Přejít na obsah

Tématické týdny vašich digitálních zápěstí

jendazhor

Doporučené příspěvky

před 30 minutami, jendazhor napsal:

Tenkrát to, vzhledem k rozlišení dipleje a funkcím, byl víc než zdatný konkurent třeba pro modely Protrek od Casia

Len poznámka: Suunto v tej dobe boli na vyššej úrovni, a to ako v kvalite a stabilite barometrického senzora (Texas Instruments), tak aj dizajnu (umiestnenie senzora najčastejšie na spodu hodiniek) a vyhodnocovacieho softwaru. Na výsledky napríklad kumulatívov sa dalo spoľahnúť oveľa viac ako na tie od Casia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 708
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Máš recht, proto jsem je tehdy kupoval. A vzpomínám si, že jsem je někde v ČR v e-shopu sehnal nové dost pod 5000 Kč, což bylo výrazně méně, než za kolik se prodávaly normálně třeba v Koscomu. Ale už je to dávno. 

Nejenom senzory byly na dobré úrovni, ale i ten plně grafický displej neměl jinde moc konkurenci. Alespoň ne v téhle cenové hladině.
A v neposlední řadě mě uchvátilo i poměrně jednoduché a systematické ovládání. A taky funkce automatického přepínání režimu sledování tlaku vzduchu pro barometr a pro výškoměr, kdy hodinky vyhodnocují rychlost změny a mohou samy přepínt režimy pokud jim to dovolíš. A varování před bouřkou mě párkrát dobře zafungovalo.
Vlastně i to plastové pouzdro s hliníkovým bezelem bylo fakt odolné.
Když nad tím tak přemýšlím, vlastně na nich nenacházím chybu. Já si je snad zítra vezmu na ruku, nebo co... I když jsou to fakt velký placky.

Odkaz ke komentáři

Tak já zatím zůstanu u stejné značky jako v minulém tématu. Tedy nejtlustší digi mám SWATCH .beat BIG ALU, ale já jim říkám "vlajky". Metodiku měření jsem vyznačil do obrázku, tedy bez zakřivení nožiček. Tamtadadá.... rovný 2 cm.

Jinak funkčně taknějak klasika Swatch: čas+na tlačítko datum i s rokem, druhý čas, stopky na setinu, odpočet, budíček, internetový čas a světlo pravý illuminátor. Co je taková extras jsou různé animace. Ty mě ta těchto Swatchkách fascinují. Vrežimu času lze vteřiny vyměnit za animaci pohupujících se vln vodní hladiny v horní části displaye. Během běhu stopek se zase zobrazují pohyblivé křivky ala EKG ve střední části displaye. Při běžícím timeru zase po stranách displaye jsou sloupce čárek a ty od vrchu dolů ubývají každou vteřinu a pak se zase objeví a tak pořád dokola. Při budíku, který je opravdu hlasitý a zvoní celou minutu (když ho neutnete tlačítkem) zase sloupy na bocích displaye přibývají a navrchu se v několika krocích přibývá taková plná elipsa. Při režimu internetového času se v dolní části zobrazí mořská hladina a po ní běhá zleva doprava vlna a vpravo se rozstříkne o doplňující se sloupeček. Poslední animace se spouští stisknutím a podržením tlačítka světla cca 2 vteřiny ( a světlo u toho nesvítí). Tu nevím jak ji popsat, takovej mišmaš všeho možnýho z ostatních animací.

xyIMG_20200203_135010_1.jpg.a23ba13e4958c6a3bf332de404a21071.jpg

Odkaz ke komentáři

Víc už nedám. Tohle jsou moje nej největší.
Garmin Forerunner 205 z roku 2006. Jak je popsat? Asi jako sportovní meganástroj s GPS. Na tu dobu velmi slušný příjem GPS signálu i výdrž baterie. Krásný podsvětlený displej. Připojitelné k počítači. Pěkné na nich je, že zobrazují umí vykreslovat i plán trasy, nebo prošlou trasu s waypointy. Ty se dají to hodinek zadávat ručně, nebo přetáhnout z počítače. Z hodinek zase lze stáhnout body nebo trasy do počítače. Uživatelsky nastavitelné sady displejů taky potěšily.
Rozměry: cca 52 x 72 mm (měřeno od stěžejky ke stěžejce). Praví giganti jejichž obrovitost byla ospravedlněna tehdy opravdu namakanou funkcionalitou. Ještě dnes bez problémů šlapou s původní nabíjecí baterií.
Tenkrát celkem úspěšná řada sportovních a turistických GPS hodinek dnes už následovaná modely v obvyklejších velikostech. Třeba model 310XT bych si ještě dnes rád pořídil do sbírky.
Jestli někdo řekne, že tohle už nejsou hodinky, duch starého Garma Garminssona ho bude ve snech strašit rozšlapáváním jeho směšně miniaturních náramkových přístrojků... :)

Forerunner-205-lo.jpg

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, t2 napsal:

Tak já zatím zůstanu u stejné značky jako v minulém tématu. Tedy nejtlustší digi mám SWATCH .beat BIG ALU, ale já jim říkám "vlajky". Metodiku měření jsem vyznačil do obrázku, tedy bez zakřivení nožiček. Tamtadadá.... rovný 2 cm.

Jinak funkčně taknějak klasika Swatch: čas+na tlačítko datum i s rokem, druhý čas, stopky na setinu, odpočet, budíček, internetový čas a světlo pravý illuminátor. Co je taková extras jsou různé animace. Ty mě ta těchto Swatchkách fascinují. Vrežimu času lze vteřiny vyměnit za animaci pohupujících se vln vodní hladiny v horní části displaye. Během běhu stopek se zase zobrazují pohyblivé křivky ala EKG ve střední části displaye. Při běžícím timeru zase po stranách displaye jsou sloupce čárek a ty od vrchu dolů ubývají každou vteřinu a pak se zase objeví a tak pořád dokola. Při budíku, který je opravdu hlasitý a zvoní celou minutu (když ho neutnete tlačítkem) zase sloupy na bocích displaye přibývají a navrchu se v několika krocích přibývá taková plná elipsa. Při režimu internetového času se v dolní části zobrazí mořská hladina a po ní běhá zleva doprava vlna a vpravo se rozstříkne o doplňující se sloupeček. Poslední animace se spouští stisknutím a podržením tlačítka světla cca 2 vteřiny ( a světlo u toho nesvítí). Tu nevím jak ji popsat, takovej mišmaš všeho možnýho z ostatních animací.

Johó, už jsem je tu od tebe viděl, ale takhle z boku je to slušná čočka.
Tak ty animace bych rád viděl. Nechceš udělat video? Nebo už ho někdo udělal? Jak jsi to pěkně popsal, zní to zajímavě. Na všech možných animacích ujíždím...

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Gombo napsal:

Este ma napadlo, ze mam este velke hranace. Tieto WS4 mam rad. Len som ich nevedel zmerat,lebo mam problem ako Bart Simpson s vlasmi. Tiez neviem kde koncia hodinky a zacina remienok :)

57A019EC-F602-49A8-AD18-C5EB315DC3B2.jpeg

B366923E-E5C7-4B1B-A49D-7E8CE16CC968.jpeg

Toto je asi najkrajší model od Timexu :)

Odkaz ke komentáři

Tak mne to nedalo taky vytahl supleru a meril...
A splnilo se ocekavane, nejvetsi co mam sou MA GPS Berlin (uvadel sem zde) 
Vertikalne 52,70 +druhy rozmer 50,00 + sila 14,23 a jiny merici pristroj ukazuje rovnych 150g. Prumer "sklicka" 40.
Bracelet krasne maskuje svuj plechovy puvod a je umne profilovan/ohyban, a lze  poznat jen na rubu.
Uz i tak na mne velke Citizen U600 tedy tyto MA jeste o nejakej ten mm prekonavaji no ale na hmotnost 174g nemaji.))
Ja je bral na ebay-de jen proto, ze sem chtel neco s automatickym serizovanim s nejvyssich mist a tyto byly za rozumnej peniz...
Ale jak pisu, uz ty U600 mne pripadaj moc na mne, i kdyz okoli tvrdi opak, -mne "nabobtnale" nijak moc neoslovuji(no musi bejt necim...).
Ikona satelitu se ukaze jen kdyz se provede triangulace, pak zobrazi aktualni souradnice -prijmou-li jen jeden tak jim to staci na presny cas.
Funkce jen zarovicka(asi led) pak datum, stopky + ta poloha + taky sem uz psal -jsou neme -zadny budik.((

Nejak moc rozsirene asi nejsou -informaci malo aspon takto... ma-li kdo k nim vice byl bych rad.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Odkaz ke komentáři

No, ač plecháče, svou velikostí do tohoto týdne rozhodně zapadnou. Na jejich GPS funkcionalitu ještě možná přijde i nějaký další taky vhodný týden.
Ten jejich modul je opravdu tak velký, že vyplňuje pouzdro.

Koukal jsem, že ještě dělali stejně obří model s GPS pouze v analogu.

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, akai napsal:

Tak mne to nedalo taky vytahl supleru a meril...
A splnilo se ocekavane, nejvetsi co mam sou MA GPS Berlin (uvadel sem zde) 
Vertikalne 52,70 +druhy rozmer 50,00 + sila 14,23 a jiny merici pristroj ukazuje rovnych 150g. Prumer "sklicka" 40.
Bracelet krasne maskuje svuj plechovy puvod a je umne profilovan/ohyban, a lze  poznat jen na rubu.
Uz i tak na mne velke Citizen U600 tedy tyto MA jeste o nejakej ten mm prekonavaji no ale na hmotnost 174g nemaji.))
Ja je bral na ebay-de jen proto, ze sem chtel neco s automatickym serizovanim s nejvyssich mist a tyto byly za rozumnej peniz...
Ale jak pisu, uz ty U600 mne pripadaj moc na mne, i kdyz okoli tvrdi opak, -mne "nabobtnale" nijak moc neoslovuji(no musi bejt necim...).
Ikona satelitu se ukaze jen kdyz se provede triangulace, pak zobrazi aktualni souradnice -prijmou-li jen jeden tak jim to staci na presny cas.
Funkce jen zarovicka(asi led) pak datum, stopky + ta poloha + taky sem uz psal -jsou neme -zadny budik.((

Nejak moc rozsirene asi nejsou -informaci malo aspon takto... ma-li kdo k nim vice byl bych rad.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Úžasné hodinky, oboje :)

Odkaz ke komentáři

Díky všem za účast v druhém kole naší týdenní tématické předváděcí akce!
I teď se objevilo dost zajímavých, tentokrát obřích, kousků. Vzhledem k problematickému určování parametrů pro měření bych je nijak finálně nevyhodnocoval.
A pro ty, které to ještě stále baví, tu mám téma na další týden. Tentokrát to budou:

Týdenní digi téma č. 3: PLANEŤÁCI, ASTROLÁBY, SLUNEČNÍCI, MĚSÍČNÍCI… (do 10. 5. 2020)

Jednoduše ty digitálky (nebo ana-digi), které ukazují cokoliv vesmírného, planetárního, astronomického.
Mohou to být jen ukazatele východu a západu slunce nebo fází měsíce, či dokonce polohy planet Sluneční soustavy, nebo snad polohu Halleyovy komety (víte, které myslím…). Takže všechny ty kosmické modely Casio, ale i jakýchkoliv jiných výrobců. Tak ať vám do šuplíků zasvítí hvězda jasná...

---

Vykopávám jedním z mých asi nejvíc „astro“ modelů – Yes WorldWatch II z roku 2010, které jsem dříve popisoval tady:

YesWorldWatch-II-lw.jpg

Odkaz ke komentáři

Ano, přesně tyhle dva kousky tu rozhodně nesměly chybět! Výkvět technologií té doby. Moc pěkně!
Potěšila mě fotka v příspěvku na jednom "konkurenčním" fóru, kde jsou Cosmo Phase a v pozadí novější YesWatch. Já jsem zatím tak hluboko do peněženky nedosáhl.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...