Návštěvník milosklikar Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 Potřeboval bych poradit, snad je tu někdo, kdo se vyzná víc, než já. Můj problém je, že jsem měl 11.července 2008 dopravní nehodu na motocyklu, škoda byla jednak na zdraví, tak i na majetku. Tzn. já nohu na kaši a motorka taky. Ve správním řízení jsem vyšel jako poškozený. Viník nehody přiznal vinu, zaplatil pokutu a rozsudek nabyl právní moci. Všechny dokumenty včetně lékařských zpráv, protokolů ze správního řízení jsem poslal na pojišťovnu. Leč, dodnes, tj. 3měsíce po, Allianz neplní! Dnes mi dokonce přišel dopis, že "podmínky pro výplatu pojistného plnění nebyly zatím splněny", likvidátorovi jsem se nedovolal(je pátek) a s jeho nadřízeným mě telefonistka nespojila, protože prý nemůže. Tak jsem se nasral a napsal stížnost nějakýmu kokotovi, na kterýho mě odklázali. Ten mi odpověděl stylem, jako že celou věc prošetří, vyžádá si všechny spisy atd. atd. Z tónu mailu jsem si připadal, jako, že já něco provedl a oni to teď přešetří. Poradil by někdo, jaká je vůbec lhůta, ve které musí pojišťovna plnit po vyřešení případu, pokud vůbec musí? A co se počítá za termín vyřešení? Datum rozhodnutí, nebo až se jim přes ten bordel ten papír dostane na stůl. Nebo teprve až se přes ten bordel k němu dopracujou? Je možné se někde dovolat? PS: můžou po mně vůbec vyžadovat kupní smlouvu na tu motorku? Prý aby se měli od čeho odpíchnout. To je přeci moje věc, za kolik jsem ji koupil.... díky za rady od zkušenějších, už jsem unavenej
bandicoot Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 Toho "kokota" se neboj. Možná má jen blbej komisní styl komunikace. Velké finanční instituce stížnosti do koše nehází. Vždy je ale obecně lepší adresovat stížnosti na nějaké to odd. stížností a kopii poslat generálnímu řediteli. Neboj se ani toho, že tam funguje souhra jednotlivých oddělení. Oddělení stížností odpovídá za jejich vyřízení, nikoliv za ojeb klienta (rozuměj minimalizaci výplat), takže oni jsou v tom procesu zaplatit/nezaplatit poměrně nestranní. Se lhůtami neporadím (podle mě je vše v konkrétních obchodních podmínkách přiložených ke smlouvě), ale zjisti si, jaký mají reklamační řád (např. povinnost odpovědět do 30 dnů) a pak stížnost eskaluj právě na toho generálního ředitele. Kupní smlouvu chtít můžou, ale zkus jim jí nedat. Důležitá je částka ve smlouvě, nakolik jsi motorku pojistil - od toho ať se odpíchnou.
Návštěvník milosklikar Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 Toho "kokota" se neboj. Možná má jen blbej komisní styl komunikace. Velké finanční instituce stížnosti do koše nehází. Vždy je ale obecně lepší adresovat stížnosti na nějaké to odd. stížností a kopii poslat generálnímu řediteli. Neboj se ani toho, že tam funguje souhra jednotlivých oddělení. Oddělení stížností odpovídá za jejich vyřízení, nikoliv za ojeb klienta (rozuměj minimalizaci výplat), takže oni jsou v tom procesu zaplatit/nezaplatit poměrně nestranní. Se lhůtami neporadím (podle mě je vše v konkrétních obchodních podmínkách přiložených ke smlouvě), ale zjisti si, jaký mají reklamační řád (např. povinnost odpovědět do 30 dnů) a pak stížnost eskaluj právě na toho generálního ředitele. Kupní smlouvu chtít můžou, ale zkus jim jí nedat. Důležitá je částka ve smlouvě, nakolik jsi motorku pojistil - od toho ať se odpíchnou. tady ale bohužel vůbec nejde o moji pojistku. Plnění jde totiž z povinného ručení viníka, tzn. Allianz (tam já bych se po těchto zkušenostech stejně nikdy nepojistil)
bandicoot Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 No jasně už to chápu... řekl bych, že ti žádná povinnost vůči Allianz nevzniká, takže ani předložení kupní smlouvy.
Návštěvník milosklikar Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 No jasně už to chápu... řekl bych, že ti žádná povinnost vůči Allianz nevzniká, takže ani předložení kupní smlouvy. jasně, taky si to myslím. Každýmu může být ho..o po tom , za kolik co kupuju. Ať si zjistí cenu obvyklou na trhu.
rorda Odesláno 12. října 2008 Nahlásit Odesláno 12. října 2008 Toho "kokota" se neboj. Možná má jen blbej komisní styl komunikace. Velké finanční instituce stížnosti do koše nehází. Vždy je ale obecně lepší adresovat stížnosti na nějaké to odd. stížností a kopii poslat generálnímu řediteli. Neboj se ani toho, že tam funguje souhra jednotlivých oddělení. Oddělení stížností odpovídá za jejich vyřízení, nikoliv za ojeb klienta (rozuměj minimalizaci výplat), takže oni jsou v tom procesu zaplatit/nezaplatit poměrně nestranní. Se lhůtami neporadím (podle mě je vše v konkrétních obchodních podmínkách přiložených ke smlouvě), ale zjisti si, jaký mají reklamační řád (např. povinnost odpovědět do 30 dnů) a pak stížnost eskaluj právě na toho generálního ředitele. Kupní smlouvu chtít můžou, ale zkus jim jí nedat. Důležitá je částka ve smlouvě, nakolik jsi motorku pojistil - od toho ať se odpíchnou.Kopie generálnímu řediteli nefunguje, protože generální ředitelé u velkých institucí většinou svůj email ani nemají, filtruje jim to sekretářka/asistentka, která to hodí zpátky na to oddělení stížností ... Ty naopak musí fungovat, oficiálně se zaeviduje stížnost pod č.j., takže do koše nemůže zmizet nic ...
bandicoot Odesláno 14. října 2008 Nahlásit Odesláno 14. října 2008 rorda: nemluvil jsem o e-mailu, ale o dopisu. Těžko si sekretářka dovolí něco z pošty (kromě reklamy) mu nedat. Navíc mu to můžeš poslat doporučeně domů :-) ale tam by to mohlo být trochu kontraproduktivní, hnát ho na poštu.
911 Odesláno 14. října 2008 Nahlásit Odesláno 14. října 2008 rorda: nemluvil jsem o e-mailu, ale o dopisu. Těžko si sekretářka dovolí něco z pošty (kromě reklamy) mu nedat. Navíc mu to můžeš poslat doporučeně domů :-) ale tam by to mohlo být trochu kontraproduktivní, hnát ho na poštu. nekdy sekretarky tridi i postu. asi ne tadyv Allianz, ale deje se to bezne. jako posledni, co funguje, je televize. a hlavne, byt po celou dobu slusny sice asertivni ,ale slusny. pokud je clovek hulvat, tak i kdyz by mel od soudu 20 papiru, tak ti to muzou vzdy zkomplikovat.
koblih69 Odesláno 14. října 2008 Nahlásit Odesláno 14. října 2008 (upraveno) Kopie generálnímu řediteli nefunguje, protože generální ředitelé u velkých institucí většinou svůj email ani nemají, filtruje jim to sekretářka/asistentka, která to hodí zpátky na to oddělení stížností ... Ty naopak musí fungovat, oficiálně se zaeviduje stížnost pod č.j., takže do koše nemůže zmizet nic ... Kopie Generálnímu řediteli funguje. Vymáhal jsem plnění pojistky z povinného ručení - byl jsem poškozený a čekal jsem několik týdnů.... za tu dobu mnohokrát ztratili prakticky veškeré doklady které jsem jim postupně znovu a znovu posílal... neustálse se vymluvali na to, že to pro ně řeší každý kus někdo a za to nemůžou.... Po odeslání dopisu s popisem události na GŘ České pojišťovny bylo do 5-ti dnů plnění na mém účtu. Omluvný dopis přišel až cca 5 dní po tom... Bylo to cca 1,5 strany hutného textu o klamavé reklamně, nepořádku, nekoordinaci uvnitř ČP ... ... jo a šlo to samozřejmě doporučeným dopisem... Jinak co se týká té KS tu podle mého názoru chtít nemůžou - dokladem o koupi se prokazuješ u drobných věcí abys prokázal kdy a za kolik byla věc pořízena. U Motorky, auta... se to počítá z tabulek. Doklad o tom, že jsi majitelem je tvůj zápis v TP. Pouze pokud bys byl třeba v období od koupě do přepisu tak by mohli chtít nějaké potvrzení že jsi majitel - typicky KS. PS nevěš hlavu, řada mých známých přesto, že bylo vše jasné a dokladované získala i horší zkušenost trvalo to klidně i 6 a více měsíců.... Upraveno 14. října 2008 uživatelem koblih69
GlenAffric Odesláno 14. října 2008 Nahlásit Odesláno 14. října 2008 Byl jsem ve stejné situaci před 2 roky - boural jsem na motorce v Rakousku. Z protisměru mi zpoza náklaďáku zkřížil cestu Rakušák v Octavii combi, kterou jsem přeskočil, motorka (FZS1000) totálka, moje pravá noha skoro taky - tříštivá zlomenina stehenní kosti, otevřená zlomenina nártu s rozdrcením některých kůstek. Stalo se v Rakousku. Policajti slušní, vina jednoznačně na straně oktávkáře. Pak se děly věci: Nejdřív mi policajti řekli, že když jde o takový těžký úraz, koná se vždy soud a viník je potrestán. Pak přišlo vyrozumění ze soudu v Hornu, že se viník nějak vyplatil (?) -tzn. zaplatil jakousi částku soudu a tím se to smázlo. Mně nic. Byl pojištěn u Generali, jejich česká pobočka to řešila. A další úsměvné věci: Nejdřív si nechali udělat "expertízu", která uzavřela nejdřív, že jsem jel příliš rychle. To naštěstí vyvrátila pečlivá práce policajtů, kteří všechno změřili a zakreslili, takže bylo jasné, že jsem jel max. 90 km/h. Když jim tedy neprošla rychlost, tak mi nabídli, že dají 65% plnění škody, protože jsem mohl VÍC BRZDIT Tak to jsem se už našňup a napsal jim, že nevidím z jejich strany žádnou vůli záležitost ukončit a že s mým právníkem zahajujeme řízení k podání žaloby u příslušného soudu. A pak už se to hnulo, plnění 100% s omluvou za prodlení. Tak to je tedy v kostce moje story, již mi denně připomíná vrzání v kotníku při vstávání, o 2 cm kratší noha a v prosinci mne čeká vyndání té hezké nerezové tyče, kterou mám ve stehenní kosti. Budu ti držet palce.
GlenAffric Odesláno 14. října 2008 Nahlásit Odesláno 14. října 2008 Jo - eště jsem zapomněl, ty doklady. Taky je chtěli, na všechno - přilbu, hadry, motorku, rozbitej mobil. Poto spočítali amortizaci a měli výslednou hodnotu. Je to sice eklhaft, ale tohle můžou udělat, jinak tu cenu odhadnou a to víš, jak to asi vypadá. Tak se moc nešprajcuj, nestojí to za to.
Patrik Odesláno 14. října 2008 Nahlásit Odesláno 14. října 2008 (upraveno) Já jsem (v jiné) pojišťovně pracoval, tak trochu vím, jak to chodí. Pokud víš, že tě nemohou podezřívat z pojistného podvodu (to je nejčastější důvod zdržení u těch nejnaštvanějších klientů), tak se určitě stížnosti vyplatí. "Oddělení stížností" se většinou jmenuje "Odbor podání", takže bych to zkusil adresovat tam. Peníze musí pojišťovna vyplatit do 15 dnů od ukončení šetření pojistné události a v tom je ten kámen úrazu. Ze zákona musí pojišťovna ukončit šetření do 3 měsíců od nahlášení (zákon 37/2004 Sb). Pokud tomu tak není musí pojišťovna sdělit důvod, proč pojistnou událost neuzavřela (a ten se vždycky dá nějak vymyslet). Takže tam napsat a s odkazem na příslušný zákon žádat o vyjádření, z jakého důvodu nebyla událost vyšetřena. Do cca 30 dnů by měla pojišťovna nějakým způsobem odpovědět. Stejně tak by v dopise mělo být uvedeno, ať ti sdělí na jaké dokumenty ještě čekají. Pokud jim nechceš dát kupní smlouvu na motoru, tak jedině uvést, že kupní smlouvu již nemáš (ztratila se, byla zničena, odcizena, nikdy neexistovala,...), ať se nemůžou vymlouvat, že na ní čekají. To jsou řekněme "standardní způsoby". Můžeš taky bejt za "prudiče" - vyhrožovat právníkem ("oblíbená" je v tomto DAS, tou se lidi dost často "zaklínají"), eventuelně si ten dopis nechat podepsat právníkem (pokud máš nějakého známého a je ochoten ti to udělat zdarma, samozřejmě do dopisu napsat, že náklady právního zastoupení budeš vymáhat soudně a že budeš chtít úroky z prodlení dle platných právních předpisů, atd). Také je možné použít metodu "dřevěných zbraní" (tedy tvářit se, že máš zbraně, které ve skutečnosti nemáš - tedy právníka si vymyslet - prostě před jméno kamaráda napsat JUDr. nebo Mgr., on se pod to podepíše a bude žádat odpověď na svojí adresu). Pokud chceš být za opravdu velkého prudiče, pošli kopie té stížnosti na soukromou adresu (doporučeně a nejlépe s doručenkou) někoho z představenstva (adresy najdeš v obchodním rejstříku), ideálně s rodným číslem přímo na obálce - nalezneš tamtéž - www.justice.cz (nad tím někteří lidi skoro "onanují" jak je to pro ně "důvěrný údaj"). Ten člověk bude určitě děsně spokojený, že si večer půjde pro nějaký dopis na poštu, navíc, že jeho podpis na doručence má kdejaký "jouda". Tak hodně štěstí A hlavně se uzdrav, prachy ať vezme čert Upraveno 14. října 2008 uživatelem Patrik
rorda Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Těžko si sekretářka dovolí něco z pošty (kromě reklamy) mu nedat.To si jenom myslíš ...
bandicoot Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 rorda: já nepsal, že si nedovolí mu nedat
Honza49 Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 Ještě je tu taková maličkost, že Ti to plnění nedají, dokud se neuzdravíš.
GlenAffric Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 Ještě je tu taková maličkost, že Ti to plnění nedají, dokud se neuzdravíš. M-m, to ne. Plnění za škody na zdraví jsou dvojí: Nejdříve bolestné, to následuje hned po stabilizaci stavu. To moc peněz nebývá, jen při velkých škodách - například ztrátová poranění. Potom zpravidla po 1 roce (někdy, když se stav mění nebo jsou očekávány další léčebné výkony) po dvou letech přichází na řadu ztížené společenské uplatnění, to bývá už víc peněz.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se