garfield Odesláno 5. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2008 Chtěl jsem nějaké volnočasové tikytálky a volba padla na Suunto Core. Oceňuji na nich hlavně vestavěný hloubkoměr (měří do max 10m) který mě zpestřuje moje výlety do 5m hlubiny v bazénu v Podolí Vybral jsem model Light Black který můžu s přimhouřenýma očima vzít i do práce. A teď přichází to velké ALE. Už jenom zjistit materiál hodinek je tak trochu dobrodružství, dokonce i stránky výrobce jsou velmi strohé. Dočtete se jen že luneta je hliníková a pouzdro plast. vzhledem k né zrovna lidové ceně (doporučená 7790,- Kč) jsem předpokládal, že to stříbrné rýhování je vyfrézované do černěné lunety, ale chyba lávky už po dvou dnech jsem tušil, že něco není v pořádku a takhle hodinky vypadají po týdnu nošení: Kde že to udělali soudruzi z Finska, pardon z Číny, chybu? Drážky jsou jen nabarvené a stříbrná barva je už skoro úplně setřená! Nějak nechápu jaký má smysl dělat tu lunetu hliníkovou, když z toho hliníku není nic vidět alespoň že to černění zatím drží a bez těch rádoby kovových drážek jsou tak snad i hezčí. Také tlačítka mají velmi nejistý stisk a je zapotřebí mít zapnuté potvrzující pípnutí. Abych ty hodinky jen nehaněl, tak naštěstí se neprojevily SW problémy prvních produkčních sérií zmiňované na webových fórech a také přesnost krystalu je velmi dobrá. Čitelnost je vynikající a všechny hlavní funkce fungují přesně a bezproblémově. Přezka řemenu a nožičky jsou opravdu z leštěné ocele. Neustále mě zaráží tak mizerná kvalita provedení a doporučuji kupovat jen ty nejlevnější provedení z řady, za peníze navíc nedostanete totiž prakticky žádnou přidanou hodnotu. Na závěr se mě vybavuje jeden starý IT vtípek z Ameriky kde otec promlouvá ke svojí dceři: "Ne, opravdu nemůžeš outsourcovat svůj domácí úkol do Indie" Ať žije outsourcing a katování kostů
afrikab Odesláno 6. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2008 Soudruzi v Cine je udelali presne tak, jak panove z Finska chteli. Takze chyba bude nekde jine
Radek124 Odesláno 14. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2011 (upraveno) @Garfield: Vidíš to, ani chudák Finem placenej Číňan se ti s digitálkama nezavděčil. Já si nedávno kupoval Regular Black - potom co jsem inverzní (ne)viděl u kolegy - a říkal jsem si jaká je škoda že nemaj i něco se zapuštěnějším sklíčkem a kompasovou růžicí ala "All Black" (ale s pozitivním LCD). A přitom stačilo vzít ty co máš a ty bílý kolotočářský štráfky z nich vypucovat! Ale při tom cenovým rozdílu jsem vlastně spokojenej i s Regulárama, i když si letos místo koupání užily spíš deště... Upraveno 14. srpna 2011 uživatelem Radek124
habadej Odesláno 14. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2011 Jak se osvědčil ten hloubkoměr v Podolí. Pokud vím, tak maj 3 bary a stím bych do vody nevlez. Můj synek je má, a já mu zakázal s nima dělat aquapokusy.
Návštěvník Oloušek Odesláno 14. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2011 Nerada bych se mýlila, ale u Suunto 3 BAR znamená reálných 30 metrů vody... Olie
Gilius Odesláno 14. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2011 Je to tak, Suunto to má jinak, než ostatní. U nich 30 m znamená OPRAVDU 30 m.
jendach Odesláno 14. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2011 Když se tu rozproudila debata o Suunto, máte někdo Vectory? Pomalu začínám pokukovat po nástupcích za letitá PRG40 a zajímaly by mě osobní zkušenosti.
vE13Lius Odesláno 17. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2011 (upraveno) Jé jé, po dlouhém sebeutlačování musím reagovat... Nejsem si jistý zda tvůj soud Coru nebyl unáhlený, to co popisuješ je jasný příklad reklamace která by měla být uznána, jasný příklad chybné série nebo kusu. Mám přímo s tímto modelem cca dvouletou zkušenost a z lunety neodpadl nebo se neošoupal ani ždib. Sám vlastním verzi steel a to samé, ani známka únavy barvy či dokonce odlouplého kousku a to je jejich stáří také cca dva roky - papírové stáří... Dále musím reagovat na koment Habadeje, ježiš člověče, to jsou outdoorové hodinky, já s nimi dělám všechno brousím, vrtám, rozbíjím, plavu, padám, jezdím a drží, měl jsi mladýmu raději koupit ty z Lídlu, když už jsi mu to stejně zakázal...Ušetřil bys . Na závěr mě napadlo... když si koupíš televizi a po chvíli odejde pixel, taky napíšeš že všechny LCDčka jsou šunt? Edit: Jo! Ještě jsem upoměl, skrz ty tlačítka, proboha, je to outdoor, stisk tlačítek nemůže být nejistý, to jenom tvůj...stisk... Upraveno 17. srpna 2011 uživatelem Vencalekl
habadej Odesláno 17. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2011 Jé jé, po dlouhém sebeutlačování musím reagovat... Nejsem si jistý zda tvůj soud Coru nebyl unáhlený, to co popisuješ je jasný příklad reklamace která by měla být uznána, jasný příklad chybné série nebo kusu. Mám přímo s tímto modelem cca dvouletou zkušenost a z lunety neodpadl nebo se neošoupal ani ždib. Sám vlastním verzi steel a to samé, ani známka únavy barvy či dokonce odlouplého kousku a to je jejich stáří také cca dva roky - papírové stáří... Dále musím reagovat na koment Habadeje, ježiš člověče, to jsou outdoorové hodinky, já s nimi dělám všechno brousím, vrtám, rozbíjím, plavu, padám, jezdím a drží, měl jsi mladýmu raději koupit ty z Lídlu, když už jsi mu to stejně zakázal...Ušetřil bys . Na závěr mě napadlo... když si koupíš televizi a po chvíli odejde pixel, taky napíšeš že všechny LCDčka jsou šunt? Edit: Jo! Ještě jsem upoměl, skrz ty tlačítka, proboha, je to outdoor, stisk tlačítek nemůže být nejistý, to jenom tvůj...stisk... Ježíš člověče, já se v outdoorovejch hodinkách nevyznám, oni mě totiž vůbec neberou. Ale za to znám tabulku vodotěsnosti u mechanickejch hodinek a z tý vycházím a když mám na hodinkách 3 bary, tak vím, že tak maximálně umejt ruce. Holt jsem nesežral Šalamounovo h...o. A co koupím mladýmu, tak to nech na mě. 3
vE13Lius Odesláno 17. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2011 To samozřejmě nechám, však jen radím, ale býval bys ušetřil... Šalomounovo něco jsem taky nesežral, ale než píšu, tak minimálně čtu, občas to pomáhá... Ježíš člověče, já se v outdoorovejch hodinkách nevyznám, oni mě totiž vůbec neberou. Ale za to znám tabulku vodotěsnosti u mechanickejch hodinek a z tý vycházím a když mám na hodinkách 3 bary, tak vím, že tak maximálně umejt ruce. Holt jsem nesežral Šalamounovo h...o. A co koupím mladýmu, tak to nech na mě.
habadej Odesláno 17. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2011 To samozřejmě nechám, však jen radím, ale býval bys ušetřil... Šalomounovo něco jsem taky nesežral, ale než píšu, tak minimálně čtu, občas to pomáhá... Dík za rady a obavu o mojí peněženku. 2
Radek124 Odesláno 17. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2011 ...já se v outdoorovejch hodinkách nevyznám, oni mě totiž vůbec neberou... A Děd Mrazík Marfušce odpověděl: TAK CO TADY TEDA HLEDÁŠ ???
habadej Odesláno 17. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2011 A Děd Mrazík Marfušce odpověděl: TAK CO TADY TEDA HLEDÁŠ ??? Čti vejš. Máme je v rodině. Pár info vždy pomůže. A co tady hledáš ty Mrazíku? 1
tyfo Odesláno 18. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2011 Tak netusim proc se ti osoupaly, ja mam Core Extreme Silver Limited edition a zatim jsem je mel jen cca mesic na ruce, z toho cca 10 dni denne v mori, na plazi (stourani s detma v pisku) a potapil jsem se s nimi nejvice 5m (podle integrovaneho merice hloubky) za mne mohu rici ze po umiti a osuseni vypadaji naprosto jako nove jen na gumovem pasku jde videt ze byly pouzivane. Urcite by jsem je mohl doporucit. Asi si mel smulu a je to zrale na reklamaci.
vE13Lius Odesláno 18. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2011 No já to nemyslel zle, ale je škoda takové hodinky nevyužít. Dík za rady a obavu o mojí peněženku.
Martz Odesláno 18. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2011 Chlapi, jde u Core sundat ta luneta? Dokážu si živě představit, že se pod ní dostane písek a co to bude dělat (minimálně za zvuky). Seika 7002 po větším šťourání v písku oplachuji i se sundanou lunetou, ale jak zde? Letos s Core pojedu poprvé k móři.
vE13Lius Odesláno 18. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2011 (upraveno) Sundat jde, koukni na watchuseek, někde jsem tam kdysi našel přesný postup jak na to. Podle mě, pokud mě paměť neklame, by se tam ale písek dostat neměl, měla by tam být nějaká gumová membrána vymezující prostor mezi lunetou a pouzdrem která ten otočný mechanismus chrání z boku, takže by mělo stačit vymít... Ale možný je všechno, to neříkám. Z vlastní nedávné zkušenosti však musím říct, že když jsem sebou praskl na motorce a hodinkami jsem dobu vláčel v blátě, jakože opravdu vláčel, nic se tam nedostalo, stačilo opláchnout a bylo... Ale potom schválně písni, jak to dopadlo s pískem. Chlapi, jde u Core sundat ta luneta? Dokážu si živě představit, že se pod ní dostane písek a co to bude dělat (minimálně za zvuky). Seika 7002 po větším šťourání v písku oplachuji i se sundanou lunetou, ale jak zde? Letos s Core pojedu poprvé k móři. Upraveno 18. srpna 2011 uživatelem Vencalekl
habadej Odesláno 18. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2011 No já to nemyslel zle, ale je škoda takové hodinky nevyužít. Dobrý, v pohodě .
habadej Odesláno 18. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2011 I když jsem do tohoto vlákna zabrousil jako neználek outdoorovejch hodinek, tak toho nelituju neboť už vím, že když se synek rozhodne je spláchnout do záchodu, tak je ze žumpy vylovím a budou OK. Za pár dní letíme do Egypta, tak mu řeknu, aby je vůbec nešetřil (vedro, slaná voda, písek, průjem apod.). Potom poreferuju jak dopadly.
Dantechno Odesláno 18. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2011 I když jsem do tohoto vlákna zabrousil jako neználek outdoorovejch hodinek, tak toho nelituju neboť už vím, že když se synek rozhodne je spláchnout do záchodu, tak je ze žumpy vylovím a budou OK. Za pár dní letíme do Egypta, tak mu řeknu, aby je vůbec nešetřil (vedro, slaná voda, písek, průjem apod.). Potom poreferuju jak dopadly. No vidis, to je slovo chlapa
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se