Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jenže tenhle přístup už v sobě může nést známky chyb policistů (ůmyslné?), jež pak mohou mít na výši trestu zásadní vliv...

A mají politici navrch nad ostatníma? Ano, u nás určitě - a je to možná i tím, že si spousta lidí říká, že je to normální a že se s tím stejně nedá nic dělat. Jestli je to tak béžné ve vyspělé společnosti? Myslím si, že ne - stačí se jen podívat do Německa, kvůli čemu odstoupil prezident Wulff.

Já se zdráhám tvrdit, že Langmajerův řípad nese záměrné chyby policistů. Já to neví a tak by šlo o čistou dojmoogii :)

Jinak ta otázka zda může existovat společenské zřízení bez vznitřního vertikálního uspořádání mně zajímá už pěkných pár dní. Německý případ není případem takového zřízení. Prostě toho bylo moc tak se ucho utrhlo :)

Odesláno (upraveno)

Já se zdráhám tvrdit, že Langmajerův řípad nese záměrné chyby policistů. Já to neví a tak by šlo o čistou dojmoogii :)

Jinak ta otázka zda může existovat společenské zřízení bez vznitřního vertikálního uspořádání mně zajímá už pěkných pár dní. Německý případ není případem takového zřízení. Prostě toho bylo moc tak se ucho utrhlo :)

Má poznámka nebyla k případu Langmajer ale ke včerejšímu chování policistů u Janouška.

A jestli toho v Německu u Wulffa moc a utrhlo se ucho, tak nevím co by se utrhlo politikům tady, aby toho už bylo moc...

Ale vážně už končím, byla to má poslední poznámka k tomuto tématu.

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Má poznámka nebyla k případu Langmajer ale ke včerejšímu chování policistů u Janouška.

A jestli toho v Německu u Wulffa moc a utrhlo se ucho, tak nevím co by se utrhlo politikům tady, aby toho už bylo moc...

Ale vážně už končím, byla to má poslední poznámka k tomuto tématu.

Škoda, docela by mě zajímal tvůj názor. Víš co je špatně, tak by mně zajímalo jestli víš co je dobře :)
Odesláno

Jo, to máš možná pravdu. Každá statistika má jen velmi omezenou vypovídací hodnotu, i kdyby byla udělaná podle nejlepších statistik. Já se zrovna plácám s jedním kvantitativním výzkumem a musím říct, že i když jsem ho dělal sebepoctivěji, tak teď musím sám sobě přiznat, že reevantních výsledků jsem z něj moc nezískal :)

Tak na reprezentativní výzkum je dle seriózních sociologických pravidel nutno sestavit vzorek z 5% obyvatelstva ČR, který odpovídá rozložení obyvatelstva. Musely by tam tedy být i kojenci, jeden stoletý pán, apod., což je nesmysl. Takhle z nás média dělají voly prakticky úplně ve všem. Asi už jim nenaletím na výzkumy, ale určitě je mnoho dalších věcí, ve kterých se příliš nevyznám a nechám se napálit. To je asi nejdůležitější důvod, proč se snažím neustále alespoň trochu vzdělávat.

Myslíte si, že existovalo, existuje , nebo by mohlo existovat nějaké společenské uspořádání kde by někdo nějak neměl navrch nad jinýma?

Řekl bych, že různé kmeny, které se občas objeví například v Jižní Americe fungují jinak. Také je tam samozřejmě někdo nad někým, ale díky tomu, že je silnější a starého vůdce třeba zabije. V Česku je někdo silnější, protože má známé, zastrašuje slabšího, ... přecijen je tam vidět určitý rozdíl, jakým jsme prošli vývojem.
Odesláno

Tak na reprezentativní výzkum je dle seriózních sociologických pravidel nutno sestavit vzorek z 5% obyvatelstva ČR, který odpovídá rozložení obyvatelstva. Musely by tam tedy být i kojenci, jeden stoletý pán, apod., což je nesmysl. Takhle z nás média dělají voly prakticky úplně ve všem. Asi už jim nenaletím na výzkumy, ale určitě je mnoho dalších věcí, ve kterých se příliš nevyznám a nechám se napálit. To je asi nejdůležitější důvod, proč se snažím neustále alespoň trochu vzdělávat.

Řekl bych, že různé kmeny, které se občas objeví například v Jižní Americe fungují jinak. Také je tam samozřejmě někdo nad někým, ale díky tomu, že je silnější a starého vůdce třeba zabije. V Česku je někdo silnější, protože má známé, zastrašuje slabšího, ... přecijen je tam vidět určitý rozdíl, jakým jsme prošli vývojem.

Myslíš, že je to jenom v Česku? Myslíš, že v kolektivu dětí ve školdí družině v Berlině to tam nevede nějaký malý, vychytralý skopčáček? :)

A je otázka: Myslíš, že ty známí a zastrašování a "zastrašování" se jinde než v v naší krásné, mlékem a strdím oplývající zemičce, nepoužívá? :)

Odesláno

Myslíš, že je to jenom v Česku? Myslíš, že v kolektivu dětí ve školdí družině v Berlině to tam nevede nějaký malý, vychytralý skopčáček? :)

A je otázka: Myslíš, že ty známí a zastrašování a "zastrašování" se jinde než v v naší krásné, mlékem a strdím oplývající zemičce, nepoužívá? :)

Nemyslel jsem to na dnešní společnost, ale na to, že na světě je i dnes několik stovek naprosto necivilizovaných kmenů. Tam podle mě rozhodují zcela jiná pravidla dle fyzických předpokladů a ne pravidlo "jdu si zavolat, ty hajzle". Jinak školní družina v Berlíně je podle mě docela jasná :D.
Odesláno

No, někdy by to bylo potřeba. To co Janoušek provedl, na to neexistuje žádná omluva. Neměl by mít žádné právo na obhájce, protože žádný není potřeba. Soud a ihned do basy.

souhlas. jen by to chtělo nějak z toho udělat pravidlo. jestli víš jak na to tak je ti legislativní rada vlády otevřena :speak_cool:
Odesláno

Nemyslel jsem to na dnešní společnost, ale na to, že na světě je i dnes několik stovek naprosto necivilizovaných kmenů. Tam podle mě rozhodují zcela jiná pravidla dle fyzických předpokladů a ne pravidlo "jdu si zavolat, ty hajzle". Jinak školní družina v Berlíně je podle mě docela jasná :D.

Teď se nabízí otázka zda jen nedošlo k tomu, že fyzická síla a dovednost hodit kámen dál a přesněji nebyla pouze nahrazena schopností se orientovat mezi lidskými vazbami :) Podle hesla "ty máš svaly, já mám čáry" :)
Odesláno

Nemusela to být náhoda. I když nevěřím, že by si konspirátor vybral zrovna hysterickou vietnamku s fixní ideou vlastní nesmrtelnosti. :rolleyes: Proto platí zásada, že ožralý za volant nesedá, volá si tágo. :smile_anim:

existují látky, které dokážou upravit jednání člověka "požadovaným směrem" (potlačení pudu sebezáchovy, ochota víc riskovat atd.)

mě se prostě nezdá, že by,  jen tak, sportovec J. do sebe nakopal 10 velkých panáků, sed za volant a riskoval, že ho sejme hlídka. v době, kdy na něj má pifku celej národ. 

Odesláno

existují látky, které dokážou upravit jednání člověka "požadovaným směrem" (potlačení pudu sebezáchovy, ochota víc riskovat atd.)

mě se prostě nezdá, že by, jen tak, sportovec J. do sebe nakopal 10 velkých panáků, sed za volant a riskoval, že ho sejme hlídka. v době, kdy na něj má pifku celej národ.

Já bych si to dokázal představit. Ten tlak byl obrovskej, jeho kamarádi politici prohrávaji na celé čáře, v Praze už nemá slovo, na Magistrát ani nemůže přijít, natož aby tam volal, kolem baráku mu lítají aktivisti s nějakou Corupt Tour. Tak tam pošle pár pajduláků, pustí si internet, tam druhej článek během jednoho dne... Tak sedne do auta a jde někam "ujet"... Třeba do bordelu, třeba za milenkou, třeba za nějakým kamarádem, a cestou "ťuk"... a už to lítá...

Já konspiračním teoriím moc nevěřím. Jednodušší je zmanipulovat veřejné mínění :) :wheelchair:

Odesláno

Nad čím se tu pořád filozofuje? Vám přijde obhajitelný nebo "nadvěcně" pochopitelný, že se někdo nachčije jak fotbalovej chuligán a sedne si za volant?! Je přece jedno, zda a proč potom ujel, zda byl ve stresu nebo ne. On tam kur.a vůbec neměl co dělat!

Nebo mi něco uniká?

Odesláno (upraveno)

Nad čím se tu pořád filozofuje? Vám přijde obhajitelný nebo "nadvěcně" pochopitelný, že se někdo nachčije jak fotbalovej chuligán a sedne si za volant?! Je přece jedno, zda a proč potom ujel, zda byl ve stresu nebo ne. On tam kur.a vůbec neměl co dělat!

Nebo mi něco uniká?

Máš pravdu, ale o tom debata nebyla. To co ti uniklo je asi začátek debaty. Nikdo ho neobhajoval, nikdo ho neospravedlňoval. Debata byla začata přibližně o tom zda to bylo jeho standardní chování, nebo ne. Nic víc. To že někdo občas nechápe rozdíl mezi rozborem motivu chování a názorem na chování samé je faktem :) Pak dojde k debatě "Já o voze, ty o koze" :)

Jdu si číst The Expression of Emotions in Man and Animals, nemáte náhodou někdo její český překlad?

Upraveno uživatelem Onisau
Odesláno

Tak jsem si tady mohl přečíst několik téměř vědeckých pojednání o pochopení konání toho opilce.

Pochopím, že ťuknu někomu do auta a chci od toho ujet, pochopím, že můžu vrazit do člověka, kterého přehlédnu.

Ale nechápu, když mám ženskou před autem, že šlápnu na plyn a přejedu ji.

To už je podle mne něco jiného, než o čem se tady bavíte.

To udělá jenom opravdu pořádněj šmejd.

:blowup:

Odesláno

Tak jsem si tady mohl přečíst několik téměř vědeckých pojednání o pochopení konání toho opilce.

Pochopím, že ťuknu někomu do auta a chci od toho ujet, pochopím, že můžu vrazit do člověka, kterého přehlédnu.

Ale nechápu, když mám ženskou před autem, že šlápnu na plyn a přejedu ji.

To už je podle mne něco jiného, než o čem se tady bavíte.

To udělá jenom opravdu pořádněj šmejd.

:blowup:

Ano, máš pravdu. Ale i šmejd má nějaké algoritmy ve své psychice které se navenek projevují chováním. A o těch algoritmech byla debata. O ničem jiném.
Odesláno

Máš pravdu, ale o tom debata nebyla. To co ti uniklo je asi začátek debaty. Nikdo ho neobhajoval, nikdo ho neospravedlňoval. Debata byla začata přibližně o tom zda to bylo jeho standardní chování, nebo ne. Nic víc. To že někdo občas nechápe rozdíl mezi rozborem motivu chování a názorem na chování samé je faktem :) Pak dojde k debatě "Já o voze, ty o koze" :)

Jdu si číst The Expression of Emotions in Man and Animals, nemáte náhodou někdo její český překlad?

Debatu jsem si přečetl od začátku, neboj. A jeho chování bylo - v dnešní době - bohužel, čím dál tím víc standardní. Z mého pohledu je na místě jediné - jednoznačné odsouzení. A ne filozofování. Jo, asi jsem staromódní. Prostě další nalitej zm.d za volantem. Tečka.

Odesláno

Ano, máš pravdu. Ale i šmejd má nějaké algoritmy ve své psychice které se navenek projevují chováním. A o těch algoritmech byla debata. O ničem jiném.

A k čemu dobrýmu je debata o těch algoritmech?

Odesláno

Debatu jsem si přečetl od začátku, neboj. A jeho chování bylo - v dnešní době - bohužel, čím dál tím víc standardní. Z mého pohledu je na místě jediné - jednoznačné odsouzení. A ne filozofování. Jo, asi jsem staromódní. Prostě další nalitej zm.d za volantem. Tečka.

Ano, jistě. Bylo by ale asi zajímavé (z pohledu psychologie) rozpitvat proč se zrovna tento člověk dopustil takového jednání které vykazuje známky nerozumového konání. To je to co zajímá mně. Čistě z vědeckého pohledu.

Lidská psychika je neuvěřitelně složitý systém. Je zajímavé jak se projevují ruzné vnější i vnitřní vlivy na výsledném chování. A určitá vzájemná konstalace těchto vlivů pak může vést až k tomu co je třeba předmětem téhle debaty. To že do sebe střelil panáky jen celou věc katalizovalo :)

A jen podotknu, že proti podobně erozivním procesům v naší psychice nejsme nikdo odolní. Jen se lišíme v rezistenci proti nějakým, konkrétním podnětům :wheelchair:

Odesláno (upraveno)

A k čemu dobrýmu je debata o těch algoritmech?

Přednášku o motivaci lidského chování ti dám, ale po podpisu smlouvy o honoráři :smile_anim:

Ale kdo si jí už třeba zaplatil jsou lidi z průmyslu kterému se říká "mediální" :) , policie, medicínské obory...mediátoři, facilitátoři... etc. etc.

Upraveno uživatelem Onisau
Odesláno (upraveno)

Ano, jistě. Bylo by ale asi zajímavé (z pohledu psychologie) rozpitvat proč se zrovna tento člověk dopustil takového jednání které vykazuje známky nerozumového konání. To je to co zajímá mně. Čistě z vědeckého pohledu.

Lidská psychika je neuvěřitelně složitý systém. Je zajímavé jak se projevují ruzné vnější i vnitřní vlivy na výsledném chování. A určitá vzájemná konstalace těchto vlivů pak může vést až k tomu co je třeba předmětem téhle debaty. To že do sebe střelil panáky jen celou věc katalizovalo :)

A jen podotknu, že proti podobně erozivním procesům v naší psychice nejsme nikdo odolní. Jen se lišíme v rezistenci proti nějakým, konkrétním podnětům :wheelchair:

Já jsem daleko přízemnější... Zajímá mě kolik vyfasuje. Teda pokud vůbec něco vyfasuje... Nehledě na algoritmy chování, posral to, posral to hodně a to, jak se to vyřeší, by mělo zajímat každýho v týhle zemi.

Upraveno uživatelem Locque
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...