Piplík Odesláno 3. listopadu 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Letos jsem řešil jiné “projekty” a hodinky trochu ustoupili do pozadí. A na ruce mi nejčastěji dělaly společnost baterky od GS. Ale WR mají slušné, šroubovací korunku taky, pohodlnou GS gumu, pěkný cifr a úžasnou přesnost. Navíc je nemusím natahovat (-: Takže každé ráno sáhnu po GS Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Ty jsou paradni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 3. listopadu 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 (upraveno) Jj, jsou to pohodlné univerzální tooly (-: Už je mám taky pěkně odrbané Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. listopadu 2023 uživatelem Piplík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Ty Doxy ve mě vyvolaly příjemné vzpomínky oranžové 5000t. Měl jsem je rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 3. listopadu 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 V 3. 11. 2023 v 12:17, Hasňa napsal: Ty Doxy ve mě vyvolaly příjemné vzpomínky oranžové 5000t. Měl jsem je rád. Rozšířit Doxy Sub jsou fakt pohodlné hodinky se skvělým pružným tahem. Oranžové Professional 300T ze 70.let jsem málem tento týden koupil, ale nakonec jsem odolal. Takhle tvrdý jsem byl (-: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Chlap z ocele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 21. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2023 (upraveno) Myslím, že hodinky, na kterých “ujíždím” jsou Aquastar Benthos. Prostě pořádné tooly ze sedmdesátek, které byly prvními chronografy s WR 500 metrů. Modrou variantu jsem prostě musel koupit. 🪼 Ve své době byl Benthos konkurentem např DOXA SUB 300, ale jako první přišel Aquastar v tomto modelu s odečítačem času ponoru, tzn. s prvním chronografem pro potápění. Nevýhodou tohoto patentu bylo, že se čas ponoru dal počítat jen do 60 minut. Další hodinový sčítač už na těchto hodinkách chyběl. Aquastar právě u modelu Benthos přešel od kalibru Felsa 4000 k novému kalibru 17 jewels A. Schild 1902 (21,600 bph). Tento pak byl ve druhé generaci Benthosů nahrazen 17 jewels, A. Schild 2162 (28,800 bhp). Zajímavostí je , že výrobce kalibru Adolph Schild byl bratrem Urse Schilda, zakladatele pozdější značky kalibrů, které známe pod značkou ETA. Spoustu lidí se při pohledu na ciferník a ručky plete a myslí si, že jde jako u spousty dnešních hodinek o GMT ručku a funkci. To ale ryzí “potápky” nepotřebují. Jde o výraznou oranžovou “arrow” ručičku 60 minutového sčítače/totalizéru. Původní stroj A. Schild 1902 byl modifikován na flyback funkci. Tato funkce je aktivována tlačítkem na pozici “4” a na minutové stupnici lunety se pak odečítá čas ponoru. Toto si Aquastar patentoval v roce 1968. Benthos 500 byl dostupný ve dvou barevných verzích ciferníku a výplní lunet. Existuje modrá a černá varianta. Velkou vzácností je speciální verze s vložkou lunety s tzv. “dekompresní stupnicí”, která byla dříve použita i na modelu Deepstar. Tato verze je nesehnatelná. Benthos se poprvé objevil ve “Scubapro katalogu” teprve v roce 1970, přestože byl design představen již v roce 1965. Aquastaru trvalo 5 let než uvedlo Benthos 500 na trh. 2.generace hodinek se pak objevila až v roce 1975. Je zajímavé, že se Benthosy vyráběly i pro jiné značky se signovanými ciferníky obou značek a to Aquastar a Tissot nebo Lemania. Lemania verze se vyráběla ve dvou generacích a ve verzi “PROFESSIONAL” s WR 1000 metrů! U této generace mě osobně chybí ten “vintage look” masivního broušeného pouzdra jako bylo u 1.generace pětistovkových Benthosů. Ocelové nerezové pouzdro 1. série Benthosů je těžký kus “železa” s v té době rozšířeným “slunečním paprskovým” brusem a broušenými bočními plochami. S tím ladí vysoká luneta, která chrání 4 milimetrové sklo. Pouzdrem jsou pro měosobně Benthosy hodně podobné pozdějším Big Blue 120m Seamaster nebo Ploprof 1000 od Omegy. Šroubovací dýnko je leštěné s vnitřní hrubou otryskanou plochou s plastickým logem AQUASTAR - mořskou hvězdou. Jinak je dýnko čisté bez dalších zbytečných textů a čísel. Benthosy byly nastrojeny masivní, silnou signovanou gumou od Isofrane s lugem 20 mm, designovanou jen pro tento model, která je v dnešní době k nesehnání. Gumu doplňovala mořskou hvězdou signovaná spona. Taky “příslušenství” gumy dneska už jistě neseženete, protože se jich i kvůli materiálu dochovalo strašně málo. Jedná se o malé plastové “přístroje” signované značkami Aquastar/Scubapro a přesně padnoucí na řemen - “nasazovací” kompas a teploměr.Společně s hodinkami dotvářeli dokonalý potápěčský “stroj” se značkou AQUASTAR. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 21. prosince 2023 uživatelem Piplík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 21. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2023 Mas niekde aj foto toho prislusenstva, gumy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 21. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2023 V 21. 12. 2023 v 18:46, Harwey napsal: Mas niekde aj foto toho prislusenstva, gumy? Rozšířit Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 Vypada to super, dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 5. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2024 Breitling Superocean 42 Orange Limited Edition ref. A17364Y4 Měl jsem je rok a byly dost často na ruce, jak byly pohodlné a perfektně čitelné. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 5. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2024 Primky Sport I. II. generace Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 5. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2024 Cínovky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 5. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2024 GS makro (-: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 6. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 23. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2024 Rok 2024 jsem začal “oversizingem” . Po 10 letech intenzivního chronobundusu jsem nějak dospěl k velkým, jednoduchým, předraženým a nepřesným hodinkám s logem Panerai. A nadchly mě. Jak Radiomiry, tak Luminory s uchem. Zatím jsem vyzkoušel základní referenci s manuálním nátahem a rezervou jen 56 hodinami PAM00380 a automaty s 3-denní rezervou PAM01312, ale nejsou to poslední PAMy, které u mě skončí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 23. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2024 Když už jsem fotil PAMy, tak jsem udělal pár portrétů i krásným Primkám a SEIKO Sportsmatic Silverwave, kterým důvěrně říkám “plesnivky” Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pciza Odesláno 23. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2024 V 23. 2. 2024 v 18:48, Piplík napsal: Rok 2024 jsem začal “oversizingem” . Po 10 letech intenzivního chronobundusu jsem nějak dospěl k velkým, jednoduchým, předraženým a nepřesným hodinkám s logem Panerai. A nadchly mě. Jak Radiomiry, tak Luminory s uchem. Zatím jsem vyzkoušel základní referenci s manuálním nátahem a rezervou jen 56 hodinami PAM00380 a automaty s 3-denní rezervou PAM01312, ale nejsou to poslední PAMy, které u mě skončí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Rozšířit Parádní fotky, skvělé hodinky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 23. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2024 V 23. 2. 2024 v 21:00, pciza napsal: Parádní fotky, skvělé hodinky! Rozšířit Díky PAMe, …ehm tedy chtěl jsem říct “pane” Taky jsi mě svými wristshoty pro tuto značku inspiroval (-: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pciza Odesláno 23. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2024 V 23. 2. 2024 v 21:11, Piplík napsal: Díky PAMe, …ehm tedy chtěl jsem říct “pane” Taky jsi mě svými wristshoty pro tuto značku inspiroval (-: Rozšířit Dík za to oslovení a že by třetí kus na obzoru, nebo dokonce na cestě? Nebo už doma? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se