Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 27. 2. 2026 v 12:25, Czechgun napsal:

Ta černá varianta mě začíná vážně bavit! 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ty hodinky vypadají opravdu skvěle. Sice jsem na elegantní a mechanické kousky, ale full-black verze působí opravdu čistě a totálně analogově :) Ještě pokud by i luminiscence byla čistě bílá :) 

Odesláno

Než se zbavím vzduchu z dalších hodinek, co jsou v oleji, využiju čas na další pokračování "blogu" o tom, jak jsem začal dělat hodinky.

No a jaké to je? Nenudíme se. V únoru přišlo několik zásadních okamžiků. Přesně na výročí kampaně byly odeslány první hodinky a postupně odesíláme dál. Skončila paní Mirka, která nám chodila pomáhat na dílnu. Ve chvíli, kdy začala dělat samostatně, dostala nabídku na full-time práci v místě bydliště. To zamrzelo.

Také od 18. nastoupila pomoc na komunikaci, vyřizování objednávek a administrativu. Dělá to moje žena, která je na tyhle věci skvělá, a protože se dá většina udělat z domu, ani nehrozí ponorková nemoc 😄 . Už jsme spolu přes deset let, tak víme, co zvládneme a co ne. Všechny nové objednávky už řeší ona. Já si dořeším Hithit. Ben už pracuje na objednávkách z webu. Má to skvěle rozjeté, už je na něm vidět, že získal při práci potřebné sebevědomí a jde mu to dobře. Klobouk dolů, ani ne rok po škole!

No a já dělám vše, a už to tím dost brzdím. A proto jsem dal inzerát na vedoucího dílny, kterému můžu svěřit provoz. A světe div se, už ho máme! Ozval se mi pán, který má přesně to, co potřebujeme. Věřím, že nás to dost posune nejen kapacitně, ale i profesně. Těším se. Opět se potvrdilo, že věci v životě chodí ve správnou chvilku. To, že skončila Mirka, je nakonec pozitivní – s ní bych to nemusel hned řešit.

Celé se to odvíjí od priorit na tenhle rok, o kterých jsem psal: dodělat kampaň, řemínek a stabilizovat firmu. K tomu je potřeba, aby každý měl svůj díl práce, tu dělal perfektně a měl na ni klid. Bez jasného rozdělení úkolů to nebude dlouhodobě fungovat. Taky jsem na dílnu objednal nový soustruh. Ta hračka, co máme, je sice na maličké věci super, ale u něčeho nám jen přidělává práci. Taky bude nový web a další drobné změny. No, nenudíme se...

Přeji všem členům klidný start do nového týdne.

• Like 5
Odesláno (upraveno)

První dojmy:

Krabička a balení jsou fakt působivé, děkuju i za průvodní dopis. 

Ta hmotnost je fakt nizounká - a to i s tlustým pryžovo syntetickým řemenem, natož s nějakými NATO pásečky. Do práce budou ideální. 

Přiložené řemínky jsou moc fajn, ten NATO strap je nejhezčí z těch, co už mám a ten gumák je krásně měkkej a příjemnej na omak. Kdyby tak byla možnost si tenhle gumák dokoupit i ve světle červené barvě... 😻

Než jsem rozhýbal korunku, tak jsem bojoval s myšlenkou dojít si pro kleště 😸. Fakt se jí nechtělo ven. Ale nakonec povolila a už to jde lépe (i když pořád hodně ztuha. Ano, instrukce jsem četl, takže jsem postupoval podle nich. Teď už je trochu znát i cvaknutí při vytažení do druhé polohy. Holt daň za nutnost pořádného utěsnění. Co je trochu hardcore, je zasunutí korunky zpět bez toho, aby se neposunuly pracně naštelované rafičky. 

Od těch tritiových trubiček jsem čekal mnohem víc, ale já ještě žádné hodinky s touhle výbavou potmě neviděl, tak to asi byla přehnaná očekávání. 🤔 Každopádně svítí to - ale to superluminova taky (bez problémů celou noc). Zajímavé by bylo to porovnat třeba po dvou dnech ve tmě. Musím to vyzkoušet. 

Luneta není tak pevná, jako u jiných mých hodinek (s výjimkou levných Seiko 5) - jde s ní trochu vaklat sem tam. Na funkci to vliv nemá a zřejmě je to daň za podporu výměnných lunet (btw... kdy asi budou?).

Nožky jsou takřka úplně rovné, na malých obvodech ruky to bude dostávat. NATO strap to ještě zvýrazní (mám cca 18 cm obvod), gumák z boku IMHO vypadá mnohem líp. 

Vteřinovka mi nejdřív vůbec neseděla na indexech, byl jsem z toho poněkud rozladěn. Ale po těch operacích s korunkou a po všem tom nastavování se to kupodivu srovnalo a už mám zase slunce v duši 😸

Jsem zvědav, jak dlouho vydržej na ruce, než je zařadím do rotace... 😸

Pár fotek přikládám (ještě s rozhozenou vteřinovkou, tak to berte s rezervou). Jde spíš o ty barevné kombinace. Ten celočerný strap je origo od hodinek. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Corvus corone corone
  • Like 4
Odesláno

Asi máš moje, objednával jsem stejnou kombinaci, ale zatím čekám😉

Odesláno
před 7 hodinami, Corvus corone corone napsal:

Kdepak, jsou to moje, byl jsem pátý platící a hodinky mají na dýnku číslo 005 😎

A to zjistím, kde kolikátý jsem zaplatil?

Odesláno
před 21 minutami, Corvus corone corone napsal:

Zpětně nevím, zda je to možné. Já si to pamatuju právě podle toho, že to bylo vidět na tom Startovači nebo kde (kolik lidí už přispělo přede mnou). 

To číslování mě potěšilo. Já to podpořil jako první na startovači, tak bych měl mít 001 😀 tedy až bude pro mě hotová a zda Jirka nebude mít 001 pro sebe.

• Like 2
Odesláno
před 2 hodinami, maresak711 napsal:

To číslování mě potěšilo. Já to podpořil jako první na startovači, tak bych měl mít 001 😀 tedy až bude pro mě hotová a zda Jirka nebude mít 001 pro sebe.

Z toho budou super sberatelske edice 👍🏻

• Like 2
Odesláno

Ja ani sám nevím jak je to pořadí protože Hithit to posílá v tabulce ne podle času zakoupení ale podle částky. 

@dieqo já na tyhle věci ohledně čísel moc nejsem a fakt nemám rád když to o svém výrobku tvrdí samotný výrobce. Jakoby limitky a investiční kousky už jsem viděl hodněkrát nakonec ve slevě. Svoje hodinky jsem si udělal z vadných dílů a dokonce je ani moc nenosím. Vždy když se na ně podívám tak začnu v hlavě pracovat a nemám z nich tu správnou radost. Teď v nich ještě vidím ten rok stresu. Ale věřím že si to časem sedne a s radostí si je vezmu. 

Tenhle týden nám na dílnu přišel nový soustruh protože ten maličký co máme nám v poslední době práci spíš pridělával. Ale taky na mě od včera skočila mužská rýma ze školky takže jsem dnes ani raději nešel do práce abych nenakazil Bena. Ten nesmí lehnout 😀

• Like 2
Odesláno

Na webu už neni možnost zapsání na pořadník. A nějakou dobu to teď tak bude. 

Naše kapacity jsou omezené a dokud nebude na dílně nová posila tak je každý plán dost křehký. Drtí mě chřipka co přinesl malej ze školky a už taková věc jako minus tři až čtyři dny je zásadní problém. Tento tyden nebudeme odesílat, příští tyden toho bude víc. 

• Like 1
Odesláno
Před hodinou, Czechgun napsal:

Na webu už neni možnost zapsání na pořadník. A nějakou dobu to teď tak bude. 

Naše kapacity jsou omezené a dokud nebude na dílně nová posila tak je každý plán dost křehký. Drtí mě chřipka co přinesl malej ze školky a už taková věc jako minus tři až čtyři dny je zásadní problém. Tento tyden nebudeme odesílat, příští tyden toho bude víc. 

Tak se dej do kupy, snad už mi ten příští týden vyjde :D

• Like 1
Odesláno

Ahoj, mohu se zdvořile zeptat kolik vlastně již bylo odesláno hodinek a jaká je prognóza počtu hodinek odesílaných týdně (teda kromě tohoto) ? Děkuji a přeji brzké uzdravení.

• Like 1
Odesláno
před 9 minutami, PBone napsal:

Ahoj, mohu se zdvořile zeptat kolik vlastně již bylo odesláno hodinek a jaká je prognóza počtu hodinek odesílaných týdně (teda kromě tohoto) ? Děkuji a přeji brzké uzdravení.

Ahoj, je odesláno přes dvacet kusů a teď jsme schopni plnit čtyři kusy za den. Co nás v tuhle chvilku zbrzdilo byl problém s bordelem na skle kvůli špatnému ofuku. Vše se muselo očistit. Jak jsem psal minule ja sám nevím jaké je pořadí objednávek takže co máme to posíláme. 

• Like 1
Odesláno

Když už mám teď čas, tak krátce napíšu i o technické stránce celého projektu, hlavně o montáži. Samotný proces před plněním už nám jde moc dobře a trochu drze si dovolím tvrdit, že dělat klasické hodinky je jednoduché 😀. Teď už si to ladíme k dokonalosti. Občas na něco narazíme, ale už to jsou maličkosti, které nám spíš pomáhají. Když píšu nebo upravuji výrobní postupy, tak takhle zpětně ani nechápu, jak se nám to povedlo. Je to tolik jednotlivých operací, že je malý zázrak, že jsme na to přišli.

A tohle nás čeká u oleje. Tam jsme stále u původní technologie, kterou chci upgradovat. Jenže na to není čas. S novým kolegou to bude první věc, která nás čeká. Současná metoda je spolehlivá, ale celkem náročná, a Bena jsem to ani neučil.

• Like 1
Odesláno
před 3 hodinami, Czechgun napsal:

Ahoj, je odesláno přes dvacet kusů a teď jsme schopni plnit čtyři kusy za den. Co nás v tuhle chvilku zbrzdilo byl problém s bordelem na skle kvůli špatnému ofuku. Vše se muselo očistit. Jak jsem psal minule ja sám nevím jaké je pořadí objednávek takže co máme to posíláme. 

Díky za info, víceméně se tedy dá říci, že během  3-4 týdnů by měl být celý HitHit vyřízen ? 

Odesláno

Ty oranžové trubičky svítí oproti zeleným tak napůl. To je vlastnost? Nebo se na tom nějak podílí ta náplň? 🤔 Bohužel nemám možnost to pořádně vyfotit... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...