siwi Odesláno 17. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2019 Ahoj všem, právě jsem si pořídil výše zmíněné hodinky, k nimž jsem ve svém vlákně sepsal pár prvních poznatků a současně také uvedl pohnutky, které mě k jejich nákupu přivedly. Jelikož však mé vlákno nepatří zrovna k nejnavštěvovanějším, rozhodl jsem se toto povídání zařadit i sem. Už také proto, že tady by ho případný zájemce o informace hledal spíše než u mě. Průměr pouzdra je, jak už z označení vyplývá, 39 mm. Může se to zdát málo, ale s ohledem na absenci lunety působí na ruce větším dojmem a ciferník je možná i krapet větší než u mých TAGů majících průměr 41 mm. Pro zápěstí 17,5 cm jde o, řekl bych, ideální velikost. Výška pouzdra je dle údajů 12 mm, což není žádný extrém. Ovšem díky jednoduchému tvaru bez všemožných zkosení a dalších kudrlinek se zdá být vyšší. Celkově je pouzdro robustní a perfektně sedí na ruce. Celkový příjemný dojem podtrhuje jeho matovaná povrchová úprava. Stejnou úpravu má i korunka, se kterou se manipuluje naprosto bez problémů. Celkem úleva ve srovnání s potápkami, kde je opatřena ochranou. A navíc tady se nešroubuje. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ciferník je maximálně jednoduchý a přehledný, jak se na vzor A sluší. Vítám zejména zřetelné cejchování jednotlivých minut (vteřin). U ostatních svých hodinek je skoro nevidím. Za svou nazelenalou barvu vděčí všechny prvky ciferníku luminiscenční vrstvě. Ta po vystavení světlu svítí velice jasně, ale rychle slábne až na určitou úroveň, kde už vydrží hodiny. Seiko to není, svůj účel pro odečet času v noci však plní dobře. Vše je kryto plochým safírovým sklíčkem bez antireflexní úpravy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Uvnitř hodinek tepe mně dosud neznámý mechanický automat Miyota 821A. Jeho parametry odpovídají většině levnějších japonských kalibrů. Tedy 21 kamenů, oproti švýcarům pomalejší chod 21000 půlkyvů za hodinu, ale s velmi "živým" rotorem. Jeho zvuk je slyšet při sebemenším pohybu ruky asi skrz skleněný průhled v dýnku. Uvidíme, jak si strojek povede v každodenním nasazení. Během prvních uplynulých 24 hodin zatím ztratil rovných 10 sekund, což zrovna není žádná hitparáda. Nijak mě to neznepokojuje. Tohle nebudou moje hlavní hodinky. Těmi zůstávají i nadále TAGy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hodinky v této barevné úpravě se prodávají na originálním hnědém koženém řemenu s bílým prošitím, který k nim pasuje náramně. Je tlustý, takže nekontrastuje s robustností pouzdra. Navíc nýty po stranách i samotná signovaná spona mají naprosto stejnou povrchovou úpravu a vše tak tvoří krásný kompaktní celek. Řemen sám je tuhý, přesto se však během pár hodin přizpůsobil tvaru mého zápěstí a nyní už o něm na ruce skoro nevím. Nikde nic netlačí. Jen by mohl být o kousek delší. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Celkový dojem z této nové akvizice předčil i má nejoptimističtější očekávání. Tyhle hodinky mě prostě baví. Svou plnou krásu vejvíce odhalí na denním světle nejlépe v přírodě, kde krásně vyniknou všechny jejich barvy. Tam je také budu brát nejčastěji. A k tomu ke všemu jsou phodlné. Takže jsem vybaven a podzim může začít. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 18. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2019 Já už Ti chválil u Tebe, tak musím i tady. P A R Á D A . Hodinky, fotky povídání. Ať Tě baví dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 18. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2019 Máš to moc pěkně napsané,Vojto.Přečetl jsem to jedním dechem.Fotky super jako vždy a hodinky se mi moc líbí, neboť jsem je měl štěstí vidět na živo.Sice nikoliv u Tebe,ale za pultem.A proto se již těším na Tvé podzimní fota.Samozřejmě Ti gratuluji ke krásnému kousku a užívej si jich do sytosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 18. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2019 Děkuju za uznání. Třeba ten popis prvních dojmů tady někomu pomůže a rozšíří řady jejich majitelů No, a na ty podzimní fotky se těším i já sám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MejlaG Odesláno 19. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 Pekny, text i fotky, pocity z hodinek. Prosim te kolik maji lug to lug? Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 19. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 (upraveno) Moc hezký a čistý A Muster. Od značky s příběhem. S lumi vteřinovkou, sláva. A maj vyvážený obě velký ručky, to mě občas trhá oči. S tím vším, co jsem napsal, a při té ceně, mně ta miyota nevadí. Upraveno 19. srpna 2019 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 19. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 V 19. 8. 2019 v 18:00, MejlaG napsal: Pekny, text i fotky, pocity z hodinek. Prosim te kolik maji lug to lug? Diky Šupléru doma bohužel nemám a údaj jsem nikde nehledal. Takovým poněkud kostrbatým měřením jsem naměřil 46 mm. V 19. 8. 2019 v 18:24, bandicoot napsal: Moc hezký a čistý A Muster. Od značky s příběhem. S lumi vteřinovkou, sláva. A maj vyvážený obě velký ručky, to mě občas trhá oči. S tím vším, co jsem napsal, a při té ceně, mně ta miyota nevadí. Jo, lumi vteřinovak se mi taky moc líbí, S Miyotou předešlé zkušenosti nemám, tak se uvidí. Hodinky zatím za vydatného chrastění rotoru pořád jdou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MejlaG Odesláno 19. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 Dekuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deafslap Odesláno 19. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 pěkné povídání, i hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 19. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 V 19. 8. 2019 v 20:50, deafslap napsal: pěkné povídání, i hodinky Tebe neznám! Jak to, že nechodíš do digitálních vláken, když máš v avataru Montány? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deafslap Odesláno 19. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 V 19. 8. 2019 v 20:57, siwi napsal: Tebe neznám! Jak to, že nechodíš do digitálních vláken, když máš v avataru Montány? já tu nejsem moc dlouho, a ten avatar je bohužel z netu, fyzicky je nemám ale je to moje vzpomínka na dětství, kdyby někde byly, koupím je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 19. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 Aha... Já myslel, že jsi příznivec digitálek a že je dokonce třeba i sbíráš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deafslap Odesláno 20. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2019 V 19. 8. 2019 v 22:29, siwi napsal: Aha... Já myslel, že jsi příznivec digitálek a že je dokonce třeba i sbíráš.nesbírám, digitálky nějaké mám a baví mě, ale jen na sport, mám nějaká ta casia Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Matiniela Odesláno 21. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2019 Jsou krásné Asi si taky jedny na podzim pořídím. Kdysi jsem měl verzi Aachen 42 mm, ale opravdu mě štvala ta Miyota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2019 A čím přesně tě ta Miyota štvala? To by mě docela zajímalo. Sám s ní zkušenosti teprve sbírám a zatím si není důvod stěžovat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Svatoslav Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 Nejspíš Ti pochválím fotky. Wrangler jsem si koupil na dovči v Mikulově, moje oblíbená značka z raného mládí.Miyotu mám na jedněch hodinkách a žádný problém s ní nemám, moje zkušenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Matiniela Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 (upraveno) U Miyoty a speciálně té co je v Laco tedy 821A mi vadí, že při prudším pohybu zápěstí se sekundová ručička na okamžik zastaví. Jedná se o celkem známý problém těchto strojků... Krásný článek o tomto problému -> http://calibercorner.com/stuttering-seconds-hand-explained/ Upraveno 22. srpna 2019 uživatelem Matiniela Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 Jo, tak si vzpomínám, že se o tomhle jevu diskutovalo před časem i tady. Odesláno z mého ASUS_Z01RD pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Svatoslav Odesláno 24. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2019 Je vidět, že tě baví a musím říct, že oprávněně. Chvíli jsem se díval v prodejním vlákně na Steinharty pilot, ale než jsem se rozkýval byly pryč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se