Přejít na obsah

Sbíráte někdo PRIMky?

Doporučené příspěvky

Dovolím si využít toto vlákno, snad to nebude vadit. Hodinky potřebné k identifikaci jsem tu totiž několikrát našel, fotku jsem si taky vypůjčil odsud.

Takže, našel jsem tyhle primky doma při úklidu.

post-3644-1217754528.jpg

Založit je zpátky do šuplíku se mi moc nechce, protože strojek na tom tak špatně nebude. Asi je tedy někam donesu, třeba tím překvapím tátu, který je evidentně považuje za ztracené. Máte k nim nějaké bližší info? Předpokládám že to je něco úplně obyč.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si využít toto vlákno, snad to nebude vadit. Hodinky potřebné k identifikaci jsem tu totiž několikrát našel, fotku jsem si taky vypůjčil odsud.

Takže, našel jsem tyhle primky doma při úklidu.

post-3644-1217754528.jpg

Založit je zpátky do šuplíku se mi moc nechce, protože strojek na tom tak špatně nebude. Asi je tedy někam donesu, třeba tím překvapím tátu, který je evidentně považuje za ztracené. Máte k nim nějaké bližší info? Předpokládám že to je něco úplně obyč.

Díky.

K tomu není nic moc co dodat, snad jen cal.66 a rok výroby někdy počákem 80´ let. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Ono to sem asi až tak nepatří, ale možná to někoho zaujme.

Andrej sem dal dvoje Primky, které nejsou moc často k vidění a na Aukru se prodají vždy celkem vysoko.

Ciferníky jsou moc pěkné, mají i plastické indexy.

A teď mrkněte na foto tohoto "swiss" ciferníku.

Když si odmyslíme ty nápisy, tak je identický :)

A je krásně stříbrný.

Není na něm swiss made, ale swiss parts... Je možné, že to byla značka Primu určená na vývoz (podobně jako třeba Ancre či Globus či Romeo a podobně)?

Ahoj, asi před 12 lety jsem pracoval jako obchodní zástupce značky Prim pro středočeský kraj. Prodávaly jsme jen Primky v té době byl ředitelem jistý pan Jansa kamarád mého bývalého šéfa. V Primu došlo s příchodem pana Hovorky a Helikara k personálním změnám. Ve Štěpánský 29 byla vzorková prodejna a celou kolekci Prim jsme měli půjčenou. Pak jsme si museli hodinky koupit, tak jsme hledali ještě nějakou značku, která nebyla na našem trhu a byly to právě hodinky Adriatica. Ty prodával v polsku (nevím jestli to píšu dobře) Wieslaw Swidersky. A byl velmi blízkým přítelem pana Jansy protože nakupoval v Primu hodinky, barometry hodinářské stoly a atd. Tak si určitě nechal číselníky s logem Adriatica udělat v Novém Městě nad Metují. Co si pamatuju původně ve švýcarsku kupoval komponenty pro hodinky Adriatica a montoval je v polsku. Později už skompletované v Číně. Proto swiss parts na číselníku. Jo to byly časy ta práce mě opravdu bavila.

Odkaz ke komentáři

Diplomaty mají sklíčko 296, respektive průměr sklíčka 29,6 mm, a to už hezký čásek není v ČR k sehnání.

Zkuste se zeptat u pana Pravoslava Brady, V Olšinách 72, Praha 10 jestli něco nemá. Je to opravdu machr dřív opravoval hodinky na staromáku. Dokázal opravit co jiný nedovedl nebo neměl díly. Opravdu doporučuji.

Odkaz ke komentáři

Zkuste se zeptat u pana Pravoslava Brady, V Olšinách 72, Praha 10 jestli něco nemá. Je to opravdu machr dřív opravoval hodinky na staromáku. Dokázal opravit co jiný nedovedl nebo neměl díly. Opravdu doporučuji.

Prohlížel jsem si všechny fotky, ale neviděl jsem tu kapesní Primky s mechanickým strojkem (po ukončení výroby českých strojků někde našly asi 20 mechanických českých strojků) , skelety a ani hranaté quartzové stříbrné s modřenými ručkami ty se mi moc líbily, ale než jsem se rozhoupal byli pryč. Nebo jsem neviděl Q kapesní s koženou kapsičkou to byl velký hit

Odkaz ke komentáři

zaujala me v tech instrukcich veta o garantovane odchylce chodu pri noseni na leve ruce... a je to. jak se tady probiralo, jestli hodinky na leve ci prave, tak uz to vite. muzete to nosit i na prave, ovsem v takovem pripade vam slusna hodinarska firma nic negarantuje :lol2:

Upraveno uživatelem little_w
Odkaz ke komentáři

zaujala me v tech instrukcich veta o garantovane odchylce chodu pri noseni na leve ruce... a je to. jak se tady probiralo, jestli hodinky na leve ci prave, tak uz to vite. muzete to nosit i na prave, ovsem v takovem pripade vam slusna hodinarska firma nic negarantuje :lol2:

:gora:

Odkaz ke komentáři

proto oni soudruzi vždycky říkali Kupředu, levá.

Odkaz ke komentáři

Ve Štěpánský 29 byla vzorková prodejna a celou kolekci Prim jsme měli půjčenou. Pak jsme si museli hodinky koupit, tak jsme hledali ještě nějakou značku, která nebyla na našem trhu a byly to právě hodinky Adriatica.

Tam jsem kupoval svoje první "porevoluční" Primky!!! Někdy asi 1999?2000? V prodejně byl velký výběr, velmi příjemná dáma za pultem a skrze tu prodejnu jsem do Eltonu pak posílal hodinky na výměnu baterie a kontrolu vodotěsnosti. Byl jsem moc spokojený a bylo mi pak líto, že mi tanto záchytný bod zmizel.

Odkaz ke komentáři

Tam jsem kupoval svoje první "porevoluční" Primky!!! Někdy asi 1999?2000? V prodejně byl velký výběr, velmi příjemná dáma za pultem a skrze tu prodejnu jsem do Eltonu pak posílal hodinky na výměnu baterie a kontrolu vodotěsnosti. Byl jsem moc spokojený a bylo mi pak líto, že mi tanto záchytný bod zmizel.

Za pultem byla blondýnka nebo brunetka? A na mě si nepamatujete? Oficiálně jsme ukončily prodej 30.8.2003. Taky mě to strašně mrzí měli jsme zmáklý jak záruční tak pozáruční servis. To nemluvím kolika lidem jsem rozmlouval, aby si nechaly staré mechanické primky opravit (celková oprava vyčištění a seřízení mechanických hodinek stálo 350,- automaty asi 500,- a mech. chronograf 1500,-) to už není pravda. Olda

Odkaz ke komentáři

Tak jsem včera udělal pár fotek své začínající sbírky hodinek PRIM.

Většinu z nich čeká vyčištění, výměna sklíčka, ručiček, korunky atd.

Už víc jak dva měsíce čekám až se mi vrátí z chromovny nějaké pouzdra.

Je to prostě na takové to večerní šťourání.

Je to parada. Klobúk dolu a hlboký úklon.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...