Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zítra to budou 2 týdny, kdy nám do rodiny přibyl parťák Bery, 1,5 letá borderka zachráněná ze špatných podmínek na Slovensku. Děláme pokroky, Bery je z pochopitelných důvodů závislák a velký mazlík milující fyzický kontakt a dokazující nám neustále svou lásku. Denně je několikrát venku, jezdíme za známými, kteří mají oplocenou zahradu a kde si hraje s jejich kříženou útulkářkou Pružinou, vždycky jsou oba z honiček a rvaček vyšťavení, ale šťastní a zatím to vypadá na velké přátelství. Na procházkách bude muset být Bery ještě nějakou dobu na 10 metrů dlouhém vodítku, trénujeme sice přivolání, chůzi u nohy, odvrácení jeho pozornosti od myších děr a jiných silných podnětů, třeba srnek, aby i v těch chvílích reagoval na přivolání, ale je to běh na dlouhou trať. Když nemá silný vnější podnět, přiběhne obvykle na poprvé, na zavolání či zapískání. Následuje bujará pochvala a pamlsek, ale je stále ješte dost případů, kdy se snaži vyhrabat myš nebo vidí v dáli srnky či jiného psa a v ten moment vypíná sluch a na povel reaguje velmi, velmi vlažně, kdy se ke mně neochotně vrátí  Ale jednou se vodítka zbaví a mám k tomu dotaz - používáte GPS trackery pro případ, že pejsek uteče? Můžete mi doporučit něco kvalitního, spolehlivého, odolného a vodotěsného?

Pokud jsem to pochopil dobře, GPS jednotka na obojku hlídá polohu a zařízení posílá přes vestavěnou SIM kartu info o poloze psa do mobilní aplikace. U některých zařízení si prý mohu označit zónu (třeba neoplocenou zahradu jako v mém případě) - co se stane, když je pes uvnitř zóny a co když z ní vyběhne? Některá zařízení mají prý i detektor štěkání - je to k něčemu dobré? Zařízení prý vysílá do mobilu polohu každých každých pár sekund - stačí to? Neexistuje i zařízení s reproduktorem, abych mu mohl dávat mu povely na dálku, třeba "zpátky", "domů", "štěkej" nebo "zůstaň"?

Podělte se prosím o zkušenosti a předem děkuji za doporučení Mercedesa mezi trackery, který bude splňovat všechny požadavky. 

20251102_165234~01.jpg

20251028_105557~01~01.jpg

• Like 6
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
V 7. 11. 2025 v 12:52, Ivan Lelák napsal:

Zítra to budou 2 týdny, kdy nám do rodiny přibyl parťák Bery, 1,5 letá borderka zachráněná ze špatných podmínek na Slovensku. Děláme pokroky, Bery je z pochopitelných důvodů závislák a velký mazlík milující fyzický kontakt a dokazující nám neustále svou lásku. Denně je několikrát venku, jezdíme za známými, kteří mají oplocenou zahradu a kde si hraje s jejich kříženou útulkářkou Pružinou, vždycky jsou oba z honiček a rvaček vyšťavení, ale šťastní a zatím to vypadá na velké přátelství. Na procházkách bude muset být Bery ještě nějakou dobu na 10 metrů dlouhém vodítku, trénujeme sice přivolání, chůzi u nohy, odvrácení jeho pozornosti od myších děr a jiných silných podnětů, třeba srnek, aby i v těch chvílích reagoval na přivolání, ale je to běh na dlouhou trať. Když nemá silný vnější podnět, přiběhne obvykle na poprvé, na zavolání či zapískání. Následuje bujará pochvala a pamlsek, ale je stále ješte dost případů, kdy se snaži vyhrabat myš nebo vidí v dáli srnky či jiného psa a v ten moment vypíná sluch a na povel reaguje velmi, velmi vlažně, kdy se ke mně neochotně vrátí  Ale jednou se vodítka zbaví a mám k tomu dotaz - používáte GPS trackery pro případ, že pejsek uteče? Můžete mi doporučit něco kvalitního, spolehlivého, odolného a vodotěsného?

Pokud jsem to pochopil dobře, GPS jednotka na obojku hlídá polohu a zařízení posílá přes vestavěnou SIM kartu info o poloze psa do mobilní aplikace. U některých zařízení si prý mohu označit zónu (třeba neoplocenou zahradu jako v mém případě) - co se stane, když je pes uvnitř zóny a co když z ní vyběhne? Některá zařízení mají prý i detektor štěkání - je to k něčemu dobré? Zařízení prý vysílá do mobilu polohu každých každých pár sekund - stačí to? Neexistuje i zařízení s reproduktorem, abych mu mohl dávat mu povely na dálku, třeba "zpátky", "domů", "štěkej" nebo "zůstaň"?

Podělte se prosím o zkušenosti a předem děkuji za doporučení Mercedesa mezi trackery, který bude splňovat všechny požadavky. 

20251028_105557~01~01.jpg

To vypadá jako důkladná celní a pasová kontrola.
: o )
Úplný bezpečnostní rám na kočky ...

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno

Tak Všem děkujeme za společné prožití procházky a měj te se tu fajn😊S páníčkem se vrátíme za 14 dní z naší společné rehabilitace v zahraničí😊Haf všem chlupáčům😉

IMG_1553.jpeg

• Like 6
Odesláno (upraveno)

V posledních dnech jsem se začal zabývat přepravní klecí pro Beryho. Dosud jsem ho vozil na zadním sedadle auta v postroji, fixovaného přes popruh do spony bezpečnostního pásu, ale dříve či později by mohlo dojít k poškození interiéru. Kleci jsem se zpočátku vyhýbal, protože jak víte, Bery byl zachráněn od cikánů na Slovensku a než se dostal do dočasné péče v ČR a pak i k nám, absolvoval více cest v kleci, kdy netušil, kam ho vezou a co tam s ním bude. Z toho vyplývala možnost traumatu a strachu z klece, který jsem nechtěl vyvolávat. Teď jsem usoudil, že klec zkusíme. Jsou sofistikovanější a dražší klece než tahle, ale o cenu nešlo, spíš aby byla lehká a maximálně průhledná. Plánuji ji vozit v kufru a při prvních cestách sklápět zadní opěradla, aby na nás Bery viděl. Klec asi využijeme i při jiných příležitostech (hotely, dovolené obytným autem atd.), proto jsem preferoval i skladnost. Plánoval jsem ji nechat nejdřív nějakou dobu doma, aby do ní Bery mohl sám jít a zase vylézt a postupně si na ni zvykl jako na soukromý prostor, kde se bude cítit bezpečně a kam mu nikdo nepoleze.

Klec jsem koupil včera v jednom obchodu v HK. S obavami jsem ji přivezl domů, bylo i nebezpečí, že jakmile ji Bery zahlédne, zmocní se ho panika, borderky jsou velmi citlivá stvoření. Naštěstí byly mé obavy zbytečné, Bery začal klec sám prozkoumávat, v průběhu večera do ní chodil, nosil si do ní hračky a dokonce si v ní i hrál. Evidentně nemá strach a naopak mi přijde, že od první chvíle vnímá klec pozitivně. Necháváme ji otevřenou, postupně ho do ní vždy na delší a delší dobu zavřeme, nejdřív za naší přítomnosti, pak i bez nás a až v ní bude jako doma, dáme ji do auta. 

20251112_190316~01~01.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
  • Like 5
  • Dát hlas 5

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...