Seamaster Odesláno 29. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2022 To zni celkem logicky:) Tak mozna o problem min pri konverzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivas Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 Hlásím,ze jste meli pravdu. Dýnka prohodit jdou a nic dalšího potřeba není. Cca za mesic se pochlubím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrLBC Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 Poprosil bych o vice info - kde jsi zjistoval, cena atd. - zrovna jsem to chtel taky zjistovat, tak at neobjevuji ameriku a nepisu nekam stejny dotaz :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivas Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 Cena je za to dynko 7500,prijde mi to jeste docela rozumné, nebo uz jsem si na ty ceny zvykl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Ahoj, ano víčko se objednalo u nás v ONYXU, pokud budete mít někdo další zájem o výměnu, tak se ozvěte klidně i na můj tel: 606711021 Ruda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 7500Kč je celkem v pohodě. Ale u starších 1861 by to chtělo ještě rovnou vyměnit tu delrin brzdu a to by asi byla ještě raketa za servis strojku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 (upraveno) Ta výměna plastové brzdy by neměla být náročná. Brzda je na jednom šroubku a dobře přístupná, takže výměna jednoho dílu kus za kus, akorát to chce vědět, že plastová brzda je jeden kus a nová kovová je složená ze 2 dílů, což je matoucí. viz např. tato diskuse https://www.watchuseek.com/threads/omega-speedmaster-delrin-metal-brake.4725223/ Co nevím, je cena dílů. To by asi poradil Onyx. Upraveno 2. února 2022 uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Ano je to tak, výměna zabere jen chvilku. Kovovou páku jsme schopni objednat a zájemcům vyměnit. Za výměnu páky a samozřejmostí je i tlaková kontrola vodotěsnosti 750,- + cena dílu je 2040,-. Celkem tedy 2790,- Kč. Kdo bude chtít provést výměnu ať se na mě obrátí. Tel: 606711021. Ruda ONYX Omega servis centrum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 No u starsich 861 a 1861 kdyz uz se to otevrelo se jeste bude muset resit prave hlavne ten anitmagnetickej kryt. Nikdy jsem to sam nedelal, ale co si pamatuju, daval se tam specilani mezikrouzek/perko. Tam to neni jen o vymene brzdy, pokud chces pruhled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 A povedzte mi chalani, nie je to tak, ze ta plastova brzda je vyhodnejsia pri castejsom pouzivani chronografu? Nesposobi vymena plastovej za kovovu rychlejsie opotrebenie mechanizmu zastavovania chronografu? @ONYX servis hodinek ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 před 19 minutami, Seamaster napsal: No u starsich 861 a 1861 kdyz uz se to otevrelo se jeste bude muset resit prave hlavne ten anitmagnetickej kryt. Nikdy jsem to sam nedelal, ale co si pamatuju, daval se tam specilani mezikrouzek/perko. Tam to neni jen o vymene brzdy, pokud chces pruhled. Dobrá připomínka, tady se nám teď zmotala dohromady výměna brzdy a dýnka u minulé reference s 1861 a výměna samotného dýnka nového modelu s cal. 3861, který má brzdu u obou variant stejnou. Hesalitovky s proskleným dýnkem se mi zdají jako nejlepší kombinace. Safír je sice odolnější, ale ta jeho mléčná dráha okolo se mi nelíbí. Tak jsem pak zvědavý na výsledek Pivasovy výměny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borra Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 před 2 minutami, miguel napsal: A povedzte mi chalani, nie je to tak, ze ta plastova brzda je vyhodnejsia pri castejsom pouzivani chronografu? Nesposobi vymena plastovej za kovovu rychlejsie opotrebenie mechanizmu zastavovania chronografu? @ONYX servis hodinek ? Je to přesně tak, ten plastový díl tam je kvůli delší životnosti při používání chronografu, ale jak často se ty stopky používají? Myslím, že málokdo požívá ty stopky tak, aby musel životnost té brzdy řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Podle mě ale nejde o životnost brzdy, ale o drobné zoubky toho kola, které brzdí. Plastová brzda by k nim mohla být šetrnější. Pokud ale sama omega používá obě varianty, tak bych to neřešil a přestavěl si to tak, jak se mi to líbí víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 (upraveno) Jasny, presne jak pises, jde o to drobne ozubeni centralni rucky. Jestli to pouzivas sporadicky, tak bych to vubec neresil. A u noveho kalibru to zjevne neresi uz ani Omega. Upraveno 2. února 2022 uživatelem Seamaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Můžu mít ještě související dotaz na Rudu z Onyxu? Pokud by si člověk nechal u vás na přání vyměnit to dýnko, mohlo by to nějak ovlivnit záruku na hodinky, která by se mohla hodit při řešení jiné závady, např. té, kterou jsme tu probírali dříve a její uplatnění v servisu u AD? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 před 2 hodinami, Seamaster napsal: No u starsich 861 a 1861 kdyz uz se to otevrelo se jeste bude muset resit prave hlavne ten anitmagnetickej kryt. Nikdy jsem to sam nedelal, ale co si pamatuju, daval se tam specilani mezikrouzek/perko. Tam to neni jen o vymene brzdy, pokud chces pruhled. Ano, to je pravda starší hodinky by mohli být po výměně víčka lehce zmagnetizovatelné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 před 2 hodinami, miguel napsal: A povedzte mi chalani, nie je to tak, ze ta plastova brzda je vyhodnejsia pri castejsom pouzivani chronografu? Nesposobi vymena plastovej za kovovu rychlejsie opotrebenie mechanizmu zastavovania chronografu? @ONYX servis hodinek ? Závadu opotřebení ozubení centrálního stopovacího kola v důsledku častého používání jsme tu ještě nikdy neměli a ani kolegové kteří dělají Omegu už víc jak 25 let si nevzpomenou na jediný případ. Zajímavé je, že Omega používá mnohem častěji plastovou aretační páku než kovovou. Rozdíl v ceně je pak pouhých 250,- Kč ve prospěch plastové. Ruda ONYX. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 před 2 hodinami, Jerryl napsal: Můžu mít ještě související dotaz na Rudu z Onyxu? Pokud by si člověk nechal u vás na přání vyměnit to dýnko, mohlo by to nějak ovlivnit záruku na hodinky, která by se mohla hodit při řešení jiné závady, např. té, kterou jsme tu probírali dříve a její uplatnění v servisu u AD? Jsme autorizovaným servisem OMEGA. Tudíž naším zákrokem Ti záruka na hodinky nepadá. Jediné co by se mohlo stát. je to, že pokud by jsi přišel s hodinkami s vyměněným víčkem k jinému AS, tak by se na to zřejmě divně dívali už jenom kvůli číslu modelu. Pro tento případ bych doporučil schovat nejen staré víčko, ale i servisní zprávu od výměny víčka. Je dobré brát v potaz, že je původní víčko zase možné kdykoliv namontovat zpět a že v případě reklamace je možné reklamaci uplatnit i u nás. My se tady určitě nebudeme na víčko, které jsme sami vyměnili, tvářit divně. Ruda ONYX. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 děkuji za vyčerpávající odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivas Odesláno 9. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2022 Hotovo,velká radost. A děkuji klukům z Onyxu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se