Chosé24 Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 Mohli by odborníci popsat nejčastější poruchy, které na strojcích opravují? Nebo majitelé co se jim porouchalo? Já jsem ještě na žádných hodinkách poruchu neměl (kromě vody). Díky za odpovědi. A zmínil bych ještě jednu věc a to je ochození čepu setrvační hřídele /nemohu si pomoct...balancky / což má na svědomí také hezkých pár sekund . Vyčistění ložisek je samozřejmostí .
ramon Odesláno 3. února 2012 Nahlásit Odesláno 3. února 2012 Presne tento prípad riešim na PRIM 681, stroj šlape a ručičky stoja, nastavovanie ručičiek ide veľmi ľahko. Môžeš trochu objasniť to utuženie ručkového pastorka? Uvítal by som prípadné foto. . . Podívej se sem
Jafurak Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Odesláno 9. února 2012 Podívej se sem Ok, to su úplne polopatistické fotos. Takže vďaka.
Petr Svenda Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Odesláno 23. února 2012 Pridal bych jednu varovnou zkusenost, pri fandeni Radkovi Stepankovi (DC CR vs. Italie) se mi podarilo (asi) urvat rotor na 7750. Takze nejen stipani dreva, staci i, pravda, asi ponekud raznejsi, tleskani.
Lukas84 Odesláno 16. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2012 Tak to jste mě znejistili. Takže starší Primky z Aukra nebrat? Chtěl jsem si nějaké pořídit.
sery.vlk Odesláno 16. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2012 Pridal bych jednu varovnou zkusenost, pri fandeni Radkovi Stepankovi (DC CR vs. Italie) se mi podarilo (asi) urvat rotor na 7750. Takze nejen stipani dreva, staci i, pravda, asi ponekud raznejsi, tleskani. Tohle se mi stalo na dva-tři měsíce starých - vlastně nových - fortiskách s 7750 taky, ani si nejsem vědom tleskání či podobných agresivních projevů... Přesněji, jednalo se o prasklý šroub v upevnění rotoru, ještě to nějak drželo, zase ne, že by rotor volně lítal v pouzdře, jen to trochu rachtalo... Pan Městka se tehdy na mne díval jak na prase a já se cítil nevinnej jak lílium.
Petr Svenda Odesláno 16. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2012 Tohle se mi stalo na dva-tři měsíce starých - vlastně nových - fortiskách s 7750 taky, ani si nejsem vědom tleskání či podobných agresivních wprojevů... Přesněji, jednalo se o prasklý šroub v upevnění rotoru, ještě to nějak drželo, zase ne, že by rotor volně lítal v pouzdře, jen to trochu rachtalo... Pan Městka se tehdy na mne díval jak na prase a já se cítil nevinnej jak lílium. Jo, tak nebyl to urvany rotor, ale sroubek, drzici strojek.
railmaster Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 Poprosil by som o radu majstrov z hodinárskeho cechu. U hodiniek so strojkom ETA 7750 po celkovej renovácii v autorizovanom servise na Slovensku(okrem iného výmena odlučovača a kola samonáťahu) po niekoľkých mesiacoch prestal fungovať samonáťah. Závada sa prejavila prvý raz počas točenia vo Watchwindri. Hodinky som vzal k hodinárovi, ktorý na nich predtým pracoval. Po kontrole skonštatoval, že je všetko OK. Hodinky som nosil cca mesiac bez problémov, kým sa závada zopakovala. Zvuk rotora je odlišný, akoby bol voľnejší, nepočuť charakteristický zvuk náťahu pri pootočení. Ale stačí trochu natiahnuť hodinky ručne, stačia dve pootočenia korunkou a zas je všetko v poriadku, zvuk rotora je taký, ako by mal byť, počuť cvakanie naťahovania. Vydrží to 4-5 dní a závada sa znova objaví. Predpokladám poruchu odlučovača, možno priveľmi naolejované. Vzhľadom k tomu, že na celkovú opravu mám záruku, zanesiem ich naspäť do servisu. Hodinár sa snáď neurazí, keď ho skúsim nasmerovať na možnú príčinu. Len sa obávam, aby nebolo zase všetko v poriadku tak ako prvý raz. Mám aj taký subjektívny dojem, že s chladnejším počasím závada zmizne a so zvýšenou teplotou sa naopak objaví častejšie, ale nie som si istý. Viem, že presne diagnostikovať poruchu na diaľku je problém, ale postačili by mi nejaké tipy, na čo by ste sa zamerali. Ďakujem.
Rs. Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 nejsem majster, ale ... předpokládáš správně, olej se někde ve štěrbině "schovává" a putuje kam nemá (např. mezi můstkem a deskou, pod datumovým věncem ....). Na servis máš záruku, doufám že se v tom nechceš vrtat sám ....
railmaster Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 nejsem majster, ale ... předpokládáš správně, olej se někde ve štěrbině "schovává" a putuje kam nemá (např. mezi můstkem a deskou, pod datumovým věncem ....). Na servis máš záruku, doufám že se v tom nechceš vrtat sám .... Určite nie je tam blue dot, tak by som prišiel o záruku, keby sa porušil.
railmaster Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 To Rs: Vďaka za odpoveď. Keď som spomenul majstrov z cechu hodinárskeho, nemyslel som to doslova. Použil som to ako vzletné oslovenie tých, ktorí sa zaoberajú opravou hodiniek, majú skúsenosti a s podobným problémom sa stretli.
U.turn Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 Mechanické hodinky obecně vydrží šlapat dlouhou dobu. Podívejte se na kapesní hodinky staré sto a více let, které fungují dodnes. Navíc jakými technologiemi byly vyrobeny. Jak staré jsou vůbec nejstarší dochované funkční cibule? Několik set let? Je ale otázka, jestli celou tu dobu strojek pracoval nebo několik desetiletí stál. Můj děda má Primky už cca 30 let a bez jediné údržby a dodnes šlapou. A nosí je každý den.
Chosé24 Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 (upraveno) .Je ale otázka, jestli celou tu dobu strojek pracoval nebo několik desetiletí stál. Můj děda má Primky už cca 30 let a bez jediné údržby a dodnes šlapou. A nosí je každý den. No já mít volbu ,jestli Prim a Norimberský vejce ,které s tou kančí štětinou chodilo ,tak to by teda bylo dilema.No zase kdo by to chtěl vod nějakýho Henlajna...to je for,samo.Jasně že Prim.....ne. Upraveno 5. srpna 2012 uživatelem Chosé24
U.turn Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 .No já mít volbu ,jestli Prim a Norimberský vejce ,které s tou kančí štětinou chodilo ,tak to by teda bylo dilema.No zase kdo by to chtěl vod nějakýho Henlajna...to je for,samo.Jasně že Prim.....ne. ??? nějak nechápu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se