Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 8 hodinami, Dantechno napsal:

Jen za mě , cena sice pěkná ale ten model vyšel před 10 lety ! Tam bude už slušná degradace pěny atd. .. Aktuálně už je na trhu model Ride 18.

Jj. To jsem věděl a šel jsem do toho. Dnes první výběh a pocitově už jsou trošku tvrdší. Na kratší výběhy a chůzi to bude na chvíli v pohodě. 🙂

• Dát hlas 1
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Kucí, nějaká rada , jak napravit totálně do*ku*ve*ou achilovku ?
Přepálil jsem před týdnem běh do kopce s hafanem a teď jsem došel do stadia nočních horeček , plazím se na ha*zl 😂
A rekonvalescence u mě nepřichází mic v úvahu - lítat a wenčit musím … 

Protahuju, nahřívám, chladím, stahuju. 
Dnes jsem to byl zkusit protáhnout ještě na indiána - povolilo to, ale teď večer opět vystřelila horečka a woteklo mi to …. 

Odesláno

Rozhodně doktor. Tím jak to popisuješ, tak to vypadá na silný zánět

Mezitím můžeš zkusit ještě masáž chodidel tvrdším míčkem (já používám golfový). Mě to na achilovky pomáhá (ale u mírnější bolesti)

• Díky 1
Odesláno (upraveno)
před 10 hodinami, Lobber napsal:

Kucí, nějaká rada , jak napravit totálně do*ku*ve*ou achilovku ?
Přepálil jsem před týdnem běh do kopce s hafanem a teď jsem došel do stadia nočních horeček , plazím se na ha*zl 😂
A rekonvalescence u mě nepřichází mic v úvahu - lítat a wenčit musím … 

Protahuju, nahřívám, chladím, stahuju. 
Dnes jsem to byl zkusit protáhnout ještě na indiána - povolilo to, ale teď večer opět vystřelila horečka a woteklo mi to …. 

Ortoped, není jiná cesta...svého času jsem se chystal na výkon, jako nezkušené játro jsem běhal pětinásobek svých obvyklých objemů, zátěžová vesta do kopce atd...a váhu jsem víc přenášel na přední část chodidel. Precizně jsem to dotáhl k zánětům obou achilovek a následně strávil víc jak rok léčením - injekce kolagenu do achilovek, laser...podařilo se to srovnat na obou nohách, ale jednoduché to nebylo a rychlé už vůbec.

Ať chceš nebo nechceš, rekonvalescence bude do jisté míry nutná...upřímně - pokud je to v takovém stavu, na běh bych na pár měsíců zapomněl a pokorně doufal, že se to neutrhne. Ale to je jen moje zkušenost - vím, jak strašný byl boj s egem, když jsem v plné formě musel na rok přestat běhat a kynul.

PS: s tím protahováním bych byl taky děsivě opatrný, ortoped mi říkal, že to obvykle jde v takovém stavu protahovat až do maxima, ale ta šlacha je poničená, tedy to znamená, že to může bez varování prostě prasknout

Upraveno uživatelem Bukoowsky
  • Díky 1
Odesláno

Díky kluci… 

Jooo, tak nějak jste mi všichni potvrdili moje dojmy🫤 ….  
Budu se snažit spíše o samoléčbu a nepřetěžovat víc než je nutné ….

Pár golfových míčku doma mám , tak zkusím ještě tu masáž - to mě nenapadlo.  Díky za doporučení 

Jak píše kolega Bukoovsky , běžel jsem delší kopec ve velkém marastu ( břečka/ bláto )  , na popruhu připnutého hafana a ten začal stávkovat ( u něj klasika 😂 ),  zátěž 30-35kg .
- tak jsem šel celý kopec přes špičky .
A tím to začalo ….  

S egem moc nezápasím.
Spíše s takovým zklamáním , že jsem se chtěl vrátit do původní formy - zatím vytrvalostně .
K mému překvapení, tělo získalo rychlou paměťovou reakci.
Ale nebylo nachystáno ještě na velkou zátěž . A zas budu na nějaký čas mimo 🫤

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...