whitley Odesláno 16. února Nahlásit Odesláno 16. února U Sapiens jsem byl téměř nadšen, jakým osvěžujícím způsobem byla podávána (pre)historická fakta a autor pro tato období poukázal na (pro mě) nečekané souvislosti. Zde už se Harari ovšem dostal mimo svojí vystudovanou odbornost a já na takovéto věštění nejsem svoji náturou příliš naladěn. I když se na stránkách popisuje velké množství pokusů a vědeckých ( pro mě nepříliš záživných) poznatků, stejně mám dojem že další závěry, konstrukce, odhady... plavou na vodě, a vůbec mě to nebavilo. Klasickou knihu - nevyžádaný dar - jsem přeskakoval, až úplně odložil. Ale pro více open minded čtenáře určitě může být text podnětný a zábavný. 1
Vit Odesláno 20. února Autor Nahlásit Odesláno 20. února V 16. 2. 2026 v 22:26, whitley napsal: U Sapiens jsem byl téměř nadšen, jakým osvěžujícím způsobem byla podávána (pre)historická fakta a autor pro tato období poukázal na (pro mě) nečekané souvislosti. Zde už se Harari ovšem dostal mimo svojí vystudovanou odbornost a já na takovéto věštění nejsem svoji náturou příliš naladěn. I když se na stránkách popisuje velké množství pokusů a vědeckých ( pro mě nepříliš záživných) poznatků, stejně mám dojem že další závěry, konstrukce, odhady... plavou na vodě, a vůbec mě to nebavilo. Klasickou knihu - nevyžádaný dar - jsem přeskakoval, až úplně odložil. Ale pro více open minded čtenáře určitě může být text podnětný a zábavný. Děkuju.
Vit Odesláno 16. března Autor Nahlásit Odesláno 16. března Rok starý pocast se M. Pokorným, P. Hezuckým a Z. Polraichem z Koscomu. Na konci se baví i o svých hodinkách: https://podcasty.seznam.cz/podcast/lepsi-uz-to-nebude/kralovstvi-casu-ai-za-plotnou-a-work-life-balance-po-cesku-450517
Zdenek1307 Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března Ještě nějaká ta hodinka a mám za sebou audio Tajemný Etrusk od Waltariho.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se