Pozorovatel Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 Na hrdinu bych si určitě nehrál, ačkoli jsem členem sportovně střeleckého klubu, účastnil jsem se několika dynamických soutěží a měl možnost 2x absolvovat kurz vedený instruktorem zásahové jednotky, protože hrdinů jsou plné hřbitovy Ale pokud by mi šlo o život (nebo někomu z mé rodiny), bojoval bych o něj do posledního dechu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 Tak to je jasný, pokud jde o život vlastní nebo o rodinu, tak se biju jako lev, ale co kdyby šlo o cizí lidi? Z USA známe mnoho případů útoků ve školách a nyní bohužel již i u nás. Lepší to už asi nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 Vzhledem k tomu, že mám hodně co ztratit, zbytečně bych neriskoval a radši bych postupoval dle doporučeného postupu: https://www.policie.cz/clanek/utikej-schovej-se-bojuj.aspx No a pak doufal, že policie brzy dorazí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 A u toho trauma kit.....Kde prosím sháníte tohle zdravotnické vybavení? Měl jsem letos jeden základní zdravo kurz a rád bych se v následujícím roce dovzdělal i trochu prakticky/takticky a chci si postavit nějaké edc lékárny - do batohu, do auta, na kolo atd.Tak uvítám doporučení kde výbavu shánět. Případně i jestli máte tipy na kurzy Brno a okolí, tak budu rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quarantine Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 13 minutes ago, Happy88 said: Kde prosím sháníte tohle zdravotnické vybavení? Měl jsem letos jeden základní zdravo kurz a rád bych se v následujícím roce dovzdělal i trochu prakticky/takticky a chci si postavit nějaké edc lékárny - do batohu, do auta, na kolo atd. Tak uvítám doporučení kde výbavu shánět. Případně i jestli máte tipy na kurzy Brno a okolí, tak budu rád. V podstate v jakymkoliv army nebo outdoor shopu. Zkus treba tohle https://www.armed.cz/turnikety/ zakladni kurz prvni pomoci treba tu https://www.cervenykriz.eu/prvni-pomoc nejake pokrocilejsi kurzy uz chce trochu pohledat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 Lékárniček mam vícero dle situací a základ vždy tvoří už předpřipravená od Lifesystems a do toho ještě věci, které tam potřebuji. https://www.4camping.cz/c/vybaveni/hygiena-ochrana-prvni-pomoc/cestovni-lekarnicky/#ps[]=producer_184 Jinak ty škrtidla a hemostatika různě po internetu, kde je zrovna mají. CAT tourniquet SWAT tourniquet Celox granule Stačí zadat tyto hesla do googlu. Ale tohle je opravdu pro extrémní případy a je potřeba s tím zacházet s rozumem, aby člověk nenadělal ještě více škody. Kurzy neporadím, je třeba hledat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 (upraveno) Pěkný lékárničky Já neznaboh používám výbavu z autolékárniček, které mi zbývají, když musím kupovat furt dokola nové. Používám je silné slovo, zatím šlo jenom o několikeré říznutí do prstu. Cizího. Upraveno 22. prosince 2023 uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quarantine Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 22 minutes ago, Jerryl said: Pěkný lékárničky Já neznaboh používám výbavu z autolékárniček, které mi zbývají, když musím kupovat furt dokola nové. Používám je silné slovo, zatím šlo jenom o několikeré říznutí do prstu. Cizího. Ale to delas velice dobre. Turniketem puchyr na palci neosetris . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 Jen k těm kurzům první pomoci. Já se účastnil jednoho několikadenního, který mi zajistil zaměstnavatel a byl to ten nejsmysluplnější kurz, který jsem absolvoval. A že jich bylo!!! Např. prvně jsem se tam setkal s použitím turniketu,... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 23. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2023 @Pozorovatel díky za to video. Nežijeme v Izraeli, takže na takové situace nejsme vůbec připravení. Sice jsme na základce v 80. letech měli každoročně branné cvičení v pláštěnkách s pytlíkama na rukou a v plynových maskách, ale jinak tu byl celkem klídek Nejhorší co malého človíčka v té situaci mohlo potkat bylo, když dostal masku bez chobotu, tak byl za blbce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 23. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2023 Letošní dárky pro zaměstnance se myslim celkem povedly. Taková firemní safety kápézetka. Pepřák pude drahé do bezedné (kabelky), kudlu občas vytáhnu ven, a baterka směřuje do šuplíku pro případ emergency; na nošení je too big. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 23. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2023 @Maxel fotka zapesti bez hodinek. Tady na foru. Radku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 23. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2023 @Murphy97 Máš recht, to sem po… Příště napravím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 Ahoj, hledám nějakou svítilnu na batoh pro noční přesuny po silnici. Co by měla umět:- dobíjecí, USB-C- červené světlo - výdrž cca 8 hodin- ideálně kdyby svítila ve více směrechDíky za tipy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 Co blikačka na kolo. https://www.kronium.cz/nabijeci-blikacka-fenix-bc05r-v2-0/prod_2460.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 Nebo třeba Nitecore NU05v2 https://flashlight.nitecore.com/product/nu05v2 Je i s červeným i bílým světlem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sam.svi Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 Já se také přidám se svým výběrem. V tašce samozřejmě ještě bývá peněženka, brýle na řízení apod., každopádně tohle bývá po kapsách vždy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 Světlo na kolo používám teď, ale představoval bych se něco univerzalnejsiho, třeba něco jako tohle, ale s větší vydrží a svícením do více stran.Nebo třeba obdobu klasického chemického světla, ale elektrického s dobíjením na usbc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 Nebo třeba Nitecore NU05v2 https://flashlight.nitecore.com/product/nu05v2 Je i s červeným i bílým světlem.Tak jsem se na to podíval pořádně a tohle asi vyzkouším, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 před 3 minutami, Prochy68 napsal: Tak jsem se na to podíval pořádně a tohle asi vyzkouším, díky. U nás má dobré jméno Fenix, asi hlavně díky Kroniu, ale Nitecore je minimálně stejná třída. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se