Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 21 hodinami, prischera napsal:

Sem s ni 😎 Myslel jsem, ze parozi nic neprekona, ale tady cejtim potencial 😂

Pravdu máš... Ale tohle snad jen někde až se znovu potkáme u piva... Nemusí na mě internet vědět všechno.

• Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 2 hodinami, Hento napsal:

Pánové, vy mi dáváte. Včera večer jsem šel jen kolem. Nože mě nikdy nějak nebraly. Přečtu si pár příspěvků a dnes ráno zjistil, jak můžu žít bez nože. No skoro 40 let jsem to zvládal na pohodu. Celý den čtení, hledání a studování... konečně vyřešeno a objednal jsem RAT 1 s ocelí D2. Těším se, jak malý Jarda. 

No výborně , občas pokroj špek ať nechytne lišáka a budeš spokojený.

Odesláno
před 8 minutami, watchboy napsal:

Tak pánové moc vám všem děkuju za cenné rady, po dvoudenním martyriu a  prohledávání internetů, jsem se nakonec rozhodl pro tohohle krasavce, takže ještě jednou díky moc :) 

https://www.highlife.cz/noze-buck-zaviraci-nuz-vantage-pro-347-v6932

A já děkuji za založení tohoto vlákna, které mě nastartovalo k tomu, abych byl také vybaven nožem. 

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, watchboy napsal:

Tak pánové moc vám všem děkuju za cenné rady, po dvoudenním martyriu a  prohledávání internetů, jsem se nakonec rozhodl pro tohohle krasavce, takže ještě jednou díky moc :) 

Jak rikam, budes v tehle cenovce nadmiru spokojen

Upraveno uživatelem Murphy97
Odesláno
před 11 hodinami, watchboy napsal:

Budeš spokojenej (poměr cena výkon je 👍) , ale neboj u jednoho to stejně neskončí 😄 

Odesláno
před 2 hodinami, nickolas napsal:

Nechtelo by to nejake obecne vlakno o nozich? Kdyz je tu tolik nadsencu…

A @mAra_ hybaj do ze zivota! 

😀 

stranka s balisongem taky docela "vyzivna", naprosto idealni zavirak..

Buck je dobra volba 👍

Odesláno
před 3 hodinami, nickolas napsal:

Nechtelo by to nejake obecne vlakno o nozich? Kdyz je tu tolik nadsencu…

A @mAra_ hybaj do ze zivota! 

Tvá ironie se zatím míjí účinkem...:-).

• po měsíci...
Odesláno

Něco pro inspiraci záleží co od toho nože chceš čím tvrdší ocel tím ostřejší,ale náchylnější na vylomení ostří,na úhlu ostří.Jednotka tvrdosti HCR.Jestli chceš nůž na otevírání obálek tak ten tvůj vybraný ano.Přiložený foto rybička na parádu,Lovecký má složení čepele kvality švédské damaškové oceli.Zas ale zase cena je někde jinde.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Oprava jednotky HRC je správně.

Čím je ocel tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit, čepel je křehčí, ale zároveň má delší životnost. Tvrdost kvalitních kuchyňských nožů by měla být v rozmezí 52 až 56 HRC. Japonské nože z damascénské oceli mají přes 60 HRC a moderní nožířské oceli dosahují i 64 až 68 HRC.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...