Přejít na obsah

MASTER CHRONOMETER CERTIFIKAT

SniperWolf

Doporučené příspěvky

Moje Omegy mají podle certifikátu mnohem horší výsledky než mi dělají při reálném nošení, což ale může být hodně tím, že mám vychytané v jaké poloze je na noc odkládám.  Mé Nektony mají dle certifikátu Average daily chronometric precision of the watch 3.1 seconds/day a přitom od poslední změny času udělaly celkovou odchylku za těch více než tři měsíce do 25 sekund. Před tím jsem měl klasické černé bondovky, které měly podle certifikátu "hrozivých" 4,9 seconds/day a přitom v reálu to byla necelá sekunda za den.      

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podelit se o vysledky testu, ktery se dejia na strojku nez se namontuje do pouzdra a dostane za x mesicu k zakosovi, je jako chlubit se v hospode 20 let staryma fotkama sve stare:)
Obecne to rika jen to, ze ten strojek ma kvalitu/potencial chronometru, ale pri beznem noseni je realita jina, obecne bych rekl ze nastesti spis lepsi...
Zbytek je pak o peclivosti a cetnosti servisu strojku a o umeni/peclivosti pri regulaci. Napriklad tady muzu rict, ze jak naladeny me to prislo z Onyxu to od Dusak/HAnak nebylo nikdy...

Odkaz ke komentáři

ja som mal skorej na mysli porovnanie toho co vyrobca ponuka ale ok bol to len pokus....prave som sa vratil domov idem to nastavit a skusim si pomerat sam ako sa veci maju....minule som mal v servise Longines LHC a idu uplne nadherne

Odkaz ke komentáři

a akym sposobom to meras? mas ich stale na ruke alebo ich na noc odkladas? vsimol som si napr. ze Longines co mam pri noseni jemne ziskavaju ale ked ich polozim na stol hore korunkov tak zasa stracaju... ked su na sklicku idu takmer presne a ked su korunkov dolu tiez nadbiehaju... kazdopadne ked o tom viem udrzim ich v rozmedzi +-4 s denne

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, SniperWolf napsal:

a akym sposobom to meras? mas ich stale na ruke alebo ich na noc odkladas? vsimol som si napr. ze Longines co mam pri noseni jemne ziskavaju ale ked ich polozim na stol hore korunkov tak zasa stracaju... ked su na sklicku idu takmer presne a ked su korunkov dolu tiez nadbiehaju... kazdopadne ked o tom viem udrzim ich v rozmedzi +-4 s denne

Nosím ob den na noc odkládám, hodinky jsou většinou na straně při odložení, nicméně kalibr 8800 není tak přesný jako 8900 , ale je to jen že zkušenosti, není to nic směrodatného…

Odkaz ke komentáři

před 18 hodinami, Seamaster napsal:

Podelit se o vysledky testu, ktery se dejia na strojku nez se namontuje do pouzdra a dostane za x mesicu k zakosovi, je jako chlubit se v hospode 20 let staryma fotkama sve stare:)
Obecne to rika jen to, ze ten strojek ma kvalitu/potencial chronometru, ale pri beznem noseni je realita jina, obecne bych rekl ze nastesti spis lepsi...
Zbytek je pak o peclivosti a cetnosti servisu strojku a o umeni/peclivosti pri regulaci. Napriklad tady muzu rict, ze jak naladeny me to prislo z Onyxu to od Dusak/HAnak nebylo nikdy...

Seš si tím jistý? Měl jsem za to, že Masterchronometer  se liší ,mimo jiné, od chronometeru právě tím, že se testuje již v pouzdře hodinek.

Upraveno uživatelem shewcza
Odkaz ke komentáři

Myslím, že to není o přesnosti kalibru, ale jeho seřízení. Chce to se podívat na hodnoty vibrografu a poladit je tak, že např. přes den se mírně zrychlují v noci zpomalují. Takto se dá dosáhnout přesnosti několika sekund týdně.

Odkaz ke komentáři

před 56 minutami, shewcza napsal:

Seš si tím jistý? Měl jsem za to, že Masterchronometer  se liší ,mimo jiné, od chronometeru právě tím, že se testuje již v pouzdře hodinek.

Mas pravdu, COSC je mimo cely, ale vetsina METAS testu se deje uz v pouzdre, je to inteni Omega certifikat. Konecne jsem se donutil si to nastudovat:)

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, SniperWolf napsal:

V mobilu mám nějaké aplikace na měření odchylky, ale teď když mám jen superpřesné kousky co sotva udělají sekundu za týden tak nejčastěji kontroluji jen od oka podle webové stránky time.is K oběma svým hodinkám mám od hodináře výstup z vibrografu, kde ani tolik neřeším samotná čísla, ale hlavně mě zajímá, v jaké poloze jdou nejrychleji a v jaké nejpomaleji. Když zjistím, že mi hodinky při běžném nošení jdou do mírně plusu, dávám je na noc do polohy ve které jdou nejpomaleji a pokud by se snad zpomalovaly odložil bych je do nejrychlejší pozice.   

Vypadá to sice dost složitě, ale v reálu to u mne nyní vypadá tak, že cca každé dva týdny srovnám čas podle time.is a zjistím, že zase udělaly sekundu či sekundu a půl rozdíl do plusu a že je tedy mám odkládat pořád stejně do nejpomalejší polohy 😉  

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...