Vit Odesláno 22. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 Poljot Navigator alarm Před časem jsem zatoužil po mechanických hodinkách s budíkem. Jelikož jsem za hodinky nechtěl vydávat větší finanční obnos, zvolil jsem ruské hodinky tradiční značky ? Poljot. U těchto hodinek není budík jedinou funkcí navíc, hodinky mají také vnitřní otočnou lunetu s kruhovým logaritmickým pravítkem. Jak už to mají Rusové ve zvyku, jde o limitovanou sérii v počtu 999 kusů. Technické údaje: - průměr 42mm (46mm pres korunku) - výška 13mm - minerální sklo - kalibr 2612.1 (manuální nátah) ovládaný korunkou na pozici 4 - budík ovládaný korunkou na pozici 2 - kruhové logaritmické pravítko ovládané korunkou na pozici 10 - vnější pevná luneta se stupnicí kompasu Hodinky jsem koupil nepoužité od zdejšího člena, kterému nesedly. Hodinky mám s koženým řemenem a kovovým tahem. Hodinky jsou hezky zpracované i velmi malé čísla na logaritmickém pravítku jsou ostrá a dobře čitelná. Ciferník je zajímavě zpracovaný a na navzdory přítomnosti logaritmického pravítka nepřipomínají legendární Breitling Navitimer. Na ciferníku se mi líbí natočení čísel ve spodní části. Přijde mi ale zbytečné aby na ciferníku bylo více než jedno logo (to u 12 bych vypustil (nevíte někdo, co je to za logo? ? připomíná mi znak NATO) a na jeho místo bych přesunul logo Poljot, které je u 6). Trochu mě mrzí také to, že popisky jsou psané latinkou a ne azbukou, která by k ruským hodinkám více seděla. Korunky jsou signované logem Poljot. Budík Zprvu jsem si myslel, že se na něj nepůjde spolehnout (myslím jeho hlasitost ? že mě to prostě nevzbudí), ale opak je pravdou. Byl jsem s hodinkami na služební cestě, kde jsem je používal k buzení a budily pokaždé i oba mé spolunocležníky. U budíku vidím 2 nevýhody: abych ho úplně natáhl, musím korunkou otočit snad 1000x, další nevýhodou je krátká ručička budíku (daň designu), díky které se dá budík nastavit s přesností 10minut. Zajímavé je i to, že ručičkou budíku lze otáčet pouze v jednom směru. Logaritmické pravítko O této funkci jsem při nákupu vůbec nepřemýšlel, ale je to dobrá vychytávka. Na internetu jsem si našel manuál a za hodinu už jsem ho uměl používat. Teď můžu společnost oslňovat tím, že vynásobím např. 8,7 x 12,3, což není k zahození. Nevýhodou otočné vnitřní lunety je to, že pokud si dám hodinky k uchu a zatřepu s nimi, tak v nich něco chrastí (jako by bylo uvnitř něco uvolněné). Nejde ale o vadu, je to vlastnost, na kterou upozorňuje i prodejce v dopise, který s hodinkami poslal. Přesnost 1 týden: 21 s/den (natahováno každých 24 hodin) 2 týden: 11 s/den (natahováno každých 36 hodin) 3 týden: 11 s/den (natahováno každých 36 hodin) 4 týden: 10 s/den (natahováno každých 36 hodin) 5 týden: 6 s/den (natahováno každých 24 hodin) Celkově mám z hodinek i přes drobné výhrady velmi dobrý dojem a jsem rád, že jsem si je koupil (diky Cody). Dle manželčina názoru to jsou nejhezčí hodinky, které mám. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 22. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 Diky za peknou recenzi , zajimava je uprava presnosti chodu po "zabehu" peti tydnu... at dal pekne budi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 22. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 Na ruce vypadaji docela efektne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELDA76 Odesláno 22. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 Díky. Měl jsem možnost si je dát na ruku a jsou fakt dos dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Hezka recenze, to mereni presnosti je dobra vychytavka Me take unesl desing, naopak netradicne umistene logo vyrobce u sestky a nazev modelu u dvanactky se mi libi moc. Je to proste jine. Chybejci azbuky je fakt skoda... to by jim sluselo. Proc vyrobce dal tak kratkou rucku budiku mi taky vrtalo hlavou. Holt desing musel ustoupit prakticnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Vit napsal: Na internetu jsem si našel manuál a za hodinu už jsem ho uměl používat. T muzu poprosit o ten link? diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 23. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 911 napsal: muzu poprosit o ten link? diky Naučil jsem se to podle tohoto návodu: http://www.spstr.pilsedu.cz/osobnistranky/...anky/logaro.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beladona Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2008 Na ruce mnohem lepší než focené extra.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 30. listopadu 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2008 Rozšiřuju dobu měření přesnosti: Přesnost 1 týden: 21 s/den (natahováno každých 24 hodin) 2 týden: 11 s/den (natahováno každých 36 hodin) 3 týden: 11 s/den (natahováno každých 36 hodin) 4 týden: 10 s/den (natahováno každých 36 hodin) 5 týden: 6 s/den (natahováno každých 24 hodin) 6 týden: 14 s/den (natahováno každých 36 hodin) 7 týden: 9 s/den (natahováno každých 36 hodin) 8 týden: 3 s/den (natahováno každých 36 hodin) 9 týden: 5 s/den (natahováno každých 36 hodin) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 30. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2008 Jaka byla poloha? Po noseni jsi je pokladal porad stejne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 18. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2009 cody napsal: Jaka byla poloha? Po noseni jsi je pokladal porad stejne? Toto nějak neřeším, ale myslím si, že jsem je pokládal korunkou nahoru - jako všechny svoje hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2009 Takze stejna poloha... Dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 11. března 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2009 Po nějaké době zase doplňuju naměřenou přesnost: 1 týden: 21 s/den (natahováno každých 24 hodin) 2 týden: 11 s/den (natahováno každých 36 hodin) 3 týden: 11 s/den (natahováno každých 36 hodin) 4 týden: 10 s/den (natahováno každých 36 hodin) 5 týden: 6 s/den (natahováno každých 24 hodin) 6 týden: 14 s/den (natahováno každých 36 hodin) 7 týden: 9 s/den (natahováno každých 36 hodin) 8 týden: 3 s/den (natahováno každých 36 hodin) 9 týden: 5 s/den (natahováno každých 36 hodin) 10 týden: 7 s/den (natahováno každých 36 hodin) Zatím si drží první místo v přesnosti u mých hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 28. června 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2009 (upraveno) Takto jim sluší modrý nato strap: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. června 2009 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 1. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2009 kibi napsal: slusi... to jo... je paradni, uz jsem ho soupnul na SUMO... Děkuju, je to moje první nato a zatím mám z něj výborný pocit - hodinky sundávám jen večer. (i když na první pohled (než jsem ho navlekl na hodinky) mi nato strap připadal jako takový tenký šunt s plechovou sponou) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 5. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2011 Přidám nějaké čerstvé foto ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 8. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2011 Tyto jsou snad trochu povedenější ...(navzdory tomu, že jsou z mobilu)Sklíčko je vypouklé bez antireflexu, a tak jsou tam odlesky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marhys Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2011 Na tom NATU jim to sluší asi nejvíce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 25. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2011 Ty jsou dost dobrý...ačkoli jsem nebyl příznivcem, tak mě chytly..a dovolte skromný dotaz..kde je sehnat..a cenově s ohledem na značku by mohly být přijatelné..což Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 25. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2011 Vite, prosímtě, a jak vlastně vzniká zvuk budíčku, co bije do čeho? - dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se