skalis Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Odesláno 13. července 2009 Je to pekna slupka do pouzdra. Nestacilo by pouze vymenit lunetu a sklo? Tedy predpokladam, ze pouzdro je trojdilne a luneta se da oddelat... Urcite se pochlub s cenou za opravu, to bude zajimava zkusenost. Hodne zdaru a at Ti hodinky po oprave dlouho slouzi!
bandicoot Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Odesláno 13. července 2009 skalis: Steinhart povětšinou nemá trojdílný pouzdro...
skalis Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Odesláno 13. července 2009 skalis: Steinhart povětšinou nemá trojdílný pouzdro... Hmm. Skoda, takhle to vyjde podstatne draz, rekl bych.
Snowii Odesláno 16. září 2009 Nahlásit Odesláno 16. září 2009 jak dopadla ta lecba? na kolik nakonec prisla jestli se muzu zeptat. sam ted den co den ocumuju BUhry 44mm na vsech moznych fotkach - rekl bych, ze je to otazka casu, kdy je budu ocumovat na vlastni ruce
Návštěvník cecil Odesláno 16. září 2009 Nahlásit Odesláno 16. září 2009 taky o nich uvažuji ale vzhledem k velikosti svého zápěstí se podívám ještě po větším modelu zatím jsem se pilotkám nikdy nevěnoval a chtěl bych 50mm s unitasem ne automat a pokud možno s tradicí jako např Laco či Stowa pokud by jste někdo mněl tip na můj požadavek vřele uvítám cen. rozmezí 10 000-25 000.
sibirnaya Odesláno 16. září 2009 Nahlásit Odesláno 16. září 2009 rekl bych ti Revue Thommen 55mm, ale to je automat...
New X-Bob Odesláno 16. září 2009 Nahlásit Odesláno 16. září 2009 nejsem si jist, ale myslím, že RT dělá i pilotky s Unitasem, taky řádný rozměr. Zkoušel jsem si je u hodináře na Kladně, ale zaživéhoboha si nevzpomenu na název a diametr.
chandler Odesláno 4. října 2009 Nahlásit Odesláno 4. října 2009 Přátelé, dovoluji si udělat malou recenzi na poslední novinku Steinhartů. Steinhart Nav. B-Uhr II hand driven Tyto hodinky nejsou první variací na dané téma, které tento německý dodavatel hodinek produkuje. Původní Nav B-watch, jak Steinhart tyto hodinky označuje, mají průměr pouzdra 47 milimetrů. To pro někoho už může představovat nepřekonatelný problém. Přeci jen nosit na své ruce budík, to každému nevyhovuje. Možná i z toho důvodu došlo k vydání druhé verze těchto hodinek. Velikost pouzdra se zmenšila na přijatelných 44 milimetrů. Hodinky jsou vyráběny ve dvou variantách. První je zde popisovaná varianta s mimostředkou a manuálním nátahem. Druhá se odlišuje automatickým kalibrem ETA 2824 a plným dýnkem s rytinou pilota. Ten má dle výstroje k Němci hodně daleko, spíš vypadá jako Brit nebo Američan. Poslední odlišností je pak čistý ciferník bez nápisů. Tato verze tedy svrchu vypadá prakticky stejně jako původní originál. Navíc je za rozumnou cenu (je stejná s recenzovanou verzí). To tvoří cca 60% ceny obdobně vypadajících hodinek Stowa. Jenže Stowa, na rozdíl od Steinhartu, takovéto hodinky za války pro Luftwaffe dělala. Je tedy na vás, jestli dáte přednost ceně, nebo příběhu. Zpět k recenzovaným hodinkám. Cena na webu www.steinhartwatches.de je 350 Ojro + dalších 15 za poštovné. Platit je možno buď přes Pay-pal, nebo mezinárodním bankovním převodem. Vzhledem k poplatkům doporučuji Pay-pal. Alternativou je pak kubsonův www.chronoshop.cz Já jsem využil první varianty. Hodinky byly zaslány pomocí kurýra DPD, měl jsem je třetí den po odeslání. Z rozměrné, dobře vystlané přepravní krabice jsem vyndal leskle lakovanou papírovou krabici s logem a názvem výrobce. V ní pak je k nalezení návod k hodinkám, sloužící současně jako záruční list (záruka 2 roky) a černá kožená krabice s hodinkami. Ta je zevnitř potažena šedým semišem (nebo to je samet?) a na polštářku jsou připnuty hodinky samotné. Nyní k jednotlivým částem: Pouzdro je ocelové, klasického tvaru, kartáčované na všech plochách. Vnější průměr je zmiňovaných 44 milimetrů, přes korunku pak 49,4 mm. Tloušťka pouzdra bez sklíčka a dýnka je 10,6 mm, celková tloušťka hodinek pak 14,2 mm. Nožky mají rozteč 22 milimetrů, stěžejky jsou klasické. Mezi spodními nožkami je do pouzdra vyfrézované sériové číslo hodinek. Přesto však tyto hodinky nejsou limitka. Na hodinkách není vodotěsnost uvedena, výrobce na svých stránkách uvádí 30 metrů. Hmotnost celých hodinek, včetně řemenu, je 114 gramů Sklíčko je z lehce vypouklého safíru. Podle výrobce by z vnitřní strany měly být naneseny dvě antireflexní vrstvy. Dýnko je šroubovací o průměru 42 mm. Je v něm osazeno ploché safírové sklo o průměru 35 mm. Pohled na velký strojek je tak opravdu nerušený. Ocelová obruba dýnka je na můj vkus přezdobena nápisem: Nav. B-Uhr II ? Swiss Made ? Stainless Steel ? Saphire Crystal ? Manual Wind Swiss movement. Korunka má cibulový tvar (ač se to nezdá, je autentický ? některé B-uhren ji měly), průměr 7,5 mm. Její čelo je signované. Vroubkování je jemné, přesné, avšak nikoli ostré. Přes svoji velikost a tvar do hřbetu ruky netlačí. Manipulace s korunkou je velmi příjemná. Hodinky jsou osazeny strojkem ETA / Uniatas 6497. Jde o léty prověřený kalibr s mimostřednou vteřinovkou na pozici 9 hodin. Není vybaven datumovkou ani hackingem. Osobně bych raději uvítal strojek 6498 s vteřinovkou na šesté hodině, nicméně i takhle je to fajn. Strojek je dekorován modřenými šroubky a ženevskými pruhy. Mikroregulace není osazena. Při nošení jsem v prvním týdnu naměřil následující průměrnou denní odchylku okolo +7 s den nezávisle na poloze přes den. Nicméně dva dny se hodinky zbáznily a udělaly cca +25s denně. Pak se chod zase srovnal a je na původní hodnotě. Přičítám to záběhu, uvidí se po zhruba měsíci Ciferník a ručičky proberu dohromady. Oproti prvnímu modelu prošlo vše prospěšnou dietou. Ciferníku ubyly nápisy a vteřinové indexy u subciferníku. Zůstaly jen indexy po 5 vteřinách. Hodinová a minutová ručička trošku zhubly. Vteřinová ?bambule" prvního modelu je nyní nahrazena vlasovou ručičkou. Celková vizáž je taková víc svěží, lehčí. Co mi na ručkách nesedí je jejich velmi silné modření. Osobně mám rád, když je velmi modření velmi tmavé a z černé barvy do modré přechází jen pod určitým úhlem. Tady je vše naopak ? prakticky stále jsou ručičky modré a k černé se blíží jen z čelního pohledu. Za jasného denního světla mají barvu skoro až světle modrou. Co naopak hodnotím kladně, to je luminiscence. Hodinky silně svítí už jen v lehkém šeru. Barvou je bílá super Luminova C1. Jsou jí pokryty hodinové a minutové indexy ciferníku, čísla hodin, značka trojúhelníku s dvěma tečkami i všechny tři ručičky. Ano, luminiscenční barvou je pokryta i malá vteřinovka. Nutno však dodat, že vzhledem k její velikosti je nános barvy slabý a tudíž není luminiscence moc výrazná. Tak nevýrazná, že je nutno se pekelně soustřdit. Na fotografiích mi nesvítí. Ciferník vteřinovky, logo a jméno výrobce a nápis Swis Made (hodinky pro německý Steinhart dělá švýcarská firma - údajně Grovana) jsou tištěny bílou barvou na matně černém ciferníku. Vše je vytištěno plně, ostře, bez jakéhokoliv kazu. Já jsem si při objednání vyžádal osazení prodlouženým řemenem. Nestojí to nic navíc a na ruku o obvodu od cca 19 cm výše je to vhodná volba. Řemen i se sponou jsou na první pohled brutální. Řemen je ze tří nosných vrstev plus tenká krycí zevnitř. Jeho tloušťka je tak úctyhodných pět a půl milimetru. Což je také důvod, proč se mi hodinky obtížně dostávají pod manžetu košile (jediná vada hodinek při nošení). Přes svoji tloušťku je řemen velmi jemný a ohebný. Na ruce se mi usadil zhruba po půl hodině a od té doby o něm nevím. Barva je tmavě čokoládová se středně hnědým prošitím. U stěžejek jsou na každém dílu řemenu dva nýty. Nicméně vhledem k tomu, že jsou z vnitřní strany schovány pod krycí vrstvou kůže a vzhledem k prošití řemenu po celé délce se nejedná o tzv. Open-end řemen. Spona řemenu je také velmi výrazný a masivní kus kovu. Je signovaná názvem výrobce a její stěžejka je šroubovací. Celkově jsem s hodinkami velmi spokojen. Jsou přesně takové, jak jsem si přál. Nenašel jsem na nich jediný kaz nebo nepřekonatelnou vadu. Měl jsem o svých hodinkách následující představu: Inspirováno Beobachtung uhrenPrůměr pod 45 milimetrůMimostředná vteřinovka (byť to není 100% historicky věrné)Ruční nátah strojkuVynikající kvalita provedeníDobře padnoucí na rukuCena do 10.000 Kč Toto mi hodinky beze zbytku splnily. Proto dávám čtyři a půl kytiček z pěti (půl kytičky dolů za příšerný název hodinek, na můj vkus k takovýmto hodinkám příliš výrazné modření ručiček a za nápisy přeplácané dýnko). super recenze pomohla mi se zamilovat... vanoce se blizi proc si neudelat radost...
cedric Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 (upraveno) Ahoj všihni, Štajny jsou už nějaký ten pátek po opravě a díky Kubsonovi to ani moc nestálo. Použil pouzdro bez označení serie. Takže mám teď vlastně limitku :-)) Snad jediné štajny bez označení :-)). Upraveno 6. října 2009 uživatelem cedric
hank01 Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 Zdravím všechny,tak jsem se konečně rozhodl a po dlouhém vybírání jsem objednal na chronoshop.cz své první Steinharty 44mm.Příští týden mají přijít, už se nemohu dočkat. Posléze dodám nejaké ty fotečky.
soigia Odesláno 5. července 2010 Nahlásit Odesláno 5. července 2010 Klasika, ktera potesi. Fajn recenze a hezke fotky.
martin151 Odesláno 5. července 2010 Nahlásit Odesláno 5. července 2010 Stajny vypadaj moc pekne , ale mam otazecku kolik meri od stezejky ke stezejce myslim model , ktery ma prumer 44 mm ? Dik Martin
hank01 Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Odesláno 16. července 2010 Prostřednictvím fóra posílám poděkování panu Sivekovi z firmy chronoshop.cz za profesionální a korektní přístup při nákupu v jeho e-shopu.Děkuji za krásné hodinky Steihart Nav. B-Uhr II hand driven.
sollcoo Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Přeji dobrý den,před malou chvílí mi byli jedny taky doručeny sou uplně perfektní krásně sedí na ruce prostě bez chyby..tímto děkuji všem za jejich recenze,které mi pomohli si nakonec vybrat správnou velikost,mám obvod zápěstí 18cm a také sem to dlouho řešil..děkuji také panu Sivekovi z firmy chronoshop.cz za velmi rychlé dodání a tak,všem jen doporučuji..nakonec přidávám jednu fotku:clap: 1
dzedek Odesláno 27. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2010 Velmi pěkná recenze, časem do nějakých asi půjdu taky.Nejvíc mě zaujala ta fotka s rukavicemi a mapou, opravdu paráda.
ade_jirka Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 Výborná recenze, krásné hodinky. Pomohla se mi rozhodnout. A zítra, zítra přijdou konečně už i mně .
cedric Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 to ade_jirak: Gratuluji, jsou super... A Kubson je ochotný a spolehlivý obchodník... :-), tedy doufám, že je máš od Kubsona :-D
cedric Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 (upraveno) :-D Upraveno 18. ledna 2011 uživatelem cedric
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se