STRKKT Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna Ta spolehlivost by mě docela zajímala, protože mám motor Panasonic GX Ultimate a zatím jsem, kromě obecných doporučení, na žádný popis závad nenarazil. Já jsem zatím jenom řešil běžné věci - prach v kontaktech akumulátoru, kdy motor cukal a subjektivní lenost při teplotách pod nulou.
odjinud Odesláno čtvrtek v 10:54 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 10:54 Tak ony ty motory samotne budou v podstate srovnatelne. Vyhoda Bosche je, ze dela jak motor, tak aku, tak elektroniku, proste cele prostredi. Panasonic aku nedodova, takze je na vyrobci kola nejake poridit jinde, no a tam se to podle me obcas kazi, ze proste motor a elektronika se odmitnou a aku bavit, hodi to chybu a slapes za sve. Navazujici nevyhoda je servis, kdy Bosche umi opravit kde kdo, jelikoz Bosch dodava slusnou diagnostiku a obecne ma dobrou podporu, kdezto u Panasonicu je to leckdy problem. Navic ty servisy jsou tu snad jen dva, takze v sezone mivaji plno. Ale je to jen co jsem nacetl ruzne na netu.
Hasňa Odesláno čtvrtek v 22:25 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 22:25 Je to těžké, do HT bych nešel, kopání do zadku bude bolet.
Bert Odesláno pátek v 07:14 Nahlásit Odesláno pátek v 07:14 Pánové elektrobikeři, předem svého dotazu avizuji, že e-kolům nerozumím ani zbla, a pokud tedy je můj dotaz úplně pitomý, omluvte mne. Tedy: neexistuje nějaká appka pro e-bike, která by propojila můj hrudní pás měřící TF a ovládací jednotku motoru kola? Praktickým důsledkem by pak bylo, že si zadám TF od-do, třeba v aerobním režimu, no a ono to "chytré kolo" zbytek doplní svým výkonem .... Poradíte? Díky.
cdale Odesláno pátek v 08:33 Nahlásit Odesláno pátek v 08:33 Před hodinou, Bert napsal: Pánové elektrobikeři, předem svého dotazu avizuji, že e-kolům nerozumím ani zbla, a pokud tedy je můj dotaz úplně pitomý, omluvte mne. Tedy: neexistuje nějaká appka pro e-bike, která by propojila můj hrudní pás měřící TF a ovládací jednotku motoru kola? Praktickým důsledkem by pak bylo, že si zadám TF od-do, třeba v aerobním režimu, no a ono to "chytré kolo" zbytek doplní svým výkonem .... Poradíte? Díky. Dobrý dotaz. Dle mého názoru tohle asi současné elektromotory na e-kolech umět nebudou. Proč si to myslím? Tep reaguje na zátěž se zpožděním, takže i odpověď kola by tomu odpovídala. Motor se může na odezvu TF chovat pak nepředvídatelně (vzhledem k aktuálnímu terénu), může cukat apod. Spíše bych to viděl na manuální hlídání TF, tak že měřič upozorní na překročení zóny a jezdec si ručně přepne na vyšší dopomoc. Nicméne co motory dnes umí, tak to je měnit svůj výkon podle profilu trasy, kadence a toč. momentu jezdce. Pokud by nějaká apka i přes to vznikla, tak bude problém ve spolupráci s motorem. Protože výrobci motorů nepouští do svého systému třetí stranu. Výrobce si přesně hlídá, kdo a jak může měnit jeho chování.
odjinud Odesláno sobota v 09:55 Nahlásit Odesláno sobota v 09:55 V 22. 1. 2026 v 23:25, Hasňa napsal: Je to těžké, do HT bych nešel, kopání do zadku bude bolet. Pokud nekápnu az to bude aktualni na nejake slevy, tak mam vyhlidnuty Cube HT (MY 2026, Bosch, 800 Wh) za 82kkč. Srovantelne osazene celopero Cube (a taky MY 2026, Bosch, 800 Wh) je 15kkč navic. Tak premyslim, jestli ma cenu si priplatit. S tim zadkem je to fakt, i kdyz jezdim hodne asfalt.
Mikca Odesláno sobota v 12:08 Nahlásit Odesláno sobota v 12:08 Já si koupil před zimou Canyon Neuron:ON AL 7. Chtěl jsem full kvůli zádům. Stihl jsem na tom jet jenom párkrát, ale ten full ti dá další možnosti, to je jiný level ježdění v terénu, až mě to překvapilo, předtím jsem jezdil jen silničky a HT. Jedina chyba byla baterka, koupil jsem zaklad 600Wh a to je málo (cca 4h ježdeni), budu si muset koupit extender. Když chceš mít kolo na balkoně, tak je dobrý, aby byla baterka vyndávací, ať se ti přes zimu na balkoně nezničí, ne všechna kola to mají jednoduše vyndavatelné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se