Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

:helpsmilie:

At delam, co delam, nejak se tomu nemuzu ubranit. Fake nefake, kopirovani nekopirovani,... proste musim si poridit hodinky s timhle designem. Jen se rozmyslim, jestli sahnout po mensich 44 mm nebo zkusit vetsi (velke) 47 mm.

Zde je 44 mm kandidat

http://www.napleswatch.com/Military-Watche...-Marina-p5.html

a tady jeho souper

http://cgi.ebay.com/MARINA-MILITARE-47MM-M...id=p3911.c0.m14

Mam pomerne utle zapesti (17,5 cm) a aktualne jsou moje nejvetsi hodinky Igeny, ktere maji 38 mm. Mam tedy obavu, zda ty velke nejsou velke az prilis. Chtel bych se tedy zeptat, co si o tom myslite a zda nekdo z brnenskych clenu nevlastni Mariny, ktere bych si mohl (treba u skopku) prohlednout nazivo. Ty 44 mm se tady ukazou celkem casto a kdybych si je mohl dat na ruku, hned by se mi lepe rozhodovalo... A kdyby mel nejaky brnak rovnou ty 47...

Predem diky za odpovedi a ted se do me pustte za podporu cinskeho "hodinarskeho prumyslu"

• Odpovědi 349
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nedelej to, jsou to vyhozeny penize a ten pocit, ktery cekas se nedostavi. A nebo tomu dej tak mesic, protoze ted se tady o Paneraich hodne diskutuje, ale pokud Te to neprejde ani za mesic, pak snad.

Odesláno

Ahoj,

hodinky Marina Militare jsem měl, eba prodejce Helenarou nebo tak nějak. Hodinky byly bezproblémové, denní odchylka pár vteřin, akorát pocitově jsem je po čase přestal zvládat....to Precisty jsou jiné kafe (i nelimitovaná edice za cca 350 GBP).

Martin

Odesláno
  Baker napsal:
Ano stejny prodejce, stejna zkusenost.

Přesně tak...dneska bych si je koupil pouze jako nějaký výchozí bod pro nějaký projekt na jehož konci by bylo něco podobného Precista Italien. Ale jelikož na podobné projekty bohužel nemám čas, tak si časem koupím ty Precisty Italien

Odesláno
  ¨safi napsal:
to Precisty jsou jiné kafe (i nelimitovaná edice za cca 350 GBP).

Diky za postrehy. Nicmene 350 GBP je pro me prilis velka suma. To moje poblouzneni uz par tydnu trva, i kdyz asi se trochu pohybuju na aktualni vlne Panerai, ktere se tu posledni dobou mihaji cim dal casteji. Ty Mariny jsou nejjednodussi prilezitost vyzkouset si tenhle design a zaroven si poridit prvni hodinky vetsiho prumeru. Ale chapu vase rozpaky, sam jsem o tom premyslel, ale zvitezila varianta koupit...

Odesláno (upraveno)
  ¨safi napsal:
Ahoj,

akorát pocitově jsem je po čase přestal zvládat....

Martin

Předpokládám, že bych asi dopadl pododbě se Steinhart/Debaufre Ocean-1, co :-)?

Upraveno uživatelem mengelis
Návštěvník YPO
Odesláno
  skalis napsal:
Diky za postrehy. Nicmene 350 GBP je pro me prilis velka suma. To moje poblouzneni uz par tydnu trva, i kdyz asi se trochu pohybuju na aktualni vlne Panerai, ktere se tu posledni dobou mihaji cim dal casteji. Ty Mariny jsou nejjednodussi prilezitost vyzkouset si tenhle design a zaroven si poridit prvni hodinky vetsiho prumeru. Ale chapu vase rozpaky, sam jsem o tom premyslel, ale zvitezila varianta koupit...

.....jestli jsi na aktuální vlně Panerai tak to nekupuj, protože to jsou vyhozené peníze, radši bych stejnou částku věnoval třeba do dílny Poljot ...... (ale on je někdo za týden rád koupí) :)

Odesláno
  skalis napsal:

Nákupem nic neztratíš a na fóru je celkem snadno prodáš :-) na kratší zkušenost ideální:-)

Odesláno (upraveno)
  mengelis napsal:
Předpokládám, že bych asi dopadl pododbě se Steinhart/Debaufre Ocean-1, co :-)?

To ne..to už je jiná liga - kvalitní švýcarský stroječky, pořádná luminiscence, safírová sklíčka, někdy i antireflexní, pořádná vodotěsnost..tyhle hodinky tě přežijou :-) Měl jsem nějaké půjčené od Kubsona a nechtělo se mi je vracet, což se o Marina Miltiare říct nedá.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
  ¨safi napsal:
To ne..to už je jiná liga - kvalitní švýcarský stroječky, pořádná luminiscence, safírová sklíčka, někdy i antireflexní, pořádná vodotěsnost..tyhle hodinky tě přežijou :-) Měl jsem nějaké půjčené od Kubsona a nechtělo se mi je vracet, což se o Marina Miltiare říct nedá.

Mě to velmi láká. Ale asi bych pak v daleké budoucnosti těžko před svou drahou polovičkou (nakolik ji znám) obhajoval, že chci ty samé hodinky, jenomže asi dvacetkrát dražší a s jiným nápisem na ciferníku :-D

Odesláno
  YPO napsal:
.....jestli jsi na aktuální vlně Panerai tak to nekupuj, protože to jsou vyhozené peníze, radši bych stejnou částku věnoval třeba do dílny Poljot ...... (ale on je někdo za týden rád koupí) :)

Pokukuju po nich uz skoro dva mesice a jeste jsem z toho nevyrostl. Co se tyce Poljot atd, tak k tomu dodam to, ze nechci jen koupit nove hodinky, ale zalibil se mi ten design. Panerai u me v dohlednych letech nehrozi, PhD stipendium a 1/2 uvazek (ac pomerne dobre zaplaceny) je na ne malo a tohle je alternativa. I kdyz opravdu pouze alternativa, OP je jina liga. Chapu i namitky typu: na co nemam, to si proste nekoupim. Nechci se vydavat za majitele OP, jen bych si rad vyzkousel hodinky "podobneho" designu. Kazdopadne diky YPO, "safi i Bakere za nazory a kazdy dalsi uvitam.

Odesláno (upraveno)
  skalis napsal:
Pokukuju po nich uz skoro dva mesice a jeste jsem z toho nevyrostl. Co se tyce Poljot atd, tak k tomu dodam to, ze nechci jen koupit nove hodinky, ale zalibil se mi ten design. Panerai u me v dohlednych letech nehrozi, PhD stipendium a 1/2 uvazek (ac pomerne dobre zaplaceny) je na ne malo a tohle je alternativa. I kdyz opravdu pouze alternativa, OP je jina liga. Chapu i namitky typu: na co nemam, to si proste nekoupim. Nechci se vydavat za majitele OP, jen bych si rad vyzkousel hodinky "podobneho" designu. Kazdopadne diky YPO, "safi i Bakere za nazory a kazdy dalsi uvitam.

Přejdi na tříměsíční režim "ohřívané fazole, chleba a ruský čaj" a budeš moct koupit aspoň ty Precisty :-)

Upraveno uživatelem mengelis
Odesláno (upraveno)
  skalis napsal:

Zjistil jsem, že nákup "levných" hodinek se nikdy nevyplatí - člověk dá 3 tisíce zahodinky a pak je za dva prodá, radoSt z toho až tak velká není, ke konci spíše divně identifikovatelná zpruzenost (i když bez jakéhokoliv technického nedostatku). To je lepší si radši za tu tisícovku, co na tom tratíš, koupit třeba PĚKNOU RŮŽOVOU KOŠILI.

310nRtRxYuL._SX280_SH35_.jpg

ZDROJ: MARKS AND SPENCER

Upraveno uživatelem ¨safi
Návštěvník YPO
Odesláno
  mengelis napsal:
Přejdi na tříměsíční režim "ohřívané fazole, chleba a ruský čaj" a budeš moct koupit aspoň ty Precisty :-)

to je dobrá filozofie ;) ..... za 10let našetříš na Logana a dopředu nalep Porsche znak,který ukradneš midlochovi před barákem :)

Odesláno
  ¨safi napsal:
Zjistil jsem, že nákup "levných" hodinek se nikdy nevyplatí - člověk dá 3 tisíce zahodinky a pak je za dva prodá, radoSt z toho až tak velká není, ke konci spíše divně identifikovatelná zpruzenost (i když bez jakéhokoliv technického nedostatku). To je lepší si radši za tu tisícovku, co na tom tratíš, koupit třeba PĚKNOU RŮŽOVOU KOŠILI.

Vcera jsem si jednu kosili kupoval. Ovsem klasickou ciste bilou s kratkym rukavem a za polovicni cenu te M&S. A docela to sedne k tematu, protoze jsem ji koupil v OP :thumbsup_anim: Dnes jsem ji proveril temer celodennim testem a prosla na vybornou.

Odesláno
  skalis napsal:
Vcera jsem si jednu kosili kupoval. Ovsem klasickou ciste bilou s kratkym rukavem a za polovicni cenu te M&S. A docela to sedne k tematu, protoze jsem ji koupil v OP :thumbsup_anim: Dnes jsem ji proveril temer celodennim testem a prosla na vybornou.

Gratulace :-) Já moc košile s krátkým rukávem nenosím:-) i v létě se pařím v dlouhém rukávu s manžetovými knoflíčky :-) i když od svatby jsem už zakoupil dvě s krátkým rukávem a nosím o trošku méně růžové...čím to asi bude? :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Odesláno

Ja jsem mel MM nekolik, zkusenosti ruzne, ebay prodejci spolehlivi maximalne vsichni, nektere kusy byly problematicke (vypadla korunka, nebo u prvniho kusu hned po doruceni zamotanej vlasek nebo jak se to jmenuje), ale myslim, ze jako test zda design ano nebo ne to staci, u me alespon ucel splnily (nekolikrat jsem si to potzreboval overit) ;) Takze jdi klidne do nich, jsou skoro zadarmo a na foru jdou celkem na odbyt.. jen co se tyce toho noseni ..ja jsem je mel pouze na doma a jednou jedny snad na chvili venku, ale kdyz uz se na ne nekdo ptal tak me neskutecne s*alo vysvetlovat o co, ze se to jedna atd atd.. Takze muj verdikt/zkusenost je: Na test a zjisteni nositelnosti OK, na noseni Ne-e ;)

Odesláno
  ¨safi napsal:

310nRtRxYuL._SX280_SH35_.jpg

ZDROJ: MARKS AND SPENCER

OT: Jak tě tady tak na föru pozoruju, tak seš celkem fanoušek Marks & Spencer. To schvaluju:) Já jsem s nimi "rostl" od doby, kdy měli dva obchody. Dělal jsem pro ně pár let grafiku - magazíny a tak. Dodnes nedám na jejich sortiment potravin a především vín dopustit...

Ale k věci. Před časem jsem si pořídil MM GMT automatic. Tyhle jsem si vybral proto, že jejich design (až na onu nešťastnou patentovanou ochranu korunky) je celkem dost vzdálen čemukoli od OP. Z Hong Kongu přišli za 4 dny EMSkou. A dojmy? Obecně výborné. Automatický strojek (sice bůhví jakej) dělá stabilně 10 s denně, zpracování ujde, rezerva je 46 h., cena směšná. Jenže... Moc je nenosím. Pravděpodobně proto, že jsou to hodinky bez osobitosti. A ta, kterou mají, je bohužel inspirovaná:) S permanentní euforií jakou už tři dny zažívám po nákupu starých nošených Autávií se to absolutně nedá srovnat :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...