Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes jsem nutně potřeboval zakalit přípravek  na ohýbání kontaktu na baterii. Kalírna by byla až příští týden a neznám nikoho v okolí kdo má autogen ale kamarád má kovárnu. Takže kalení proběhlo hezky postaru 🙂 účel to splnilo dokonale a navíc je to dost fotogenické. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 4
  • Dát hlas 3
Odesláno

I drobné detaily někdy hrají velkou roli. Nechal jsem načernit spojovací kolíky, které používám na krabičky, a hned to vypadá mnohem lépe. Je to maličkost, ale mám z toho radost. Podařilo se nám prolomit sérii neúspěchů a konečně jde všechno víceméně podle plánu. Na dílnu k nám teď chodí pomáhat šikovná paní, a je to hned znát. Hodinář se může věnovat odborným věcem a má na ně konečně potřebný klid.

• Like 3
Odesláno

Uděláme párty limitku? 😀 v reálu se na to fakt špatně dívá vrátil jsem se do mladých let když jsem objížděl festivaly. 

Konečně jsem se dostal k tisku ciferníku a vypadá to dobře. 

Odesláno

Konečně mám první plato! Ani tomu nemůžu věřit. Tiskneme ciferníky! Sice stále ještě nemáme nové stírací kroužky a ten opravený už není moc dobrý protože má velkou plochu a jde to těžko ale i tak to tiskne 🙂

Další krok je jasný: tritium, nasadit na stojky, nasadit ručičky a smontovat první hodinky. Bojím se to i napsat ale nám se konečně daří 🙂

• Like 1
Odesláno
před 4 hodinami, Czechgun napsal:

Uděláme párty limitku? 😀 v reálu se na to fakt špatně dívá vrátil jsem se do mladých let když jsem objížděl festivaly. 

Mi povídej 😀 já jezdil na Czechtek, tam by se takové hodinky hodily 😀

• Haha 1
Odesláno
před 6 hodinami, Czechgun napsal:

Takový práce a pak to vyfotíš na Kuncáka.... :cheers:

• Haha 2
Odesláno

Tak tady jsou. Smontované, a připravené na napouštění olejem. Pamatujete si na ten problém s přenosem napětí z dýnka do strojku? Tak to už je minulost. Vše Perfektně sedí a funguje. Jedine co se mi nepovedlo je ta fotka 😀 

Přeji všem členům klidný víkend. Já se na něj fakt těším protože se nám na dílně dařilo a můžu po dlouhé době odejít z práce z čistou hlavou. 

• Like 3
  • Haha 4
  • Dát hlas 1
Odesláno

Osm měsíců práce ve dvou minutách.

Jak by řekl Winston Churchill – krev, pot a slzy. Byla to jízda jak na horské dráze. Nahoru, dolů, a někdy i hlavou dolů.

Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že tohle už fakt nedám. Rozhodnutí ukončit projekt jako one-man show, stěhování do nové dílny v půlce rozjeté výroby, první zaměstnanec, a k tomu pár brutálních problémů s klíčovými částmi hodinek.

Ale všechno se nakonec podařilo překonat a teď jsme v cílové rovince.

Čeká nás napouštění olejem – finální fáze celé téhle šílené cesty.

První kus? Doslova hodinky za milion.

Video je bez zvuku YouTube mi to jinak blokuje. 

https://youtube.com/shorts/u-VzrQLVaHY?si=_EXsTeLQmNipvEno

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Už ladíme další varianty ciferníků. Teď udělám malou korekci matrice a rojedeme to sériově. A zítra začínáme napouštět první hodinky. Jdou bez problémů takže není dál na co čekat. 

Na dílně naplno pracuje hodinář a paní na pomocné práce a jakmile vychytáme proces montáže přijde další posila.

Konec hlášení 🙂

• Dát hlas 2
Odesláno

Fajn, vypadá to 👌. Kdy budeme mít náhledy a moci finálně specifikovat lunetu/ciferník/ručky ?

A co řemínek, ten je již vyřešen ? Jsou nějaké varianty, bude se specifikovat délka, nebo bude univerzální, dostačující na zápěstí třeba 21cm ?

Díky a přeji dokončení již bez dalších komplikací.

• Like 2
Odesláno

Mail ohledně barev a varianty dorazí jakmile potiskneme všechny varianty. Proto na tom teď pracuji vím že je složité si to představit. 

Ohledně řemínku ještě dám info později. Naprostá priorita jsou teď hodinky.

Odesláno

Korekce na matrici hotová a už padají první kusy. Přesně tohle je ten důvod proč jsem podstoupil náročný vývoj od nuly. Vše máme "doma" a teď nemusím s nějakou firmou řešit že posuneme o desetinu index.... to by bylo taky možná na měsíc. A takhle to bylo za hodinu. 

K dokonalosti už chybí jen ten nový stírací kroužek ten opravený nejde tak dobře jak by měl. Ale už je proclený tak věřím že pošta trochu mákne a bude tento týden na dílně. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...