EpsteinBarr Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Tome, nech sluzia k co najväcsej spokojnosti. Hodinky su SUPER. P.S. dnes mam na ruke GS, ale v ramci obeda mam chut odbehnut domov a vymenit ich za PANERAI
Vortex-Tempus Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června před 58 minutami, Tomino2007 napsal: @EpsteinBarr moc děkuji za TIP. Tak dlouho jsem je očumoval a chodil se džbánem pro vodu... Tebou navržené PAMY i prodejce prostě splňovali vše, co jsem si u PAMu představoval. Cena sice výše, ale "chodím" kolem PAMu už roky a jedny opravdu pořádné hodinky - pro mě definitivní (zatím ) - jsem si konečně pořídil. Radost opravdu veliká! Gratulujem… su paradne
Tomino2007 Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Pánové děkuji, hold první PANERAI - to je jak poprvé Jdu k Vám vstoupit do klubu!
zekon7302 Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna V 22. 9. 2022 v 10:50, African napsal: Jop, tak jsem si to ověřil přes prodejce a skutečně je s tímto modelem nebezpečný stát i před akvárkem, aby se do nich nedostala vlhkost, to mě poser Dnes ti udělá aspoň trochu vodotěsné hodinky kde kdo a netřeba ani šroubovací korunka, ani šroubovací dýnko...velká škoda. Když čtu všechny ty zkazky o šizení kalibrů, osekávání robustnosti, nulové vodotěsnosti v kombinaci se stále vysokými prodejními cenami, tak jsem z toho Paneráje nějáky rozpačitý. Ty být reálných 30m, tak bych asi i přemýšlel, protože jiskra přeskočila... Zas tak skeptický bych nebyl, ty 38mm due testovali s otevřeným uchem na vyšší hodnoty a pohoda.
Radek124 Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna Nevím jak u Due, ale "otevřené ucho" u Luminoru neznamená "vytaženou korunku" (ve smyslu běžnějších konstrukcí kde ji po vyšroubování postrčí pružina), jen uvolněnou externí mechanickou pojistku pro ruční přesun do pozic 2/3. Že nové pouzdro a těsnění konstrukčně vydrží za pokojové teploty výrazně větší statický tlak než je konzervativně udávaná hodnota WR by snad pro dlouhodobě používané vodotěsné výrobky měla být norma - ne "index" dle kterého pak prodejci (v rámci prevence reklamací) kreativně zaměňují atmosféry za metry, nebo za ještě infantilnější výklady typu "umývání rukou", "sprchování", "plavání na hladině" a "rekreační šnorchlování". 1
zekon7302 Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna před 26 minutami, Radek124 napsal: Nevím jak u Due, ale "otevřené ucho" u Luminoru neznamená "vytaženou korunku" (ve smyslu běžnějších konstrukcí kde ji po vyšroubování postrčí pružina), jen uvolněnou externí mechanickou pojistku pro ruční přesun do pozic 2/3. Že nové pouzdro a těsnění konstrukčně vydrží za pokojové teploty výrazně větší statický tlak než je konzervativně udávaná hodnota WR by snad pro dlouhodobě používané vodotěsné výrobky měla být norma - ne "index" dle kterého pak prodejci (v rámci prevence reklamací) kreativně zaměňují atmosféry za metry, nebo za ještě infantilnější výklady typu "umývání rukou", "sprchování", "plavání na hladině" a "rekreační šnorchlování". V případě řady Due jde taky o víka naklapávací, takže ano, konstrukčně je to udělané fakt dobře.
African Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna (upraveno) 8 hours ago, zekon7302 said: V případě řady Due jde taky o víka naklapávací, takže ano, konstrukčně je to udělané fakt dobře. Jak píše Radek, myslím že Panerai je dost věhlasná značka na to, aby udávala reálné metry když to například zvládne i plastové Suunto. Já tento model konzultoval s AD a bylo mě jasně řečeno, že hodinky mají tu nejnižší vodotěsnost a jsou tak maximálně vhodné na mytí rukou. Mytí auta už se nedoporučuje To že udělají jednorázový test když jsou úplně nové nezaznamená, že ti do nich do roka a do dne při nějakým tom vodním dovádění nenateče voda. Upraveno 7. srpna uživatelem African 1
zekon7302 Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna před 2 hodinami, African napsal: Jak píše Radek, myslím že Panerai je dost věhlasná značka na to, aby udávala reálné metry když to například zvládne i plastové Suunto. Já tento model konzultoval s AD a bylo mě jasně řečeno, že hodinky mají tu nejnižší vodotěsnost a jsou tak maximálně vhodné na mytí rukou. Mytí auta už se nedoporučuje To že udělají jednorázový test když jsou úplně nové nezaznamená, že ti do nich do roka a do dne při nějakým tom vodním dovádění nenateče voda. Tak do vody mám jiné hodinky. Mně se líbí pamy na kůži, a tu bych do vody taky netahal. Tak onen test probíhal při 20atm.
Vortex-Tempus Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna před 10 minutami, zekon7302 napsal: Tak do vody mám jiné hodinky. Mně se líbí pamy na kůži, a tu bych do vody taky netahal. Tak onen test probíhal při 20atm. Minuly tok zvihli proklamovanu WR pri Due modeloch na 5… pochybujem ze sa kvoli tomu na hodinkach ako takych nieco menilo… takze tak. Pytal som sa v Panerai butiku ako to bolo a povedali ze oni tie hodinky vzdy testuju na viac a len chceli byt skromny 1 1
zekon7302 Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna před 1 hodinou, Vortex-Tempus napsal: Minuly tok zvihli proklamovanu WR pri Due modeloch na 5… pochybujem ze sa kvoli tomu na hodinkach ako takych nieco menilo… takze tak. Pytal som sa v Panerai butiku ako to bolo a povedali ze oni tie hodinky vzdy testuju na viac a len chceli byt skromny Tak ta nízká WR vznikla nepřímo na podnět marketingu, kde chtěli polohování víka. Výrobně je to fakt vopruz se závitovým víkem, tak proto naklapovák.
Vortex-Tempus Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna před 11 minutami, zekon7302 napsal: Tak ta nízká WR vznikla nepřímo na podnět marketingu, kde chtěli polohování víka. Výrobně je to fakt vopruz se závitovým víkem, tak proto naklapovák. Hlupa otazka… naklapovak je nalisovane alebo bajonet?
bandicoot Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna To je tak, když u tool hodinek ma slovo markeťák. Forma nad obsahem. Příběh s polohou loga by mě teda nenapadl. Au. No Omega to vyřešila s naiad lockem adekvátně ke zvučnosti svého jména.
zekon7302 Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna před 16 minutami, Vortex-Tempus napsal: Hlupa otazka… naklapovak je nalisovane alebo bajonet? Nalisované. 1
zekon7302 Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna před 9 minutami, bandicoot napsal: To je tak, když u tool hodinek ma slovo markeťák. Forma nad obsahem. Příběh s polohou loga by mě teda nenapadl. Au. No Omega to vyřešila s naiad lockem adekvátně ke zvučnosti svého jména. Jj, ale to už bylo u deepsea od Rolex.
zekon7302 Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna Né že by to nešlo, snaha byla už v 60.letech, že se pak netrefili grafikou, je už otázka, jestli ten záměr vůbec byl. (Nejsou to pamy)
EpsteinBarr Odesláno 10. srpna Nahlásit Odesláno 10. srpna K debate o WR. Myslim si, ze privierame oci a presviedcame samych seba, ze wr vlastne netreba, ze bez hackingu sa da zit, ze wr 3m je ok, lebo su testovane dokonca na 6m Ale zase, daju sa kupit paradne plnotucne PAM se vsim vsudy. A je pravdou, ze pre 99% zakaznikov, ponor do hlbky 0,5-1 meter, 2x rocne, to sa da
YPO Odesláno 10. srpna Nahlásit Odesláno 10. srpna Voděodolnost 30 i 100m u hodinek, které byly primárně určené pro jezdce na praseti ztrácí svoje kouzlo a pohrdá historií firmy. Ale co se divím když je dnes standardem mít vagínu i penis současně a kdo to nemá jako by nebyl. 1 1
Hector_24 Odesláno 10. srpna Nahlásit Odesláno 10. srpna Pamy chteji byt spis luxusni hodinky (moc ale nechapu ty super reklamy s Marine National ) a prvni uroven luxusu je koupit neco co nepotrebujes (300m) ale dalsi uroven je koupit neco co nepotrebujes a navic to ani nedostanes! tady je priklad: https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-umelec-prodal-za-statisice-neviditelne-dilo-40362435
YPO Odesláno 10. srpna Nahlásit Odesláno 10. srpna Takže jenom krátkodobé honění vlastního ega. Dobře Díky za vysvětlení. 1
Tomino2007 Odesláno 31. října Nahlásit Odesláno 31. října Přátelé, spolupacienti, tak to nabralo rychlý spád. Začátkem léta jste mi tu pomáhali najít své definitivní PAM a znovu za to děkuji. Poprvé jsem šel u hodinek pro mě už do "nekomfortní zóny" ohledně ceny - ale, vždyť každý toužíme po těch pravých, definitivních. Já kolem PAM chodil od roku 2014 - z Carolina mám stále krásný katalog... Až nyní v létě se mi tudíž sen splnil s krásnými RADII, i když z druhé ruky z Německa. Radost veliká, ovšem Vaše klenoty, úvahy a věta náčelníka @pciza .: ale jestli nějaký první PAMy pořídíš tak skončíš ve složení Luminor, Radiomir, Submersible jako my všichni a nezáleží v jakým pořadí. mě nahlodávaly víc a víc. Není zde už moc co dodat. Finančně sem si vše zdůvodnil a tím i zbláznil (jak to umí jen muži) a jen řešil, jestli LUMINOR, nebo SUBY. Určitě jsem chtěl své druhé PAM koupit nové, jako první majitel. A taky, abych mohl nosit i k více formálnímu oblečení. Po x zkouškách v Carollinu jsem nakonec zvolil - a jsem nadšen LUMINOR PAM3312. Pouzdro 1950 mě opravdu bere mnohem víc, než to klasické. Stále jsem srovnával s PAM 1312, kde na nových 3312 mi prostě CHYBÍ ta modrá vteřinovka, ale zbytek už převážil na nový typ. Jsou opravdu viditelně nižší (díky strojku) a při zkoušení obou mi lépe seděly, potěšil průhled na stroj, 500m vodotěsnost a nová lumi, co opravdu fest svítí. A nakonec jsem chtěl vyzkoušet i nový click systém řemenů, který je opravdu ultra rychlý na výměnu. Jako správný pacient teda hlásím do komunity nový přírůstek. Mám je dva týdny, ještě nešly z ruky a fakt, fakt mě baví! K mým 992 jsem pořídil krásného bratříčka, nic není tak smutné, jako jedináček Hawgh! 7
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se