Přejít na obsah

Anketa Prim vs. Omega

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ondra
Promin, ale trochu jsem tam videl paralelu. Ty kritizujes, ze Prim ma drahy pouzdra - co je ti do toho!!! To pouzdro muze stat treba milion a ty ho bud kup a nebo ne. Jaka lichva?!?!? To je prece klasicka nabidka/poptavka, takhle funguje trh! Me taky stvou ve skodovce, ze chtej 300 000 za Fabii, co si to vubec dovolujou :thumbsup_anim:

Co je mi do toho? Snad se jako potenciální zákazník mohu dotázat na cenu produktu. A snad také mohu vyjádřit svůj názor, že cena 26 tisíc se mi zdá neúměrně vysoká. V tvé paralele s Fábií by neměla stát 300 tisíc, ale nejméně 2 milióny... pak bych to nazval "lichvou"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 702
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Ondra
Spider se zapojuje, protoze ma zdravej nadhled a predklada argumenty, neni to takovej fanatickej odpurce jako ty, nebo fanatickej zastance jako já!

Děkujeme za výklad jeho chování. ;)

Odkaz ke komentáři

Co je mi do toho? Snad se jako potenciální zákazník mohu dotázat na cenu produktu. A snad také mohu vyjádřit svůj názor, že cena 26 tisíc se mi zdá neúměrně vysoká. V tvé paralele s Fábií by neměla stát 300 tisíc, ale nejméně 2 milióny... pak bych to nazval "lichvou"...

Zeptat se muzes, ale proc to nazyvat lichvou?!? Prece kdyz ta cena nevyhovuje tobe, neznamena, ze si ho nikdo jinej nekoupi a ze je ta cena neumerne vysoka. Nechci se zamotat do ekonomickejch debat, ale kazdej ma prece pravo dat cenu, jakou chce a trh ukaze, jestli je akceptovatelna, nebo ne. Ja tady nechci obhajovat cenovou politiku Primu, me se taky zda dost vysoka!!! :thumbsup_anim: ale proste jim to asi funguje a chtej to tak. Tak kdo urcuje, jestli je to spatne nebo ne?!?!?!?

Ja myslim, ze zakaznik..........ale podle nekterych zde je zakaznik Primu blb nebo blazen, tak to je pak tezky! :rolleyes:

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Jsi magor, meleš totální kraviny. Pokud věříš tomu, co jsi napsal tak je mi tě upřímně líto. Nemáš takový pocit, jako by ti všichni okolo nerozuměli že?

Já jedny Hamiltony mám, a ty co jsem postnul jsem taky viděl in natura. Ty jsi viděl prd že? Jen si jasně formuluj puťové fráze, které jsi někde přečet. Svůj názor žádný nemáš.

Jenom jsi potvrdil, to co jsem uvedl výše - žádný názor nemáš. Přidej něco konkrétního o hodinkách a nepruď!

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra
Zeptat se muzes, ale proc to nazyvat lichvou?!? Prece kdyz ta cena nevyhovuje tobe, neznamena, ze si ho nikdo jinej nekoupi a ze je ta cena neumerne vysoka. Nechci se zamotat do ekonomickejch debat, ale kazdej ma prece pravo dat cenu, jakou chce a trh ukaze, jestli je akceptovatelna, nebo ne. Ja tady nechci obhajovat cenovou politiku Primu, me se taky zda dost vysoka!!! :thumbsup_anim: ale proste jim to asi funguje a chtej to tak. Tak kdo urcuje, jestli je to spatne nebo ne?!?!?!?

Ja myslim, ze zakaznik..........ale podle nekterych zde je zakaznik Primu blb nebo blazen, tak to je pak tezky! :rolleyes:

Tak to si opravdu nerozumíme. Já bych si nikdy nedovolil zpochybňovat právo Eltonu na svou autonomní cenovou politiku. Toto je nezpochybnitelné právo každné, na otevřeném trhu, působíci firmy. Já jen coby potenciální zákazník hodnotím tyto ceny v porovnání s hodnotou, kterou za ně dostanu. Tady není otázka, zda je 30 tisíc hodně nebo málo peněz (pro někoho hodně, pro někoho málo...), ale co za tyto peníze, jakožto zákazník, dostaneš. A já tvrdím, a toto je můj subjektivní soud, že za tyto ceny nedostanu adekvátní protihodnotu. Samozřejmě se na to dívám ze svého úhlu pohledu. A nezpochybňuji, že ve společnosti jsou lidé, kteří jsou ochotni si za jakoukoliv cenu koupit cokoliv. To je zase jejich úhel pohledu. Všechno toto jsou naše občanská práva, včetně práva na svobodnou diskusi.

Odkaz ke komentáři

No to se dalo čekat - moc jsi nevybočil ze svého standardu posledních měsíců - přehršle kategorických soudů a přebujelých emocí a informace žádná. Škoda - bývalo to lepší....

Děkuji za uznání. Zato v informacích ze tvých příspěvků se mi podlomily kolena.

Ale jsem rád, že jsem nezklamal.

I když nechápu, kde bereš tu drzost psát o mém standardu posledních měsíců.

Znáš mě? Ne? Tak brzdi.

Odkaz ke komentáři

Tak to si opravdu nerozumíme. Já bych si nikdy nedovolil zpochybňovat právo Eltonu na svou autonomní cenovou politiku. Toto je nezpochybnitelné právo každné, na otevřeném trhu, působíci firmy. Já jen coby potenciální zákazník hodnotím tyto ceny v porovnání s hodnotou, kterou za ně dostanu. Tady není otázka, zda je 30 tisíc hodně nebo málo peněz (pro někoho hodně, pro někoho málo...), ale co za tyto peníze, jakožto zákazník, dostaneš. A já tvrdím, a toto je můj subjektivní soud, že za tyto ceny nedostanu adekvátní protihodnotu. Samozřejmě se na to dívám ze svého úhlu pohledu. A nezpochybňuji, že ve společnosti jsou lidé, kteří jsou ochotni si za jakoukoliv cenu koupit cokoliv. To je zase jejich úhel pohledu. Všechno toto jsou naše občanská práva, včetně práva na svobodnou diskusi.

OK, ted ti rozumim. Jinak nasi diskuzi ocenuji, dlouho jsem si takhle pekne nezadiskutoval :thumbsup_anim: (a to myslim vazne)!

Odkaz ke komentáři

.......................Velice pochybuji, že by si někdo koupil hodinky, produkované Eltonem, pokud by na nich bylo logo E L T O N nebo například P R O K O P. Oni neprodávají hodinky, ale nostalgii, emoce a vzpomínky.

Nostalgie, emoce, konečně to tu znovu zaznělo.

Dovolím si pokračovat: Zatímco u ostatních značek se prodává skutečná hodnota, t.j. hodinky 10x dražší vydrží jít 1Ox déle a mají také 10x lepší přesnost.

Odkaz ke komentáři

Nostalgie, emoce, konečně to tu znovu zaznělo.

Ano, částečně i toto. Někdo třeba ocení i tu zde zmiňovanou neefektivní kusovou výrobu, protože věčné racionalisace a "katování kostů" má plné zuby. Někomu se ty hodinky prostě líbí.

Dovolím si pokračovat: Zatímco u ostatních značek se prodává skutečná hodnota,

Na rozdíl od toho, co tvrdili soudruzi ve VUMLu a na Vokovické Sorbonně, nic jako "skutečná hodnota" neexistuje. Protože trh s hodinkami není nijak zvlášť regulován a Elton není dotován, existuje pouze cena, jako průnik poptávky a nabídky.

t.j. hodinky 10x dražší vydrží jít 1Ox déle a mají také 10x lepší přesnost.

Moje digitální Casia za 20 Euro jdou výrazně přesněji a vydrží jít výrazně déle než Lange 31, jak se s tím vypořádáš? ;-)

Odkaz ke komentáři

"..Zatímco u ostatních značek se prodává skutečná hodnota, t.j. hodinky 10x dražší vydrží jít 1Ox déle a mají také 10x lepší přesnost."

Tomuhle fakt veris? :lol2: :lol2: :lol2:

Je to moje vysvětlení, proč se tu stále probírají ceny novoměstských hodinek, zatímco s cenami ostatních značek jsou všichni vpohodě

Odkaz ke komentáři

Sice jsem do tohoto vlákna nechtěl přispívat, ale po 18 stranách už mi to nedalo.

Jako kluk jsem měl Prim Sport, pak ještě asi dva jiné modely a vím že kdybych se nyní rozhodoval pro Prim, tak by nostalgie sehrála velkou roli.

U jiných hodinek je to zase spousta ne vždy racionálních myšlenek, které ovlivní konečný výběr. Bohužel jediný racioální faktor je stav bankovního účtu....

ELTONu fandím v soudním sporu, obchodní praktiky schvaluji už méně, i když s tímto přístupem je asi minimum výdajů za marketing a zároveň skvělá cesta za maximalizováním zisku.

ad "vysoká sleva": myslím že podobné informace by měly zůstat mezi prodávajícím a kupujícím, jinak to dle mého evokuje myšlenku "jaké jsou skutečné náklady?", ale také to může být dobrý tah pro nepřímou propagaci. Přeci jen 10ks "pohromadě" se asi jen tak nevidí.

ad "srovnání Longines vs PRIM manuf.": osobně mi nesedělo příliš kritiky na jedné straně a množství "superlativů" na straně druhé. V podobně "jednostranných" soudech většinou zbystřím a spíše začnu hledat u "outsidera" zda je tomu opravdu tak.... No a dojem, emoce, srdce atp. jsou natolik subjektivní záležitosti, že do objektivního srovnání nepatří.

Upraveno uživatelem Quasar007
Odkaz ke komentáři

No, já bych také bral kdyby se tady v česku rozjela výroba hodinek a z Česka se stalo takové Východoevropské Glashutte :) Když kritizuju Prim Elton tak za jeho cenovou politiku kdy se Elton kvalitou a produkty pohybuje v kategorii "Stowa" ale ceny má vyšší než Omega, v podtstě skoro jako IWC. O tom, co tady padlo o okamžiku kdyby Prim manufactured ležely v obchodech vedle jmenovaných také souhlasím. Hlavně by se ale Elton musel o tak vysokou cenu (i v případě základních modelů) podělit s koncovým prodejcem.

To že si za ty prachy někdo Elton koupí a že hlavní položkou v té výsledné ceně je "nostalgie" se snad shodneme všichni.

Nejvíc mi vadí, že to fanoušci Prim manufactured trochu přiznávají, ale vehementně a do krve obhajují kvalitu a další "kecy v kleci" a na přiznání druhým dechem jakoby zapomínají :) Trochu mi to zavání nízkým sebevědomím :) Napiště fanouškům IWC, kde u jednodušších , základních modelů a nebo u některých modelů jako Big Pilot, platí v podstatě skoro to samé (velkou částí ceny není sice nostalgie ale "pověst" ) a mám pocit, že se IWCčkáři jen pousmějí, pokrčí rameny a řeknou si "jen si pindej chlapečku" ...

Jak jsem řekl, také by se mi líbilo kdyby se tady v Česku vyráběly hodinky, ale po té dlouhé době kdy jsem se z fanouška Prim manufactured přesunul do pozice skeptika .. no, nevím, nevím... Prostě mi to zavání čím dál tím víc "podomním prodejem kvalitních hrnců" jak už tady někdo napsal... Nezaznamenal jsem posun ani v designu, ani v technice, ani v "povyšování" značky... prostě nic... jen se stále objíždí a vysvětluje jak je to úžasné...

nezávidím zisky, ale když to vidím tak už se nedivím té spoustě obyčejných lidí co si koupili někde na akci pěknou a superkvalitní matraci, předraženou matraci... Ona také izoluje, páteř docela dobře ochrání... jen je dražší než tra která je v obchodním domě..... ale zase je pravda, že jí každý nemá... ono se jich prostě takhle prodá tak nějak méně... jsou víc originál :)

Odkaz ke komentáři

.............Jak jsem řekl, také by se mi líbilo kdyby se tady v Česku vyráběly hodinky, ale po té dlouhé době kdy jsem se z fanouška Prim manufactured přesunul do pozice skeptika .. no, nevím, nevím... Prostě mi to zavání čím dál tím víc "podomním prodejem kvalitních hrnců" jak už tady někdo napsal... Nezaznamenal jsem posun ani v designu, ani v technice, ani v "povyšování" značky... prostě nic... jen se stále objíždí a vysvětluje jak je to úžasné... .......

Nevím, proč se tu začíná zmiňovat "podomní prodej". Jak jsem si zde všiml, většina hodinek obecně je koupena na webu, tak, jak je prodává Prim Elton.

S tou nostalgií bych zacházel trochu opatrněji. Naopak bych respektoval, že zákazníci chtějí za své peníze kvalitu a na nostalgii kašlou. Své by o tom mohli vyprávět lidi z Tesly, kde se vyráběly Televize a HiFi technika. Po otevření trhů v 90 letech si všichni tady kupovali jen japonskou, popř. odjinud dovezenou elektroniku, a to bez nostalgie.

Nemám důvod být vehementním fanouškem čehokoli, jde mi jen o to, abychom skutečnosti popisovali bez zbytečného zkreslení.

Odkaz ke komentáři

Nemám důvod být vehementním fanouškem čehokoli, jde mi jen o to, abychom skutečnosti popisovali bez zbytečného zkreslení.

pokud chcete nyní hodnotit Elton hodinářská a.s. bez dalších ostatních zkreslení, musíte zajisté uznat, že to co nyní produkují, je z pohledu jemné mechaniky a kvality zpracování totální šunt a to minimálně v poměru k ceně, kterou za své výrobky požadují. Jestli se toto změní je jen ve hvězdách a také to záleží to na tom, aby oba pánové dostáli všeho co za ty léta napovídali.

Upraveno uživatelem mars65
Odkaz ke komentáři

Nevím, proč se tu začíná zmiňovat "podomní prodej". Jak jsem si zde všiml, většina hodinek obecně je koupena na webu, tak, jak je prodává Prim Elton.

S tou nostalgií bych zacházel trochu opatrněji. Naopak bych respektoval, že zákazníci chtějí za své peníze kvalitu a na nostalgii kašlou. Své by o tom mohli vyprávět lidi z Tesly, kde se vyráběly Televize a HiFi technika. Po otevření trhů v 90 letech si všichni tady kupovali jen japonskou, popř. odjinud dovezenou elektroniku, a to bez nostalgie.

Zajímavé přirovnání, ale proč ne... rozdíl je v tom, že zaměstnanci Tesly už jsou vpředu protože "TO" vědí... Tak snad by se v rámci synergie nabízelo, že by pan Tesla začal renovovat legendární Condory - MBA-810 v můstkovém zapojení by v tomto případě měly hluboce gravírované popisy, samozřejmostí by byl průhled na stroj. Pro fajnšmekry by se pak renovoval model Safír, ten by mimo jiné měl průhled na kazeru ze safirového skla..... Ehm nějak jsem se zase nechal unést :) asi tou formulací jak zákazníci kašlou na nostalgii a preferují kvalitu.... mám takový nutkavý pocit, že tady nám došlo ke zcela zbytečnému zkreslení...

Vlákno o PRIMu mě nikdy nezklame i když přiznám se mám raději ty čekací typu: mělo to být loni na podzim, ale asi to bude už letos v létě. Nebo sousedovi chcípla koza, a když to viděl kamioňák tak převrhnul celou várku ještěrek ze kterých se měly ušít zítra ty řemeny ... a vůbec nejraději mám ty kde se pak napíše, že je to vlastně všechno správně protože to je normální :lol2: .... co že to vlastně ten zákazník preferuje? Kvalitu, serióznost, dodržování termínů, profesionalitu, velikost slevy na potkání nebo to, že hodinky dostala Paris Hilton za to že upadla na schodech????

Upraveno uživatelem koblih69
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...