Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poraďte prosím, zda existují hodinky s big date a ukazatelem rezervy nátahu a kromě toho by zároveň splňovaly následující: automaty, safírové sklo, průhledné dýnko, Swiss made, cena do 50 tis. Tak nějak bych si představoval své vysněné hodinky, jen se mi je zatím nedaří najít.

Líbí se mi Longines Master Collection, tam je buď big date nebo rezerva nátahu, ale ne zároveň.

Případně víte ještě o jiných hodinkách, které by měly big date řešené jako tyhle Longines, tzn. dva soustředné kotoučky s okénkem na trojce?

L2.648.4.78.5.jpg
Odesláno
http://cgi.ebay.com/A-Lange-Sohne-Power-Re...1QQcmdZViewItem

Do ceny se pohodlně vejdeš a ještě ti přes 25 tis. zbyde.

:rolleyes: Jo, ty mají to datum pěkně velké a cena je opravdu parádní. Ale moc se mi nelíbí, že hodinová a minutová ručička nejsou uprostřed, takže do nich asi nepůjdu.

Jinak díky za další návrhy. Eterna je dost pěkná, ale nikde nemůžu najít cenu. Tutima se mi taky celkem líbí, ikdyž do cenového limitu se asi nevejde. Raymond Weil mi nějak nepadl do oka a Edox vyřazuju, protože nejsou kulaté (tenhle požadavek jsem na začátku nezmínil).

Ovšem ty Longines se mi pořád líbí nejvíc, asi jsem se do nich zamiloval (ještě kdyby tak logo na ciferníku bylo plastické a ne jen natištěné...)

Jen si vybrat, který model z této kolekce, když žádný nemá vše. Možná je rezerva nátahu zbytečnost, kterou bych sledoval prvních pár dní a pak ji přestal vnímat, protože bych zjistil, že při pravidelném nošení jsou stále natažené dostatečně a když je na pár dní odložím a zastaví se, poznám to i tak. Co si o tom myslíte (zejména vy, kteří ukazatel rezervy máte nebo jste měli)?

A je to tak, že všechny big date je třeba každý měsíc nastavovat, protože by jinak počítaly až do 39?

Odesláno

Eterna Vaughan Big Date v nerezu 5 950 CHF v listu. V růžovém zlatě jako na obrázku ještě dvakrát tolik. Takže mírně přes uvedený budget. Ale je to in-house kalibr (Eterna 3030).

Odesláno (upraveno)

Ahoj, co tyhle?

Jestli koukam dobre tak zadani splnuji a me osobne se moooc libi. Vcetne vroubkovaneho boku pouzdra. A jestli mam spravny udaj o cene tak ti jeste zbyde. Ve starsim Watchmagazinu uvadeli cca 40000kc.

Ale je to Germany, coz bych bral jako plus.

edit: http://www.limes-watches.com/de/uhr.php4?p...id=U6282c-la4.1

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno
Ahoj, co tyhle?

Jestli koukam dobre tak zadani splnuji a me osobne se moooc libi. Vcetne vroubkovaneho boku pouzdra. A jestli mam spravny udaj o cene tak ti jeste zbyde. Ve starsim Watchmagazinu uvadeli cca 40000kc.

Ale je to Germany, coz bych bral jako plus.

edit: http://www.limes-watches.com/de/uhr.php4?p...id=U6282c-la4.1

Ano, ty jsou zatím asi neblíž tomu, jak jsem si je představoval. Díky za tip.

Mimochodem, je nějaký důvod brát Germany jako plus oproti Švýcarsku? Vždycky jsem toužil po švýcarských, ale bez nějakého objektivního důvodu. Prostě jen proto, že ve spojení s hodinkami se mi jako první vybaví Švýcarsko. Nerad bych tu rozpoutal nějakou flamewar, ale zajímal by mě tvůj názor (případně i dalších, samozřejmě).

Odesláno
Ano, ty jsou zatím asi neblíž tomu, jak jsem si je představoval. Díky za tip.

Mimochodem, je nějaký důvod brát Germany jako plus oproti Švýcarsku? Vždycky jsem toužil po švýcarských, ale bez nějakého objektivního důvodu. Prostě jen proto, že ve spojení s hodinkami se mi jako první vybaví Švýcarsko. Nerad bych tu rozpoutal nějakou flamewar, ale zajímal by mě tvůj názor (případně i dalších, samozřejmě).

Jestli je to plus, to je otázka subjektivního pocitu. Ale každopádně Němci mají dobrou hodinářskou tradici. Ale kalibr v to je stejně švýcarský, tak nemusíš nic řešit. Viz níže.

Werk:

Dekoriertes Schweizer Automatikwerk ETA 2892-2 mit Modul 9090 von Soprod, Grossdatum und Gangreserve Anzeige, gebläute Stahlschrauben, Genfer Streifen und Perlierung, LIMES Schriftzug

Za ty prachy je to slušná práce.

Odesláno
Nevíte, jestli se ty Limes prodávají u nás, případně jestli by nebyly přímo k vidění v nějakém pražském obchodě?
Nevim o tom, nikde jsem je zatim neviděl ... Ve Watch Magazinu je ale inzerujou, musim se podívat na dovozce ...

Odesláno (upraveno)
Jestli je to plus, to je otázka subjektivního pocitu. Ale každopádně Němci mají dobrou hodinářskou tradici. Ale kalibr v to je stejně švýcarský, tak nemusíš nic řešit.

Takhle jsem to myslel. Ja osobne bych to bral jako trosku odliseni se.

Kalibr je stejny, jako kdyz mas na ciferniku swiss made.

Me osobne se desingove nejvic libi Lange, Glashutte, proste nemci. Proto jsem ti dal tenhle tip.

Upraveno uživatelem cody

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...