Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

HCIQ: "lunetou tady myslím to co drží sklo, jako ta naklapávací obroučka u starejch hodinek v který je vsazený plastový sklo, žádná manýra jen jiný tech. řešení."

OK. Rozumím. Potom mají i ty šrouby své odůvodnění.

Upraveno uživatelem Z.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obavam se, ze pouzdro V3 bude v rozmeru 44mm vypadat prilis humpolacky a jeho masivnos bude jeste podtrzena sirokou lunetou a tedy mensim (min. opticky) ciselnikem.

Nicmene musim priznat, ze ma sve kouzlo...

Z predlozenych pouzder bych volil V2 ci V3.

Jak jsem jiz zde psal, preferoval bych upravu nozek a trochu je profiloval, aby pouzdro bylo zajimavejsi a tim i exkluzivnejsi...

Co se tyce kalibru, tak spise vidim jako hlavni se zhodnout na jeho typu, nez resit jeho zdobeni ci typ dynka,

protoze od nej se potom bude odvijet jeho ulozeni (rozmer) a tedy zase budeme o krok blize k dokonceni pouzdra a take k usporadani ciselniku, raficek atd...

Nicmene predpokladam, ze bude moznost vyberu mezi min. dvemi verzemi uprav kalibru tzn. napr. PVD a zakladni/standardni upravou.

Nevidim totiz smysl odrazovat od tohoto projektu zajemce s nizsim rozpoctem, pro prilis vysokou cenu za povrch. upravu kalibru a zase naopak, nema smysl brat nadseni z "exckusivity" tem, kteri jsou ochotni si za to priplatit...

Za mne: pokud to bude Unitas tak s mikroregulaci a v PVD a tedy pruhled...

Pokud to bude automat, tak s komplikaci (A07.161 - rezerva natahu ci A07.171 - GMT) - to me ukoji natolik,

ze muze byt schovan za peknym plnym dynkem...

Odkaz ke komentáři

To nejni malo, ale je pravda ze by to hodinkam dodalo "smrnc" nevidanej.

Takze pokud tu padali limity 15 - 20 000 tak to vypada na nerealne reseni?

Jinak pokud by se uvazovalo o zdobeni Unitasu, o jake cene navic (oproti standartnimu Unitasu) je rec?

Odkaz ke komentáři

Konečně mi dorazily 3d pouzdra(hciq- díky za trpělivost), potvrzuji verzi V2, jen bych upravil zakončení nožek, nepřipadá vám, že končí proklatě nízko pod úrovní dýnka? mně tedy ano. co se týká lunety, preferoval bych otočnou, ale to by zase asi měla kousek přesahovat pouzdro, jinak otáčení nebude příliš komfortní. resp. půjde to pěkně blbě.

Odkaz ke komentáři

jen bych upravil zakončení nožek, nepřipadá vám, že končí proklatě nízko pod úrovní dýnka? mně tedy ano.

Já bych to tak nechal. To, že nožky končí pod úrovní dýnka, přispěje při velikosti pouzdra 44 k jeho pohodlnějšímu nošení. Pouzdro tak lépe kopíruje tvar ruky. Podobně je tomu u mých Oris Divers a je to opravdu ku prospěchu. Ač jsou to velké hodiny, tak se nosí výborně.

Odkaz ke komentáři

Chci udělat moderní, podstivě kvalitní hodinky s nádechem nostalgie retofuturistických představ kapitána Nema. Tak a je to venku. Jsem zvědavej kolik lidí hodí zpátečku. :wacko:

Přesně takové hodinky očekávám. Jiné neberu.

Pokud by bylo dýnko plné (a pod ním hnusný strojek), pak bych na něm chtěl stříbrné N na černém poli.

( N jako Nemo či Nautilus... ne jako NIGHTinGALE, tak sebestředný fakt nejsem :D )

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Chci udělat moderní, podstivě kvalitní hodinky s nádechem nostalgie retofuturistických představ kapitána Nema. Tak a je to venku. Jsem zvědavej kolik lidí hodí zpátečku. :wacko:

Tak teprve teď mně to začalo opravdu zajímat... :D Jsem zvědav jak naplníš tuhle ideu ale líbí se mi to :)

Volbu pouzdra prozatím nechávám na ostatních (až se to vystříbí do dvou pouzder tak se vyjádřím pro které jsem) , ono bude dost záležet na ciferníku a ručkách, jestli vhodně doplní pouzdro. Obecně jsem proti soudku! :D Ale hciq, máš mojí důvěru :D Jinak připomínám, že "v jednoduchosti je krása" :)

btw: souhlasím s nightem a jeho černým "N" na případném plném dýnku v případě, že by strojek nebyl PVD. Hlasoval jsem pro průhled, ale pokud tam nebude z cenových důvodů černé PVD, tak akceptuji takto zdobené plné dýnko :D :D :D

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Osobne zacinam byt pro nasledujici specifikaci:

- V5 - pouzdro

- Strojek Unitas v obycejnem vzhledu nebo neco jineho (mechanickeho)- v zasade mi je to vlastne jedno, beztak to bude shovany pod oceli (doufam)

- Plne dynko s "N" ci nejakym "Nemo motivem"

Celkem se tesim na moznosti ciferniku a rucek ;)

Odkaz ke komentáři

Hodinky ve stylu futuristickych technicisnich predstav Julese Verna me velice lakaji. Byl to jeden z mych nejoblibenejsich autoru. Takze ja zpatecku rozhodne nehodim :thumbsup_anim: . Rozhodne to kvituji na rozdil od toho navrhu a la Hublot. To nebyl muj salek kavy. Plne dynko a nezdobeny kalibr by mohly udrzet cenu na nizsi hladine. Opravdu se tesim na dalsi vyvoj!

Odkaz ke komentáři

20 000 mil pod mořem je první knížka, kterou jsem přečetl. Na jeden zátah. Do té doby jsem o čtení vůbec nejevil zájem. Po Nemovi jsem se dopracoval až na tempo 5 - 6 knížek týdně. Tolik k mému vztahu k Verneovi a kapitánu Nemovi zvláště.

A teď k hodinkám - mírně preferuji pouzdro V3. Stejně to bude záležet na tom, jak bude působit celek (ciferník, ručičky, velikost vs moje sirkoidní ruka...)

Plné dno X průhled na zdobený strojek - je mi to nemilé, ale rozhoduje cena. Ale takové plné dno s nějakou pěknou rytinou.... Třeba i z Robura...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...