Přejít na obsah

Renovace Glahutte 17 Rubis


Arne

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, pročetl jsem fórum a rád bych někoho požádal o radu s možnou renovací hodinek Glahutte 17 Rubis. Často zde píšete o panu A.Stoppokovi přímo z Glashütte. Ten, ale pravděpodobně 10 let zpátky skončil a na adrese je dnes úplně někdo jiný. Poradí někdo nejlépe českého hodináře v okolí Prahy nebo nejlépe směřovat do Němec?

Předem díky za rady 

20211217_220412.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Tě tu vítám. Nepíšeš,zda fungují či nikoliv !? A také nevíme,co bys chtěl renovovat ? Pouzdro vypadá,že už má něco za sebou,číselník /možná/ nebude tak hrozný,z této fotky těžko říct. Asi bych šel cestou nejmenšího odporu,teda sehnat nové pouzdro /celé hodinky/,nechat udělat servis a předělat do nového kabátku.Pohlídat si nějaké ty aukce na Aukru, Ebay či tak někde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za uvítání. Hodinky jsou funkční. Natáhnu, strojek začne tikat. Jakmile dojede vteřinovka na jednu z ostatních ručiček, tak se zasekne. Sklíčko je KO. Pouzdro vypadá bez poškození nebo prasklin. Po přeleštění by mělo být ok. 

20211217_220415.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zdravím, už jsou u hodináře. Hodinář na mě vytáhnul ty samé a také měli červenou vteřinovku. Sklíčko prý vymění a překvapivě uvnitř strojek kal 70.1. Oba jsme čekali kal.69.1.

Tak uvidím, jak se to vyvine. Každopádně díky za rady a postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...