budo Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2008 (upraveno) Projel jsem Onionovo vlákno o B-Uhren. Tyto hodinky mne vždy oslovovaly svou výrazností, praktičností a důrazem na přehlednost. Dosud jsem se k nim neodhodlal. Zajímala by mne vaše volba a důvody k ní. Které typově a proč? 1) http://www.lacher-shop.de/e_shop/product_i...;products_id=25 2. s vnitní kružnicí - zajímavější na 1. pohled, ale méně přehledné http://www.lacher-shop.de/e_shop/product_i...p;products_id=9 3. novodobý model s mimostředkou 4. novodobý reverse - bílý číselník a černými prvky Jaké jsou důvody Vaší volby? Díky PS: druhý pokus o anketu, snad to zas nezvorám .... kdyžtak mne omluvte EDIT: oprava nefunkčních odkazů Upraveno 29. listopadu 2008 uživatelem budo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budo Odesláno 29. listopadu 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2008 áááááááááááááááááááááááááá! zase blbě! omlouvám se moderátorovi, prosím o smazání a někoho z Vás, kteří umíte založit správně anketu o její založení .... Zajímá mne jak to je a proč.... Děkuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2008 asi se ptáš jen na pilotky typu B-Uhren,že???.....nebereš v potaz kousky,jako třeba B-1,Airwolfy.....kousky od Citizenu(Wingman)......nebo ano???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2008 100% 2) = s vnitřní kružnicí a proč? jó to kdybych věděl Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2008 Když už, tak jsou mi bližší maximálně čitelné černé ciferníky bez vnitřní kružnice (nota bene s reverzními znaky) + označení výrobce. Např. tyto: http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-Archimede-Pilot U pilotek oceňuji diamantovou korunku, perfektní pro nastavování. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budo Odesláno 29. listopadu 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2008 Gilius - ano, jen B-Uhren Filipes - no ty mi přijdou jen na 1. pohled zajímavé, ale na 2. a 3. mně osobně jsou bližší přehledné designy, stejně jako CzechJokerovi, ale právě chci zjistit, jestli to je jen o pocitu nebo jestli tam hraje roli rozdíl v praktičnosti při odečítání .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2008 B-uhren má být čitelný, přehledný ať ho vyrobí kdo ho vyrobí, dřív jsem do tohohle typu hodinek byl dost ujetý, ale přešlo mě to s věkem Pokud by mě to opět popadlo tak jedině IWC Big Pilot, kvůli velikosti, čitelnosti, rezervě nátahu a datumu i když ten na echt piloty asi nepatří... nosím už třetí den Viktorovo X Cyberovo Seika = je to bastl diver hodinek s military nádechem a GMT lunetou a považuji je za velmi zdařilý B uhren ta úvodní otázka je poměrně dost široká a jsem zvědavý co z toho vyleze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lomo135 Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2008 Pokud se nebudeme bavit i IWC a jim podobným a zůstaneme v nižší cenové hladině, tak já to vidím takto: Novodobé - bílý ciferník černé indexy - NE. Proč? Protože to už se přetrhla i ta poslední nitka vázající to k původním B-uhren Vnitřní kružnice - NE. Proč? Drží se sice původních vzorů, ale já nejsem skaut Borůvka co běhá po bunkrech. Tam mi to sedí nejvíce. Navíc pro běžný život trochu nepřehledné. Takže pokud jde o přehlednost odečítání v kompromisu s jakousi elegancí i nostalgií starých dob a v neposlední řadě i praktičností nošení tak to v nižších cenách vidím na Steihart nebo Archimede. Dle vkusu každého soudruha. Já bych volil Steinhart 44mm (nemám obří ruku) a manuální nátah je mi u B-uhren bližší. Ale vše je o pocitech, (a také o penězích). Takže někdo jiný ti poradí asi něco úplně jiného. Ale pokud jsem to pochopil, tak jsi chtěl slyšet osobní tj. neobjektivní názor. Až na to jednou budu mít, tak IWC Big Pilot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 30. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2008 Takže 1) Pokud u B-Uhr uvažujeme alespoň o diametru 44 tak je čitelnost stejně dobrá jak s vnitřní kružnicí, tak bez ní. 2) Velikost 44 je takové minimum .... těch 47 je kompromis mezi historickou podobou a současnou obavou "abych nevypadal moc divně s velkejma hodinkama" 3) Dávám přednost původnímu designu, tj. žádné nápisy a jiné pičičmundičky. B-Uhren jsou determinovány jednoduchostí a přehledností (a to je určeno souhrou prostoty a velikosti) .. Proto si radši na ruku vezmu Steinhart nebo Azimuth v té správnější velikosti než Stowa s jejich umrněnýma 40 mm 4) Automat a nebo manuál? Dávám přednost tomu co B-Uhr dělalo B-Uhr viz bod 3) Jasně, pokud to půjde a bude to manuál s cetrální vteřinovkou tak není co řešit, ale klasický souboj 2824 x Unitas u mně v základu vyhrává ta 2824... pokud tedy plánujete jedny B-Uhr... ale pokud budete mít těch B-Uhr povícero, je to jedno. Změnu občas potřebujete 5) Ať jsem shora napsal cokoliv tak jedno dogma platí: IWC Big Pilot jsou nejlepší :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 30. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2008 asi se ptáš jen na pilotky typu B-Uhren,že???.....nebereš v potaz kousky,jako třeba B-1,Airwolfy.....kousky od Citizenu(Wingman)......nebo ano???? Navic, kdyz B-Uhren nejsou svou historii ani tak moc pilotkami. Pro me jsou treba jednemi z nejlepsich pilotek Heuer Bundeswehr 3H. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 30. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2008 Pro me jsou treba jednemi z nejlepsich pilotek Heuer Bundeswehr 3H. Ale na obrázku máš čínský remake se strojkem Seagull? Pro mě je nejlepší cenově dostupnou interpretací B-Uhr model Flieger Original od Stowy, 41 mm, Unitas s centrálním nátahem, plný dýnko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ronin13 Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 stowa, iwc Nádhera, dají se někde sehnat? QUOTE(Gilius @ 29.11.2008 - 11:39) 212109[/snapback]asi se ptáš jen na pilotky typu B-Uhren,že???.....nebereš v potaz kousky,jako třeba B-1,Airwolfy.....kousky od Citizenu(Wingman)......nebo ano???? Navic, kdyz B-Uhren nejsou svou historii ani tak moc pilotkami. Pro me jsou treba jednemi z nejlepsich pilotek Heuer Bundeswehr 3H. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 stowa, iwc Nádhera, dají se někde sehnat? Pokud myslíš ty H3, tak třeba zde všechno se dá sehnat i Stowa, IWC, strejda Google dost pomůže, potom trpělivost a také dostatek prostředků. Každá sranda něco stojí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ronin13 Odesláno 19. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2011 Kup si Stowa, ty Laco nelíbí se mi pouzdro nebo co třeba Sinn? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 20. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2011 (upraveno) Kup si Stowa, ty Laco nelíbí se mi pouzdro nebo co třeba Sinn? Hele Ronine13, co si dáváš, než začneš plodit svoje geniální posty? Ty jsi se zajímal o nějaké pilotky, ve více vláknech a postech. Mám paměť zhruba jako slon . Pak jsi vyhrabal staré vlákno, fajn proč ne... Ale pokus se mi nějak vysvětlit co znamená tvůj poslední absolutně post? "Kup si Stowa, ty Laco nelíbí se mi pouzdro nebo co třeba Sinn?" Já osobně si Stowy už koupil, jsem naprosto spokojený, ale Laco v tomhle vlákně nikdo neřešil. EDIT: Mysli na to, že internet není úplně anonymní záležitost, jak si myslíš... Upraveno 20. srpna 2011 uživatelem funf5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodaes Odesláno 2. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2011 Mám Laco 42 typ A s ručným natahovaním. Nič sa nevyrovná tomu ak ráno vstaneš a natiahneš hodinky. Žiješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas84 Odesláno 30. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2012 Mě se líbí většina pilotek. Hlavně čitelnost na první pohled, pro mě hraje prim ještě logaritmická luneta. Potom je vodotěsnost a mechanická odolnost. O požadavcích na pilotky je na fóru pěkný popis. Líbí se mi Ascania našich voj. pilotů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas84 Odesláno 30. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2012 Oprava: Askania Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 30. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2012 (upraveno) moj pilotkovy pribeh : chcel som jednoduche prehladne hodinky, sondovanim som zistil ze sa mi pacia pilotky. vybral som steinhart vdaka pomeru cena/vykon a zaroven sa mi u ich pilotiek pacil tvar puzdra. dalej bola dilema ci A alebo B muster, pacili sa mi oba, no zvitazila prakticnost a jednoduchost odcitania. nasledovala volba ciferniku t.j. navb automat vs. manual. automaty sa mi nakoniec zdali prilis jednoduche, takze vyhral manual s mimostredkou. az na chybajuci datum som maximalne spokojny Upraveno 30. května 2012 uživatelem misoo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 30. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2012 (upraveno) já jsem vybral Laco,protože proto viz.foto (ETA 2801 ruční nátah,hacking,pouzdro oldschool,diamantová korunka) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. května 2012 uživatelem vraby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se