Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Skalis: A ty myslis , ze by fungovalo aby tu po tech zverstvech co za valky zpusobili zili spokojene vedle sebe? Nebo nechapu jak bys to v tech casech vyresil ty.... Podle me odsunuti bylo jedine reseni jak predejit dalsim konfliktum. To vrazdeni je samozrejme svinstvot ale v lidech byla spousta zloby.

Vzdyt pisu, ze to bylo nemyslitelne. K vysidleni proste dojit muselo a basta, to je jasny. Ale se zlobou na me nechod, to neni argument.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdyt pisu, ze to bylo nemyslitelne. K vysidleni proste dojit muselo a basta, to je jasny. Ale se zlobou na me nechod, to neni argument.

Myslim , ze my to nemuzeme hodnotit , nic takovy jsi nezazil stejne jako ja ... a doufam , ze ani nezaziju.

Odkaz ke komentáři

kdyby tohle udelal bilej, tak jde do basy, dostane se mu i bonusu v podobe medialni masirky a jedine objektivni meidum romea.cz to ohodnoti jako pokus o vrazdu. je mi z tehle priposranosti na bliti, je mi na bliti z romey, kuzmaru a dalsich socialnich pracovniku a jejich pravdy a je mi na bliti z toho dvojiho metru.

A ten černej nepude do basy a nedostal mediální masírku?nebudu se nikoho zastávat,jen sem chtěl říct,že podle mě je jedno jestli to udělal černej nebo bílej(v tomhle konk. případě),prostě z... at to udělal černej nebo by to udělal bílej.To,že černý nepracujou,dostávaj dávky,pokřikujou,dělaj bordel-o to mi v tom příspěvku nešlo.

Odkaz ke komentáři

Možná zloba není argument ted ,ale řekni to lidem po roce 1945. Jsem na tom tak, že prarodiče z obou stran jsou němci, jejíž profese umožnila neodsun. Já už se cítím být čechem, ale omluvu za odsun bych hodně zvažoval, protože mě stále nějak uniká omluva za Terezín, Osvětim, Treblinku ,........ ( za tečky si doplň další koncentrční tábory ). Znám to jen z vyprávění babiček, ale nebylo moc němců, co otevřeně vystoupilo proti Henlainovi a nedalo mu hlas ( mám u sebe např. volební výsledky městysu Strašice u Rokycan a vesnice Mirošov se jmenným seznamem voličů a jejich " volební domluvu " ) - památka babičky. Proto za mě, nelze porovnávat odsun s tím, co se tu dělo za války ( tím nechci nijak podporovat to, co se někde při odsunu dělo (např.UL ) , ale nebudu si hrát na lidumila a srovnávat nesrovnatelné.

Odkaz ke komentáři

Možná zloba není argument ted ,ale řekni to lidem po roce 1945. Jsem na tom tak, že prarodiče z obou stran jsou němci, jejíž profese umožnila neodsun. Já už se cítím být čechem, ale omluvu za odsun bych hodně zvažoval, protože mě stále nějak uniká omluva za Terezín, Osvětim, Treblinku ,........ ( za tečky si doplň další koncentrční tábory ). Znám to jen z vyprávění babiček, ale nebylo moc němců, co otevřeně vystoupilo proti Henlainovi a nedalo mu hlas ( mám u sebe např. volební výsledky městysu Strašice u Rokycan a vesnice Mirošov se jmenným seznamem voličů a jejich " volební domluvu " ) - památka babičky. Proto za mě, nelze porovnávat odsun s tím, co se tu dělo za války ( tím nechci nijak podporovat to, co se někde při odsunu dělo (např.UL ) , ale nebudu si hrát na lidumila a srovnávat nesrovnatelné.

Add omluva: nemci se se omlouvaji uz sedesat let

Volebni vysledky: ceske sudety, byt historicky ceske uzemi, bylo osidleno prevazne nemci (nic noveho), kteri nebyli prilis ceskoslovenskem nadseni (doporucuju shlednout filmy z prvni republiky, o nemcich se tam nikdy ani nemluvi), da se defacto rict, ze jim bylo odepreno pravo na sebeurceni (buzz word v te dobe), tudiz neni nic divneho, ze volili, koho volili.

A omluva je na miste, protoze okradani a vysidlovani nevinnych lidi neni nikdy v poradku, neda se to ospravedlnit pricinou a nasledkem.

Takze me nezajima co udelali nemci a jak se k tomu stavi nemci, ale to co udelali cesi a jejich neschopnost elementarni sebereflexe a uznani toho, ze takove veci nejsou spravne. Zatim to je poloze, dobre jim tak sracum nemeckejm, dostali, co zaslouzili ...

takovyto pristup je vseobecne rozsiren v prevazne casti ceske mentality , viz. treba absolutni nepochopeni cirkevnich restituci ...

Odkaz ke komentáři

Nechte uz tu politiku, nebo tady z toho bude predvanocni flame jako blazen. 100 lidi, 100 nazoru a tady to nevyresime, jen se to tady zase rozhada. JayDoll makej, politicka diskuze je zde zakazana, tak to tu zklidni Posted Image

To je preci historicka otazka, nikoli politicka ;-)

edit: jinak souhlas ... rovnou by se pak mohli mazat i ty vykriky o cikanech, je to otravne

Upraveno uživatelem utrejch
Odkaz ke komentáři

Volebni vysledky: ceske sudety, byt historicky ceske uzemi, bylo osidleno prevazne nemci (nic noveho), kteri nebyli prilis ceskoslovenskem nadseni (doporucuju shlednout filmy z prvni republiky, o nemcich se tam nikdy ani nemluvi), da se defacto rict, ze jim bylo odepreno pravo na sebeurceni (buzz word v te dobe), tudiz neni nic divneho, ze volili, koho volili.

A omluva je na miste, protoze okradani a vysidlovani nevinnych lidi neni nikdy v poradku, neda se to ospravedlnit pricinou a nasledkem.

Takze me nezajima co udelali nemci a jak se k tomu stavi nemci, ale to co udelali cesi a jejich neschopnost elementarni sebereflexe a uznani toho, ze takove veci nejsou spravne. Zatim to je poloze, dobre jim tak sracum nemeckejm, dostali, co zaslouzili ...

takovyto pristup je vseobecne rozsiren v prevazne casti ceske mentality , viz. treba absolutni nepochopeni cirkevnich restituci ...

Hlavne , ze ty vis co a jak. Ono se to vyborne hodnoti s odstupem tolika let... a bez tech zkusenosti. To najednou kde kdo vi co bylo spravne a komu se ublizilo. Tomu se jenom smeju.

Odkaz ke komentáři

Proto za mě, nelze porovnávat odsun s tím, co se tu dělo za války

To je prave to, ze to nejde porovnavat a proto nejde ani rict "oni si to zaslouzili". To, ze clovek prezil koncentrak mu jeste nedava pravo vzit klacek a jit lyncovat nemce... Nelze to porovnavat a oboji bylo spatne. A to, ze za valky se udalo mnohonasobne vic zverstev ani nahodou neomlouva min zverstev, co nasledovaly po ni.

Jsem slysel vypraveni jednoho nemce, co se prijel podivat na kralicko. Rikal, ze si na to pamatuje, i kdyz byl jeste dite. Pry jejich rodina na tom miste zila nekolik stoleti bez konfliktu s okolim. Skoncila valka a zpoza kopce prisli partyzani a mistni, kteri si chteli zahrat bezpecne na hrdiny. Rodice a prarodice ubyli a ty decka prinutili nejen jim vykopat hrob, ale pohrbit je tak, ze jim musely koukat ruce ven ze zeme.

Odkaz ke komentáři

Mam dle tveho prevazne cesky spatny mentalni pristup- a nevadi mi to. Jak to je, tak to je. Nebo se na to vyse.me a vratme se pred Bilou horu, cirvy adekvatni cast vratme, ale neplatme vyplaty jejich "zamestnancum". Cirkev at nasledne s omluvou vse vrati mezi lidi, nebot jeji majetek je z jiste casti nabyty z tzv. desatku (nebyly dobrovolne). Koukneme na hony na carodejnice, upaleni Mistra Jana, no a v posledni dobe zverejnovane zneuzivani... Takze co jsme si, to jsme si. My si radsi vypijem :cheers:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...