bithas Odesláno 22. března 2020 Nahlásit Odesláno 22. března 2020 Zdravím pánové, potřeboval bych rozšířit své edc nástroje, které mám 360 dní v roce na opasku /Victorinox SwissTool Spirit Plus, Victorinox Rescue Tool, Fenix WT20R/o zapalovač, který něco vydrží. Vyměnil jsem kožené pouzdro ze Swiss toolu/ztratil jsem 2 nástavce/ za pouzdro od Leathermanu a mám volný boční pružný úchyt.Takže nejlépe válcovitý tvar. Našel jsem Wenger Clava. Nechci benzín. Máte někdo nějakou zkušenost.Díky
lindys Odesláno 22. března 2020 Nahlásit Odesláno 22. března 2020 Kdysi, když jsem se zajímal o nějaký to "prepperství" jsem řešil něco podobnýho, kromě Wengeru mě napadá ještě Turboflame Ranger Twin, ale ten vypadá jak z poutě.Zůstal jsem u Zippa, je to klasika, nevypadá jak od kolotočářů, vydrží i celkem vítr a je jednoduchej a nezničitelnej. Koho štve vyprchání benzínu po pár dnech to řešil gumičkou přes uzávěr, mně to bylo tak nějak fuk. Měl jsem jich několik a dodnes jeden nosím.
Kamil Odesláno 22. března 2020 Nahlásit Odesláno 22. března 2020 Zajímavé jsou zapalovače Bugatti, bombička vydrží 200-300 zapálení doutníku, Mirage nebo Vulcan.
bithas Odesláno 22. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2020 Jo díky, na to plynové zippo jsem se díval. Ten wenger je nedostupný. Jedině co jsem chtěl obejít, je další pouzdro na opasek, nosím to denně a už teď jsou ty kalhoty dost těžké. Tak jsem to chtěl přidat k tomu leathermanu. Ten turboflame vypadá zvláštně, potom je ještě Trekker, ale ten je dobrý tak do batohu.
Návštěvník Oplt Odesláno 22. března 2020 Nahlásit Odesláno 22. března 2020 Plynový Zippo jsem měl a stálo za hov....
Xenomorfus Odesláno 22. března 2020 Nahlásit Odesláno 22. března 2020 Pokud Ti jde primárně o občasné rozdělání ohně a mít proto něco, co na ten opasek dáš a už nebudeš muset nikdy řešit náplně apod, tak jednoznačně křesadlo.
bithas Odesláno 22. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2020 Oheň budu rozdělávat tak možná na zahradě. Jinak zapalování autogenu a zatavování bužírky. Většinou na žebříku. Co nemám po ruce, pro to furt lezu dolů. Křesadlo nepotřebuju.Zapalovač z kapsy ztratím ihned. Nehulím, tak to potřebuju na práci.S tím zippem mě to taky zajímá.
Návštěvník Oplt Odesláno 22. března 2020 Nahlásit Odesláno 22. března 2020 (upraveno) Velice brzy odešlo piezo. Kdejaký jiný reklamní zapalovač vydržel víc.Já tedy kouřím, léta používám Zippo, ale klasiku. Upraveno 22. března 2020 uživatelem Oplt
Liqid Odesláno 22. března 2020 Nahlásit Odesláno 22. března 2020 Tak výrobce udává cca 10 000 škrtnutí a je na to 2 roky záruka, to mi za pětibábu nepřijde špatný.
Ivan Lelák Odesláno 23. března 2020 Nahlásit Odesláno 23. března 2020 Dlouhá léta používám benzínové Zippo. Uvažoval jsem i o plynovém Zippu, popř. jiných outdoorových zapalovačích, ale nakonec jsem vždy usoudil, že se na nich něco může rozbít a bude mi fuk, že je schopný fungovat v uragánu, když bude rozbitý. V jednoduchosti je v tomhle případě krása, Zippo vydrží i dost silný vítr a je prakticky nerozbitný. Jen ho nesmím zapomenout před cestou "natankovat" a mám sebou pro jistotu vždy i rezervní kamínek.
Flico Odesláno 23. března 2020 Nahlásit Odesláno 23. března 2020 Na tuhle pracicku na obcasny zapalovani jsem taky mel klasilu zippo ale po delsi dobe proste nehorel pac vyschnul. Ted mam ?nekonecnou sirku? nebo jak to nazvat je to valecek se zasroubovanou zeleznou sirkou, sice taky na benzin ale je to vsechno utesneny a vodotesny takze nevyprchava navic ta moje i plave na vode. Kupoval sem to asi pred rokem a pul za cca 200 a porad to funguje ani nepamatuju kdy sem naposledy dolejval benzin. Na opasek a na zapaleni ohne na burty stav ideal.
shaggy Odesláno 23. března 2020 Nahlásit Odesláno 23. března 2020 Dlouhá léta používám benzínové Zippo. Uvažoval jsem i o plynovém Zippu, popř. jiných outdoorových zapalovačích, ale nakonec jsem vždy usoudil, že se na nich něco může rozbít a bude mi fuk, že je schopný fungovat v uragánu, když bude rozbitý. V jednoduchosti je v tomhle případě krása, Zippo vydrží i dost silný vítr a je prakticky nerozbitný. Jen ho nesmím zapomenout před cestou "natankovat" a mám sebou pro jistotu vždy i rezervní kamínek. Ja mam specialny tip zipaka. Skoro ma odnaucil fajcit, ale nevzdal som to. Jeho problem je, ze funguje iba vnutri. Vonku len hadze iskru a nechyti sa. Neviem cim to je...
orol Odesláno 23. března 2020 Nahlásit Odesláno 23. března 2020 V klasickém Zippo mám plynovou vložku.Nemůžu si vynachválit
Honza.manta Odesláno 23. března 2020 Nahlásit Odesláno 23. března 2020 Také tak, do klasiky zippo jsem dokoupil plynovou vložky se dvěma hořáky a maximální spokojenost.
Návštěvník Oplt Odesláno 23. března 2020 Nahlásit Odesláno 23. března 2020 No právě ta plynová vložka nestála za nic. Není nad klasiku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se