Přejít na obsah

EDC | Every Day Carry

Maxel

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Strocek napsal:

Pánové doporučili by jste nějakou EDC taštišku přes rameno, ale něco menšího na mobil, peněženku, klíče a slabou kudličku. Mám vod Falca malou taštičku na kvéro, ale jak tam nenosíš to kvéro, tak i tak je zbytečně velká.

Něco nylonovýho atd. (kůži ne) a je jedno jestli módní značku (možná bych upřednostnil) než nějakou army značku, ale v důsledku to bude jedno. Ty módnější budou asi lehčí a fakt tam budu nosti nic jinýho než peněženku, mobil, klíče.

Klidně si nechám poradit jestli někdo řešil podobný nákup a trefil to dobře případně i netrefil :default_smile:

něco takovýhleho

https://allegro.cz/nabidka/hugo-boss-panska-taska-pres-rameno-black-12569560080

Já teď nosím i ke košili tenhle Bushman "messenger bag".

https://bushman.cz/taska-azibo-ii-sandy-brown/

Sice to není nylon, ale ta látka je dost festovní (slušná gramáž) a je to přesně na mobil, peněženku, klíče a kapesníčky (případně malý nožík, ale ten já osobně nosím v kapse).

Na té ilustrační paní to vypadá větší, než jak se to ve skutečnosti nosí 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 minutami, Pozorovatel napsal:

Já teď nosím i ke košili tenhle Bushman "messenger bag".

https://bushman.cz/taska-azibo-ii-sandy-brown/

Sice to není nylon, ale ta látka je dost festovní (slušná gramáž) a je to přesně na mobil, peněženku, klíče a kapesníčky (případně malý nožík, ale ten já osobně nosím v kapse).

Na té ilustrační paní to vypadá větší, než jak se to ve skutečnosti nosí 😉

k tomu bych potřeboval ještě koženej klóbrc :default_smile:. To ja ne mě moc tremping :default_smile:

před 35 minutami, Lad55 napsal:

Nevypadá špatně.  

Každopáně díky za tipy kluci. 

Odkaz ke komentáři

Já tyhle tašky nosím už tak 15 let, vystřídal jsem toho hodně a asi nejdýl mi vydržela Samsonite a byl jsem spokojenej a měla přesně velikost co hledáš, ten model už koukám nemají, ale nejblíž tomu je asi XBR 2.0. Teď mám nějakou obyč z globusu a štve mě, už jsem ji jednou musel nechat zašívat. Nicméně to co bych přesně chtěl bohužel nikdo nedělá, takže asi zase sáhnu po něčem od nich...

https://www.samsonite.cz/tasky-pro-nej/?pages=4

Na co si dávám po zkušenostech pozor

• nechci z vnitřní strany zip, rozhodně ne kovovej s výrazným poutkem - ničí to oblečení, jak se to šoupe o sebe, a taky mi u několika pak upadl ten jezdec
  • Přeplápěcí (jako ten busman) je fajn, že to člověk pořád nemusí zapínat na ten zip a většinou mi přijdou hezčí, je to ale lehce méně praktickej přístup
  • ucha preferuju z boku - existují i varianty (má je u některých i ten samsonite), který jsou našitý zezadu, ale to mi přijde, že tak divně odstává
  • kapsičky jsou lepší 2 - jedna hlavní, třeba na peněženku, ale druhá, kam jdou dát drobnosti, jsou tam poutka na pero - v jedné větší kapse to často zapadne přes sebe, blbě se to loví a ničí se...
Odkaz ke komentáři

Jakou tašku přes rameno. Tohle řeším tak co 3-4 roky, někdy i dřív. Nejhorší je, že když už člověk najde něco, co mu vyhovuje, za ty 3 roky už se to nevyrábí. Už jsem si říkal, že jak nějakou takovou najdu, koupím si jednu do zásoby 😄Vystřídal jsem toho taky hodně a se Samsonite mám taky docela dobré zkušenosti. Momentálně teda nosím Digel - Xenio - Steilmann, dostal jsem ji k narozeninám loni. Ale kvalita je dost mizerná, na tu cenu. Po roce je dost jetá a myslím si, že moc dlouho nevydrží. Tak se už pomalu dívám po něčem novém. Ale řekl bych, že výběr je rok od roku horší.

Osobně nerad objednávám tašku na eshopu, pokud ji nejprve někde nevidím. Ty popisky jsou kolikrát neúplné a člověk pak neví, co mu přijde.

Odkaz ke komentáři

@Lamiczka Jarouši díky za širší poznatky z praxe :default_wink:. Samozřejmě souhlasím se vším, krom toho ten zip by mě na startu asi nenapadl, každopádně dobrý vědět.

Koukám, že to není jednoduchej výběr a šel jsem takhle.

Docela se mi líbila tahle a je i ve slevě

https://eobuv.cz/p/brasna-boss-j50963-black-09b-3143164033136?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_CZ_EOB_PMAX_AKCESORIA&utm_id=20632289703&is_retargeting=true&pid=google&af_sub1=cpc&c=_CZ_EOB_PMAX_AKCESORIA&af_click_lookback=1d&af_reengagement_window=7d&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwtNi0BhA1EiwAWZaANAYe3THjYhM8kzvEqxrKVQUg2jJcywKcPItflT3GP81e8pZ0waZdLxoCcRMQAvD_BwE

brasna-boss-j50963-black-09b-3143164033136.webp

ale má ty poutka zezade a né z boku takže to odstává jak bylo zmíněno, takže sem zvažoval tuhle:

https://eobuv.cz/p/brasna-boss-catch-3-0-ns-zip-50511961-black-001-4063539997278

Boss Brašna Boss Catch 3.0 Ns Zip 50511961 Černá

ale pak si říkám, že nepotřebuju takhle jako "macatou" že potřebuju fakt něco jako je pytlík, kterej sem postoval jako první, a že do něj asi vlítnu. Je to teda za palici, ale jak s oblibou říkám, člověk by si měl dělat radost :default_smile:. Takže asi vlítnu do týhle:

https://allegro.cz/nabidka/hugo-boss-panska-taska-pres-rameno-black-12569560080

image.png.001a7c7d0b01aecdd2ec70a2de779ee6.png

Odkaz ke komentáři

Rádo se stalo :)

Já nemám rád nápisy (to je o vkusu) a moje zkušenost je, že není ideální kupovat to naslepo - nevíš jakej je materiál, jak dobře jsou udělaný spony/zipy/patenty, jestli ten popruh není z něčeho, co tě bude štvát, jestli ta velikost skutečně odpovídá, jak je udělaná vevniř (členění, vnitřní látka, ...), atd.

Pokud máš šanci, tak doporučuju skočit do nějakýho obchodu, kde takový tašky mají a trochu si to osahat...a nebo prostě koupit něco smysluplnýho a až budeš vědět, co hledáš, tak ji max zahodíš a koupíš novou...

A pokud by někdo potkal civilně vypadající tašku, která má jednu kapsu plně rozepinatelnou (jde plně rozložit) a má členění jako taktický kapsičky a druhou kapsu normální s jednoduchým zipem z vrchu, tak mi dejte vědět :) Už přemýšlím, že si nechám něco ušít :D 

Odkaz ke komentáři

Už mi frčí domu ten pytlík BOSS :default_smile:. Jasně, dycky je lepší nákup in natura, ale kolikrát jsem si někam zaběhl na blind a to i do renomovanějších šopíků a měli tam dycky kulový. To pak vobíháš krámy a je to ztráta času, takže z pohodlnosti jedu ešop a počítám s tím, že můžu vracet a kolikrát jsem vracel. Samozřejmě boty (který neznám) případně něco dražšího si pudu vyzkoušet když je možnost, ale dneska s tim vrácením nikdo nedělá cavyky a většinou to jede na náklady prodávajícího, takže v pohodě. Já taky nejsem nějakej fanda velkých log, ale tady mi to přišlo vtipný jako kdo je tady šéf, takže to beru spíš ze srandy, než že by museli všichni vědět, že to je pytlík vod HUGA.

Odkaz ke komentáři

Čoveče padlo mi to do oka úplně náhodou, když jsem koukal na boti u Bati, ale už je to dýl.

Má to značku Weinbrenner, jediný co mi trochu vadí, že jak to je z broušený kůže, tak se zadní strana trochu špiní, jak se šoupe o oblečení. Taková patina.

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Strocek napsal:

Já taky nejsem nějakej fanda velkých log, ale tady mi to přišlo vtipný jako kdo je tady šéf, takže to beru spíš ze srandy, než že by museli všichni vědět, že to je pytlík vod HUGA.

Aby se ti spolupracovníci neskládali na boty. 🙂

Odkaz ke komentáři

Vzhledem k tomu, ze jsem teďka hodně spokojenej, sem svoje EDC kombo hodim jako inspiraci. Obvykle nosim košili, kalhoty a malou crossbody tastičku kupovanou na Bezpotisku.cz.

A z tý taštičky velký jen jako ruka (viz foto), když je potřeba, tahám potřebný věci jak kouzelník z klobouku :D

20240719_132403.thumb.jpg.8c9bfb0721106f8bc922c1b1515d671b.jpg

Taštičku jsem nosil asi pět let, začal se trochu sypat vnitřní nátěr plátna, tak jsem za pár korun koupil tři uplně stejné a mám na deset patnáct let vystaráno.

20240719_130853.thumb.jpg.ce4ae3ae756f274df39f7599aafffb7e.jpg

A v téhle pidikabelce je: nabiječka, nabijecí kabel, sůl, pepř, curry, paprika, zapalovač, durex, dvojsada bitů Leathermann, Leathermann Wave a Signal, MSR vidlička, sluchátka, léky, powerbanka s kabelem, čistění zubů, pas, peníze, sada šroubků na opravy brýlí, hodinářská lupa, klíče, hodinářská pinzeta, klasická pinzeta, elektrikářský šroubováček s doutnavkou, propiska, mikrošroubováček (s deviti mikrobity), kompletní šitíčko, všelijaký členský kartičky a vteřinový lepidlo. Obvykle tam mám i melounový žvejky, ale zrovna došly.

20240719_132203.thumb.jpg.927c39bd6ff650937878bb69de3009ac.jpg

Díky oběma multitoolům se tak obsah tastičky stává opravdu univerzální sestavou zahrnující i kladívko, dvoje kombinované kleště (nevěřili byste, jak často jedny nestačí), přes čtyřicet pět typů šroubováků, nože, pilky, pilníky, nůžky, šídlo, otvíráky, píšťalku, křesadlo, brousek, měřidlo či wolframkarbidový hrot na rozbijení skla.

20240719_141245.thumb.jpg.7f425a30f88e073938e21d51208cb422.jpg

Mimo taštičku už nosím jen sluneční brýle, hodinky a v kapse mobil. Zdánlivě teda chodim docela "nalehko" :)

20240719_132102.thumb.jpg.5a1efa2b44fe9ad9742c8e951f4e7fbf.jpg

Ten rozšmaťhanej kartáček a ty šprcky prosimvás nekomentujte, půlka z vás to má beztak stejně :) mohl jsem tam dát kartáček zbrusu novej, ale vyznávám pravidlo "příroda leží". Kdo hrál jako kluk kuličky, ten ví :)

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, martar napsal:

Vzhledem k tomu, ze jsem teďka hodně spokojenej, sem svoje EDC kombo hodim jako inspiraci. Obvykle nosim košili, kalhoty a malou crossbody tastičku kupovanou na Bezpotisku.cz.

A z tý taštičky velký jen jako ruka (viz foto), když je potřeba, tahám potřebný věci jak kouzelník z klobouku :D

20240719_132403.thumb.jpg.8c9bfb0721106f8bc922c1b1515d671b.jpg

Taštičku jsem nosil asi pět let, začal se trochu sypat vnitřní nátěr plátna, tak jsem za pár korun koupil tři uplně stejné a mám na deset patnáct let vystaráno.

20240719_130853.thumb.jpg.ce4ae3ae756f274df39f7599aafffb7e.jpg

A v téhle pidikabelce je: nabiječka, nabijecí kabel, sůl, pepř, curry, paprika, zapalovač, durex, dvojsada bitů Leathermann, Leathermann Wave a Signal, MSR vidlička, sluchátka, léky, powerbanka s kabelem, čistění zubů, pas, peníze, sada šroubků na opravy brýlí, hodinářská lupa, klíče, hodinářská pinzeta, klasická pinzeta, elektrikářský šroubováček s doutnavkou, propiska, mikrošroubováček (s deviti mikrobity), kompletní šitíčko, všelijaký členský kartičky a vteřinový lepidlo. Obvykle tam mám i melounový žvejky, ale zrovna došly.

20240719_132203.thumb.jpg.927c39bd6ff650937878bb69de3009ac.jpg

Díky oběma multitoolům se tak obsah tastičky stává opravdu univerzální sestavou zahrnující i kladívko, dvoje kombinované kleště (nevěřili byste, jak často jedny nestačí), přes čtyřicet pět typů šroubováků, nože, pilky, pilníky, nůžky, šídlo, otvíráky, píšťalku, křesadlo, brousek, měřidlo či wolframkarbidový hrot na rozbijení skla.

20240719_141245.thumb.jpg.7f425a30f88e073938e21d51208cb422.jpg

Mimo taštičku už nosím jen sluneční brýle, hodinky a v kapse mobil. Zdánlivě teda chodim docela "nalehko" :)

20240719_132102.thumb.jpg.5a1efa2b44fe9ad9742c8e951f4e7fbf.jpg

Ten rozšmaťhanej kartáček a ty šprcky prosimvás nekomentujte, půlka z vás to má beztak stejně :) mohl jsem tam dát kartáček zbrusu novej, ale vyznávám pravidlo "příroda leží". Kdo hrál jako kluk kuličky, ten ví :)

Dobře ty! 🙂

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...