Josef01 Odesláno 29. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2022 (upraveno) Robert sice vytvořil vlákno, ale hodinky se tady moc neobjevují. Pravda, když zmizel z ČR i servis a zastoupení, tak je jistá obava na místě. Já jsem si dnes řekl, při tomhle hnusném počasí, že potřebuji trochu něco poladit na ručkách Fifty Fathoms, tak jsem si udělat malou rozcvičku a hodinky rozebral. Vypadá to, že se sekání sekundové ručky nad minutovou podařilo vyřešit, uvidím po delším nošení. Bohužel jak vidno, hodinky seřídit na minimální denní časovou odchylku je docela problém, protože se musí posouvat vlásek v jeho uchycení, nikoliv jako u většiny hodinek nastavovacím mechanismem. Povolovat vlásek v jeho uchycení fakt dělat nebudu, tak +4s denně přežiju. Škoda, jinak krásné povedené hodinky s nadčasovým designem. Ještě doplním zajímavou stránky s rozebranými hodinkami FF. https://www.thenakedwatchmaker.com/decon-blancpain Upraveno 29. ledna 2022 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 29. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2022 Famózní hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 29. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2022 Ehm, s prominutím, a co takhle zašroubovat závažíčka na setrvačce? (Akorát že servis na to bude mít nějaké udělátko...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 29. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2022 Ono se k šroubkům bez rozborky kalibru dost nedá dostat a pak si nedovolím bez přípravku rozvážit setrvačku... možná by to šlo vysledovat na vibrografu (Beat Error). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 V 29. 1. 2022 v 14:23, Josef01 napsal: Pravda, když zmizel z ČR i servis a zastoupení, tak je jistá obava na místě. Dušák už sice Blancpain nědělá, ale jsou přece v Karlovejch Varech, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 31. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 Psal jsem jim několikrát, bez odezvy, asi nepíšu azbukou, takže nezájem... těžko říci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 Já jednou psal mail s dotazem a bylo mi docela rychle odpovězeno, takže u mě aspoň tahle zkušenost v pohodě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 31. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 Mrknul jsem na ty stránky, mám pocit, že byly jiné, no už si to nepamatuju, ale díky za odkaz! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foldes Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Podle mě Blancpain udělaj v Jihlavě v Onyxu?Je tam Molák a ten na to má papír ještě od Dušáka ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 1. února 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Říkal jsem si, že je tam stejně jednou vezmu na kompletní údržbu až si s nimi pohraju. Dnes jsou tyhle věci na "rok", nejsou lidi a hodinek je přehršel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foldes Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Jj. Ja se tam taky uz 2 měsíce chystám na tlakovku, pripadně přetěsnění a přimazání u mejch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 1. února 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 škoda že to není "počkejte si v čekárně" jako kdysi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foldes Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 To sice jo. Ale zase přístup pánů z Jihlavy je excelentní a já tam můžu zatím jen chválit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 12. dubna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2022 (upraveno) Zatímco FF jsou na údržbě v Onyxu, pořídil jsem trochu vzácnější (hůře se shání, nebo draho) knihu o historii FF (Fifty Fathoms The Dive And Watch History 1953-2013). Asi většina ví, že Fathom je britská jednotka pro měření hloubky po hladinou a 50 Fathomů je tedy cca 91 metrů, což byl v době uvedení FF na trh maximální limit pro potápění s tehdejší technologií. Výše uvedené hodinky přišly na trh v roce 2007 v kolekci tří modelů a v roce 2011 uvedli na trh méně známé X Fathoms s obřím průměrem 55 mm s integrovaným měřením hloubky (+/- 30 cm na 15 metrů). Vzácné jsou hodinky uvedená na trh 2003 "50 Anniversary" dělané ve třech sériích pro evropský, asijský a americký trh, pro každý 50 ks (tedy pouhých 150 ks). Na Watchuseek fóru se prodala serie I za 16,5 tis. USD v roce 2013, dnešní cenu si nedovedu představit. Zajímavostí je, že hodinky měly 40 mm, narozdíl od pozdější série výše uvedené 45 mm. Upraveno 12. dubna 2022 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 27. května 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2022 Po lázních šlapou jako nové 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Taky se pridam… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se