Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim Oniona a par ostatnich :thumbsup_anim:

Koupil jsem pred casem Laco s logem bez vnitrni kruznice. Ted bych si chtel rozsirit zbirku, ale uprimne je takovy vyber B-Uhr, ze nevim jakym smerem se mam vydat. Chtel bych trochu odlisne, abych kdyz je budu stridat mel pocit, ze mam trochu jine hodinky. Snazim se mit co nejrozmanitejsi zbirku. Prikladam fotku mych hodinek, aby jste si mohli udelat predstavu.

Poradite mi nekdo?

post-3994-1225116630.jpg

Odesláno

Tak pokud chceš odlišné B-Uhr tak to byt těžká věc, Herr college :)

Ony jsou B-Uhr poměrně natolik specifické, že slovo ROZMANITÉ k jejich sbírání zase tak úplně nejde... V zásadě máš opravdu možnost si pořídit ty s tou vnitřní hodinovou stupnicí a nebo jít do jiných velikostních variant. Pak už můžeš jít do toho jako já (snaha od všech původních výrobců mít B-Uhr, pakliže je dnes vyrábějí + velikostní varianty) a je jasné, že po čase sklouznu do jejich různých barevných klonů a pod.

Odesláno
přesně tak.... tahle velikost je pro děti :thumbsdown_anim:

Já si to nemyslím a mám v plánu si je (někdy) koupit. S obvodem mého zápěstí 18 cm by hodinky s větším průměrem vypadaly dost komicky.

Odesláno
Já si to nemyslím a mám v plánu si je (někdy) koupit. S obvodem mého zápěstí 18 cm by hodinky s větším průměrem vypadaly dost komicky.

Taky nad tím uvažuju, cena je není zas o tolik vyšší než Archimede a Steinhart a Stowa je přeci jen firma, která B-Uhren vyráběla.

Těch 40mm mě trochu vadí.

Co si myslíte o tom strojku? Vůbec ho neznám.

Odesláno

Diameter 55 na stejné ruce a nikdo si ho nevšiml... to co jsi napsal bude spíš něco podobného jako když hezká holka pláče, že má velký nos... :) a vidí ho jenom ona... :thumbsup_anim:

Odesláno

2801 je z řady ETA Mecaline 11'''. Je to stejná rodina jako 2824. Je to taková modulová stavebnice. Základ je stejný pro všechny - mají kupu zaměnitelných dílů, jako třeba mainplate. Podle toho, jaký na to modul na to osadíš, tak máš různé strojky:

2801 - ruční nátah bez datumu

2804 - ruční nátah s datumem

2824 - automat s datumem

2826 - automat s "falešným" bigdate

2836 - automat s day + date

Co jsem koukal na výkresy a rzpisku dílů, neměl by být problém se záměnou třeba 2824 a 2804. Všechny připojovací rozměry a polohy jsou stejné (aby ne, když základní deska je stejná u obou).

Odesláno
2801 je z řady ETA Mecaline 11'''. Je to stejná rodina jako 2824. Je to taková modulová stavebnice. Základ je stejný pro všechny - mají kupu zaměnitelných dílů, jako třeba mainplate. Podle toho, jaký na to modul na to osadíš, tak máš různé strojky:

2801 - ruční nátah bez datumu

2804 - ruční nátah s datumem

2824 - automat s datumem

2826 - automat s "falešným" bigdate

2836 - automat s day + date

Co jsem koukal na výkresy a rzpisku dílů, neměl by být problém se záměnou třeba 2824 a 2804. Všechny připojovací rozměry a polohy jsou stejné (aby ne, když základní deska je stejná u obou).

Dík za info, co je to "falešný "big date?

Odesláno

Tak jsem se po neuveritelne dlouhe dobe konecne rozhoupal a zvolil Stowa Airman automatic date. Verim, ze jsem vybral dobre. Osobni zkusenosti?

Je nutne priobjednavat Chronometermovement ETA 2824-2 ? A uz se tady neukazu, jinak bude zase vse jinak!!!!! :suicide_anim:

Odesláno
Skoda, ze se v podstate nijak nelisi od toho modelu s Unitasem. A navic rozmer jen 40 mm, coz je fakt málo :mellow:

Flieger Original má 41mm, jestli se nepletu.

To není zase takový rozdíl.

Odesláno
Flieger Original má 41mm, jestli se nepletu.

To není zase takový rozdíl.

To ja vim, jen je skoda, tahle limitka by si zaslouzila neco navic. A rozhodne me napadlo, ze by se jeste zmensil, uz tak maly rozmer :thumbsdown_anim:

Odesláno
To ja vim, jen je skoda, tahle limitka by si zaslouzila neco navic. A rozhodne me napadlo, ze by se jeste zmensil, uz tak maly rozmer :thumbsdown_anim:

Tak hodinky už jsou prodané a to za 51 minut.

100 watches have been sold in 51 minutes to customers from 22 countries worldwide !

Thanks from the complete STOWA Team !

Jörg Schauer

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...