t2 Odesláno 20. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2022 Máte někdo zkušenost třeba s kalibrem ST 8000 nebo 8230? Tady to celkem chválí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 20. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2022 Ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 20. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2022 Hezký článek s jednoznačným poselstvím, z hlediska dlouhodobé přesnosti hodinek nemá význam... V dnešní době má tourbillon své místo, pokud chce hodinář předvést svou zručnost, umění a cit pro miniaturizovanou mechaniku a vyniknout z davu https://www.hodinkee.com/articles/does-the-tourbillon-have-any-real-benefits-in-a-wristwatch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 21. února 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 V tom jsem se nedozvěděl nic co bych už nevěděl. Mě spíše zajímalo jestli se ta čína nezasekne nebo nerozpadne po půl roce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 21. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 Ten článek odpovídá mezi řádky, tedy čínské turbo má nulovou hodnotu, je jedno za se rozpadne za týden nebo 5 let, slušně řečeno vyhozené peníze.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 21. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 Mám zkušenost jenom s jiným čínským tourbillonem, typové označení bohužel neznám. Mám ho již řadu let, sice ty hodinky nosím málo, ale strojek se rozhodně nerozpadl. Prošel už i servisem, ten si stěžoval jen na nesprávné (přehnané) namazání. O vyhozených penězích by se myslím dalo mluvit u většiny hodinek probíraných tady na fóru (stejně jako u jiných koníčků) a nechtěl bych se pouštět do debaty, jestli člověk víc peněz vyhodí zakoupením čínského, nebo švýcarského tourbillonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 21. února 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 před 9 hodinami, Josef01 napsal: Ten článek odpovídá mezi řádky, tedy čínské turbo má nulovou hodnotu, je jedno za se rozpadne za týden nebo 5 let, slušně řečeno vyhozené peníze.... Ten článek říká mezi řádky že jakékoliv turbo má nulovou hodnotu. Tak jsem ho pochopil já tedy. Jediná hodnota turba je (teda alespoň pro mě), že se na něj podívám jak se pohybuje a chvíli na něm spočinu pohledem a budu se z něj těšit jako z kousku mechaniky který "žije". Nezáleží na původu, ale vypracování. Aby chodil a dalo se na něj obdivně koukat. Tedy aby na něm nebyly nějaké pohledové kazy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 21. února 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 (upraveno) před 8 hodinami, PavelK napsal: Mám zkušenost jenom s jiným čínským tourbillonem, typové označení bohužel neznám. Mám ho již řadu let, sice ty hodinky nosím málo, ale strojek se rozhodně nerozpadl. Prošel už i servisem, ten si stěžoval jen na nesprávné (přehnané) namazání. Díky za info. Neměl bys ještě foto i druhé tváře? Upraveno 21. února 2022 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 Ta fotka není moje (omlouvám se, jestli to tak vyznělo), ale jde o stejné hodinky. Víc fotek je třeba tady nebo tady. Zpracování pochopitelně není takové jako u hodinek o dva řády dražších, to snad nikoho nepřekvapí. Kdo se chce kochat jemně zpracovanými detaily, ať sáhne raději po švýcarské produkci. Ale pokud jde především o kochání pohybujícím se turbem, je takový strojek podle mě zcela vyhovující, a to za velmi příznivou cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se