Cyber Odesláno 18. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2008 Mě se tolik nedařilo, mám se co učit a motivuje mě to zaimprovizovat někdy znovu doma a to bude fakt vaření z vody :-) Mám na sklíčkách hodinek tolik odlesků, že je možno vypozorovat co který účastník jedl, nebo popíjel :-) Diplomat skoro perfektní, Seiko chybí spodní světlo,utíká to tam, Bondy tady to chtělo dosvítit trošku jinak, a hlavně použít polarizák. Ale napoprve super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 18. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2008 ... tiez sa musim podakovat organizacnemu teamu a hlavne lektorovi, bolo to velmi vyzivne. tesim sa na workshop c. 2 ... a rovno sa aj hlasim, aj keby to malo byt na Silvestra:-) tu je zopar mojich (rozmery 800pix max, snad to nie je vela :-)) z workshopu a nasledne malej prechadzky ... ako tak na ne pozeram, tak jedna z tem na dalsie workshopy by mohla byt aj nocna foto, to ma Roman pravdu :-) Dobrý fotky! Příště si každej vezme víc pozadí, různý rekvizity, a hlavně to bude chtít víc času. Dvě a půl hodky, není zrovna moc, no snad si ale každý alespoň něco zkusil vyfotit. P.S. auto tam zůstalo. Tímto považujte Karlín za jednu z nejbezpečnějších pražských čtvrtí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honny Odesláno 18. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2008 Hrál si někdo s nějakým hodně světelným objektivem na plnou díru (klasicky Canon 50mm f/1.8 nebo 1.4)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 18. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2008 omlouvam se, nebyl jsem si jisty, tak jsem svoje fotky nahazel do jineho vlakna... tohle vlakno moc se tesim na priste - rekvizity, pozadi, koupim polarizak... imho tam takhle svetelny objektiv nebyl... jak zkousel DOF se Sigma 70-300 macro... Polarizak nekupuj, mám všechny průměry. Jinak takhle světelný objektiv tam byl ( v brašně ), ale uniká mi jeho smysl, u studiového svícení, a navíc u makra, když tam byla Hensel flash 1000Ws, a i po korekci byly clony 11 - 32. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 18. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2008 (upraveno) omlouvam se, nebyl jsem si jisty, tak jsem svoje fotky nahazel do jineho vlakna... tohle vlakno moc se tesim na priste - rekvizity, pozadi, koupim polarizak... imho tam takhle svetelny objektiv nebyl... jak zkousel DOF se Sigma 70-300 macro... takto svetleny objektiv tam bol, konkretne Canon 50/1.8 mk I, ale cvakol som s nim len prvych par kusov a rychlo som presiel na 24/2.8 :-) este som zabudol na diplomaty, tak prihadzujem, ale je to uplne naprt, indexy tam snad ani nie su :-D a rucky, ehm ... noo, je ich vidno :-) a odleskov na skle vic nez zdravo ... p.s. polarizak mam, svetlo-stetku uz bastlim doma, s 1W luxeonom to bude malovat len taky fukot ... a prave som zistil, ze ked na starom blesku prelepim bocne kontakty, tak cez stredovy sa da krasne odpalovat a manual uz zozadu nejak nastavim ruco, holt zatial radsej obetujem TTL ako novy blesk :- Dobrý fotky! Příště si každej vezme víc pozadí, různý rekvizity, a hlavně to bude chtít víc času. Dvě a půl hodky, není zrovna moc, no snad si ale každý alespoň něco zkusil vyfotit. Diky, od mistra se to ceni ... nejaka konstruktivna kritika by nebola? :-) Upraveno 19. října 2008 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 (upraveno) co tip nekdy na priste - uprava fotografii v pocitaci...? tak som zrobil domacu ulohu:-) plus trochu predbehol lekcie a skusil skladat po vrstvach ... nic moc, ale na zaciatok snad ujde ;-) EDT: tie flaky na ciferniku pavukov si nevsimat, hodinky boli v chode ("tien" tej minutovej rucky) a nerovnomerne nasvietenie ciferniku prikladam svojmu prvemu pokusu s lightbrushom :-) Upraveno 19. října 2008 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 TomasP : hmmm, dobry. Rozhodne nezahalis a to je fajn. Ja snad zitra vypadnu driv z prace a nekde koupim blesk :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 tak som zrobil domacu ulohu:-) plus trochu predbehol lekcie a skusil skladat po vrstvach ... nic moc, ale na zaciatok snad ujde ;-) EDT: tie flaky na ciferniku pavukov si nevsimat, hodinky boli v chode ("tien" ten minutovej rucky) a nerovnomerne nasvietenie ciferniku prikladam svojmu prvemu pokusu s lightbrushom :-) Super. Lightbr. jak vysitý. Skládání vrstev na jednicku. celkově: za 1!!! Gratuluju !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 TomasP : hmmm, dobry. Rozhodne nezahalis a to je fajn. Ja snad zitra vypadnu driv z prace a nekde koupim blesk :-) Stačí baterka, a stativ :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 (upraveno) Super. Lightbr. jak vysitý. Skládání vrstev na jednicku. celkově: za 1!!! Gratuluju !!! Dikes ... kym som sa dopracoval k tomuto, bola polnoc :-) ... a furt to nie je ono :-D Stačí baterka, a stativ :-) Jj, presne, ziadny blesk ... baterka s 1W luxeonom, alobal, dobry stativ a straaaasne vela casu :-) EDT: gramatika Upraveno 19. října 2008 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 Cyber : stativ a baterka je doma, zkusim to tedy bez blesku, to by byl unahlenej kup, blesku dam cas. TomasP : to znam, kdyz cloveka chytne muza. V pulce zachvatu prijde domu pritelkyne a nechape proc kropim vodu na seika a omegy lezi pod vodou v umyvadle a kape na ne voda z kohoutku :-) ona se pak prakticky meni ve zminovaneho asiatenta a cely ten bincus uklidi :-). Snad to necte tady... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 Taaaak, konecne na chvili doma. Vikendove sluzby jsou zlo. Pridavam i svych par fotek, ktere jsou spis ze zakulisi workshopu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 kdo je kdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 Podelte se nekdo s tipy a triky na foceni hodinek, ktere jste si odnesli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2008 to asi nejde v jedne vete, mozna ani ve dvou... ja proste ziral a to jsem si myslel, ze o foceni neco malo vim... tak tomu den 3 vety. nebo jinak. napis hezky clanek jak fotit, jaky uhly, jak pouzit svetlo v atasu nebo jak fotit za "normalnich" podminek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 20. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2008 (upraveno) Díky cyber a kamile, bylo to skvělý ! Pro ty, co nebyli to klidně shrnu: fotograf hodinek potřebuje podle důležitosti: hodinky (stačí nefunkční) polystyren (bílý) lepící pásku alobal černý papír nebo černou barvu a nějaký papír nůžky nehořlavý pauzák lampu se žárovkou deštník s dírou (tu lze udělat přímo na místě) blesk stativ nebo tři.... odpalovačku vysílačku flešmetr objektiv mezikroužky polarizační filtr fotoaparáts nabitou baterií A je to !!! Taky nesmí bejt debil jako já a musí vypnout isoauto v manuálním režimu Upraveno 20. října 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 25. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2008 Téma již trochu vyčichlo, nicméně až dneska jsem se k tomu dostal, nebyl čas. Zkusil jsem lightbrush, koupil jsem nějakou baterku s devíti ledkama a udělal kornout z černýho papíru. Ciferník se ale hrozně leskne, musím se naučit pracovat s vrstvama. Teda věděl bych asi zhruba jak na to, ale uniká mi, jak na první fotce označit a "vyjmout" třeba jen ciferník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 25. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2008 Téma již trochu vyčichlo, nicméně až dneska jsem se k tomu dostal, nebyl čas. Zkusil jsem lightbrush, koupil jsem nějakou baterku s devíti ledkama a udělal kornout z černýho papíru. Ciferník se ale hrozně leskne, musím se naučit pracovat s vrstvama. Teda věděl bych asi zhruba jak na to, ale uniká mi, jak na první fotce označit a "vyjmout" třeba jen ciferník. Ciferník je plocha, je zbytečné ho brushovat. Stačí spot někam mimo střed, a ve vrstvě smontovat. Jinak luneta nasvícená parádně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mars65 Odesláno 28. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2008 Možná by to tady někdo měl asi říci, ale ty Vaše fotky oněch hodinek opravdu stojí za hovno. Je to učitelskej přístup poplácávat si po ramenou jak je kdo dobrej. Zvládnout techniku dokáže každá vopice. Jenže o tom to opravdu není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 28. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2008 ....Zvládnout techniku dokáže každá vopice. Jenže o tom to opravdu není. Já osobně bych byl strašně rád, kdybych si mohl říct, že jsem alespoň tu techniku zvládl. To další, co naznačuješ, je asi fantazie, nápady atd. Prostě to, co do fotky vdechne duši. Tak to taky bohužel nemám. Ale i tak to občas zkouším. Myslíš, že, jako něco, co je ještě pod tou Tvou vopicí, bych měl rezignovat a focení navždy přenechat marsům65? Možná máš pravdu. Ještě o tom budu uvažovat. Možná bys mi v tom rozhodování mohl pomoct a hodit někam vlastní fotky, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se