Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ja klidne odpovim - za 93 bych si je samozrejme nekoupil!!!!

Tam uz se totiz dostanu do levelu, kdy bych zvazoval Panerai, JLC, Zenith, Rolex, apod. a to by proste neprošlo. V limitu do 50ti u me Primky proste vyhrali oproti konkurenci, ale víš už ne.

Upraveno uživatelem Frantik
  • Odpovědi 70
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak tohle mě přijde jako dost fér odpověď a založená na reálném základu. Děkuji.

Odesláno (upraveno)
  Ondraj napsal:
Tak tohle mě přijde jako dost fér odpověď a založená na reálném základu. Děkuji.

Neni zac :thumbsup_anim: . Jeste pro info, ja ty Diplomatky kupoval dvoje - uvrtal jsem do toho projektu jeste kolegu a oba jsme spokojeny. On je pravidelne strida s Omegou a porad jeste je nadsenej a natvrdo řadí ty modely na stejnou uroven (ale to je debata do jineho vlakna :thumbsup_anim: ). Nicmene v urovni kolem 100 tisic uz zacina skoro nejvyssi liga, ktera se pomalu vymanuje z Etaparty a tomu se s kalibrem 96 da tezko konkurovat :thumbsup_anim: . Ale jak jsem jiz rekl, pro me znamena 96 inhouse kaliber vsazenej do hodinek vyrobenejch ceskejma rukama to same, jako modifikovana 2824 nebo unitas, apod. v Omegach a Breitlich. Dovedu si ale predstavit Prim, treba pristi rok za 100 tisic s uplne novym kalibrem a treba novym modelem!

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
  Frantik napsal:
Dovedu si ale predstavit Prim, treba pristi rok za 100 tisic s uplne novym kalibrem a treba novym modelem!

Ačkoliv se normálně tady do toho nemíchám, tady musím říct, že to si představit dost dobře nedovedu.

Odesláno
  Frantik napsal:
Neni zac :thumbsup_anim: . Jeste pro info, ja ty Diplomatky kupoval dvoje - uvrtal jsem do toho projektu jeste kolegu a oba jsme spokojeny. On je pravidelne strida s Omegou a porad jeste je nadsenej a natvrdo řadí ty modely na stejnou uroven (ale to je debata do jineho vlakna :thumbsup_anim: ). Nicmene v urovni kolem 100 tisic uz zacina skoro nejvyssi liga, ktera se pomalu vymanuje z Etaparty a tomu se s kalibrem 96 da tezko konkurovat :thumbsup_anim: . Ale jak jsem jiz rekl, pro me znamena 96 inhouse kaliber vsazenej do hodinek vyrobenejch ceskejma rukama to same, jako modifikovana 2824 nebo unitas, apod. v Omegach a Breitlich. Dovedu si ale predstavit Prim, treba pristi rok za 100 tisic s uplne novym kalibrem a treba novym modelem!

Já taky netvrdím, že nemůžeš být spokojený. Ty hodinky jsou hezké, také vychází z již zažitého vyladěného modelu, který původně vyrobil někdo jiný

než Prim. Pro mě měly mít plné dýnko a syrový dobový kalibr.

Tahle limitka je trochu jiná věc, ale p. Prokop byl vždy odpůrcem zvětšování historických modelů a podívejme se, všechno co bylo k tomu, tak se zvětšilo.

Kde jsou nějaké nové invence a zajímavé troufalé projekty, které nám tu kdysi představoval?

Odesláno
  mechano napsal:
Ačkoliv se normálně tady do toho nemíchám, tady musím říct, že to si představit dost dobře nedovedu.

Myslis novy stroj nebo cenu pouze 100 000,- ? :thumbsup_anim:

Odesláno
  Ondraj napsal:
Já taky netvrdím, že nemůžeš být spokojený. Ty hodinky jsou hezké, také vychází z již zažitého vyladěného modelu, který původně vyrobil někdo jiný

než Prim. Pro mě měly mít plné dýnko a syrový dobový kalibr.

Tahle limitka je trochu jiná věc, ale p. Prokop byl vždy odpůrcem zvětšování historických modelů a podívejme se, všechno co bylo k tomu, tak se zvětšilo.

Kde jsou nějaké nové invence a zajímavé troufalé projekty, které nám tu kdysi představoval?

Ano, tady souhlasim. Nicmene historicke modely dosly, takze ted musi prijit na radu vývoj - si myslim, protoze me nenapada jiny model, kde by sel udelat remake. Myslim, ze Prim vytezil z uspesnych modelu Spartak, Sport, Orlik, Pavouk a Diplomat maximum. Uvidime, co bude dal.

Odesláno
  japa napsal:
"skvelý" príspevok... :rolleyes:

Hmmm, niekomu som slapol na nohu? Tak sa ospravedlnujem, ze som si dovolil napisat nazor na dizajn. Proste som take nieco uz viackrat videl, tak som skusil inet a nasiel som aj uvedeny obrazok.

P.S.

K teme hodiniek som sa dostal nahodou pri vybere darceka. Trochu ma to zaujalo lebo k dokonalej mechanike mam velmi kladny vztah - napr. jazda v Porsche 911 Carrera S, a tiez vo vyraznejsom spojeni s elektronikou v oblasti High End Audia.

V tomto fore som si precital z vacsej casti vsetko zaujimave, aj nejaku desiatku casopisov, pochodil par obchodov a realne ohmatal vsetko co sa mi pacilo od Longines po Rolex. Nie som nasiaknuty nazorom skupiny a mam hlavne svoje pocity a poznatky.

Odesláno
  mechano napsal:
Neumím si představit ten nový stroj a kdyby se mi to někdy povedlo, tak potom bych si nedokázal představit tu cenu.

Do úplně nové konstrukce se nepohrnou, bude se vyrábět jedna ze starších konstrukcí a uvažuje se tuším i o nějakých mírných modifikacích. Jinak já bych asi správně neměl ani naznačovat, ale pracuje se na tom poměrně usilovně.

Návštěvník Ondra
Odesláno
  Frantik napsal:
Dovedu si ale predstavit Prim, treba pristi rok za 100 tisic s uplne novym kalibrem a treba novym modelem!

To já si to čistě teoreticky představit dovedu. ;) Ale už si moc nedovedu představit, kdo normální by si Primky, byť s inhouse kalibrem, za sto kolíků koupil...

Návštěvník YPO
Odesláno

u primu pojem inhouse znamená, že "kalibr je vevnitř" - volně přeloženo "je součástí hodinek" :lol:

cigi kde si ? :)

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)
  YPO napsal:
u primu pojem inhouse znamená, že "kalibr je vevnitř" - volně přeloženo "je součástí hodinek" :lol:

... aneb už se z bazaru přesunul do hodinek, čili inhouse... :lol:

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno
  YPO napsal:

Tak dik, akurat som pil kavu, ked som to cital a teraz som docistil klavesnicu a monitor na notebooku :thumbsup_anim:

Odesláno
  YPO napsal:

cigi kde si ? :)

Hele co je doma, to se počítá :thumbsup_anim: !!! Tak nech bejt!

Odesláno (upraveno)

Tyhle PRIMky jsou opravdu hezké, jedny z mála, které bych na ruce chtěl mít... Těžko říct, zda bych za ně dal tolik peněz, ale jsem rád, že se Ti, Frantiku, líbí a ať slouží :)

Upraveno uživatelem Peta-Biker
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Pěkná recenze, fotky, a celá story.

Podle mě by řemen měl korespondovat s oblečením a botami. K černým lakýrkám a obleku bych volil černý řemen. Ale pokud by to vycházelo 50/50, asi bych dal přednost tomu silnému hnědému, protože přírodní kůže má svoje kouzlo.

Zmiňuješ "pouhých" 40 mm. Jak jsem se koukal na fotky, myslím, že 40 mm je na ruce ideální. To je jen můj názor, nechci to teď rozebírat.

Dokonce si i myslím, že 42 mm by bolo moc i na ty hodinky, přeci jenom původní design byl na nějakých 35-36 mm, pokud se nepletu, a roztahovat to na víc jak 42 mm, do toho bych asi nešel.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...