde a klidně si vzít jídlo než letět letadly, protože musí ukázat, že na to maj... Krom toho, i Chorvatsko není zadarmo... Jde o tu pohodu, když se jede s lidma, 5 lidí v autě a paráda, pořád sranda... Nevidím v tom žáden problém... To jsi trošku přepískl...
Kalifx Odesláno 25. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Malaket: Taky mi nepřišlo dvakrát rozumný tady říkat, že ten, kdo nelítá pokaždé na dovolenou na Haiti nebo na Kapvery, tak je Čech-sockodrom... Já jsem třeba mladej a myslím, že spousta mladých dá přednost jet s partií přátel auty do Chorvatska nebo někde a klidně si vzít jídlo než letět letadly, protože musí ukázat, že na to maj... Krom toho, i Chorvatsko není zadarmo... Jde o tu pohodu, když se jede s lidma, 5 lidí v autě a paráda, pořád sranda... Nevidím v tom žáden problém... To jsi trošku přepískl... Chlapi neblázněte! Ať si každej jezdí s konzervama kam chce, ale čím, sakra čím? Toť otázka! Mně se tady rozpadá můj sen jako hromádka z karet a vy tu řešíte lančmít v Makarské. Ale vážně. Tohle vlákno mně zatím přineslo spoustu informací a poznatků. Takže teď začnu prolízat auto fóra, abych si je tam eventuelně potvrdil nebo případně vyvrátil.
rodo555dx Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Odesláno 25. června 2008 Chlapi neblázněte! Ať si každej jezdí s konzervama kam chce, ale čím, sakra čím? Toť otázka! Mně se tady rozpadá můj sen jako hromádka z karet a vy tu řešíte lančmít v Makarské. Ale vážně. Tohle vlákno mně zatím přineslo spoustu informací a poznatků. Takže teď začnu prolízat auto fóra, abych si je tam eventuelně potvrdil nebo případně vyvrátil. ak vies nemecky, tak si vygoogli nejake nemecke fora. tam zistis, akemu modelu/vybave/rocniku sa treba vyhnut a na co si davat pozor pri kupe. byvaju tam aj navody, ako odhalit najcastejsie drahe skryte vady. na www.mobile.de si pozri ceny. nekupuj nic lacne, nie, obed zadarmo neexistuje, skor si zober stred pasma. az to budes kupovat v nemecku, tak nie od chorvatov, rusov,turkov alebo od rodenych nemcov najlepsie v byvalom zapadnom nemecku. pozri ake ostatne auta ma ten tvoj predajca v ponuke, ak su ostatne stare sunky, tak jedno drahsie auto je podozrive. skus aj ine krajiny, ja by som skusil trebars luxemburg. francuzi, taliani, belgicania sa o auta moc nestaraju a tak aj tie auta vyzeraju. neburane zo servisnou knizkou, ak burane, tak presne ako to bolo. ja si vzdy vozim zo sebou mojho automechanika. ak mas najaky kontakt na vw servis, tak sa este oplati pokecat s ludmi zo servisu, ale su to riadni ojebavaci a rozpravkari. kradnuty tuareg sa vraj da kupit za cca 120.000 Kc, takze pozor pri kupe u nas/v cesku. ja osobne by som si jazdene auto a specialne diesel na slovensku alebo v cesku nikdy nekupil, aj ked aj v nemecku uz maju pekne rozbite dialnice a nemci sa tiez naucili podvadzat. a este vseobecne platna rada: je to tazke auto, tak treba silny motor, lebo inak sa to bude kazit.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.