Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Za mě ani dno s "N", ani trojzubec na ručkách. Nechápu proč by z původního konceptu sportovních nebo společenských hodinek najednou měl být retro odkaz na Verna potažmo 20 000 mil pod mořem.

Ale abych byl i trochu konstruktivní, sice jsem hlasoval za průhled, ale uznávám, že plné dno bude lepší, tudíž své hlasování revokuji :)

Nějaká tématická malůvka na dýnku by byla určitě velice zajímavá, ale zatím tady nemáme ani finální ukázku pouzdra natož náznaky ciferníku, lunety, ruček atd. Takže mi celá diskuse o "N" připadá v této chvíli opravdu jen jako plevelení tohoto vlákna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

ručky + dýnko = proč ne !!!

Mně se líbí obojí. Snad pouze do budoucna zauvažovat nad fontem či druhem číslic, arabské x římské, nebo žádné. Ale to je pouze podnět.

Líbí se mi také hrany na pouzdrech a celkové robusní vyznění. Ve spojení s jednoduchým a drsným řemenem bych rozuměl již naznačenému duchu budoucího časoměru. :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

Co takhle hodinovou ručičku zakončit šipkou? Skeleton nebo plnou - to je jedno.

Jen rychlovka pro názornost:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jo, a dýnko je, řekl bych, takhle v pohodě.

Další "Railmastery"??? Za mě raději NE.

Odkaz ke komentáři

Za mě ani dno s "N", ani trojzubec na ručkách. Nechápu proč by z původního konceptu sportovních nebo společenských hodinek najednou měl být retro odkaz na Verna potažmo 20 000 mil pod mořem.

Ale abych byl i trochu konstruktivní, sice jsem hlasoval za průhled, ale uznávám, že plné dno bude lepší, tudíž své hlasování revokuji :)

Nějaká tématická malůvka na dýnku by byla určitě velice zajímavá, ale zatím tady nemáme ani finální ukázku pouzdra natož náznaky ciferníku, lunety, ruček atd. Takže mi celá diskuse o "N" připadá v této chvíli opravdu jen jako plevelení tohoto vlákna.

Já to se vší úctou pochopil jako určité vybočení ze stálého opakování otřepaných, ač dobou prověřených a komerčně úspěšných, šablon. Kdy právě individuální a patrně ve zdejších krajích ojedinělý duch a téma konečného výrobku bylo včas naznačeno, kdy další diskuze je o inspiraci a zavrhování nereálných podnětů. Proč ne ?

Odkaz ke komentáři

Kdyz se divam na ty rucky od hciq tak rikam ANO... a bez dalsich "vylepseni" :gun_bandana:

Když o tom tak přemýšlím, tak si čím dál víc si myslím, jestli by právě ručky neměly být vybírány až po ciferníku... Respektive až v souladu s ním... Vždyť přece musí s ciferníkem nějakým způsobem "dejchat", ne? A když teď vlastně ani nevíme, jestli bude ciferník černý nebo bílý, jestli bude mimostředka nebo centrální vteřinovka, římská nebo arabská čísla, nebo snad dokonce jen indexy? Já nevím, ale přijde mně to divný.

Odkaz ke komentáři

jenom pár drobností:

hodně lidem nevadí(naopak jsou pro Unitas) takže cena, dostupnost, spolehlivost a velikost hodinek hovoří jasně pro tuto volbu. Pro větší univerzálnost v dalším vývoji s vteřinovkou na 6. Takže tady máme jasno. Stejně to už všechno pasuju na tento stroj.

Obrázky jsem postnul jen pro představu, někde se tady hovořilo o harpunách, tak tady máte ukázku..obecnou, že někudy touto cestou by se to třeba trochu mohlo ubírat.

To samé i to dýnko... mám představu o hlubokém reliéfu, ne nějaký šmrdlání gravírkou. Jenže to je hodně drahý(v takový malý sérii) a je potřeba vymyslet něco aby to zas tak drahý nebylo (pokud to jde). A nebo to rovnou zavrhnout, když to nebudete považovat za důležitý.

Odkaz ke komentáři

To samé i to dýnko... mám představu o hlubokém reliéfu, ne nějaký šmrdlání gravírkou. Jenže to je hodně drahý(v takový malý sérii) a je potřeba vymyslet něco aby to zas tak drahý nebylo (pokud to jde). A nebo to rovnou zavrhnout, když to nebudete považovat za důležitý.

Hluboký reliéf je určitě na místě. Napadá mě proto vytvoření tepelně upravené 3D matrice, která by předvoření nerezu v uvedeném poštu snad snesla. Její vytvoření by v požadované kvalitě určitě zvládl jeden známý (stejně tak i dogravírování čísel). Povrchová úprava matrice je možná vcelku kdekoliv. Pokud by to pro vás všechny nebyla kách garážovka, vznesl bych u něj dotaz.

Odkaz ke komentáři

Hluboký reliéf je určitě na místě. Napadá mě proto vytvoření tepelně upravené 3D matrice, která by předvoření nerezu v uvedeném poštu snad snesla. Její vytvoření by v požadované kvalitě určitě zvládl jeden známý (stejně tak i dogravírování čísel). Povrchová úprava matrice je možná vcelku kdekoliv. Pokud by to pro vás všechny nebyla kách garážovka, vznesl bych u něj dotaz.

pak jenom ten "šestisettunovej" lis aby to bylo echt parádní :thumbsup_anim: Ale vážně, pokud máš někoho s 3D gravírkou, s patřičnými nástroji na nerez a rozumně komunikativního tak pošli nějaký kontakt.

Odkaz ke komentáři

výborně :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Dovolil bych si oponovat, solidní lisovací nástroj na reliéf ( N ) a popis dýnka bude stát cca 60 - 80 tisíc , což při přepočtu na cca 50 ks hodinek bude 1200 až 1600 kč na kus. V této ceně si myslím, je zvládnutelné i gravírování na CNC a nemusíme se obávat komplikací s deformací dýnka po vylisování reliéfu ( vodotěsnost).

Ac to jsem do ceny nepočítal náklady na konstrukci (dokumentaci) toho nástroje.

Upraveno uživatelem bedan
Odkaz ke komentáři

pokud mohu mluvit a sebe, tak jsem tou inspiraci puvodnima ilustracema nemyslel kresbicky na ciferniku, aĺe spise graficke zpracovani a podobu indexu etc. etc.

2 hciq: ja som tú myšlienku "ilustrácie" pochopil presne ako píše Onion. Možno by to stálo za zváženie, iba tak nejak naznačiť to horizontálne šráfovanie ako pri tej ilustrácii. Žiadne kresbičky, len aby to vyžarovalo to kúzlo.

To bude asi ľahké :unsure:

Odkaz ke komentáři

2 hciq: ja som tú myšlienku "ilustrácie" pochopil presne ako píše Onion. Možno by to stálo za zváženie, iba tak nejak naznačiť to horizontálne šráfovanie ako pri tej ilustrácii. Žiadne kresbičky, len aby to vyžarovalo to kúzlo.

To bude asi ľahké :unsure:

vyraz "vyzarovalo to kuzlo" ... to je to co jsem chtel.... ilustrace si nechme do knih :thumbsup_anim:

Jako kdyby se "normalni" hodinky z tech puvodnich ilustraci najednou zhmotnili :) ... receno znacne basnicky :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Dovolil bych si oponovat, solidní lisovací nástroj na reliéf ( N ) a popis dýnka bude stát cca 60 - 80 tisíc , což při přepočtu na cca 50 ks hodinek bude 1200 až 1600 kč na kus. V této ceně si myslím, je zvládnutelné i gravírování na CNC a nemusíme se obávat komplikací s deformací dýnka po vylisování reliéfu ( vodotěsnost).

Ac to jsem do ceny nepočítal náklady na konstrukci (dokumentaci) toho nástroje.

díky za naprosto vyčerpávající odpověď :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...