Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Taky jde zvětšovat/ spíš zmenšovat průměr, to se taky dost zkouší :D S barvou se experimentuje v pouze a výhradně rámci zánona. Logo se taky zhusta mění, bohužel se zřídka přizpůsobuje nedotknutelnému charakteru grálu - viz ten epos :D Kurňa, je to pro tvořivé hračičky, tyhle béčka!

• po 2 týdnech...
Odesláno

Přátelé, nevím jestli to patří sem nebo ne, včera v Uhrenmuseum Glashütte mě velice zaujaly "Beobachtungsuhren" se světlým ciferníkem a dvěma subciferníky po stranách - vteřinovka a rezerva nátahu. Přikládám obrázek z watch-wiki.de - se stejným ciferníkem tam ukazují i náramkové hodinky.

Tušíte, jestli někdo dnes jště dělá tenhle typ (s touto konstelací subciferníků) hodinek?

Lange_B-Uhr.jpg

Odesláno (upraveno)
  Andreas.ks napsal:
Přátelé, nevím jestli to patří sem nebo ne, včera v Uhrenmuseum Glashütte mě velice zaujaly "Beobachtungsuhren" se světlým ciferníkem a dvěma subciferníky po stranách - vteřinovka a rezerva nátahu. Přikládám obrázek z watch-wiki.de - se stejným ciferníkem tam ukazují i náramkové hodinky.

Tušíte, jestli někdo dnes jště dělá tenhle typ (s touto konstelací subciferníků) hodinek?

Longines ?

http://www.longines.com/watches/the-longin...n/L2.629.4.78.5

Upraveno uživatelem Hajek
Odesláno (upraveno)

Jasně, o těch samozřejmě vím, nějak jsem na ně pozapoměl...

A co třeba něco, jak to říct slušně, "lidovějšího"? :)

EDIT:

Ještě jeden opět nelidový kousek Dornblüth se synem

web_051226_01.jpg

(Zdroj: www.wwwmonline.com)

Upraveno uživatelem Andreas.ks
Odesláno

IWC jsou samožřejmě velice pěkný, ale mám rozpačitý pocit z kombinace sedmidenní rezervy a automatického nátahu. Pokud jsou to hodinky na nošení, tak se natahují nošením a tudíž častěji než jednou za 7 dnů. Smysluplnější by mi přišla tahle slušná rezerva (i se zobrazením) pokud by se jednalo o ruční nátah. Samozřejmě tím neshazuji skvělý a vizuálně krásný kalibr, je to čistě můj subjektivní pocit...

Odesláno (upraveno)
  Onion napsal:
Pravě, že u toho automatu má tak velká rezerva smysl... nepotřebuješ vrtič a i když je vezmeš naa ruku jednou za týden tak stále jdou :)

A tak já nevím, kouknu na vteřinovku a vidím, že jdou. Při nošení se automaty natáhnou a nemusím to dál řešit, zas je plnej, ale u ručního nevím vůbec kolik natahovat a jistě se ani nenatáhnou, páč jim vrtič nic nenavrtí :)

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno
  PhoeniX napsal:
Podobně to vnímám taky. Právě z toho důvodu mám rád třeba nové inhouse od Panerai s ručním nátahem + 8/10 dnů rezervy chodu.

Behem cesty do Glashuette jsme se o tom bavili s Pavcou. Taky si myslim, ze komplikace prodlouzena rezerva natahu ma u automatu smysl (prave kvuli stridani hodinek), kdezto komplikace indikator rezervy natahu by mi sedl spis k hodinkam s rucnim natahem. U automatu to totiz funguje tak, ze pokud jdou, tak je dam na ruku a je to (dotahnou se samy), kdyz nejdou, musim natahnout a naridit. U manualu muzu byt nejisty, jestli jsem je rano natahl nebo ne, proto ta rezeva, diky ktere to zjistim. Proto se mi libi Pavcovy chrono Seagull, ktere jsou rucne natahovane a maji indikator rezervy.

Odesláno
  skalis napsal:
Behem cesty do Glashuette jsme se o tom bavili s Pavcou. Taky si myslim, ze komplikace prodlouzena rezerva natahu ma u automatu smysl (prave kvuli stridani hodinek), kdezto komplikace indikator rezervy natahu by mi sedl spis k hodinkam s rucnim natahem. U automatu to totiz funguje tak, ze pokud jdou, tak je dam na ruku a je to (dotahnou se samy), kdyz nejdou, musim natahnout a naridit. U manualu muzu byt nejisty, jestli jsem je rano natahl nebo ne, proto ta rezeva, diky ktere to zjistim. Proto se mi libi Pavcovy chrono Seagull, ktere jsou rucne natahovane a maji indikator rezervy.

No, vzato takto exaktně máš s tou rezervou nátahu a jejím ukazatelem pravdu :)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Ještě jeden dotaz nevzdělance - v katalogu Langeho a synů jsem tuhle četl o tom, že Beobachtungsuhren (typu Richard Lange :) ) vuyžívali vědci při expedicích k různým měřením. Možná je to jen mou neznalostí fyziky, že nevím co a jak by se teoreticky dalo hodinkama měřit. Nemáte někdo k tomu nějaký šikovný článek nebo tak něco?

Díky.

Odesláno
  Andreas.ks napsal:
Ještě jeden dotaz nevzdělance - v katalogu Langeho a synů jsem tuhle četl o tom, že Beobachtungsuhren (typu Richard Lange :) ) vuyžívali vědci při expedicích k různým měřením. Možná je to jen mou neznalostí fyziky, že nevím co a jak by se teoreticky dalo hodinkama měřit. Nemáte někdo k tomu nějaký šikovný článek nebo tak něco?

Díky.

Mno. Spousta fyzikalnich jevu ruznym zpusobem zavisi na case. A aby bylo mozne tyto zavislosti postihnout, tak je treba ten cas merit. Odpoved je to sice dost obecna, ale snad to tak postaci. A jako perlicku pridam jednu historku: Jeste na gymplu jsme byli s kamaradama na vandru na nejakym bunkru, nebo co to bylo. Narazili jsme tam na nejakou sachtu a tak jeden rika:"Jak je to asi hluboky?". A ja na to:"Tak to zmerime. Mas hodinky?" Lidi okolo docela koukali. Staci zmerit dobu volneho padu (treba kaminku) a z ni pak snadno dopocitat hloubku. Takze hodinkama se da merit leccos.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...